Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda fabia 1 1.9 SDI  (Citit de 45600 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16395
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Skoda fabia 1 1.9 SDI
« Răspuns #355 : Septembrie 15, 2024, 01:56:07 p.m. »
La ce bun sa ai "garanție" daca nu ai încredere?........
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1430
  • Auto: BIA-FabiaSedan1.2HTP
« Răspuns #354 : Septembrie 15, 2024, 12:06:51 p.m. »
Nu e mai simplu sa inserezi joja cand preiei masina, sa vezi ca e ulei galben cum arata proaspat pus si nu e negru/maro inchis?

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 667
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #353 : Septembrie 14, 2024, 09:37:30 p.m. »
La Brasov chiar a fost un caz cu un tip din Bacau , care a ajuns cu masina de serviciu in zona , si trebuia neaparat sa faca revizia ptr ca mai avea mult de umblat prin tara. Omu duce masina la reprezentanta in apropiere de ora inchiderii si i se spune sa lase masina in parcare si sa revina a doua zi , cand va fi sunat ca e gata. Zis si facut , doar ca omul nu e dispus sa dea prea multi bani pe cazare , asa ca revine in cursul serii cu dublura cheilor ,descuie masina si se culca in masina
Dimineata este sunat ca masina e gata , in conditiile in care omul a dormit toata noaptea in masina

Nu stiu cat folclor e in povestea asta , dar am auzit-o de la mai multe persoane , mai mult sau mai putin credibile...asa ca nu dati cu pietre

Ideea e ca , in ceea ce ma priveste este EXCLUS sa nu pot sta linga masina in timpul reviziei , macar pana vad ca mi s-a schimbat uleiul pe bune
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #352 : Septembrie 14, 2024, 04:41:42 p.m. »
Pt mine este suficient sa stau asezata si sa observ de la distanta ce face mecanicul, prin fereastra sau pe ecran. Asa era cu ani in urma cand aveam zi libera, nu era Daiana si alta grija nu aveam, decat sa supraveghez Bia. Acum lasam masina si o luam cand e gata. Cu Ibiza si Bia le servisam la mecanicul skodar cate o saptamana pana reveneam din vacanta. Pt ultima problema a cerut drivetest pe autostrada 200km. Dar nici nu am mai avut probleme in ultimii 2 ani cu Ibiza. ,,Problema" ca eu sa fiu pe langa un mecanic este ca ma simt ca la intrunirile skodarene, cand stateam pe langa Doru, indiferent ca facea diagnoza sau intervenea sub capota, de regula la Careca. Si ma ia curiozitatea, intreb, vorbesc. Nu ma da nimeni afara, sunt amabili, mai rar asa soferita, chiar am fost invitata, cand vreau pot veni oricand sa asist :)) . Insa ma simt vinovata ca distrag, ca din cauza mea mecanicul pierde eficienta. Ii stric bonusul performanta-eficienta, caci am inteles ca au indicatori de performanta cu care ei sunt evaluati. Si posibilitatea sa se decaleze privind masina care urmeaza.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3173
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #351 : Septembrie 13, 2024, 12:04:28 p.m. »
E vorba de stat lângă mecanic. NU în sala.Eu am posibilitatea sa stau lângă el la Suzuki cu o vesta reflectorizanta pe mine.Si la Dacia am stat la Dacoserv.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #350 : Septembrie 13, 2024, 10:15:22 a.m. »

Mai ales ca nu ai voie sa intri in hala si sa stai langa masina

Cred ca eu le dadeam cu legea in cap!Legea nr. 51/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz1. La articolul 2, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:(2) Operatorul economic asigură posibilitatea ca beneficiarul să asiste vizual, într-un spaţiu special amenajat, în condiţii de siguranţă, separat de spaţiul de lucru, în mod direct sau prin intermediul unui sistem video, la modul în care sunt executate activităţile prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), în care sunt utilizate piesele, ansamblele şi materialele şi în care este efectuată manopera.
(3) La cererea beneficiarului, operatorul economic asigură accesul acestuia la facilitatea prevăzută la alin. (2).
(4) Operatorii economici sunt obligaţi să înregistreze rezultatele verificărilor executate conform alin. (1), să menţină dovezi care să demonstreze conformitatea activităţilor executate cu condiţiile tehnice şi de calitate impuse şi să asigure respectarea prevederilor alin. (1)-(3).

Pt detalii privind procedura de refuz, reclamatii RAR si amenzile aferente:
https://lege5.ro/gratuit/gm2dqmbzgu/legea-nr-51-2013-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-guvernului-nr-82-2000-privind-autorizarea-operatorilor-economici-care-desfasoara-activitati-de-reparatii-de-reglare-de-modificari-construc

« Ultima Modificare: Septembrie 13, 2024, 11:08:26 a.m. de Alejinxique »

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #349 : Septembrie 13, 2024, 09:40:02 a.m. »
Am vorbit adineauri la Vocea Clientului Dacia.
Raspunsul : daca alegeti sa faceti revizia in alta unitate  service decat Dacia , sa va asigurati ca este o unitate autorizata RAR. Noi putem doar sa va recomandam sa faceti revizia la unitati autorizate Dacia

Deci.... :046:

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5148
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #348 : Septembrie 12, 2024, 09:43:02 a.m. »
Nici eu nu as renunta la garantie. Eventual te duci la alta reprezentanta si stai de vorba cu consilierul de service sa negociati ce ulei iti vor pune. Garantia la motor este totusi importanta, nu stii ce probleme se pot ivi.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3604
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #347 : Septembrie 12, 2024, 07:23:45 a.m. »
Totusi , renuntarea la garantie e un mare pas........Nu se stie niciodata.
La acelasi motor, eu am cumparat inca doi ani de garantie suplimentara.....pentru linistea mea. Am avut de facut o etansare capac motor, cu 2 luni inainte de cei 5 ani, care costa ceva, ca se pun si niste garnituri noi pe la mai multe piese pe acolo, nu stiu daca nu cumva la injectoare. Ma rog, e alegerea ta.

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #346 : Septembrie 11, 2024, 08:43:25 p.m. »
Prefer sa pierd garantia , decat sa pierd motorul
Nu stiu de ce , dar am un feeling cum ca odata ce fisa de service completata de domnisoara ar fi ajuns la mecanic , el punea fix ce scrie acolo... Mai ales ca nu ai voie sa intri in hala si sa stai langa masina
Cate cazuri nu au fost ca nici nu au schimbat uleiul ??

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3604
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #345 : Septembrie 11, 2024, 10:57:39 a.m. »
Service -ul Dacia are de suferit din cauza ..........masinilor ieftine( de masa) gen logan. Oameni multi si simpli, fara pretentii, au dus consilierii de servive, sefii de service, inginerii de garantii, etc intr o blazare si o lipsa de interes

La Skoda mi se lua masina in primire, i se facea 2-3 poze fata spate, sa nu poti reclama ulterior defecte la caroserie, te tratau altfel. Da, era un service in care intrau multe masini de peste 30000 de E, cu clinti mai fitosi si de aici zic eu si o anumita atitudine

Datorita felului meu de procedare, nu am avut necazuri, dupa o prima revizie efectuata cu piesele lor(scumpa, doar ulei si filtru de ulei) , am mers cu piesele mele, originale, cumparate cu factura, si fara probleme am mentinut garantia. Si nu m am mai speriat de preturi. Si am cerut un singur mecanic, nominal, vad ca mi ai respectat dorinta. Si in plus am si asitat la revizii.

Acum , in general, japca nu i doar la Dacia Renault. Toti au o politica”scumpa” referitoare la revizii. Sa vezi pe la Toyota, si cat costa o revizie la sitemul hibrid( o masuratoare la urma urmei) ca sa pastrezi garantia la baterie.

Eu acum am iesit din garantie, dar tot in reprezentanta voi face reviziile

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #344 : Septembrie 11, 2024, 10:44:38 a.m. »
Imi amintesc de o patanie, pe vremea cand aveam Clio. Eram cu masina la AutoCobalcescu, iar reprezentantele Dacia si Renault erau in aceiasi cladire. Langa mine un taximetrist trebuia sa plateasca ptr revizia la Dacia Logan I 1.4 mpi. Vine consilierul de service, ii da factura, taximetristul ramane inmarmurit: ,,cum 500 lei revizia? Ce este asa de scump?" (era prin 2006). Pai filtrul de polen, lichidul de parbriz, ulei la sticla si alte nimicuri care s-au adunat ...la care taximetristul a platit, apoi a luat hartia cu garantia, a rupt-o in fata lor, a aruncat hartiile pe masa si a plecat zicandu-le: ,, uite ce fac eu cu garantia voastra! Pe mine nu ma mai prindeti pe la reprezentanta". Si dus a fost..

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #343 : Septembrie 11, 2024, 09:16:07 a.m. »
@Ladislau, nu renunta la garantie! Suna/email alta reprezentanta sau trimite email la fabrica Dacia sa reclami Dacia Brasov. Ti-am lasat in privat adresele de email.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 904
  • Ford Focus 1.5 tdci/Skoda Fabia 1.9 SDI
« Răspuns #342 : Septembrie 11, 2024, 08:55:34 a.m. »
Ladislau stai linistit, vorbim despre masini, deci nu poluezi nimic. Referitor la Dacia urmaresc de ceva timp un vlogger (fost miner) care detine noul Duster 1.2 hibrid si incepe sa imi placa masina chiar daca la inceput imi parea oribila. Regret ca service-urile Dacia se comporta asa. Cu noile modele, Dacia a facut un pas in fata dar in service-uri se pare ca nu.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #341 : Septembrie 11, 2024, 08:48:38 a.m. »
Trebuia sa intrebi mecanicul sau consilierul de service ce ulei urmeaza sa iti puna la motor. Duduile de la receptie sunt alese intotdeauna pe criterii de ,,ochi frumosi" si nu pe baza cunostintelor de mecanica; ele iti fac programari si te indruma catre persoana competenta, nu au treaba cu mecanica si motoarele.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

* Subiecte recente

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de Daniel
[Azi la 07:35:42 p.m.]

BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite de Daniel
[Azi la 07:32:07 p.m.]

Ford Focus Turnier mk3 facelift de cirsteammm
[Azi la 08:20:32 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Septembrie 27, 2024, 09:31:26 a.m.]

Update firmware de al bundy
[Septembrie 19, 2024, 10:47:33 a.m.]

Skoda fabia 1 1.9 SDI de A V A T A R