Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive  (Citit de 9475 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1422
  • Auto: BIA-FabiaSedan1.2HTP
Re: AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive
« Răspuns #173 : August 22, 2024, 02:43:11 p.m. »
Bia si Ibiza sunt mai mici decat Aoki, insa nu sunt asa de coborate la caroserie in fata. Tavanul e ok, decupajul usii acolo e coborata caroseria. O sa ma obisnuiesc. Cu cat omul este mai mic, cu atat masina trebuie sa fie mai mare. Si Civic sedan e mai scurta cu 14.2cm, deci confirma teoria.
Ferice ca am 1.53m, altfel ne trebuia S-class S-line. Nu ma simt ofensata, pt ca e imposibil. Sunt unica fata aici, nu este cu cine sa fiu comparata.
Teo, esti al doilea cel mai inalt skodar. Locul 1 este Victor. 
Am gasit SUV cu suspensie pneumatica hidraulica ca la camila, incat se adapteaza la urcarea si coborarea soferului, insa nu a dorit Mihai Citroen C4X.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5144
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #172 : August 22, 2024, 09:01:53 a.m. »
Alexandra, chiar ca m-ai facut sa rad..de data asta bine de tot. =)) =)) Cand ne-am intalnit in Bucuresti, imi amintesc ca nici pana la umar nu imi ajungeai (no offense), cum de nu reusesti sa urci ca lumea in masina? Regleaza scaunul pe pozitia cea mai de jos, asa ar trebui sa fie mai mult spatiu. Eu intram ca omul pe locul soferului, dar nu imi placea ca aproape ajungeam cu capul la plafon. Cat despre pilotul automat adaptativ, asa a fost si la Civic la inceput, era foarte rapid pe modul Resume. Dar m-au chemat la o resoftare ptr ,,optimizare soft si emisii", si l-au linistit: acum accelereaza in timpi geologici, dureaza secunde intregi pana cand viteza creste cu 1 km/h. Mai bine isteric decat prea lent, dupa parerea mea. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2742
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #171 : August 21, 2024, 11:19:35 p.m. »
Poți folosi modul manual și fără padele. Pui cutia în M, și apoi dacă împingi în fata retrogradează o treapta, dacă tragi în spate urcă.

Cu padelele mai pot face o răutate fără s-o trec în mod manual. Când îmi miroase că o să facă o retrogradare hapciupatica ii dau o schimbare "în sus". Nu se întâmplă nimic, rămâne în tr 6 însă când folosești padelele rămâne câteva secunde în mod manual apoi revine pe auto. Fix secundele alea când ar fi accelerat ca înecata.

Odată ce ii înveți hachitele e o mașină foarte plăcută.

Module sport nici eu nu-l prea folosesc, mi se pare inutil.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #170 : August 21, 2024, 06:54:46 p.m. »
Aoki nu are padele. Singurul optional este asistent sofer (care ne arata 360 de grade si vedere de deasupra in jurul masinii) si Sistem audio Bose. Noi suntem in acomodare. Nici macar nu a incercat Mihai modul manual al cutiei automate. Nici nu stie cum, parca tras schimbatorul de viteza spre sofer. Tasta aceea sport exclus sa o folosim, suntem in rodaj. In plus e destul de agresiva deja si isterica in accelerari pe autostrada sa mai mergem sport.
Aveti rabdare cu noi, dragi skodari, doar venim de pe masini vechi si foarte simple.
La Aoki uitam cheia in masina in consola pt ca nu mai trebuie sa oprim cu cheia motorul si extrasa din laterala volanului.  :078: Suntem batrani, de moda veche.  :)) Inca citim cartea masinii sa ne dumirim ce stie si ce am cumparat!Ca sa rada Teo si mai bine, in masina asta la volan nici sa imi prind parul in crestet nu pot. Dati inapoi aici in topic la postarea nr 139 sa vedeti ca in pozele din masina am parul mai ridicat, decat in celelalte. Am dat cu capul in caroserie si mi s-a turtit parul. E parul meu adevarat, nevopsit si lung inegal 65-75cm, ca altfel cred ca acolo ramanea. Sa va mai zic ca am patit si mai fain: ma grabeam sa urc in masina si eu, in spate langa Daiana, ca mai era si un vant puternic afara. Repede sa urc si eu si am si tras usa imediat dupa mine. Si asa m-am miscat de fluid si rapid, incat o suvita de par a ramas captiva, suspendata intre caroserie si partea de deasupra usii. Am deschis iar portiera sa imi intre si parul in masina.  =))    ;;) :034:

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1207
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #169 : August 21, 2024, 05:29:55 p.m. »
Meh, cele mai multe sunt destul de necizelate. Abia acum le-au mai dat unora un dram de minte și nu mai accelerează ca turbatele

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #168 : August 21, 2024, 04:57:59 p.m. »
Și mie mi se pare uneori isteric adaptative cruise control-ul. Din motivul ăsta eu o pun pe manual când sunt pe autostrada, asa ca e obligată să accelereze mai "uman". În rarele ocazii când trebuie chiar sa retrogradeze o fac din padele.

Și tine cont ca asta de acum e varianta bună, la început a fost și mai rau retrograda și pentru 2km/h și în plus brusca si frâna  :))  apoi au făcut o reprogramare și a devenit mai ok... Însă tot isterica a rămas.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #167 : August 21, 2024, 03:33:39 p.m. »
 =)) =)) =)) =)) ha, ha, ha, cred ca trebuie sa iti schimbi putin tehnica de intrare in masina. Daca am incaput eu fara sa dau cu capul de tavan, trebuie sa incapi si tu.  ;)

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #166 : August 21, 2024, 02:22:35 p.m. »
Ne ia timp sa ne obisnuim cat sa ii dozam acceleratia pt depasiri, pt ca e mult mai puternica decat Bia si Ibiza.
Am fost la munte si nu are frana de motor buna. Nu suntem obisnuiti asa. Avem senzatia ca ruleaza ca sania, ca altfel trebuie sa intervenim noi din pedala de frana.
Ce mie imi place si lui MIhai nu la pilotul automat adaptiv: pe autostrada, cand masina obstacol din fata se da la o parte, Aoki revine la viteza setata (133-137kmh are de regula setata) insa daca trebuie sa recupereze mai mult sau egal cu 10kmh, supratureaza la 6500rpm automat, se grabeste de nu e adevarat. Mie imi place, ca atunci i se mai aude motorul si pare cu vlaga multa. MIhai crede ca pt o diferenta de viteza asa mica si fara sa trebuiasca sa depaseasca alta masina, doar strica media de consum si face uzura.
-consuma putin in mers bara la bara si in mers constant pe autostrada. Cum e motor corcit intre Otto si Diesel are o anume plaja de turatii optima unde consumul este excelent. Are motor cu compresie si aprindere prin scanteie controlata.-La mers constant pe autostrada si bara la bara in oras se comporta ca un diesel. La depasiri si cand trebuie putere este ca un benzinar. Pe autostrada la 133-140kmh e la 2800-2900rpm. Suntem in rodaj si mergem bland. Doar o depasire a facut pe DN un lant alcatuit din: o masina, duba cu masina pe trailer si un tir. Atunci am vazut ca schimba 6500-4000-6500-4000rpm
Teo, din respect si jena fata de tine, nu ma plang de caroseria curbata si coborata la sofer, daca tu incapi la 1.90m. Eu dau cu capul cand intru la sofer! In fata la pasager culmea, nu se intampla.
« Ultima Modificare: August 21, 2024, 02:30:19 p.m. de Alejinxique »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #165 : August 20, 2024, 10:02:49 a.m. »
Pe măsură ce o sa vă obișnuiți unii cu alții probabil o să vezi frecvent și consumuri sub 6, sau chiar sub 5 atunci când mergeți mult pe drumuri naționale/județene.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #164 : August 20, 2024, 08:39:35 a.m. »
Ma bucur ca va place. Sa o stapaniti sanatosi. Si mie mi-a placut la test drive, problema este ca era cam scunda pe dinauntru, aproape atingeam cu capul de plafon. Imi place da am aer deasupra capului, sa pot respira.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #163 : August 20, 2024, 12:09:00 a.m. »
            Astazi avem o luna de cand o avem pe Aoki. Are 1730km parcursi. Multumesc din nou lui Teo si Sorin pentru faptul ca m-au ajutat sa gasim cea mai potrivita masina. Ultima excursie a fost Cluj-Dumbravita ca am facut schimb de locuinta si pisici cu fratele lui Mihai. De la Dumbravita de Sf Marie am mers brambura de dragul rodajului pana la Muntele Mic in CS. Nu recomand, gropi, cratere, drum f ingust, abia am gasit loc de parcare. Si ne-a prins ploaia incat am stat in restaurant, dar a fost in regula, ca scopul era sa plimbam masina, nu sa ne plimbam noi.
            Cluj-Timisoara a consumat la intoarcere 6.7l. La 140km/h este la 3000rpm, deci nu este galagioasa si nici nu ,,gafaie". La o depasire pe DN, din obisnuinta cu Bia si Ibiza a accelerat si atunci am vazut acul la 6500rpm. La 7000 rpm este linia rosie.

Pe autostrada

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #162 : August 09, 2024, 10:19:28 a.m. »
Uite pozele promise. Poziția acului e fixa, tot timpul. Temperatura antigelului fluctuează.... Acum era la 99 grade citita prin OBD (eram pe serpentine).

« Ultima Modificare: August 09, 2024, 10:27:38 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #161 : August 07, 2024, 12:04:56 p.m. »
Da, Sorin. In aplicatie ne arata: posibilitatea sa inchidem masina. Nu putem deschide, doar inchide. Presiunea in anvelope, mentenanta.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #160 : August 07, 2024, 09:18:37 a.m. »
Mașina ta are chestiile alea de mașină conectata gen închis deschis din aplicație?
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #159 : August 06, 2024, 12:56:20 p.m. »
Iar am ajuns la sucursala mama Mazda din Transilvania, cea din Baia Mare, ca sa ma plang de dealerul de Cluj. Am cerut sa urgenteze primirea CIV. Spun ca azi ajunge si le ia 1-2 zile sa ajunga din Baia Mare la Cluj. La 3 saptamani de la preluarea masinii, nu avem cartea. Dar avem o foaie care ne obliga pana pe 16 august sa o inmatriculam si inca o foaie Mazda Romania cu acordul DRPCIV pt drept prioritate la inmatriculare, apoi nu ar mai fi inmatriculabila pe motiv ca nu corespunde normelor de siguranta UE. M-am pus pe apeluri si mailuri.

Am sunat la RAR Cluj:
-urgentarea primirii CIV este treaba dealerului
-nu au mai auzit de vreo data limita de inmatriculabila
-VIN nu ajuta in baza de date a lor.

Mail la Inmatriculari Cluj
-ne primesc cu tot sprijinul lor, ca si caz particular, doar sa avem CIV. 

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

* Subiecte recente

Skoda fabia 1 1.9 SDI de ladislau
[Azi la 08:43:25 p.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Azi la 10:58:38 a.m.]

Lampa ceata spate de al bundy
[Azi la 09:34:40 a.m.]

Tempomat Octavia 3 de Alejinxique
[Septembrie 05, 2024, 03:56:05 p.m.]

BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite de Alejinxique
[Septembrie 04, 2024, 09:33:09 p.m.]

Deschidere defecta de al bundy