Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Completare lichid de frana  (Citit de 29235 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
Raspuns: Completare lichid de frana
« Răspuns #42 : August 21, 2008, 09:02:16 a.m. »
in plus distanta de franare se micsoreaza pt ca proprietatile lichidului sunt net superioare.

chiar asa sa fie? adica cum, functioneaza ABS-ul mai bine cu alt lichid, sau se blocheaza rotile mai repede chiar nu vad cum poate influenta lichidul de frana distanta de franare.
Lichidul de frana are proprietatea de a fi incompresibil sau cu compresibilitate mult mai mica decat a altor lichide si este mult mai fluent decat uleiurile hidraulice. Acuma sa cred ca s-a inventat un lichid care sa si franeze pentru tine... Asta nu o mai cred.
Nicaieri unde era vorba de franare (emisiuni, reviste, etc.) nu am auzit sa zica ca o masina si-a imbunatatit performantele la franare pt. ca s-a schimbat lichidul.
Iar cu temperatura...suntem la NASCAR sa ajunga franele la peste 1000 C?
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #41 : August 21, 2008, 12:44:02 a.m. »
Recomand schimbarea lichidului frana DOT 4 cu Super DOT4 sau DOT5.1 pt ca pct fierbere este mult crescut (de la 265C la 303C) si deci fenomenul de fading este mult diminuat, in plus distanta de franare se micsoreaza pt ca proprietatile lichidului sunt net superioare. Tot mai cred ca nu ati citit materialul in engleza din link-ul dat de mine...Daca veti schimba si placutele frana cu unele mai bune atunci efectul imbunatatit la franare va fi si mai usor de cuantificat.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #40 : August 20, 2008, 11:04:46 p.m. »
Doru, nu pune nimeni la indoiala ce scrii tu insa experienta ta nu este masurabila... daca ai putea dovedi practic ca e mai bine, maine la ora 6 as fi in service... bine, eu oricum am de gand sa fac schimbul in ceva vreme, deocamdata stau rau cu timpul :)
Asadar, ce ai simtit la franare dupa schimb, sau cu ce se imbunatateste, masurabil? Ai facut macar vreun test, si dupa schimb ai micsorat distanta de franare cu un 30-40cm macar? Asa lumea s-ar convinge.

La serviceul din CJ, de multe ori reglajul se face prost, si te trezesti ca dupa schimb trebuie sa apesi foarte tare sau altele de genul asta... pai sa ai incredere? Sa ajung cu pedala ca la logan, sa imi dau cu genunchiul in piept pentru a frana? (la LGN ambreiajul e sus de tot, nu frana)

Tu esti pasionat si ne inveti doar lucruri bune, insa vezi tu... teoria e una si practica alta. Cred ca procentul celor care nu il schimba este de peste 80%... :(
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #39 : August 20, 2008, 10:55:28 p.m. »
VA ASIGUR CA ORICE LICHID SI ULEI TREBUIE SCHIMBATE LA INTERVALE REGULATE. Lichidul frana la maxim 2 ani, cel din CV la maxim 5 ani sau 100.000km. Eu vorbesc din experienta, se simte diferenta si merita !

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #38 : August 20, 2008, 08:26:57 p.m. »
Este bine sa se schimbe, insa nu e la fel de important ca si uleiul de motor... in aceeasi situatie e si uleiul CV... pe viata :))

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #37 : August 20, 2008, 07:55:43 p.m. »
fapt clar:un amic a facut revizia la masina(skoda),a cerut si schimb lichid frana si mecanicul a spus ca nu are rost!!! la service brady trade.asa ca.... :039:

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #36 : August 20, 2008, 06:43:43 p.m. »
Pai daca completezi, cand schimbi placutele o sa dea pe afara ;) Il lasi asa...
Si eu cred ca scade eficienta la franare probabil cu un 2-3%, dar nu se simte.
Nu cred ca, consilierii sunt idioti, insa nu insista pe idei care li se par de la sine intelese de la lecturarea manualului.
in vanzare iti furnizeaza amanuntele pe care vrei sa le asculti, de care ai nevoie. Daca ai intrebare specifica, ma inodiesc sa nu iti fi raspuns careva...

