Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia Tour I (1U2) 1.9 TDI 66 Kw/90CP ALH, An 2006  (Citit de 17908 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline moiseciprian

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 16
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia Tour
Re: Skoda Octavia Tour I (1U2) 1.9 TDI 66 Kw/90CP ALH, An 2006
« Răspuns #7 : Noiembrie 29, 2014, 04:14:00 p.m. »
Userul Al Bundy te.ar putea ajuta!!

Multumesc, am vazut din fotografii de ce este capabil, este foarte priceput, pacat ca e in Bucuresti iar eu in Constanta.
Intre timp am gasit pe cineva (sper eu priceput) in Constanta. Dar nu-l voi recomanda si altora pana cand nu vad rezultatul final pe masina mea, adica montajul ceasurilor cu plasma.
Skoda Octavia Tour, 1.9 TDI, 66 Kw/90 CP, ALH

Offline moiseciprian

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #6 : Noiembrie 29, 2014, 04:09:14 p.m. »
Am gasit telescoape hayon, marti-miercuri le primesc. Sper sa-mi tina hayonul.

Masina are ABS, dar nu ASR, ESP si alte prescurtari.
VIN-ul ei este: TMBDG41U568837262

Pe octinfo.com arata mai multe despre masina. E varianta Tour, Classic, 2 Airbaguri frontale. Am discutat cu proprietarul si mi-a zis ca atunci, in 2006, cand a luat masina, a inceput sa adauge optiuni suplimentare, si-a facut un calcul si depasea cu mult 15 000 euro. Si a inceput sa ajusteze ici colo. Pana la urma, in 2009 cand a terminat de platit leasingul, a platit cam 19000 cu tot cu dobanzi.

Am rezolvat si cu ledurile din bord, am gasit in Constanta in Km 4-5 pe cineva specializat care imi va pune ceasuri cu plasma, cu buton de ajustare a intensitatii luminii, si voi anula ledurile albe din bord. Efectul va fi acelasi, lumina alba cu rosu, dar de data asta placuta si acceptata de retina. Adio lacrimi cand voi conduce noaptea!

Faza cu cele 2 airbaguri e cam nasoala. Cand am fost aruncat in sant cu vechiul Ford, m-a salvat airbagul lateral. Sau Dumnezeu. Sau ambele. Oricum ar fi, am scapat intreg. Intrebare pentru cunoscatori: e posibil sa dau la schimb scaunele actuale si sa-mi pun alte 2 scaune cu airbaguri integrate (si ce mai trebuie: programat ECU sau ce mai e nevoie). Si daca da, ce presupune operatia asta? Si cam cati bani?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Noiembrie 29, 2014, 11:49:07 a.m. »
Hayonul asta cu tot cu motorasul ala e prea greu, nu-l tin amortizoarele. Amortizoarele pentru portbagaj i le cumpar noi.

Masina are Climatronic, dar nu are buton ASR.

Setul de telescoape hayon este la ~100-110 RON ceva marca poloneza/ungureasca.

Daca nu e buton de ASR, atunci masina nu are controlul tractiunii. Doar ABS, acum nu stiu daca s-or indurat sa puna macar EDL, asta vei vedea tu pe zapada, daca "caraie" usor la plecarea de pe loc pe zapada/gheata (deci pana in 30km/h este functional), atunci exista, daca nu...salutam cutting-cost-ul si aici (dupa cel cu lipsa potentiometrului de bord).Deh, Tour si nu Octavia 1...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #4 : Noiembrie 29, 2014, 09:49:13 a.m. »
Userul Al Bundy te.ar putea ajuta!!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline moiseciprian

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #3 : Noiembrie 29, 2014, 08:40:15 a.m. »
Din pacate, nu are buton de reglaj al intensitatii, cum am vazut la alte modele.
Poate gasesc pe cineva in Constanta care sa stie sa monteze un divizor de tensiune, din ce am citit e cam singurul lucru pe care-l pot face sa mai reduc din intensitate.

Folia? Imi place.  Se rezolva si cu motorasul de la stergator. OEM, dar de la dezmembrari.
Hayonul asta cu tot cu motorasul ala e prea greu, nu-l tin amortizoarele. Amortizoarele pentru portbagaj i le cumpar noi.

Masina are Climatronic, dar nu are buton ASR.

Se ofera cineva priceput sa-mi monteze un divizor de tensiune?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Noiembrie 28, 2014, 11:57:55 p.m. »
Bun venit !

Becurile potrivesc la masina, insa nu am citit cu atentie, sper sa fie bi-faza ;)
Verde sigur nu vor lumina :))

Ca sa nu-ti mai lacrimeze ochii, langa butonul de lumini ar trebui sa ai un potentiometru de reglaj al intensitatii luminoase a IC-ului...

Bucuresti-ul e frumos cand e gol - adica aproape niciodata :( Totusi, orasul nu are nicio vina ca unii oameni sunt samsari...

Nu stiu ce afacere ai facut cu folia aia de pe geamuri, dar cu stergatorul spate sigur ai nimerit-o.
Masina are buton ASR si/sau Climatronic ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline moiseciprian

• Doar inscris
  • Doar Inscris
Skoda Octavia Tour I (1U2) 1.9 TDI 66 Kw/90CP ALH, An 2006
« Răspuns #1 : Noiembrie 28, 2014, 08:00:38 p.m. »
Bună ziua și salutare tuturor!
A trecut aproape o săptămână de când am cumpărat Skoda.

Skoda Octavia Tour I (1U2) 1.9 TDI (1896 cmc) 66 Kw/90CP ALH, An fabricație 2006

Sunt din Constanța, mașina a fost luată din Ploiești.

Istoricul ei: achiziționată în leasing, leasing plătit integral în 2009, prim proprietar, iar acum eu al doilea.
Testată și retestată cu VCDS, 170 000 km reali, doar două erori pe care le voi remedia în timp.
Prima este senzorul de temperatură a combustibilului (G81) și ce-a dea doua este supapa EGR. Pe ambele le voi remedia zilele acestea, la un preț modic zic eu (250 lei).
Ce am mai descoperit: cotiera stricată (mecanism intact de prindere, dar partea detașabilă a cotierei este ruptă din suporți), amortizoare portbagaj care trebuiesc schimbate, și un ventilator la radiator care normal ar trebui să se învârtă destul de ușor cu mâna, însă e puuțintel cam blocat pe alocuri.

Am nevoie de sprijinul vostru, am fost șofer de Ford Focus 1.8 Tddi 6 ani, și mașini de serviciu am avut un Citroen C4 (2010) un an (diesel) și o Skoda Octavia Tour (1.9 TDI, 2011) tot un an.
Dacă nu se avaria Focusul, probabil nu-l schimbam, că nu era în program, dar dacă tot a trebuit să cumpăr o mașină "nouă", sfatul prietenilor a fost să renunț la căutarea altui Focus (chiar și Focus II, 1.6 TDCI 90 CP) sau Opel Vectra C (88Kw/120CP 1.9 CDTI), și să mă orientez spre VW Bora, VW Passat, VW Golf 4, Seat sau Skoda Octavia 66Kw/90 CP NEAPĂRAT CU TIP MOTOR ALH.
Și așa s-a întâmplat, după 3 săptămâni de căutări pe internet am ajuns prin București la vizionare și testare (inclusiv diagnoză auto și constatare de vânzare cumpărare în serviceuri). Frumos oraș București, dar nu în timpul săptămânii, când plouă, și când lumea se îngrămădește în trafic pentru a prinde reduceri de Black Friday. Iar oamenii, nu generalizez, dar numai unul și unul... Mașini lovite și reparate, cam 100 000 km dați înapoi, EGR mort. Cel mai tare a fost unul care mi-a dat întâlnire să-i văd mașina la Mall Băneasa, și după ce-am făcut 1h30min cu autobuzul prin București (cursă directă, nu m-am plimbat eu aiurea) ajung la Mall în parcare, și tipul nu mai răspunde la tel. Primesc sms ulterior că "A intervenit ceva la birou". $@%$ în biroul tău  și alte cuvinte de laudă la adresa lui.
Eh, dar Ploieștiul nu-i ca Bucureștiul.
Long story short, iată-mă în rândul vostru, al posesorilor de Skoda.

Și deja vreau să profit de voi, dragii mei colegi.
Îmi poate spune cineva dacă aceste becuri H4 Philips s-ar potrivi la mașina mea?

Am observat că la fază lungă sau fază scurtă Skoda mea e cam chioară, și mai am și niște leduri albe luminoase montate în bord de-mi dau lacrimile când conduc.
Altă întrebare: dacă se potrivesc și le montez (nu eu, că eu am două mâini stângi), vor lumina în verde? Nu râdeți. Nu vreau să lumineze în verde. Vreau doar ca acel verde să fie foarte discret, ca în pozele de prezentare, nu să proiectez pe drum lumini verzi puternice.
« Ultima Modificare: Noiembrie 29, 2014, 09:21:51 a.m. de FDR »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente