Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !  (Citit de 239298 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5148
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !
« Răspuns #1192 : Iulie 04, 2024, 08:56:27 a.m. »

pai de asta scad 200 de E la diferenta de prima intre fransiza si fara

Sunt firme care nu accepta fara fransiza
La Generali diferenta intre fara fransiza si cu fransiza este de 283 EURO, asa ca am mers pe aceasta (la Omniasig a fost de 200 euro, insa nu am mai facut la ei ptr ca sunt cam dezorganizati). La Generali mai am o fransiza de 20% daca masina este condusa de un tanar cu varsa sub 27 ani care face accident si tot 20% daca masina imi este furata/talharita in tari gen Ucraina, Belarus, Italia si Republica Moldova.  :(
Deci cine isi face casco sa citeasca bine conditiile de asigurare din contract!!
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3604
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1191 : Iulie 01, 2024, 10:05:52 p.m. »
da, nu i problema acolo

de es, ce i care au fost la cabana pe transalpina acum vreo 2 ani, cand circulatia era inchisa pe timp de iarna

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1430
  • Auto: BIA-FabiaSedan1.2HTP
« Răspuns #1190 : Iulie 01, 2024, 05:53:42 p.m. »
@Bogdan: ce inseamna in afara drumurilor publice? Un complex rezidential separat cu bariera de strada principala, alcatuit din carosabil intre blocuri proprietatea dezvoltatorului imobiliar si locurile de parcare cu CF intra in asigurare? 

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1189 : Iulie 01, 2024, 05:26:10 p.m. »
iar la Generali iti baga 10% fransiza la dauna totala.

pai de asta scad 200 de E la diferenta de prima intre fransiza si fara

Sunt firme care nu accepta fara fransiza

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1188 : Iulie 01, 2024, 05:25:00 p.m. »
ce mai are groupama in plus fata de altii, din al doilea an, doua daune nu iti modifica prima

atentie la generalli, la asigurarea in afara drumurilor publice, daca mai este la fel ca in 2019, adica iti iau banii dar de fapt doar masinile 4x4 beneficiaza de ea

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1187 : Iulie 01, 2024, 05:04:01 p.m. »
Am avut casco la ambele, fiecare cu problema lor: Groupama iti considera malus daca folosesti asigurarea casco ca sa faci reparatia cu regres asupra RCA-ului vinovatului (cel putin asa era acum cativa ani) iar la Generali iti baga 10% fransiza la dauna totala. Cand aveam casco la Groupama m-a lovit cineva din spate, nu mi-a placut unde avea RCA, asa ca am efectuat reparatia la reprezentanta pe casco de la Groupama si cu regres asupra RCA-ului vinovatului. In anul urmator Groupama mi-a considerat ditamai dauna si mi-a marit prima de asigurare simtitor, pe motiv ca am folosit casco. Alte probleme nu am mai avut la Groupama.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #1186 : Iulie 01, 2024, 03:07:30 p.m. »
@Teo: La Cluj are loc operatia Daianei. Am gasit aici in sfarsit cine sa vrea sa ne ajute. Te asigur ca am intrebat si in strainatate chiar si in afara Europei.
@Bogdan: deocamdata am triat ofertele si am ramas cu Generalli vs Groupama sa ne decidem.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1185 : Iulie 01, 2024, 09:06:32 a.m. »
da, trebuie rezolvat prin operatie, pana cand nu este prea tarziu. Foarte bine faceti ca va duceti in strainatate, in tara nu stiu daca avem chirurgi specializati pe asa ceva.
@BogdanPiatra: la oferta pe care am primit-o de la Omniasig, intre asigurarea casco fara fransiza si asigurarea casco cu fransiza, diferenta era de 200 euro (1000 lei). Pana la urma am facut la Generali; iar la Generali diferenta este de 283 euro intre  fara fransiza si cu fransiza. Daca as fi mers pe fransiza de 150 euro, atunci diferenta era de 381 euro. Asa cum am spus, a face asigurare fara fransiza este ca si cum ai plati 2 evenimente in avans (cel putin la aceste 2 companii).  ;)

