Drivetestez un opel corsa 1.2, 85CP, in Spania. Model 2013, 41kkm pe ceas. Nivel de echipare - singurul

E vorba de o masina inchiriata, deci nu stiu cat de bine a fost intretinuta sau exploatata.
Trec direct la rezumat:
Ce-mi place:
- Nimic. De fapt mint, vizibilitatea e OK. Si consumul OK. Si locurile din spate + portbagaj decente pt clasa asta.
Ce nu-mi place
- motorul, sau raportul putere/greutate. E cea mai puturoasa masina din istorie. Am avut in patrimoniu o masina de 1.2, acum am una de 1.0, insa amandoua erau/sunt mai vioaie decat anemicitatea asta. Am mai avut inchiriata o Corsa 1.2 model vechi, in 2006, (avea doar 75CP aia) insa aia nu parea atat de puturoasa ca asta, sau poate cine stie, memoria imi joaca feste.
Pe hartie, are cam aceleasi specificatii cu fostul meu Hyundai Getz 1.5 crdi de 88CP. Insa aia era racheta pe langa asta. Initial am zis ca o avea o cutie Eco prea lunga, insa nu e asa... are etajarea cam ca la Citronelul meu (~130km/h - ~3500rpm). Am avut si Punto inchiriat mult mai slab (65CP), insa ala avea cutia scurta si reusea sa se miste.
O sa ma duc sa vad daca nu are rotile dezumflate....
Poate o avea carburatorul blocat ca masinile de scoala de pe vremuri, sau o fi setata in secret in "vallet mode", ca sa nu poata fi forjata, cine stie. E destul de scary gandul ca au in oferta si o versiune de 1L/65CP. Daca asta se misca asa, pe aia cu 20CP in minus te dai jos s-o impingi.
- scaunele ar fi OK, au reglaj pe inaltime, insa nu-mi place spatarul, e prea... concav. Nu are reglaj lombar, si cel putin la anatomia mea ma apasa jos si pe umeri, iar mijlocul nu e sustinut. Nu-mi place.
- cutia de viteze agata uneori, si batzul e putin "elastic". Cam devreme.
- pare putin dezlanata, asa, nu pare bine legata. Pentru cei foarte rigurosi retrag afirmatia asta, nu e nimic masurabil care sa poata fi argumentat, ci doar feeling.
- N-are BC, sau cel putin nu reusesc eu sa-l descoper, desi in carte scrie ca are. Insa are cruise control, desi in carte scrie ca n-are.

Insa e inutil deoarece la cea mai mica panta tre' sa retrogradezi ca nu face fata, si pe unde bantui eu nu exista drum drept.
- butonul de aprins farul e ca la Skoda, in stanga jos, insa e ascuns de volan, la Skoda macar e vizibil.
- insonorizarea e un pic mai buna decat la citronelul meu, nici nu vibreaza motorul, insa e departe de a fi grozava. Un motor de 1.2 ar putea fi inaudibil, insa nu-i, iar aerodinamica e zgomotoasa. Punto e peste.
Una peste alta, daca ar fi sa aleg intre asta si Punto, as alege Punto.
Se pare ca nici compania de inchirieri n-o prea agreaza, ca mi-au dat-o la un pret de nimic (29euroi pentru 6 zile

) , si mi-au oferit si o asigurare full fara franciza si mi-au sugerat ca pot s-o fac praf ca are oricum 4 zgarieturi.
Oricum, o mai tin cateva zile, si daca mai observ ceva va tin la curent.