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #35 : August 20, 2008, 06:35:53 p.m. »
pai lichidul ala si asa nu e scump, cativa lei. nu stiu manopera, dar nu trebuie sa fie mai mult de 1 ora cu toate aierisirile deci nu cred ca isi mai au rost alte dicutii.Cine vrea il schimba, cine nu il completeaza. Cert este ca nu ramai fara frane ca e expirat lichidul. Eu am mers cu dacia 12 ani si nu am schimbat nici un lichid, masina de serviciu are 5 ani si nu am schimbat lichidul asa ca...
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline florin

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #34 : August 20, 2008, 06:26:48 p.m. »
mda, sunt idioti consilierii. daca te uiti in planul service spune clar de lichidul de frana. nu am avut experiente neplacute cu asa ceva, dar o sa le schimb la timp sau chiar inainte, ca chiar nu am chef de nici cea mai mica surpriza la frane. la fel si la placute, le-am schimbat desi poate mai mergeau putin.
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #33 : August 20, 2008, 05:47:51 p.m. »
Nu mecanicii tb sa aminteasca clientilor, ci consilierii service. Din cauza incarcarii prea mari, atentia lor nu face fata. Din pacate ! De aceea incercam noi aici sa suplinim si acest inconvenient...

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #32 : August 20, 2008, 05:42:23 p.m. »
nimeni nu a inteles :am intrebat si mai intreb de ce trebuie schimbat? a trecut cineva prin faza in care sa nu mai aiba frane din cauza lichidului?ca eu nu am auzit asa ceva.si,daca trb schimbat,de ce mecanicii nu te atentioneaza sa faci asta? cand masina mea avea 2 ani,nu stiam de forum asa ca nu am stiut de schimbarea lichidului :047: si cu asta am terminat disputa cu coco_caty ca se supara doru! :046:

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #31 : August 20, 2008, 05:37:34 p.m. »
Eu da . :-~  Am avut ocazia sa vad un ulei facut marmelada la o fabia ! puteai sa il iei cu furculita asa de gros era ! Apoi referitor la lichidul de frana , daca nu te convinge link-ul pus de doru, te sfatuiesc sa cauti pe net ,manuale de reparatie de HAYNES - sunt aprox pentru toate modelele de autoturisme.  :69:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #30 : August 20, 2008, 04:41:38 p.m. »
Am postat mai sus un link pt reamintire. A fost cumva invizibil? Va rog discutii constructive si cu argumente!  <))

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #29 : August 20, 2008, 01:21:36 p.m. »
masina o am din mai 2005 si nu a spus nimeni,la nici o revizie,ca trebuie sau ca e bine sa schimb lichidul de frana.e tot cred ca este o duda de pe la reprezentante ca sa iti mai ia niste bani.conduc de 20 de ani si nu am mai auzit faza cu schimbatul lichidului de frana la 2 ani.cum si cu uleiul ce trebuie schimbat dupa 1 an,chiar daca masina nu circula. a vazut cineva ulei de masina stricat?

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #28 : August 20, 2008, 10:17:09 a.m. »
De cand lucrez , unde lucrez, am vazut o gramada de masini la care li se schimba lichidul de frana.  :( Ma surprinde doar chestia ca nu ai masina de 3 ani, si nu ai schimbat lichidul de frana sau cel putin macar nu ti s-a zis ca trebuie schimbat , ma surprinde total.  @-) Lucrul acesta nu este obligatoriu , ci doar un sfat : Tu alegi siguranta franelor la masina ta !

Si sambata sunt la "scarbici"    :P  , iar eu merg cu metrorex,  :-~
Supararea da-o-ncolo, noi sa fim sanatosi !  :78: 
« Ultima Modificare: August 20, 2008, 11:49:34 a.m. de Master 4X4 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]