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #1184 : Iunie 28, 2024, 02:48:54 p.m. »
Teo: Daiana s-a nascut cu un defect congenital, considerat accident genetic, pt ca nu a putut fi prevenit si nu se cunoaste cauza anume. Toate analizele, cat un biblioraft, arata ca e sanatoasa, nu sunt gasite probleme.  Limba o tine mereu scoasa. Dupa 4 ani de cercetari si n medici, am reusit sa gasim medici care sa doreasca sa ne ajute. Cu un dispozitiv cat un cub de zahar pt ,,mestecat" i-au masurat digital gura si limba. Limba este supradimensionata fata de gura. La poze isi poate retrage limba, insa ii blocheaza orofaringe si nu mai poate respira nici pe nas si nici pe gura. Asadar va fi operata pentru a ii fi remodelata limba, instalat aparat ortodont fix, cimentat ca sa ii pozitioneze corect mandibula. Facem tot ce putem sa aiba o viata normala. Si ne grabim sa rezolvam, ca sa nu sufere, sa nu fie batjocorita.

Cu Groupama ma ajuta Bogdan.

Dar aici la Generalli, fiti atenti cum scrie:

10% fransiza in caz de dauna totala daunele produse în timpul circulaţiei în afara drumurilor publice sau a carosabilului, cu excepţia cazului de ieşire accidentală de pe carosabil.
[/size]          Clauza acopera parcarea privata(complex rezidential cu drum privat detinut de dezvoltatorul imobiliar) si parcari cu CF (in subteran)?[/color]

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1183 : Iunie 28, 2024, 02:15:26 p.m. »
de 500 lei, pentru ca iti scade pretul asigurarii cam cu 1000 de lei.

Esti sigur de suma asta? Cam multisor
Vedeti ca pe langa 100 E sa nu va fi inclus si vreun 10% la dauna totala

Si mare grija la riscurile asigurate suplimentar, si clauzele care trebuie citite foarte bine
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2024, 02:19:06 p.m. de bogdanpiatra »

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2754
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #1182 : Iunie 28, 2024, 11:33:10 a.m. »

Sa revenim, totusi, la subiectul principal.

Si eu cred, ca Vizitator, ca merita luata asigurarea cu o fransiza minima, de 500 lei, pentru ca iti scade pretul asigurarii cam cu 1000 de lei. Asa am luat eu de la Generali, pentru Tivoli. Si, daca te gandesti, numai vopsitul unei usi este peste 500 de lei.

Acum ca modalitate de selectie, ori le iei tu la rand pe cele mai mari si bune societati de asigurare (eu iti recomand Genrali sau Allianz), ori ceri unui broker de asigurari sa iti gaseasca o paleta de asigurari de pe piata. A doua varianta mi se pare mai comoda si nu exclude chiar sa abordezi, apoi, direct asiguratorul, daca vrei neaparat. Dar asta in dauna brokerului, care nu-si mai ia comisionul. Tu, insa platesti acelasi pret. Si in plus, brokerul iti aminteste cand vine termenul de scadenta si poate face toata bucataria in locul tau.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1207
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #1181 : Iunie 28, 2024, 11:29:24 a.m. »
Hai să luăm partea bună - mai multe postări într-o zi decât în prima jumătate a anului.

Ne auzim după Crăciun, propun.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1180 : Iunie 28, 2024, 10:43:24 a.m. »
1)Strict privind casco, eu in ultimii ani am facut casco cu franșiză pentru ca este mai ieftin cam cu 1000 lei/an. Trebuie sa ceri oferte de la mai multi asiguratori si sa vezi ce prime iti cer pentru asigurare (cu sau fara franșiză) și vedem atunci daca merita sa iti iei full sau cu franșiză. Parerea mea personala este ca, daca iti iei fara franșiză, este ca si cum ai plati banii in avans. Dar daca ai 2 daune sau mai multe pe an, merita sa iti faci fara franșiză.
2)Dar ce a patit Daiana de trebuie operata?

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #1179 : Iunie 28, 2024, 09:21:51 a.m. »
          Întâi am cerut in privat amiabil să șteargă, pt ca imi editasem postarea corect si doream vizibilitate asupra întrebărilor mele despre asigurări. A repostat varianta greșită. Corectasem si nu mi se părea necesar sa fiu pusă la ,,avizier" pt un lucru minor. De ce nu putea fi postarea mea corectata si urmata doar de mesaje despre asigurari? Si fara ironii, ca doar corectasem. Mă interesa subiectul pt ca nu avem experiență cu CASCO in ultimii 14 ani. Ne grăbim sa ne informăm, pt ca vine si mașina si apoi trebuie să ma internez in spital cu Daiana pt ca va fi operată la finalul lui iulie.
Cand eram mai mică in alegerea asiguratorilor persoanele decidente erau părinții mei si aveam Casco la Generali si RCA Carpatica si Euroins. Ati zis ca se putea mai bine. Acum e rândul meu. Am nevoie sa mă ajutați cu sfaturi, pt ca nu ma pricep si voi sunteti mai in tema, Bogdan chiar persoana avizată. Am inceput sa fac listă de întrebări din asigurările primite.
         M-am plans lui Daniel in privat. Mi s-a părut prea mult report to moderator, care notifica tot Consiliul Skodărean. Scrie in Regulament tot art 7.
Nu raspundeti atacurilor la persoana si nu intrati in polemica cu cei care prin atitudine sau vocabular va provoaca. In asemenea cazuri folositi optiunea de raportare catre un moderator.
          Am apreciat ca a șters totuși amiabil intr-un final. Nu mai sunt suparata pe el.
          Forumul Skoda este mai viu decat credeti multi aici. Eu mai vorbesc cu skodari care in trecut erau activi pe aici. Chiar si ii intalnesc. Cum e Craiova in care daca merg, ma intalnesc cu Claudia (Anthurium care avea Octavia 2 visinie 1.6MPI). La Brasov de 1 Dec ne-am intalnit cu Ladislau. In 2021 am ajuns la mare si ne-am intalnit cu Roberto. Mie Roberto si acum imi zice Copilu, dar niciodata ironic. Am intrebat fostii membri de ce au plecat. Majoritatea au raspuns pt ca nu mai aveau Skoda. Deci forumul este sau a fost perceput ca si forum al masinilor. Forumul e casa skodarilor, oamenilor. 

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2754
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #1178 : Iunie 28, 2024, 09:05:00 a.m. »
Victor,

Nimeni nu îți contestă rolul foarte activ pe acest forum, așa letargic cum e acum.

Doar că, nu poți să repari o greșeală cu o altă greșeală, făcându-te că nu există niciuna, cum spui tu.

Chiar dacă Ale nu s-ar fi plâns că e deranjată de intervenția ta, tot aș fi sesizat ștergerea explicației mele, care acum m-a deranjat pe mine, nu numai pentru privarea de a lămuri sensul cuvintelor, cât pentru încercarea ta de a ascunde reproșul meu pentru abordarea greșită a problemei.

Mult mai simplu, rapid și corect ar fi fost să modifici tu în textul lui Ale franciză cu franșiză și nu mai nășteai atâtea discuții, făcând și un gest colegial.

De aceea, spun și eu, ca și Doru, nu vă repeziți să dați un răspuns imediat ce vedeți un text, pentru că s-ar putea să nu fie cel mai bine gândit și, ulterior, să regretați.

Acum, vă pot confirma că Ale regretă cele întâmplate, ceea ce sper să aducă liniște între noi, inclusiv ție Victor.

Vă doresc un weekend relaxat.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi.

* Subiecte recente

BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite de Alejinxique
[Azi la 08:12:49 p.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de Alejinxique
[Azi la 08:10:52 p.m.]

Ford Focus Turnier mk3 facelift de vizitator
[Azi la 04:09:12 p.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Septembrie 27, 2024, 09:31:26 a.m.]

Update firmware de al bundy
[Septembrie 19, 2024, 10:47:33 a.m.]

Skoda fabia 1 1.9 SDI de A V A T A R