Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Contactare client post-vanzare  (Citit de 48423 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dan79

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 52
Raspuns: Contactare client post-vanzare
« Răspuns #95 : Mai 14, 2008, 01:01:31 p.m. »
Confortul datorat spatiului interior este una , siguranta datorata marimii este cam un mit. Sper ca nu sunt persoane care cred ca daca au o masina dintr-o clasa mai mare sunt mai in siguranta. Cu privire la acest aspect a se vedea crash teste de tip Versus..firma cu modelul X vs firma cu modelul Y. Oricum indiferent de modelul masinii o dotare minima ar trebui sa fie airbagurile frontale cat si cele laterale. Cortina dc sunt transportati pasageri in spate. In cazul meu nu prea va fi cazul de ex.
Fabia 2 Elegance 1.4 MPI   B-88-KJF
You're pro or you're a noob.That's life.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #94 : Mai 14, 2008, 10:40:20 a.m. »
Asa e Geo: nu-i putem condamna pe tineri (ca doar si noi am fost ca ei!), dar trebuie totusi sa le aratam unde sunt pericolele,  :042: mai ales cele fatale,  >:) la care nu poti sa faci repetitie!  :015:
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #93 : Mai 14, 2008, 12:02:05 a.m. »
corect d-rive!
eu ma gandesc ca voi conduce aceasta masina si cu viitorii mei copii in ea. de asta am pus max de siguranta.
alti oameni nu gandesc asa. viteza, zgomot si fitze!
prefer, ca toti cei trecuti de 3x ani, siguranta in fata fitelor. am avut pgt 206, aspirator de femei, crede-ma. aproape zero la siguranta. eram tanar, deh! deplasari in tara! ce vremuri! acum sunt insurat, cu optica schimbata... vreau 2 copii...
tinerii nu pun accent pe siguranta. "frate are abs? servo? cate boxe are? ce dvd/ n-are dvd?????"
ii inteleg! dar nu sunt de acord cu ei....
hai ca am deviat rau!
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline D.D.M.

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 199
  • Auto: 1.2l HTP
« Răspuns #92 : Mai 13, 2008, 09:40:27 p.m. »
Multumim  :)) :)) :))
Fabia II 1.2 HTP

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #91 : Mai 13, 2008, 09:35:35 p.m. »
Pai? Airbaguri frontale, eventual laterale si cam atat. Restul nu e bun pentru romani...
Sa fiu eu sanatos cate discutii am avut cu figuri sus-puse si le-am zis ca pentru O2 Elegance se impunea ESP si full airbag... dar nu ai cu cine.
Diferentierea dintre Trend si Elegance se refera la proiectoare, jante si geamuri electrice... siguranta... da-i in pisici de romani, sa crape  :P

Offline D.D.M.

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #90 : Mai 13, 2008, 09:15:34 p.m. »
Asta este de la sine inteles. Ma refeream la dotari de siguranta si la confort.  :D
« Ultima Modificare: Mai 13, 2008, 09:39:55 p.m. de D.D.M. »
Fabia II 1.2 HTP

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #89 : Mai 13, 2008, 09:13:10 p.m. »
E simplu de stabilit criteriul sau criteriile.
Vezi statistic ce s-a cerut mai mult si aia e  :)) De altceva nu ai de ce sa te agati atunci cand decizi ce sa aduci. Adica in niciun caz nu ai sa vezi Octavie rosie cu piele bej si trapa :)

Offline D.D.M.

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #88 : Mai 13, 2008, 08:57:10 p.m. »
Prin acest post pot sa spun ca eu sunt destul de incantat de Fabiuta din semnatura stock. In primul rand m-am gandit la consum, unde o folosesc cel mai mult si bineinteles pretul. In principiu eu cred ca masinuta face fata mediului urban(deh deocamdata 2 persoane)si mare lucru ca optionale nu-ti trebuie.
acum nu inteleg un lucru : care este criteriul de care se tine cont atunci cand dealerul comanda o masina ? ( ma refer la cele de pe stoc)

Fabia II 1.2 HTP

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #87 : Mai 13, 2008, 06:43:26 p.m. »
salutare
am fost si eu sunat la o luna de la ridicarea masinii de la dealer. nu insist cu laudele, dealer-ul din Valcea nu se incadreaza in tiparul descris in posturile anterioare. sau am prins eu o zi buna!
nu s-a incercat vanzarea unei anumite masini. omul de la vanzari m-a intrebat ce vreau, cati bani am, cati as putea/dori sa dau pe masina si am inceput negocierile.
am renuntat la O2 pentru ca NU IMI PERMIT ACEASTA MASINA, dotata asa cum doream!
omul a inteles si am trecut la OTour. am pus pe ea cam tot, cei din club pe care i-am intalnit, stiu.
(Multumesc incaodata Doru pentru sfaturi, pentru tot... :080: )
am facut configuratia si ulterior, pe mail, am mai adaugat eu cate ceva. am omis insa stergatorul de luneta, desi pe cfg initiala era... m-a sunat Radu, omul de la vanzari si m-a intrebat daca il doresc, pentru ca nu ii mai apare in ultimul meu mail. deci oamenii chiar se intereseaza de client. pe la brady am inteles ca e la fel, zic colegii de serviciu.
experienta trista cu PBV, domnul de la vanzari fiind deranjat pe fata ca am intrat in show-room la 18:30 si nici macar nu doream un Superb. am jurat ca nu voi cumpara de la ei.
deci, sunt si oameni intre dealeri. trebuie doar sa ii cauti.
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #86 : Mai 13, 2008, 11:13:39 a.m. »
N-am iesit. Poate vinzatorii tind sa recomande clientilor ceea ce EI, VINZATORII, ar vrea. De aceea ar trebui sa fie vinzatori pentru toate categoriile de clienti :D
bicicleta

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #85 : Mai 13, 2008, 11:10:53 a.m. »
Am spus-o si la masina mea: conteaza ce vrei mai mult de la o masina la un moment dat.  Si, bineinteles, in limita sumei disponibile.

