Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Zgomot ciudat cand cuplez ambreiajul  (Citit de 11340 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MariusC86

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 1
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Rapid 1.0 TSI
Re: Zgomot ciudat cand cuplez ambreiajul
« Răspuns #14 : Februarie 16, 2025, 02:33:45 p.m. »
Salut!

Am si eu aceeasi problema cu o Skoda Rapid din 2019 1.0 TSI, cutie de viteze manuala in 6 trepte. Problema la mine pare sa fie de la cutia de viteze, am inteles ca au avut ceva probleme inca din fabricatie. Ambreiajul si suportii motor i-am verificat si sunt ok.
La tine pana la urma care a fost problema?

Offline no_one

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 39
  • Auto: Fabia 2 1.4 TDI 80cp
« Răspuns #13 : Aprilie 30, 2013, 09:33:10 p.m. »
Abia astazi am ajuns la service la Masterkraft. Este a 2-a oara cand merg la ei, prima data am fost acum 2-3 saptamani pentru revizie.
Astazi s-a plimbat un baiat de acolo cu masina sa vada ce si cum. Despre zgomotul ca de rasnita care se aude pentru un timp destul de scurt uneori cand plec de pe loc sau dau in marsarier a spus ca cel mai probabil este de la particulele de praf care provin in timp de la uzarea ambreiajului si ca nu am de ce sa-mi fac grinji momentan pentru ca ambreiajul functioneaza bine.
Legat de vibratiile care mi se parea mie ca le simt in pedala de ambreiaj atunci cand schimb vitezele mi-a spus ca nu sunt asa de pronuntate ca nu prea i se pare ceva in neregula, dar daca ar fi, ar insemna ca volanta are ceva probleme.
Concluzia este ca masina momentan nu are nimic.
Apoi am fost la casierie sa vad cat ma costa constatarea, dar nu m-a costat nimic. Tot acolo am intrebat preventiv si cat costa un kit de ambreiaj cu tot cu manopera, pretul este de 1300ron, kit de ambreiaj LUK cu manopera inclusa. Pretul acesta este fara reducerea de 10% oferita membrilor, deci se ajunge pe la un 1200ron. Nu stiu daca am voie sa dau preturi, dar poate mai sunt persoane interesate si le ajuta ceasta informatie, daca nu am voie sa dau preturi ii rog pe moderatorii forumului sa le stearga.
Tot la casierie doamna mi-a spus ca nu au schimbat nici o volanta la modelul asta si ca nu a auzit sa se strice, cel putin pana acum...
Multumesc pentru sfaturi!

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #12 : Aprilie 18, 2013, 09:11:09 p.m. »
Verifica bucsile de la bascula ;) .
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16408
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #11 : Aprilie 18, 2013, 05:20:56 p.m. »
Pai daca face galagie si simti trepidatii in pedala, dar ambele ace  ( turometru si vitezometru ) se misca, deci ambreiajul nu patineaza, cel mai probabil scapi doar cu rulmentul inlocuit.

Din pacate, indiferent ce schimbi la ambreiaj (de exemplu un rulment de circa 85lei), manopera de demontare-montare a cutiei ca sa ajungi la ambreiaj este intre 3 si 400lei, asa ca daca tot desfaci, vezi si discul cit de uzat este (nu am vazut nicaieri citi km are masina) si daca e uzat circa 50% schimba-l si pe el.

Un sfat mai bun decat acesta nici eu nu-ti pot da.
Cel mai probabil rulmentul presiune este pe duca, dar daca desfaci...eu as schimba si kit-ul ambreiaj.

Acuma imi dau si eu cu parerea, poate am dreptate..poate nu. Eu am avut aceleasi simptome si imi erau stricate bucsile de la brat (partea din spate)

Nu-i exclus...poate fi o cauza, la rulajul masinii ;)
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2013, 05:22:46 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline clawdiu

• Doar inscris
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 5
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 2002 ASY
« Răspuns #10 : Aprilie 18, 2013, 05:19:45 p.m. »
Acuma imi dau si eu cu parerea, poate am dreptate..poate nu. Eu am avut aceleasi simptome si imi erau stricate bucsile de la brat (partea din spate) si cand cuplam ambreiajul se auzea o pocnitura infundata, din cauza ca incepea sa se miste roata si mai pateam sa aud pocnelile astea, cand la o turatie mai mare introduceam intr-o treapta mai mica de viteza. :) Initial am crezut ca e suportul de la cutie si cand am mers la mecanic erau bucsile.

Offline no_one

• Junior
  • *
« Răspuns #9 : Aprilie 18, 2013, 11:09:18 a.m. »
   Ambreiajul 100% nu patineaza, am condus odata un peugeot 206 la care patina ambreiajul si stiu sa recunosc simptomele. Se intampla exact ce m-a sfatuit AVATAR sa incerc, dar eu am incercat totusi si in aceasta dimineata pt. orice eventualitate si nu a patinat nici un moment.
   O sa ma duc cu ea in service, dar imi sunt de ajutor si parerile voastre, pentru ca nu as vrea dintr-o "inspectie" defectuasa a vehiculului facuta de catre mecanic, sa ma trezesc ca sunt pus in situatia de a schimba kit-ul de ambreiaj sau mai stiu eu ce si de fapt sa fie o chestie mai mica sau ceva care trebuie reglat...
   Galagie se aude doar ce este in filmuletul din link-ul de mai jos, doar niste trepidatii in pedala de ambreiaj, care nu imi pot da seama daca le aveam si inainte sau au aparut acum pentru ca nu sunt foarte puternice.
   Multumesc lucian.1950 pentru opinia ta, mai astept pareri sau ce teste sa mai fac pana ajung cu ea in service.

masina are 68.000 km
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2013, 11:53:27 a.m. de M i c u t z u »

Offline lucian.1950

• Expert
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #8 : Aprilie 18, 2013, 10:52:25 a.m. »
Pai daca face galagie si simti trepidatii in pedala, dar ambele ace  ( turometru si vitezometru ) se misca, deci ambreiajul nu patineaza, cel mai probabil scapi doar cu rulmentul inlocuit.

Din pacate, indiferent ce schimbi la ambreiaj (de exemplu un rulment de circa 85lei), manopera de demontare-montare a cutiei ca sa ajungi la ambreiaj este intre 3 si 400lei, asa ca daca tot desfaci, vezi si discul cit de uzat este (nu am vazut nicaieri citi km are masina) si daca e uzat circa 50% schimba-l si pe el.

Offline no_one

• Junior
  • *
« Răspuns #7 : Aprilie 18, 2013, 09:37:20 a.m. »
    In dimineata asta am accelerat in treapta a 4-a de la 1800 de rotatii si turometrul urca pe masura ce masina accelera, nici un moment nu a sarit singur mai sus, am dus-o pana pe la 3000 de rotatii.
    Mi s-a parut astazi ca parca incep sa simt si niste batai in pedala de ambreiaj, cand calc pedala simt niste trepidatii, destul de usoare, dar se simt. Nu imi pot da seama daca aceste batai erau si inainte sau daca am devenit eu paranoic incercand sa observ orice lucru...

« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2013, 09:41:12 a.m. de no_one »

Offline no_one

• Junior
  • *
« Răspuns #6 : Aprilie 17, 2013, 10:24:59 a.m. »
Acum sunt la serviciu si astazi am venit fara masina. Voi incerca in seara asta cand ajung acasa sau maine dimineata si voi reveni cu un raspuns daca se intampla ce ai spus tu sau nu.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #5 : Aprilie 17, 2013, 09:59:36 a.m. »
Incearca in tr a IV-a la 1800 rpm sa-i dai blana si urmareste turometrul. Creste turatia brusc si apoi acul coboara usor, detenta masinii prinzandu-l din urma ?

Offline no_one

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : Aprilie 17, 2013, 09:43:13 a.m. »
In relanti nu apare nici un zgomot, nici cu pedala de ambreiaj calcata, nici cu ea ridicata. Zgomotul apare exact cand simti ca da masina sa plece din loc.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #3 : Aprilie 17, 2013, 09:28:29 a.m. »
In relanti cu ambreiajul calcat se aude ceva ?

Offline no_one

• Junior
  • *
« Răspuns #2 : Aprilie 17, 2013, 08:53:41 a.m. »
   Frecventa zgomotului s-a intensificat. Acum se aude acel zgomot ca de rasnita aproape de fiecare daca cand plec de pe loc si in marsarier tot la plecarea de pe loc. Zgomotul se aude in momentul in care incepe ambreiajul sa se cupleze si inceteaza dupa ce ridic piciorul de pe pedala de ambreiaj.
   Am decis sa nu mai merg cu masina pana in weekend cand o sa ajung cu ea in service pentru o verificare.
   Volanta nu cred sa fie pentru ca nu am trepidatii la motor, iar ambreiajul uzat nu cred ca este pentru ca am accelerat puternic in treapta a 2-a si a tras bine, nu a patinat deloc.
   Are cineva vreo idee ?

Offline no_one

• Junior
  • *
Zgomot ciudat cand cuplez ambreiajul
« Răspuns #1 : Aprilie 15, 2013, 09:24:23 p.m. »
    De vreo doua saptamani se aude un zgomot ciudat uneori cand plec de pe loc in viteza 1 si uneori si in marsarier. Dupa ce pleaca de pe loc nu se mai aude acest zgomot.

Are o durata destul de mica si doar cand masina da sa plece de pe loc, exact cand cuplez ambreiajul.

In rest, in orice viteza nu se mai aude nimic, iar masina trage foarte bine dupa ce urc peste 2000 de ture.

Mai jos este un filmulet cu sunetul care se aude. Zgomotul nu se aude mereu, cam in 50% din cazuri se aude, iar in 50% nu se aude la plecarea de pe loc, iar dimineata cand plec cu masina la serviciu mi se pare ca il aud foarte rar si cred ca se intensifica dupa ce se incalzeste motorul.

Aveti idee ce poate fi?  :039:

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Z5yDMgzjrww?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
« Ultima Modificare: Aprilie 15, 2013, 09:26:27 p.m. de no_one »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Tivoli Grand al lui Daniel (Garfield) de Alejinxique
[Martie 21, 2025, 04:17:22 p.m.]

Problema tractiune spate Skoda Superb de A V A T A R
[Martie 14, 2025, 06:36:48 p.m.]

Trepidatii motor & Oscilatii turometru de vizitator
[Martie 14, 2025, 09:26:10 a.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de Daniel
[Februarie 27, 2025, 06:32:08 p.m.]

Autoreglare Faruri bixenon Octavia 3 2014 de tavi_gg
[Februarie 22, 2025, 09:33:22 p.m.]

Zgomot ciudat cand cuplez ambreiajul de MariusC86