Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Evaluare Skoda  (Citit de 9266 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline crystygye

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Auto: skoda fabia
Re: Evaluare Skoda
« Răspuns #13 : Ianuarie 22, 2015, 05:06:01 p.m. »
Pe talon pe spate era scris la rubrica "instrainat catre..." deci puteam da de probleme la orice control in trafic = ramaneam fara numere, talon, imi ardea ditamai amenda si nu mai puteam folosi nici masina pana nu ii platea cineva amenzile lui ala (si avea peste 100mil datorii la stat).

Daca 70% din romani sunt in situatia de fata, de ce este o ilegalitate sa mergi cu actele asa? Politia rade dar cand te prinde te "mananca".
Iar daca vroiam sa vand masina fara numele meu in nici un act, decat un contract v/c, ce sanse crezi ca aveam? Am pus anunt si am specificat faza cu fiscalul, iar lumea ma facea hot, samsar sau intermediar!

Eu sunt corect. Imi cumpar un bun masina = vreau sa fie numele meu ca de aceea l-am cumparat.
Mi se pare normal sa dau un ban pe o masina si sa pot iesi cu ea din tara daca vreau, sa o vand sau sa nu tremur de frica la fiecare poltist rutier ca toate actele masinii nu arata ca am vreo treaba cu ea.

Nu exista nici o rezolvare rapida sau relativ rapida cu putini bani.Am vorbit cu zeci de oameni printre care si un avocat. Asta e legea in Romania.Da teapa ca nu are nimeni ce sa iti faca..Si se merge cu faza asta mult si bine.
Macar sa invete si altii din greselile mele.
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2015, 05:08:49 p.m. de crystygye »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #12 : Ianuarie 22, 2015, 10:08:02 a.m. »
@crystygye
Am vazut cam tardiv postul tau, insa daca il vedeam la timp iti spuneam ca in situatia ta sunt cam 70% din proprietarii de masini second hand din Romania.
Nu este nici o problema, poti sa faci ITP-ul oricand pt ca ai cartea de identitate a masinii, iar  RCA se pot face in prelungirea celor vechi, folosind datele de pe vechiul RCA.
O colega de la birou si-a vandut masina, dar a fost situatia inversa fata de a ta: ea a fost de buna credinta ca vanzatoare, si cumparatorul a fost de rea credinta, refuzand sa mai inmatriculeze masina pe numele lui (are avantajul ca orice amenda vine colegei).
A fost fata la politie la Pipera, si au ras politistii de ea ,,dar ce treaba aveti dvs domnisoara, ca noul proprietar nu vrea sa inmatriculeze masina pe numele lui? In situatia dvs sunt 70% din cazurile de masini second hand". Colega a dat o declaratie la politie ca a vandut masina catre X, si acest lucru o exonereaza de amenzi de circulatie facute de noul proprietar.
Noul proprietar a vandut la randu lui masina catre altul, care nici asta nu vrea sa o inmatriculeze pe numele lui, preferand sa circule pe numele colegei.
Asa ca eu zic ca puteai sa mai circuli mult cu ea.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #11 : Ianuarie 21, 2015, 11:13:17 p.m. »
Asa e, in cazul meu a fost datoria primului proprietar catre banca.
eu nu-s jurist, habar n-am cum merge treaba asta. In cazul meu am putut dovedi ca am fost cumparator de buna credinta, asa ca masina mi-a ramas mie, iar ce-a patit gangsterul care a "uitat" sa o plateasca nu e problema mea. Insa cum spuneam, la mine nu exista "fiscal" (si nici notar....).

La mine cand o cumperi si faci controlul tehnic obligatoriu la vanzare se verifica si daca e sau nu pe lista neagra. E un pas inainte catre idea de "ghiseu unic" in relatia intre tine si autoritati.
Atata doar ca m-am trezit ca n-o pot inmatricula (a fost trecuta pe lista neagra intre momentul cumpararii si cel al inmatricularii), si apoi a fost "confiscata" de politie, aka a stat la mine in parcare timp de vreo luna de zile asa-zis sigilata (in realitate a venit sectoristul si a notat kilometrajul) pana cand un magistrat a decis ca imi ramane mie si asta a fost tot.
« Ultima Modificare: Ianuarie 21, 2015, 11:17:17 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #10 : Ianuarie 21, 2015, 07:15:01 p.m. »
Inteleg ca la tine era vorba de datorii ale unor persoane private catre alte persoane private. Cu datorii la stat nu poti merge mai departe pana cand cineva nu le plateste. Nu exista alta metoda de conciliere.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #9 : Ianuarie 21, 2015, 06:09:45 p.m. »
Eu cred ca trebuia sa consulti totusi un avocat sau un jurist.