Esti tanar si singur, iti iei o masina mica, vioaie sau chiar sportiva. Esti insurat si cu copii, iti pui problema cum sa-i transporti pe toti cat mai mai bine si in siguranta si atunci alegi o masina mai mare, confortabila si care nu trebuie neaparat sa alerge.

Dar cu asta am iesit mult din subiectul relatia vanzator-client. Totusi, poate varsta si nevoile specifice ei ar trebui sa fie un criteriu de orientare al vanzatorilor cand recomanda o masina unui client.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #84 : Mai 13, 2008, 10:17:37 a.m. »
alex, sunt perfect de acord cu tine...... :082: :080:

dau o bere la urmatoarea intalnire ! :080:
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #83 : Mai 13, 2008, 10:04:07 a.m. »
Iulian, ai dreptate, insa asa cum nu toata lumea prefera andrenalina in locul confortului, nu toata lumea prefera confortul in locul andrenalinei.

Parerea mea e ca 1.6 MPI-ul e motorul perfect pentru Octavia: putere suficienta, capacitate cilindrica mica (taxe mici), consum ... acu' nu stiu la O2, insa la O1 era bun :) plus ca benzina s-a facut mai ieftina ca motorina. Global, STRICT cheltuielile de consum nu ies mai mici decit la la un TDI, insa daca mai adaugi taxele mai mici si reviziile mai ieftine (asa e?) se compenseaza.
1.6 MPI RULZ :D :D

Inca odata, asta e parerea mea, a unuia caruia nu-i pasa de putere, ci de confort. Altii prefera sa plece primii de la semafor ... pentru ei, nu e buna O2 1.6 MPI. Fiecare cu-ale lui, nu inseamna ca unii sint prosti iar altii destepti.
bicicleta

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #82 : Mai 13, 2008, 08:08:58 a.m. »
D-rive si daca omul nu are decat o anumita suma de bani si nu vrea o masina mica (fabia) si vrea o masina de familie(Octavia) dar nu se poate incadra la ce ii recomanzi tu ca pret ( octavia 1.9 tdi, 2.0 tdi) ce faci? il trimiti acasa sa mai faca rost de bani....? sau incerci sa ii arati avantajele si dezavantajele masinii?
eu nu inteleg de ce toata lumea considera ca 1.6 mp nu e buna penru Octavia II...pai atuncii inginerii de la skoda de ce au mai montat acest motor pe Octavia?
Iulian, nu a zis nimeni ca 1,6MPI nu e bun pentru Octavia 2. Depinde de preferintele fiecaruia. Daca recitesti ce am scris ai sa vezi ca am spus ca exact asta fac, ii arat omului care sunt avantajele si dezavantajele iar acesta alege in consecinta.
De exemplu, am vandut o O2 cu 1,4MPI, alba si cu o gramada de optiuni. I-am spus omului la ce sa se astepte d.p.d.v. dinamic si a zis ca e ok.
Ai zis la inceput ca poate un om vrea o masina mai spatioasa si cu o capacitate mai mare de incarcare, ceva in genul Octaviei. Logic ca nu o sa-i "impun" sa-si ia Fabia.

Nu mai fi asa de incrancenat atunci cand judeci ceea ce citesti  :015: Singurul lucru negativ, important, care l-as avea de reprosat lui O2 1,6MPi, ar fi consumul.

Offline dan79

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #81 : Mai 13, 2008, 12:29:07 a.m. »
Nu stiu de ce unora li s-ar pare normal sa impingi pe cineva spre o masina mai mare si mai slab echipata in detrimentul unei masini mai mici si mult mai bine accesorizata. Cu atat mai mult cu cat persoana respectiva este dintr-un oras ff aglomerat. Dar vorbind de confort mie mi se pare o masina mica mult mai confortabila...si in ce sens: optionale care iti usureaza viatza si te incanta sa le poti folosi cat si un raport performantza masa proprie mai bun. Asta inseamna un confort sporit la depasiri etc. Mai trebuie sa pomenesc de trafic aglomerat, locuri de parcare?
Binenteles trebuie sa luam in calcul si persoana la care ne adresam si cum circula: singura, cu pasageri(familie etc), mai mult in localitate sau zone rurale(la drum lung).
La nivel mondial trendul este de a folosi masini din clasa mini tocmai datorita "confortului" sporit. Din pacate in Bucuresti multi nu stiu ce limuzine sa-si mai cumpere si "tancuri" gen Hummer...deh fitzele maxime in locul practicului specifice parvenitilor de pretutindeni.
Fabia 2 Elegance 1.4 MPI   B-88-KJF
You're pro or you're a noob.That's life.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente