Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Coloana de directie reprogramare calculator piesa SH  (Citit de 315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline al3css

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Rapid 1.6 TDI
Re: Coloana de directie reprogramare calculator piesa SH
« Răspuns #3 : August 19, 2024, 07:41:36 p.m. »
Pe cea originala de pe masina acum pusa , pe diagnoza nu apare nici macar o eroare dar am problema cu tragere dreapta cateodata!
Pe caseta SH scrie : "Steering angle calibration"  ... @al bundy

Offline al bundy

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 969
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
Re: Coloana de directie reprogramare calculator piesa SH
« Răspuns #2 : August 17, 2024, 05:36:24 p.m. »
Posteaza rezultatul unei diagnoze
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline al3css

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Rapid 1.6 TDI
Coloana de directie reprogramare calculator piesa SH
« Răspuns #1 : August 14, 2024, 06:07:53 p.m. »
Bună ziua,
Revin cu solicitarea de ajutor pentru a găsi un bun electrician în Constanța.
Am următoarea problemă cu coloana de direcție a mașinii mele, mai exact cu servodirecția electrică. Manifestările sunt următoarele:
  • Când frânez sau plec de pe loc, coloana de direcție originală a mașinii trage spre dreapta. La viteze mai mari, volanul rămâne drept.
  • Chiar și în mers, la viraje, când încerc să virezi spre stânga, volanul se simte greu de manevrat, în timp ce spre dreapta nu am probleme.
Constatarea făcută la un service autorizat VAG a fost că motorul servo electric nu mai face cursa completă și este practic nefuncțional.
Rezolvarea propusă a fost să schimb coloana de direcție. Am achiziționat o coloană de direcție second-hand și, inițial, virajele stânga, dreapta și direcția înainte au funcționat fără probleme. Însă, surpriză! Acum am în bord martorii de control al tracțiunii și un martor galben pentru volan aprinși.
După multe încercări nereușite de a stinge acești martori, mi s-a spus că este necesară programarea calculatorului, însă service-ul nu dispune de această posibilitate. Am ajuns astfel la reprezentanța AVIA Motors Constanța.
La AVIA Motors, mi-au spus că nu pot face codată coloana second-hand, deoarece ei pot programa doar coloane noi, fără codare preexistentă. Programul lor inseră doar codarea nouă și o potrivește cu mașina, dar nu rescrie codarea veche.
După ce am stat o lună în service la AVIA Motors, mi-au pus coloana veche la loc.
Prin urmare, caut un electrician bun, un coleg sau pe cineva care știe să rescrie codarea calculatorului coloanei de direcție sau să transfere calculatorul vechi pe coloana second-hand, sau motorul de pe coloana second-hand pe coloana defectă a mea. Nu sunt sigur ce soluții ar mai fi, dar să dau 5000 de lei fără manoperă pe o coloană de direcție nouă nu este o opțiune pentru mine.
Orice ajutor sau sugestie este binevenită!
« Ultima Modificare: August 15, 2024, 02:20:28 a.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

* Subiecte recente

BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite de Alejinxique
[Azi la 08:12:49 p.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de Alejinxique
[Azi la 08:10:52 p.m.]

Ford Focus Turnier mk3 facelift de vizitator
[Azi la 04:09:12 p.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Septembrie 27, 2024, 09:31:26 a.m.]

Update firmware de al bundy
[Septembrie 19, 2024, 10:47:33 a.m.]

Skoda fabia 1 1.9 SDI de A V A T A R