Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: tremurat la plecarea mai puternica  (Citit de 7617 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alexxsz

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia III 1.2TSI
Re: tremurat la plecarea mai puternica
« Răspuns #5 : Februarie 04, 2014, 10:40:34 p.m. »
La cealalta masina pe care o am - opel vectra 1.7td - nu am senzori si intr-adevar ii verificam nivelul pana cand am vazut ca nu papa deloc ulei si nu m-a mai interesat, iar la asta noua fiind nici nu m-am gandit vreodata ca papa ulei, nivelul cand am luat-o nu l-am verificat ptr ca mi-au zis din reprezentanta ca sunt bune si i-am crezut pe cuvant.

Dar de acum inainte o sa il verific mai des. Oricum la 2 luni dupa ce am luat-o am observat ca mi-au polishat-o pe stalpul de la sofer si pe usa - e clar ca au zgariat-o la transport.
« Ultima Modificare: Februarie 05, 2014, 09:20:58 a.m. de Soifon »

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #4 : Februarie 04, 2014, 06:50:21 p.m. »
Buna ziua!
Sunt posesorul unei Octavia III cu motor de 1.2tsi 77kw, ce sa zic sunt foarte multumit de ea atat la consum cat si la tinuta de drum, in schimb am intampinat 2 probleme:

1. astazi dupa vreo 12300km mi s-a aprins martorul de verificare nivel ulei, am oprit pe dreapta pe drum fiind am lasat motorul sa se linisteasca si am ramas surprins ca nivelul era scazut pe joja cu vreo 3-4 mm sub limita minima.

Imi poate spune cineva daca este normal ca acest motor sa manance ulei, in carte masinii este specificat faptul ca masina poate consuma chiar 0.5l pe 1000km chiar mai mult in primii 5000km, a mai intampinat cineva problema asta?

Credeti ca ar trebui sa fac revizia de 15000km acum sau sa fac completare si sa astept pana fac 15000 de km?

2. la plecarile mai in forta de pe loc in treapta 1 de pe loc si chiar in mers in treptele 2 si 3 de viteze masina toata incepe sa tremure alaturi de un zgomot puternic stie cineva de la ce poate fi aceasta problema, ambreiaj sau sa fie corelata cu lipsa aceasta de ulei?

Va multumesc pentru raspuns!
Ce nivel aveai pe joja la cumpararea masinii? Ai verificat sau te-ai bazat pe senzori? Recomand sa verifici cu regularitate nivelul uleiului cu joja la fiecare 1000 km, pentru a nu avea surprize sa circuli cu ulei sub nivel si sa ai o ungere deficitara.
Nu pleca de pe loc in forta, decat dupa ce incepi sa cuplezi ambreiajul.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #3 : Februarie 03, 2014, 06:40:44 p.m. »
In privinta uleiului, verifica mai des nivelul si nu-ti face probleme, o sa vezi ca pe masura ce-si da drumul motorul si se pasuiesc piesele o sa scada si cunsumul de ulei. Completezi cu acelasi tip de ulei pe care il ai in motor si faci reviziile la 15 000 . Nu are rost sa o faci mai devreme.

Offline alexxsz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #2 : Februarie 03, 2014, 05:46:49 p.m. »
Problema rezolvata, :69:

Referitor la ulei am completat 0.5l cu Castrol 5w40 ca asa recomanda cartea, iar referitor la trepidatiile acelea am intrebat la un service pe inginerul de acolo, acesta spunandu-mi ca saptamana trecuta a mai avut un caz, un passat, iar problema era ca avea gheata sub motor si in momentul cand il tura mai tare motorul lovea in gheata iar aceasta transmitea trepidatia la caroserie alaturi de zgomot dupa asta am hotarat sa o bag la spalatorie si sa o curete bine cu apa calda pe dedesupt si intr-adevar a cazut foarte multa gheata iar problema a disparut.

Offline alexxsz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
tremurat la plecarea mai puternica
« Răspuns #1 : Februarie 03, 2014, 10:07:45 a.m. »
Buna ziua!
Sunt posesorul unei Octavia III cu motor de 1.2tsi 77kw, ce sa zic sunt foarte multumit de ea atat la consum cat si la tinuta de drum, in schimb am intampinat 2 probleme:

1. astazi dupa vreo 12300km mi s-a aprins martorul de verificare nivel ulei, am oprit pe dreapta pe drum fiind am lasat motorul sa se linisteasca si am ramas surprins ca nivelul era scazut pe joja cu vreo 3-4 mm sub limita minima.

Imi poate spune cineva daca este normal ca acest motor sa manance ulei, in carte masinii este specificat faptul ca masina poate consuma chiar 0.5l pe 1000km chiar mai mult in primii 5000km, a mai intampinat cineva problema asta?

Credeti ca ar trebui sa fac revizia de 15000km acum sau sa fac completare si sa astept pana fac 15000 de km?

2. la plecarile mai in forta de pe loc in treapta 1 de pe loc si chiar in mers in treptele 2 si 3 de viteze masina toata incepe sa tremure alaturi de un zgomot puternic stie cineva de la ce poate fi aceasta problema, ambreiaj sau sa fie corelata cu lipsa aceasta de ulei?

Va multumesc pentru raspuns!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()