Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Contactare client post-vanzare  (Citit de 48426 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
Raspuns: Contactare client post-vanzare
« Răspuns #65 : Mai 12, 2008, 05:25:56 p.m. »
si mie mi-a zis ca stergatorul luneta e inutil  :042:
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #64 : Mai 12, 2008, 05:10:09 p.m. »
Crina si eu am patit o la fel ca tine dar nu numai cu ESP ci si cu alte optiuni pe care cons de vanzari m a "facut" sa nu le mai pun si acum regret enorm.  :042:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #63 : Mai 12, 2008, 04:51:25 p.m. »
Crina, acum sa stii ca de fapt nici masina de la el nu-ti trebuia !  :D
Data viitoare norocul o sa fie de partea ta.

P.S. Un coleg de-al meu se pregateste sa comande Tour 1.6MPI si i-am sugerat sa puna pe masina ESP, Climatronic, stergator luneta, PDG, discuri spate. Este mecanic, se descurca el cu timoneria...dar restul de dotari fac diferenta.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #62 : Mai 12, 2008, 03:55:01 p.m. »
aici ai dreptate, cristi! si as da exemplu consilierul de vanzari de la PBA care m-a convins ca ESP nu-mi trebuie... daca as fi stiut... :(

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #61 : Mai 12, 2008, 03:44:36 p.m. »
Ai sa ramai uimit de ceea ce spun eu. Un consilier de vanzari stie mai putine decat un forumist... ma refer la modul general.

Offline oxigen

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 102
« Răspuns #60 : Mai 12, 2008, 10:01:28 a.m. »
Eu m-am hotarat pentru Brady dupa ce l-am cunoscut pe Doru, si nu sunt singurul de aici  ;)
Inainte de asta am fost printre altele si la dealer-ul Skoda din Targoviste, mi-a lasat o impresie de indiferenta totala, consiliera de vanzari era complet paralela, stiam eu mai multe de pe net despre Octavia si optionale decat ea.
Octavia2 Combi 1.9 TDI Elegance 2008

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #59 : Mai 12, 2008, 08:04:12 a.m. »
Dane, ai mare dreptate cu ceea ce spui. Diferente intre consilierii de vazari vor fi tot timpul. La Bucuresti de exemplu clientii pur si simplu curg. Il iei tare din prima, il intrebi ce vrea si pac-pac, gata, i-ai facut contractul, ura si la gara, urmatorul la rand. Pana cand vor face asta? Pana cand se vor confrunta cu ceea ce ni se intampla celor din provincie unde piata e mult mai mica. Iti intra un client care face turul tuturor reprezentantelor... tine de talentul tau sa-l atragi la tine, sa stii sa-i expui oferta astfel incat sa aleaga o masina de la tine in dauna concurentei.

Ai mai atins un punct foarte sensibil. Cinstea si corectitudinea prin buna informare a clientului. Putini inteleg ca trebuie sa fii corect, ca altfel vanzarea ta, succesul tau se intoarce ca un bumerang si te plesneste peste ceafa de nu stii ce-i cu tine, ca la un moment dat se vor termina de pacalit si fraierit oamenii. Daca adopti o strategie bazata pe corectitudine, atunci, clientul multumit nu doar revine ci te recomanda si la altii. Sa ne gandim si la varianta clientului care se simte pacalit, inselat... pai campania negativa care o fac genul asta de clienti e mai puternica decat orice campanie publicitara. E pacat ca multi dintre dealeri nu sunt constienti de toate astea si nu isi "educa" consilierii, chiar si pe cei de la service sa fie corecti, cinstiti si atenti la ceea ce ii spune omul respectiv, sa fie receptivi la problema lui.

Offline dan79

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #58 : Mai 12, 2008, 03:23:53 a.m. »
Am vazut in multe cazuri nemultumiri datorate lipsei de informare de genul: nu stiam ca, nu mi s-a spus ca etc , oamenii fiind pusi in fatza unor cheltuieli la care nu se asteptau.
Sincer mie mi-ar placea, ca inceput al relatiei mele dealer-client, sa primesc un pliant in care sa am o lista detaliata a componentelor masinii si cu garantia lor aferenta (timp/km parcursi) binenteles cand am achizitionat o masina. Citeam pe aici pe undeva ca un bun vanzator e dator sa explice clientului ce si cum...as zice ca scris negru pe alb e cel mai bine...numa sa nu intre in conflict de interes cu politica firmei.
Cineva care vrea sa vanda un produs trebuie sa stie cam tot ce e de stiut legat de produsul respectiv astfel incat la cerere sa te ingroape in informatii..si asta din pasiune si constiinciozitate nu din altceva.
Intr-o alta ordine de idei ma astept cand ajung la un show-room sa fie cunoscute de vanzator ofertele speciale, diverse promotii etc. si sa i le aduca la cunostinta potentialului client, nu acesta sa spuna ca a auzit pe nu stiu unde de cine stie ce promotie...care culmea e inca valabila dar nu i-a fost prezentata.
Aici se vorbeste despre atitudinea vanzatorului de parca ar fi ceva optional...numai in Romania cred ca e valabil asa ceva.De parca acesta ar avea un salariu fix si nici nu l-ar interesa ca vinde sau nu ceva..ca si cum in vanzari nu exista comisioane, deci un interes direct.
Sper ca respectivele sondaje sa duca la o imbunatatire a serviciilor, sa fie puse intrebarile potrivite si sa nu fie facute doar pt a vinde mai mult romanilor.