In unele tari nici nu exista "fiscalul". daca poti dovedi ca esti de buna credinta si ca nu stiai ca masina e cu probleme ramane a ta, indiferent problemele proprietarului. Eu am patit-o in Belgia cu o masina neachitata de fostul proprietar, vara-mea a patit fix acelasi lucru in Romania cu o masina (cumparata din Ungaria) declarata furata, si masina a ramas a ei atata timp cat a putut dovedi ca e de buna credinta. Nici nu s-a ajuns la proces.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline crystygye

• Doar inscris
« Răspuns #8 : Ianuarie 21, 2015, 05:22:08 p.m. »
*Pot circula cu ea, dar pe spatele la talon scrie instrainat catre mine.Daca la un control se uita poltistul de la rutiera pe spatele la talon raman fara el, numere si tot ce pot sa mai fac e sa dezmembrez masina pe langa faptul ca iau amenda mare,etc.
*Faza cu radar e cu dus si intors.Daca el cand primeste amenzile prezinta contractul de vanzare cumparare intre mine si el pe o data, iar amenda e dupa data aia, imi vin mie toate amenzile, deci mi se poate intoarce.
*Asigurarea si itp nu e problema: am o copie de a lui de buletin.Dar de fiecare data cand circulam riscam sa fie ultima data cand folosesc masina ca poate ma prindea cu talonul scris pe spate.
*In instanta si etc nu rezolv mai nimic. Doar sa dau bani la judecatorie sa ma lungesc cu anii si sa atunci e prea tarziu si pierd si mai mult.
---------------
Am dat-o unor baieti care cumpara auto in stari de genul asta ptr dezmembrari,etc.  Am luat 1000euro pe ea.
VA SPUN SINCER SA NU AVETI INCREDERE IN NIMENI. Am luat masina care nu am folosit-o si am pierdut peste 1500euro pentru ca am crezut ca unii oameni au suflet si nu ar fi in stare de asa ceva.
Am ales sa nu fiu ca vanzatorul si sa nu tepuiesc lumea la randul meu ..banii mei care dabea i-am pus de o parte in 2 ani s-au dus in aer. Acum ma voi chinui jumatate de an sa pun vreo 500de euro pe lange cei 1000de euro sa imi pot permite un spark, ca asta este traiul meu..

Sa nu mai dati nici 2 lei pana nu sunteti cu fiscalul in mana. Poate intamplarea mea fereste pe altii de asa ceva.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #7 : Ianuarie 21, 2015, 03:21:19 p.m. »
Si-ti mai sugerez sa te plimbi cu masina zilnic prin fata camerelor pentru rovigneta. Ca poate dupa ce incepe sa primeasca amenzi te cauta el sa faceti acte.

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #6 : Ianuarie 19, 2015, 08:13:00 p.m. »
Da o pe bucăți....recuperezi pierderea si aia e. Te chinui asa
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline cashonly

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 120
  • Proprietar de Skoda
  • Auto: Skoda Fabia 2005
« Răspuns #5 : Ianuarie 19, 2015, 07:46:24 p.m. »
din cate stiu eu poti cumpara o noua asigurare prezentand asigurarea veche, o sa ia datele de acolo...
Skoda Fabia Combi 2005 1.4cc 16v 101cp BBZ

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #4 : Ianuarie 18, 2015, 11:53:38 a.m. »
Fără fiscal, nu poate să înmatriculeze mașina pe numele lui. Pe de altă parte, până la achitare datoriilor, nici vechiul proprietar nu o va putea radia. Mă gândesc că în situația asta, dacă nu se întâmplă să îți fie luat talonul, poți circula așa fără probleme, fiind mai dificil doar momentul în care trebuie reînnoit RCA-ul.

Poate că un coforumist cu mai multe cunoștințe juridice în chestiuni de genul ar putea să ne edifice  :082:
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Ianuarie 18, 2015, 11:39:57 a.m. »
Care sunt concret chestiunile care te fac sa vrei sa vinzi o masina functionala pe bucati ?
Inteleg, ai mers pe incredere si ca de obicei, ai fost dezamagit / inselat.
Totusi, daca nu ai un motiv serios sa vrei sa renunti la masina, mai degraba tu ii poti face necazuri proprietarului din acte...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Liviu-tsi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: dolj
  • Mesaje postate: 397
  • Auto: OCTAVIA II FL,1.2 TSI
« Răspuns #2 : Ianuarie 17, 2015, 07:49:55 p.m. »
Pai nu circuli cu ea pe numele fostului propietar?

Offline crystygye

• Doar inscris
Evaluare Skoda
« Răspuns #1 : Ianuarie 17, 2015, 02:44:15 p.m. »
Buna ziua!

In urma unei afaceri in care am fost fraierit, am luat o skoda octavia fara fiscal cu promisiunea ca maine il primesc (alt oras,etc). Am aflat toata istoria masinii, tot "adevarul".Cel care mi-a dat-o are datorii de peste 100de mil si nu are de gand sa le plateasca. Mai pe scurt nu pot face nimic conform legii. Procedurile de judecata nu rezolva mai nimic, decat sa imi manance banii care chiar nu mai am. Prefer sa scap de ea rapid si sa muncesc cateva luni sa pot cumpara un Spark sh daca am noroc.

Intrebarea mea catre voi care sunteti cunoscatori este: am sanse sa dau masina asa sau sa o dezmembrez si sa iau 1500euro pe ea macar? Cea mai buna oferta de la persoane "care cumpara auto in orice stare" a fost de 1000de euro. Nu stiu ce sa fac..deja sunt terminat psihic si satul.
Am nevoie de un sfat, o indrumare.

Masina este SKoda Octavia primul model, 2.0i benzina , 116cp, 2001, ambiente (volan reglabil, scaun sofer reglabil pe inaltime, airbaguri, aer conditionat, climatronic,  geamuri electrice toate 4 usi, oglinzi electrice, dezaburire oglinzi, reglaj intensitate lumini bord, incalzire in scaune, carlig remorcare, roata rezerva, jante aliaj, anvelope iarna luate recent, xenon fabrica h4 bixenon,etc.)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente