Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pareri despre ideile mele de modificari  (Citit de 7904 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline al bundy

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 971
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
Re: Pareri despre ideile mele de modificari
« Răspuns #6 : Octombrie 27, 2024, 05:10:39 p.m. »
Si ce sa vezi, ca O2 si O2 fl nu sunt in lista.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline sunshine

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 97
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1.4 AUB 74kW
« Răspuns #5 : Octombrie 25, 2024, 10:58:28 a.m. »
Singurele becuri cu LED omologate deocamdată, din câte stiu:
https://www.osram.ro/nbled/

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1454
  • Auto: BIA-FabiaSedan1.2HTP
« Răspuns #4 : Octombrie 22, 2024, 06:14:33 p.m. »
Cu drag. Despre EGR, eu am inlocuit EGR la Bia, desi ea este benzinar. S-a incercat initial curatare, problema cu check engine persista, asa ca s-a pus EGR nou. Nu au reusit sa faca si conexiunea intre EGR si ECU, asadar apare si dispare haotic check engine. Din ce am inteles, daca drumul parcurs este destul de lung incat ECU sa detecteze calculele lui in parametri, imi mai stinge check engine. In rest ne-am obisnuit la Bia ca are acolo aproape permanent check engine portocaliu aprins, pt ca nu are conectica in regula. In Cluj unde am pus EGR s-au dovedit a fi depasiti de situatie, service-ul pt a doua parere au zis sa ne adresam celorlalti pe garantie privind lucrarea lor. Si asa a si ramas. Mecanicul care cred ca ar putea-o rezolva e in Bucuresti, iar Bia a ramas la Oradea la parintii mei. ITP a trecut de doua ori deja pe cinstite, pt ca are toti parametrii de testare in regula si are si putere, trage normal. Doar ca apare acolo in bord check engine. Am remediat pana la urma cu change engine&car, Bia ramane in familie si a aparut Aoki.

Offline chl

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Octavia 1Z5
« Răspuns #3 : Octombrie 22, 2024, 02:54:53 p.m. »
Multumesc pentru raspunsul complet si pentru recomandarea de vopsitor :) Cu EGR si DPF am lamurit-o, mai ramane problema cu regenerarea la 200-300 km, nu stiu daca e normala, in urma cu cateva saptamani mecanicul meu a verificat parametrii filtrului si mi-a spus ca dupa terminarea procesului de regenerare, incarcarea filtrului e mica. Probabil nu e o problema reala, o fi doar o ingrijorare de a mea.
Inainte sa pun intrebarea aici, am intrebat la Compexit prima data, raspunsul oficial a fost ca nu se poate, raspunsul neoficial a fost ca se poate, fara alte detalii (desi am insistat). Ma gandeam ca poate stie cineva care a facut treaba asta, sunt constient ca sansele sunt mici, dar eu incerc.
Cat despre conversia LED, cei de la RAR mi-au spus ca sunt optiuni omologate pentru becuri (H7 si H1 in cazul de fata), fara sa ofere detalii, lucru de asteptat, nu cred ca fac ei reclama :)

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1454
  • Auto: BIA-FabiaSedan1.2HTP
« Răspuns #2 : Octombrie 22, 2024, 02:11:47 p.m. »
Buna! Raspund eu prima, dat fiind ca locuiesc in Cluj.

Pe scurt:- DPF off - da/nu?
Nu pt ca (129) ANULAREA filtrului de particule - CONSECINTE - YouTube- EGR off - da/nu?
Nu Anulezi EGR = DISTRUGI motorul (youtube.com)- inlocuire bara fata cu bara de vRS - e nevoie de improvizatii sau se potriveste?
cel mai in masura sa raspunda e un dealer cum e Compexit.- vopsire elemente - aici sunt deschis la recomandari in zona Cluj-Napoca sau la maxim 50 km distanta.
Noi am vopsit o portiera in Popesti, str Principala 167, jud CJ.- inlocuire becuri fata cu LED - da/nu? - daca da, recomandari?
Daca in cartea masinii apar LED, iar interventia sa o faca electrician autorizat. Poti intreba si la RAR, au callcenter si sunt amabili.

Offline chl

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Octavia 1Z5
Pareri despre ideile mele de modificari
« Răspuns #1 : Octombrie 22, 2024, 01:22:27 p.m. »
Salut. Sunt nou pe aici si destul de necunoscator in domeniu, insa as vrea sa cer niste pareri despre anumite idei de modificari ce as dori sa ii fac masinii mele, sa vedem ce si daca ar fi de bun augur. AM o Skoda Octavia 2 FL 1Z5 break din 2012, motor 2.0 TDI 140 CP (CFHC) si cutie automata DSG. Masina are 280k km, o am de ~7 ani, nu am avut nici un fel de probleme cu masina, am luat-o fix cand a iesit din garantie, am schimbat doar consumabile, insa de cateva luni isi face regenerarea filtrului de particule cam la fiecare 200-300 km (fara sa se aprinda martorul din bord, doar fumega). Ma gandeam sa fac DPF off, mecanicul recomanda si EGR off. Pe langa asta, in primavara as vrea sa revopsesc cateva elemente (poate polish la restul, pentru un aspect uniform) pentru ca au urme de pietricele, si anume bata fata si capota + bara spate unde vopseaua se exfoliaza (am observat la mai multe Octavia 2 FL aceasta problema). Pentru ca imi place mult bara de vRS, ma gandeam sa caut o bara fata de vRS si sa o schimb, nu-s sigur daca se potriveste fara improvizatii. In plus, ma gandeam sa caut o firma in Cluj care sa inlocuiasca toate becurile din fata cu LED-uri, momentan am halogen, as vrea in principal pentru lumina mai buna.

Pe scurt:
- DPF off - da/nu?
- EGR off - da/nu?
- inlocuire bara fata cu bara de vRS - e nevoie de improvizatii sau se potriveste?
- vopsire elemente - aici sunt deschis la recomandari in zona Cluj-Napoca sau la maxim 50 km distanta
- inlocuire becuri fata cu LED - da/nu? - daca da, recomandari?
Multumesc anticipat.
« Ultima Modificare: Octombrie 22, 2024, 01:28:00 p.m. de chl »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

* Subiecte recente

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Decembrie 09, 2024, 03:48:34 p.m.]

Ford Focus Turnier mk3 facelift de cirsteammm
[Decembrie 06, 2024, 09:21:39 a.m.]

Tivoli Grand al lui Daniel (Garfield) de Daniel
[Decembrie 02, 2024, 10:54:52 a.m.]

Totul despre cutia DSG de Dandragomir
[Noiembrie 26, 2024, 12:57:42 p.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Noiembrie 23, 2024, 06:44:17 a.m.]

vind de castelan