Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 2 1.6 mpi  (Citit de 165554 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Skoda Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #21 : Ianuarie 09, 2015, 09:07:50 p.m. »
Nu ai putut rabata bancheta din spate? Poate ajungeai la racleta pe acolo.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #20 : Ianuarie 09, 2015, 11:59:47 a.m. »
In dimineata aceasta nu am reusit sa deschid portbagajul si in consecinta nu am putut folosi racleta care era in el. Cred ca era prea inghetat. Sper ca pana mai pe seara cand trebuie sa merg la cumparaturi sa-l pot deschide.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #19 : Ianuarie 08, 2015, 08:50:33 a.m. »
Sunt foarte aproape. Locuiesc in Drumul Taberei. In Giurgiu merg uneori la final de saptamana.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #18 : Ianuarie 07, 2015, 05:44:49 p.m. »
Ma bucur sa fiu parte a unei asemenea comunitati. Stiu ca suna ciudat dar am ajuns sa fiu surprins de normalitate.
[...]
Skoda mea a primit noile numere de inmatriculare GR92DAV.

Normalitatea e ceea ce exista pana cand oamenii au considerat ca o pot imbunatati :)

Si da, in cazul in care esti aproape de capitala cu resedinta, poti ajunge la intalnirile membrilor...imediat vine si soarele :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #17 : Ianuarie 07, 2015, 04:26:30 p.m. »
Multumesc de invitatie. Voi veni cu placere.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #16 : Ianuarie 07, 2015, 03:56:58 p.m. »
te invitam la intalnirile Skoda Club, dar mai la primavara, sa se incalzeasca afara. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #15 : Ianuarie 07, 2015, 03:28:44 p.m. »
Nu am o experienta foarte mare legat de postarile pe diferite forumuri. Am fost membru doar pe ford forum. Insa sunt placut surprins de colegii de aici. Este un forum foarte activ, cu oameni saritori, un mediu bun pentru discutii, impresii. Am citit cateva postari ale fostului proprietar al skodei mele in care el era dornic sa ajute colegi de forum care doreau sa calatoreasca sau sa transporte diverse lucruri catre o anumita destinatie unde el urma sa ajunga. Raman surprins ca in Romania mai exista astfel de oameni de bun simt, oameni care inca mai au incredere in semenii lor, care incearca sa ajute dezinteresat. Ma bucur sa fiu parte a unei asemenea comunitati. Stiu ca suna ciudat dar am ajuns sa fiu surprins de normalitate.

Skoda mea a primit noile numere de inmatriculare GR92DAV.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #14 : Ianuarie 07, 2015, 11:31:43 a.m. »
ff_2004, de ce sustii ca jantele de tabla..........sunt mai flexibile, se torsioneaza mai usor?
...
Eu asa cred, da. Dar si dimensiunea mai mare (16 pe aliaj in loc de 15 pe tabla) cu balon mai mic ajuta.

@cristeammm: Si eu am cochetat cu ideea de a-mi schimba suspensiile (amortizoare si arcuri) de la Octavia cu unele sport din acelasi motiv de stabilitate cu loc de imbunatatiri dar nu am mai facut asta pentru ca acum conduc masina mult mai rar. :) Dar cum ai mentionat ca te-au deranjat niste suspensii sport in trecut, cred ca mai bine o lasi asa si te bucuri de confort. :) Daca mergi pe drumuri proaste, o sa iti placa atunci cand o sa treci la rotile de iarna.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #13 : Ianuarie 07, 2015, 11:13:35 a.m. »
Inca o data va multumesc pt urari si sfaturi. Cred ca toata problema legata de stabilitate tine si de adaptarea mea cu masina. Oricum ff_2004_06 are mare dreptate. Trebuie sa-i cunosc limitele si sa am grija sa nu le depasesc. Pana acum am parcurs in jur de 2000 km cu masina si sunt multumit. Consumul se situeaza undeva in jurul valorii de 10 - 10,5 % prin Bucuresti si 6-6,5 in afara la o viteza cuprinsa intre 100-120 km/h. Fostul proprietar mi-a marturisit ca i-a fost teribil de greu sa se desparta de masina deoarece a fost cumparata in anul in care s-a nascut fetita dansului si practic au crescut impreuna. Ca o coincidenta eu am cumparat masina de la dansul in anul in care s-a nascut baietelul meu. Sper sa ne poarte si pe noi in siguranta pe drumurilele de zi cu zi si in concedii.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #12 : Ianuarie 07, 2015, 10:21:11 a.m. »
@cristeammm: la capitolul feedback al directiei, ai dreptate, Focusul are feedback mai bun la directiei. Am observat si eu acest lucru, mai ales la Focus 3.
Focus sedan nu mi se pare ca exceleaza la capitolul stabilitate. Eu merg destul de des pe drumul dintre Pitesti si Slatina, e plin de serpentine acolo, singurele portiuni cu banda dubla sunt cele in rampa, unde poti depasi. Acolo cu Octavia eu depasesc la greu, chiar masini mai puternice decat 1,2 TSI. De ce? pentru ca ma bazez pe stabilitatea masinii. Focusurile nu m-au depasit niciodata in aceste curbe. Da, s-a intamplat sa vad Focus sa stea in spatele meu, si sa ma depasesca la drum drept. Dar in curbe niciodata.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3198
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #11 : Ianuarie 06, 2015, 10:46:56 p.m. »
ff_2004, de ce sustii ca jantele de tabla..........sunt mai flexibile, se torsioneaza mai usor?

