Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: STERGATOARE  (Citit de 103615 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: STERGATOARE
« Răspuns #90 : Ianuarie 28, 2013, 12:02:08 p.m. »
Se pot schimba doar lamelele de cauciuc, costa 6 lei o lamela. Se gasesc la piese auto. Atentie la profilul lamelei.
Se potrivesc sigur???
Sunt lamele care am observat ca nu prea ar intra pe bratul respectiv!
Sa ne mai uitam poate intr-adevar ...
desi sa nu fie de alea care tin 6 stergeri
Oricum cele originale sterg la fel de bine precum stergatoarele sosite cu masina.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #89 : Ianuarie 28, 2013, 11:18:59 a.m. »
Acelea de la skoda aveau aceeasi lungime, si pentru stergatorul mai scurt am taiat eu la dimensiune. Vin si cu capacele pentru brat, dar atentie, desi sunt 4 capacele sunt de aceeasi parte, deci mare grija pe care il scoateti. capacelul odata scos nu prea mai poate fi refolosit.
Se pot refolosi doar ca nu mai stau atat de fixe, ca am facut si eu greseala sa nu fiu atent la capatul pe care-l desfac. Ideea e sa desfaci capatul unde ai capac de schimb. Dar pana in momentul de fata n-a cazut de acolo, deci e inca ok. :)
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Tom

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
« Răspuns #88 : Ianuarie 28, 2013, 10:58:55 a.m. »
Se pot schimba doar lamelele de cauciuc, costa 6 lei o lamela. Se gasesc la piese auto. Atentie la profilul lamelei.
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline geocos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 311
  • Auto: Octavia2 1.4TSI
« Răspuns #87 : Ianuarie 28, 2013, 10:32:27 a.m. »
M-am uitat la Valeo, 115, dar nu seamana, in sensul ca partea cu functia de "eleron" era mult mai ingusta decat cele original, deci raman la Bosh.

eu am dat 20eur pe set si sa stii sa sunt f ok

Offline vivaro

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 108
« Răspuns #86 : Ianuarie 28, 2013, 10:11:00 a.m. »
Cele 2 coduri nu sunt pentru stergator stanga si , respectiv dreapta; le-am trecut pentru cei care au nevoie de alte lungimi. Si eu am luat 2 identice iar din una dintre lamele am taiat. Capacele le-am folosit pe cele vechi.
Octavia 2 Elegance 1.9 tdi(BJB)-2005

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #85 : Ianuarie 28, 2013, 09:45:45 a.m. »
Acelea de la skoda aveau aceeasi lungime, si pentru stergatorul mai scurt am taiat eu la dimensiune. Vin si cu capacele pentru brat, dar atentie, desi sunt 4 capacele sunt de aceeasi parte, deci mare grija pe care il scoateti. capacelul odata scos nu prea mai poate fi refolosit.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2013, 10:03:14 a.m. de bogdanpiatra »

Offline vivaro

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 108
« Răspuns #84 : Ianuarie 28, 2013, 08:44:56 a.m. »
Daca bratele sunt bune, schimba doar lamelele; se gasesc originale la VW (1KO955429 B - 650mm sau 1KO955429 C de 700mm). Sau, daca alimentezi de la Mol, strangi 2700 de puncte si poti lua un set de stergatoare noi Bosch.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2013, 08:49:31 a.m. de vivaro »
Octavia 2 Elegance 1.9 tdi(BJB)-2005

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #83 : Ianuarie 28, 2013, 08:43:11 a.m. »
Exista posibilitatea de schimb doar a lamelelor! Cost intre 44-64 lei la dealer! Evident ca la dealerul din Piatra NEamt 64 lei.

Se schimba usor, doar ceva atentie! Este pe celalalt forum chiar un tutorial de schimbare. Parca si eu am scris ceva pe acolo.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #82 : Ianuarie 28, 2013, 01:23:25 a.m. »
Si ale mele au deja 2 ani si 7 luni...daca ma tin 3 ani, o sa iau tot OEM-uri, macar stiu ca iarasi 2-3 ani nu am treaba cu ele, ca la cele AM de multe ori chiar daca sunt nume mari, dupa jumatate de an pot sa fie mai rele ca unele OEM la 2 ani...(la logan si seat am folosit numai Bosch si Champion, niciodata altceva...erau bune, dar nu m-au tinut niciodata mai mult de 1 an, max. 1 si ceva - parca Champion rezista mai bine). Astea pe care le am pe actuala masina rezista mult mai bine ca orice ce am avut pana acum, de cand conduc!
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #81 : Ianuarie 27, 2013, 11:03:24 p.m. »
vezi pe unixauto . ro la webshop iti dau mai multe variante compatibile cu masina ... mie mi dor de oem-uri au tinut 3 ani
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline mircea.dave

• Expert
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 514
  • Auto: O2 Combi 1.6TDI CR
« Răspuns #80 : Ianuarie 27, 2013, 10:06:21 p.m. »
Am dat o "geana" ieri sa vad cat costa niste stergatoare OEM, cica ar fi BOSH. Pe cele de pe masina, nu scrie nimic pe ele, dar sa zicem ca-l cred pe nenea de la magazin. In fine, cand am aflat ca ma costa 135 de lei, am renuntat. Ma gandeam ca imi dati voi o solutie mai "avantajoasa".
Ce stiam, pana sa am tipul asta de stergatoare, tip AERO, erau pe undeva pe la maxim 40-50 de lei, tot Bosh parca, luasem pt Corsa. Dar erau pe sistem vechi, repet. M-am uitat la Valeo, 115, dar nu seamana, in sensul ca partea cu functia de "eleron" era mult mai ingusta decat cele original, deci raman la Bosh.
Ma gandeam ca exista vreo posibilitate sa schimb doar lamela, dar nu prea cred. In fine, daca stici ceva solutie mai eftina, ziceti-mi si mie.
Doresc sa le schimb pt ca pe timp de noapte parca lasa niste urme albe pe parbriz, amplificate de farurile celorlalti de pe contrasens. Ziua parca sterg perfect, nu se disting acele dare, dar ce am constatat in plus e ca are nevoie de mai mult lichid pt o spalare buna. Anu trecut in August au implinit doi ani, iar acum au deja aproape de 50k, deci, ma declar multumit.  Merci anticipat.
« Ultima Modificare: Ianuarie 27, 2013, 10:10:25 p.m. de mircea.dave »
Opel Vectra Hatchback 1.6 TD, 82CP, MY 1994, intercooler, motor ISUZU (retired)
Opel Corsa 1.3 TDCI, 85CP, MY 2006, intercooler (retired)

Offline CristiVis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 189
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI Ambition
« Răspuns #79 : Decembrie 28, 2012, 04:26:41 p.m. »
Am ramas fara stergatorul spate, smuls cu brat cu tot.

De-asta mi-e si mie teama. Nu stiu de ce dar stergatorul de luneta mi se pare mai fragil decat cele de parbriz. La perii exista avantajul spalatului sub masina cu duzele din podea.
Octavia IV 1.5 TSI 150 CP Ambition
Octavia II FL 1.4 TSI 122 CP Drive

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #78 : Decembrie 28, 2012, 04:03:14 p.m. »
Deci dupa ce l-ai spalat nu mai erai asa fericit?  :))
Eu am spalat o singura data masina la perii, fosta dacie. Iar tipul care era acolo ii sfatuia pe toti sa demonteze antenele, probabil ca stia el ceva. Eu n-am putut s-o dau jos asa ca am spalat-o cu antena pusa, dar cu inima stransa, totusi n-a patit nimic. Insa de stergator nu stiu, dar parca nu m-as risca sa incerc. Oricum eu spal doar la jet si intotdeauna fara burete, prefer s-o las murdara decat sa intainda ala praful cu buretele pe ea.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #77 : Decembrie 28, 2012, 03:00:47 p.m. »
In anii '90 eram fericitul posesor al unui frumos Mitshu Colt. Am avut proasta inspiratie sa-l spal la o asemenea spalatorie in Timisoara (zona Mehala). Am ramas fara stergatorul spate, smuls cu brat cu tot.
Land Rover Discovery 3

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
« Răspuns #76 : Decembrie 28, 2012, 02:35:19 p.m. »
Nici eu nu am dat antena in jos la spalatoriile cu perii. Cred ca mai rau ii face pentru ca pe luneta, peria orizontala isi schimba sensul de jos in sus.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()