Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Mazda CX-30, frumoasa si rosie  (Citit de 139850 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2771
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Mazda CX-30, frumoasa si rosie
« Răspuns #460 : August 23, 2024, 02:59:54 p.m. »
Hai sa scriu aici o pățania deși n-are legătură cu mașina:

Bai dacă credeati ca mecanicii de la reprezentanta sunt escroci, mai gândiți-vă.  Aia de biciclete sunt mult mai escroci.

Ieri am trecut pe la Decatlon și mă mănâncă în c.r să întreb pe escrocul de la atelier cât costă să-mi schimbe cablul de la schimbătorul din față. 20euro manopera, 5 piesele. E din ala care trece prin cadru, cam ceasornicarie, pentru 20 euro manopera hai că nu merită să-mi bat capul.

Fac programare azi și hai s-o duc. Se uita ala la ea,  bate în calculator, dar totul e ok, facem.
Când e gata?
La sf săptămânii viitoare.
No way, daca nu e gata azi nu mai îmi trebuie.
Nicio problema, se rezolva.
Mai bate ala acolo, imprima devizul: 82 euro.  :-o

5 euro piesele
20 manopera. Pana aici cum ne-am înțeles.
19 supra-cost manopera ca e din ala prin cadru
15 manopera reglaj, obligatoriu
3 euro umfla rotile, obligatoriu
5 euro uns lanțul, obligatoriu
15 euro serviciu "expres".

Dintr-o data ăștia de la garajele auto mi se par cavalerii luminii.  :-&  Mă bate serios gândul să renunț la multinațională să mă fac mecanic de biciclete.
« Ultima Modificare: August 23, 2024, 03:01:27 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #459 : August 18, 2024, 11:24:00 p.m. »
Gata am terminat plimbarea. Am făcut în total 2130km și am halit 157l de benzina.

Perioada a fost neașteptat de caldă,  am stat de multe ori pe drumuri la temperaturi exterioare de peste 35 grade afară . Clima își face treaba însă geamurile nu prea, tot nu mi-a trecut ca s-au zgârcit ăștia la parbriz. Puteau să pună și ei unul atermic și cu ceva protecție uv ca te bronzezi în mașină.  Eu stau cu crema solară în torpedou.

La mine nu-i voie nici să pui folii pe parbriz și geamurile din fața, indiferent de transparenta. Cică ar fi tolerate doar dacă nu cobora mai jos decât parasolarele.  Poate găsesc ceva care să se potrivească și care să protejeze cât de cât de soare.
« Ultima Modificare: August 18, 2024, 11:25:33 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #458 : August 04, 2024, 12:26:09 a.m. »
Azi am băgat 840km, cu de toate. Autobahn, talpa, ecomaraton, stau-uri,  serpentine, soare, furtuni, ploaie de nu vedeam șoseaua , de toate să fie.
Cofura rezista.
Încă se ține bine cazanul. Iar eu după 9h în care am oprit doar pentru realimentat încă puteam să stau drept :)
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16417
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #457 : Iulie 09, 2024, 04:24:41 p.m. »
Yeeeeeeeeeeee !!!
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #456 : Iulie 08, 2024, 04:44:51 p.m. »
Am ITP!
A durat o ora și 10 minute cu tot cu drum.

Fiind însă în întârziere, mi-au dat doar pe un an în loc de doi.
Deci va trebui ca la anul să mai fac unul, fix înainte sa iasă din garanție. Însă acum știu lecția am reminder în calendar să-mi fac programare  :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #455 : Iulie 08, 2024, 02:55:41 p.m. »
La mine itp-ul e făcut de o rețea care doar asta face, nu-s service-uri.

Șoc și groază, am prins loc azi, în cartier. Plec peste 20 minute să-l fac.
Lumea a plecat în vacanta, orașul e pustiu. Am băgat un ochi pe webcam și nu era coada nicăieri cu excepția ăluia unde se poate face fără programare.
 Am zis sa încerc că poate cineva a anulat și erau 4 ferestre disponibile săptămâna asta, una fiind chiar azi.

Va urma :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5150
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #454 : Iulie 08, 2024, 09:01:28 a.m. »
Mi-am dat seama ca imi expira ITP-ul cam cu 24h inainte de expirare. Am fost dimineata la serviciu iar la 18.30 seara m-am dus la o statie de cartier unde nu era nimeni, am pus masina direct pe rampa si in 20 minute m-au rezolvat. Cost 180 lei pentru ca masina este Euro 6 (daca avea norma de poluare mai mica, era mai ieftin sa fac ITP). Deci din punct de vedere al ITP-ului stam bine in Romania, sunt statii peste tot.  ;)
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2024, 09:54:55 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1478
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #453 : Iulie 07, 2024, 04:27:03 p.m. »
La Cluj mergem la ITP cu programare. La Oradea unde familia mea face ITP din 2004 la acelasi service e tot cu programare. Cel de la Oradea chiar este foarte sever, inclusiv a  facut sesizare la RAR pt fraude in Bihor.
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/macel-la-itp-statii-inchise-si-inspectori-auto-suspendati-dupa-dezvaluirile-bihoreanului-privind-itp-ul-paralel-153319.html

In Romania nu e atat de aglomerat pt ca foarte multi circula cu ITP expirata.
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/o-masina-din-trei-circula-fara-rca-asigurarea-2167937.html

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #452 : Iulie 06, 2024, 09:49:44 p.m. »
Nici nu-mi vine sa cred ce citesc cu ITP in Belgia......

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #451 : Iulie 06, 2024, 09:37:23 a.m. »
Medici români avem pentru toate specializările, nu-i nevoie. :D

La capitolul asta România mai are de muncă.  Încă lipsesc medicamente, încă fiecare rețea e cu a ma-sii, și în plus o banala consultație e mai scumpa decât afară, și încă unii sunt cam amatori puși mai mult pe făcut bani decât pe rezolvat probleme.
Au început să iasă din garanție părinții, socrii, sau chiar unii mai tineri decât mine si  in ultimii doi ani m-am cam lovit de sistem chiar dacă nu pentru mine...

De exemplu a trebuit să fac rost de niște medicamente banale care încă lipsesc, ditamai spitalul Fundeni nu le poate aduce. Și nu-i vorba de bani că nu costă mai nimic (200e tot tratamentul) ci de organizare. Rețeaua aia a citostaticelor din fericire încă mai există, ceea ce înseamnă că încă mai e nevoie de ea.
Ca să fac rost de ele a trebuit să plastografiez rețeta pentru că Domnul Doctor Zeul Galactic al Luminii nu poate fi deranjat să o scrie complet, trebuie să fim veșnic recunoscători că respiram același aer și s-a deranjat totuși să o scrie chiar și la mișto.

Nu mai e dezastrul de acum 20 ani, însă mai e de lucru. Pentru un corporatist de 35 ani dintr-un oraș mare care are o asigurare privata și n-are nevoie de ea cred că-i ok,  însă unii sunt la vârsta la care nu-i mai asigura nici dracu' iar sistemul privat e foarte scump iar cel de stat încă varza.
Poate peste încă 10 an cine știe, o sa fie mai bine decât afara însă pentru moment nu e.

Cunosc mai mulți căpșunari care și-au adus părinții ca să beneficieze de asigurarea si sistemul medical de aici decât cei care se mai duc la medic în România.  Exista cândva turism medical în special datorită preturilor însă nu mai știu pe nimeni care s-o facă.
« Ultima Modificare: Iulie 06, 2024, 09:44:07 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3632
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #450 : Iulie 06, 2024, 07:17:42 a.m. »
Ati ajuns de ras
Si cu medicii inteleg ca incepeti sa stati mai rau ca pe la noi

Deci , hai acasa,,,,,,

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #449 : Iulie 06, 2024, 01:26:51 a.m. »
Mda, deci s-o iau cu începutul.
Cazanul meu a împlinit 4 ani de la înmatriculare pe 4 iunie. Am primit eu o hartiuta acasă sa duc să fac itp-ul însă n-am prea avut timp. Iunie a fost nebunie, în prima săptămână m-a trimis cooperativa pe coclauri și la sf lunii am plecat eu cu famelia (unde am mers cu Jeepul de care povesteam).

Totusi am stat și pe acasă câteva zile asa că hai sa fac itp-ul.

Ma duc eu vioi într-o dimineață la stația itp din cartier, stau vreo ora la coada și surpriza: itp-ul se poate face doar cu programare.  Nici să vrea nu ma poate primi că trebuie să bage în calculator un cod care se generează când se face programarea. Exista doar o singura stație în toată Belgia unde se poate fără. Ultima oara când am făcut eu sportul ăsta nu era nevoie.

Ma duc înjurând acasă (puteau sa scrie că-i nevoie de programare pe pe hartiuta dacă tot mi-au trimis-o) și sa încerc să fac programare online. Se putea face programare doar pana la 31 August, adică doua luni și ceva înainte. Și nu-i disponibilă nicio data, toate sunt ocupate cu vreo 10 săptămâni nainte.

Am încercat sa fac o programare și la celebra stație fără programare și am prins o fereastra pe 18 iulie.

Însă am zis sa încerc și fără programare azi dimineață, în ideea ca dacă merge o rezolv și anulez programarea. Am parcat in zona și m-am dus să vorbesc cu Rambo de la intrare. Deci se putea face, însă timpul estimat de așteptare e de minim 3h pentru cei fără programare, e coada separata. Nu aveau loc pentru toată lumea  în curtea lor amenajata, coada la "fără programare" se continua pe strada, cam ca pe vremea comuniștilor când se stătea la benzina. Mi-am băgat iar picioarele.
Pe site te sfătuiesc să te uiți pe webcam, m-am uitat de curiozitate si în niciun moment coada nu părea să încapă în curte.

Problema e ca la început de august am un drum de 2500km, în caz ca găsesc ăștia ceva nu știu dacă am timp și sa rezolv și să fac alta programare pentru contra-vizită.... De asta am și încercat azi la plesneala.

Prin urmare... Va urma. Ma duc pe 18 cu celebra programare și sper sa nu fie nicio problema.  Și să nu ma prindă poliția boschetara pana atunci.
Oricum merg mai mult cu bicicleta zilele astea și aia are itp valabil, eliberat de mine :D
« Ultima Modificare: Iulie 06, 2024, 01:32:35 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #448 : Iulie 02, 2024, 05:38:05 p.m. »
Am băgat benzina la cazan. 45.8l și am făcut 718km. Not bad, not great ținând cont că traficul e lejer și vitezele în general de națională, nu te autostrada.
Poimâine îl dau înapoi și raspoimaine mă duc cu a mea la itp.
Va urma

Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #447 : Iunie 24, 2024, 10:37:29 p.m. »
"Nu m-au lăsat cu ea în avion :D "

Nu o fost loc in cala așa-i?  =))

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #446 : Iunie 24, 2024, 05:45:10 p.m. »
Nu m-au lăsat cu ea în avion :D

De doua zile țin hardughia cu cutia de viteze în mod manual și e mult mai ok asa.

Alta chestie care nu-mi place cum merge e navigația, are android auto wireless însă uneori "îngheață" câteva secunde bune. Și când își revine ai trecut de intersecție...

Partea audio e destul de banala, am impresia că sonorizarea e mai ok la Mazda chiar și fără subwooferul din portbagaj (pe care l-am scos ca să pun o roata de rezerva).
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Kuga 2 de cirsteammm
[Azi la 02:16:40 p.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de Iulian M
[Iunie 22, 2025, 05:41:54 p.m.]

Tivoli Grand al lui Daniel (Garfield) de vizitator
[Iunie 17, 2025, 08:39:26 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 16, 2025, 12:30:45 p.m.]

Drive test Honda CR-V, 2.0i-MMD (184 cp) eHEV, 4wd de Iulian M
[Iunie 13, 2025, 04:36:19 p.m.]

Am facut, ca de obicei, o stupizenie. Probabil de judge