In general cauciucurile mai joase ajuta. am un Ford Fiesta cu jante de aliaj si anvelope de vara 195/50/15 si sta lipita pe sosea a naibii de bine. dar e si scurta.

Parerea mea ca la O2 distributia maselor e putin ciudata. Au facut cam prea repede un sedan dintru-un hatchback.Si un focus din 2006 cu brate pe spate condus de mine parca a stat fff bine pe sosea.

Oricum, sa stapanesti sanatos masina si multi km fara probleme.

« Ultima Modificare: Ianuarie 06, 2015, 10:49:01 p.m. de bogdanpiatra »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #10 : Ianuarie 06, 2015, 10:28:16 p.m. »
Bine ai venit! Sa stapanesti masina sanatos si sa te plimbe multi kilometri fara probleme.

...Oricum poate ceea ce simt se va diminua pe masura ce ma obisnuiesc cu masina, sau poate ca atunci cand o sa pun anvelopele de vara 205 R16 fata de 195 R15 de iarna stabilitatea va fi alta sau pur si simplu masina este mai mare si de aici si senzatia oferita...
Va sta mai bine pe drum masina cu rotile de vara daca sunt de aliaj. Insa sa nu te astepti la minuni.
Eu am mai zis pe aici ca mi se pare "barca" Octavia cu rotile de tabla de 15. Ea e "barca" si cu cele de 16 (mai putin totusi) pentru ca e o masina mare si suspensiile sunt mai degraba pentru confort decat pentru a sta lipita de drum. Invata-i limitele si nu le depasi.  ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #9 : Ianuarie 06, 2015, 09:28:05 p.m. »

Multumesc Avatar pt recomandari. Da, am cumparat masina de la Dr. Tabarcea. Sunt coleg de servici cu un bun prieten de-al dumnealui. Vad ca si colegul bogdanpiatra imi impartaseste impresia de instabilitate si comportament imprevizibil. Ma bucur ca nu sunt singurul deoarece incepusem sa-mi pun intrebari. Credeam ca este ceva in neregula cu mine. Legat de oscilatia la relanti voi schimba mai intai bujiile si apoi daca se mentine vor urma si alte demersuri. Oricum voi incerca sa conduc si skoda octavia 2 1.9 tdi a unui prieten pt a observa comportamentul pe denivelari. Si daca constat ca doar la mine se simte senzatia de instabilitate voi merge la Augsburg pentru test. Eu nu am PDG. Nu stiu daca Dr. Tabarcea a avut un jurnal de bord aici pe forum pt ca as dori sa-l continui.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #8 : Ianuarie 06, 2015, 08:06:45 p.m. »
Bun venit !

Dr. Tabarcea, asa-i ? :)

Recomandari:
1. verifica calitatea tuturor amortizoarelor cu un test dedicat (la Augsburg langa A1 aveau un astfel de stand prin 2009...)
2. daca nu "scapi" de oscilatia de la relanti, sa ai in vedere o curatare / re-adaptare a clapetei de acceleratie
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3198
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #7 : Ianuarie 06, 2015, 08:02:04 p.m. »
Am mai scris si eu pe aici, vizavi de instabilitatea la O2. Si mie imi par anumite chestii ciudate, avand un comportament oarecum imprevizibil in anumite situatii.Cred ca se datoreaza ampatamentului oarecum mic in raport cu lungimea masinii, stiindu-se din ce provine O2 ca si platforma. Bine, eu am cauciucuri de 195 si PDG. In timp de obisnuiesti. Dar la coborare pe gheata sticla acoperita cu un pospai de zapada, la 20-30 km/h prin Cheile Bicazului a avut niste reactii extrem de ciudate desi am ESP.Probabil cauciucurile mai late ajuta mult.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente