Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Interior - Exterior  (Citit de 116083 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 239
  • Auto: Octavia 2FL 1.6TDI
Re: Interior - Exterior
« Răspuns #369 : Aprilie 25, 2013, 02:22:51 p.m. »
daca laveta e clatita cu apa din belsug si nu se freaca cu fortape masina bine spalata...nu dauneaza.
acum conteaza si daca vopseaua e metalizata sau nu...cele metalizate au un lac acrilic mai rezistent.
drive carefully!

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #368 : Aprilie 25, 2013, 02:17:31 p.m. »
mie mi se pare ca stersul cu laveta strica lacul mai rau decat orice detergent...se vad toate urmele circulare de sters cu laveta... :042:
dar nici sa o las nestearsa nu se poate: degeaba o mai speli daca nu o stergi (imediat mizeria se usuca pe masina).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #367 : Aprilie 25, 2013, 02:12:41 p.m. »
asta e o alta extrema...fara sa fie stearsa masina dupa spalat, ramane murdara...in timp se aduna.
eu am trecut prin asta, chiar si stersul de dupa spalat face parte din procesul de curatare...atata ca trebuie facut cu simt.
drive carefully!

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #366 : Aprilie 25, 2013, 01:21:23 p.m. »
Eu o las sa se usuce la soare pana fac ei curat in ea.. Doar geamurile le sterg ei cu hartie si aia cumparata de mine mai moale :)

Eu spal masinile cu spuma active de 6 ani si tot acolo are lacul pe ea :)
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #365 : Aprilie 25, 2013, 01:02:35 p.m. »
daca nu e uitata pe masina mai mult de 10 minute, nu afecteaza...din contra, e mai bine decat sampon si perie/burete.
mai daunatoare e operatiunea de stergere de dupa, nu-i lasa sa frece “cu sarg“, ci o stergere cat mai light.
« Ultima Modificare: Aprilie 25, 2013, 01:04:53 p.m. de Mich@el »
drive carefully!

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 237
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia FL 1.6 MPI
« Răspuns #364 : Aprilie 25, 2013, 12:20:24 p.m. »
Mulțumesc de informații. Singura nelămurire este dacă chiar afectează sau nu vopseaua spălatul cu spumă activă.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #363 : Aprilie 25, 2013, 11:50:56 a.m. »
1.De acord cu Bogdan. Ceara,  in mod normal ar trebui sa aiba efect 2-3 luni. Sunt unele care tin si 6 luni. Cand ceara nu mai are efect, apa nu mai are aspectul de bilute/margele. Eu asa imi dau seama.
2. Da, poti aplica ceara. Eu folosesc produse Turtle Wax. Protejeaza si ascund imperfectiunile minore (de exemplu zgarieturile gen panza de paianjen). Mari "minuni" nu fac. Daca e sarita vopseaua, doar revopsirea ajuta. De obicei folosesc ceara si gloss, care sporeste luciul, da aspect de oglinda si arata bine in poze. :)
      Atentie, s-ar putea sa constati la un moment dat, ca de la o perie si un sampon sa ajungi sa ai un raft plin cu tot felul de produse pentru detailing (adica pentru "bibilitul masinii")!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #362 : Aprilie 25, 2013, 11:37:31 a.m. »
Da, e foarte bine, numai ca spuma activa va distruge acea ceara protectoare. Eu o dau cu ceara Colinite de doua ori pe an, dar spal masina acasa, cu metoda celor doua galeti, cu sampon , nu cu spuma activa. Cand nu am timp merg la spalatorie doar pentru un jet de apa, fara substante de orice fel. Efectul e garantat, dar si trebuie sa muncesti lustruind.

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #361 : Aprilie 25, 2013, 10:38:49 a.m. »
Vad ca nu s-a mai postat demult pe aici asa ca am 2 intrebari:
1. Tot am mai auzit ca spuma activa folosita la spalatorii nu prea face bine vopselei. Cat e adevar si cat e mit?
2. La o spalatorie mi s-a spus ca e bine ca prin mai si inainte de intrarea in iarna masina sa fie data cu ceva pasta protectoare care protejeaza vopseaua in special inpotriva razelor soarelui si a altor factori. Stiti ceva de asa ceva?
Multumesc.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #360 : Noiembrie 07, 2012, 06:33:38 p.m. »
     Hadrian, ti-am trimis mesaj privat.  ;)

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #359 : Noiembrie 07, 2012, 12:21:43 p.m. »
Cum se intretine culoarea masinii? Este bine sa se dea cu ceara dupa spalare? Cum se pastreaza luciu acela de showroom? :) Este prima masina asa ca nu mi-am batut capul cu asa ceva pana acum. Cateva sfaturi utile mi-ar fi de folos, ce sa fac si ce sa nu fac. Multumesc

Offline kamikazze

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 342
  • Auto: Octavia 2 - 1.6 TDI
« Răspuns #358 : August 27, 2012, 11:09:18 a.m. »
Salut, stiti careva cum/unde se pot spala scaunele cu incalzire (sunt de stofa, nu piele)?
Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI CR, Business++

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #357 : Mai 21, 2012, 11:41:43 p.m. »
Eu folosesc un lichig de la Kaufland este de culoare rosie si miroase super de sters nu stiu nu sunt atent la detalii..Uneori mai gasesc si albastru dar asta cred ca tine numai de colorantul disponibil....nu am citit niciodata eticheta.

JetX si EvoX cred ca sunt mult prea scumpe pentru niste solutii de spalat parbrizul.....

La spalat interior si exterior o duc undeva in ferentari (ferentexas) unde int/ext este 10 lei si ceara/degresat inca 10 lei cu tot cu spaga undeva la 25-30lei. De masina mea se ocupa chiar sefa care imi este prietena si o spala super si chiar cand stie ca am fost la munte da pe sub ea sa cada tot ce se aduna. Uneori chiar eu o spal la munte cand ma duc in weekend dar asta depinde de chef si ce treaba am de facut acolo..

Toate masiniile le-am spalat mereu acolo de 5 ani tot ma duc la ea si nici vorba de matuit sau urme.

PS. nu spun ca nu se poate intampla La mine nu au fost probleme.
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline DubDetailing

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Auto: VW Golf mk3 Gti
« Răspuns #356 : Mai 21, 2012, 11:25:39 p.m. »
Wall-e, iti recomand sa folosesti un prosop din micro firbre de calitate in detrimentul lavetei sintetice de la omv. Acea laveta ca si restul lavetelor de la spalatorii provoaca asa zisa "panza de paianjen" care obstructioneaza luciul masinii si care in timp provoaca efectul de mat. Acea panza de paianjen o vedeti cel mai bine in soare dupa ce este spalata masina. Daca aveti intrebari referitoare la reconditionare/ingrijire auto, va stau la dispozitie!

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #355 : Aprilie 27, 2012, 07:22:58 p.m. »
A facut cineva interiorul la Expert Detailing??
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()