P.S. Nu vreau sa las impresia ca sunt un client pretentios si nemultumit, am postat prin prisma cuiva care a vandut destule si care spera sa fie tratat macar cum a tratat el respectivii clienti.
« Ultima Modificare: Mai 12, 2008, 03:26:26 a.m. de dan79 »
Fabia 2 Elegance 1.4 MPI   B-88-KJF
You're pro or you're a noob.That's life.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #57 : Aprilie 18, 2008, 10:25:31 p.m. »
Din nefericire , in tara asta, mai avem mult pana sa schimbam "romanismul" in "omenism" daca pot zice asa  :)) , important este ca se incearca. Este mult mai usor sa distrugi decat sa cladesti.
Ne lipsec cu desavarsire idolii valorosi fiind mult mai atragatori agramatii, balbaitii, fonfanitii ,  =)) , Doamne va suna tare cunoscut nu ? Si suna, pare-se, INDIFERENT de tipul de oranduire sociala , asta e grav !
Sa incurajam insa "floricelele" caci totusi vor face PRIMAVARA !!! NU Miorita, nu capul plecat ce sabia nu-l taie, nu capra vecinului si nici in nemernicia mea ca am aratat Romanilor conducta de apa  a Sarmisegetuzei:047:
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline Leonard

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 167
  • P H 25 N A B
« Răspuns #56 : Aprilie 18, 2008, 08:38:20 p.m. »
si eu am primt sfatul sa alimentez imediat ce plec cu masina din show room.....cat despre drive test nici pomeneala...cu toate ca masina a fost achitata si apoi livrata dupa 2 zile..si treaba cu radio cd s-a rezolvat cam asa..citez " vb eu cu electricianul e baiat bun..va dau nr lui si il monteaza dupa program"...
Fabia Combi Elite HTP 1.2-64 CP

Offline D.D.M.

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 199
  • Auto: 1.2l HTP
« Răspuns #55 : Aprilie 18, 2008, 08:30:07 p.m. »
sincer nici eu nu am primit breloc sau sampanie.... da cica am avut o reducere de 500 fara tva, ca doar am luat-o in perioada SIAB-ului. Bineinteles, cum a spus si Bitmaster, "treci pe la benzinarie si alimenteaza ! Si sa fie BENZINA !!!"  =))
Fabia II 1.2 HTP

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #54 : Aprilie 18, 2008, 01:46:28 p.m. »
Drive, nu vreau sa-mi dau drumul la ofurile mele de client, in general, dar dupa 1990 am tot sperat ca sa se schimbe ceva in relatia vanzator-client si de atunci tot mai sper sa traiesc acea zi.

Tenicile de agatare a clientilor, vanzari cat mai mari si altele tin de marketing. Esenta relatiei tine, insa, de om si de bun simt. Si un refuz poti sa il dai politicos.

Daca incep si eu cu exemplele, nu mai termin in weekend-ul asta si mai rau ma enervez, asa ca mai bine ma opresc aici.

Totusi un sfat: puneti un zambet langa un "te rog" si un "multumesc" in tot ce faceti. :062:

PS. la subiect: Am uitat sa va spun ca am primit de la Brady disount (adica, reducere) vopseaua metalizata si bonus (adica, cadou de la firma) covorasele de cauciuc si pachetul RAR.    :040:
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2008, 02:21:28 p.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #53 : Aprilie 18, 2008, 12:03:42 p.m. »
eu n-am primit absolut nimic.
a ba da: NERVI :)
noroc cu doru ca mi-a mai alinat suferinta
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #52 : Aprilie 18, 2008, 11:17:54 a.m. »
Brelocul e chestie de imagine, este o conditie sine-qua-non.

ba pardon, eu  n-am primit de la brady decat o recomandare prieteneasca "auzi... vezi ca nu ai motorina in rezervor, treci si tu pe la benzinarie" . ma rog, am primit un ceas de birou, da' ala nu am ce sa fac cu el in masina =))

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #51 : Aprilie 18, 2008, 11:16:57 a.m. »
Doru, daca-mi iau Skoda din nou la tine vin sa-mi iau masina. Un plin de benzina nu-i de colea.  :040:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente