Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: WAP-uri  (Citit de 13291 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
Raspuns: WAP-uri
« Răspuns #21 : August 24, 2008, 12:47:53 a.m. »
io vreau :) tu o speli la firma?
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #20 : August 23, 2008, 01:25:26 a.m. »
mergem la mine la firma. apa e moca, dar nu la 2-3 zile ca e prea de tot. sambata sau duminica si eventual in timpul saptamanii dar dupamasa (17-18). Daca vreti si la mine acasa, desi nu am curte sambata toti vecinii isi spala masinile in fata portii :).
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #19 : August 22, 2008, 05:54:51 p.m. »
Din pacate nu m-am mai intalnit cu furnizorul, probabil ca nu s-a mai deranjat pentru 1L :( si o sa folosesc sampon auto, dar in concentratie tripla... am luat si un recipient sub presiune, 1.5L care sa pulverizeze samponul pe masina.
O sa dau prima data cu pompa de apa care are presiune cca. 80% din jetul din OMV, apoi pulverizez bine-bine, las vreo 5 minute si jetuiesc din nou. Am luat si o solutie turtle ceara lichida aplicabila pe wet, sa vad ce stie sa faca...

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #18 : August 22, 2008, 05:45:47 p.m. »
In spatele blocului la mine costa 10 lei treaba asta si io stau la umbra   :D

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #17 : August 22, 2008, 04:36:59 p.m. »
1- sa ai chef de spalat masina
2- dai cu jetul de presiune ( nu turbionar ) la cca 80 - 120 bar
3- o dai cu spuma activa
4- faci pauza cca. 5 minute
5- dai cu jetu din nou
6- o stegi cu piele de caprioara de origine sau cu prosoape de bucatarie din hartie sa nu ramana stropi
7- stergi si pragurile in interior si ramele usilor
Daca nu ai WAP , dai cu buretele sau perie auto moale dupa ce o inmoi de jeg. Spuma se poate da si cu jetul normal de la robinet . Unde ramane mizerie - burete
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #16 : August 22, 2008, 10:33:29 a.m. »
Cine a mai aplicat spuma activa manual, adica cu un pulverizator actionat la maneta, fara wap, care e procedura lucrului manual?
merci

Janos, la mine e un defect profesional sa fac astfel de calcule, si cum spuneam mai sus... curtea imi lipseste :(
Hai sa gasim pe cineva care are curte, sau la firma, sa ne asociem sa luam un aparat+detergent+ce trebuie si sa ne intalnim la 2-3 zile :D

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #15 : August 22, 2008, 10:26:22 a.m. »
RIon, daca ai curte, poti sa speli masina de 2-3 ori pe saptamana, adica 8-12 ori pe luna, cam 96 - 144 pe an. Adica recuperezi investitia destul de repede. Daca iei un model in jur de 400 RON (adica valoarea a 40 spalari, atunci recuperezi in 4-6 luni)
E adevarat ca mai platesti curent si apa, dar gandeste-te, ca te costa si benzina daca te duci pana la o spalatorie, pierzi timp sa astepti sa-ti vina randul, mai lasi si cate un bacsis ca asa e invatat omu. In curtea ta, cand se baga o reclama la tv, iesi si o speli. Sa stii, ca daca o speli la 2-3 zile, i-ti ia mai putin timp decat cand lasi 2-3 saptamani ;)
Daca a-si avea curte, n-as sta nici 2 secunde sa ma gandesc, a-si lua un aparat imediat...din pacate stau la bloc :(
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #14 : August 22, 2008, 10:01:18 a.m. »
sunteti fericiti ca stati la curte, dar la bloc...cum sa spalam?
asa ca ramanem la baietii de la spalatorie... :(

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #13 : August 21, 2008, 08:24:57 p.m. »
Facand un calcul simplu, la 850 de ron, daca o spalare exterioara costa 10 ron (2 jeturi la omv) se amortizeaza in 100 spalari, cam in 2 ani... plus curent+consumabile+apa, iesi in vreo 3 ani, de fapt, daca deviceul tine atat... insa placerea lucrului manual si a timpului castigat, nu se compara...
Eu am la socrii pompa din fantana cu presiune super ok, doar ca apa e rece, si o sa cumpar spuma activa - maine (o las sa actioneze dupa inmuiere cca.4-5 minute la umbra), si o sa o spal asa...nu mai pun burete pe nici o masina...ma jur :D

Inca studiez cum se foloseste spuma activa pt. cele mai bune rezultate, caci samopnul simplu nu curata daca il lasi sa stea pe masina... :(

Offline Stefan_b

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #12 : August 21, 2008, 09:47:12 a.m. »
Eu tot Karcher am (5.20M, de la Brico). Am avut un Bosch Aquataq 1200+ si l-am dat prompt inapoi a 2-a zi de bun ce era.

Nici un aparat pt acasa (puterea la 5.20M e 2KW) nu rivalizeaza cu cele de la spalatorii. Asa ca trebuie rabdare si mai trebuie un pic frecata cu manusa de spalat (chiar si cu detergent activ). Una peste alta iese mult mai bine decat la spalatorie. Al meu a fost 850Ron...

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #11 : Iunie 16, 2008, 09:51:42 a.m. »
eu am un Karcher de 4 ani.este cel mai mic dar imi fac treaba cu el.adevarat,singura diferenta este de presiune,cred.altfel e foarte bun. stie cineva,samponul auto de la aceeasi firma,se foloseste la fel ca la spalatoriile ecologice? sau trebuie sa frec masina cu o perie?

Offline EmilG

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 78
  • Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor
    • SHARK Industries
  • Auto: Octavia 2 1,6MPI
« Răspuns #10 : Iunie 15, 2008, 09:20:58 p.m. »
Atât Bosch cât şi Karcher sunt bune, personal eu îl prefer pe al doilea (sunt deja la al doilea model  :082:). Cel mai bun preţ îl găseşti la Hornbach (am căutat, crede-mă :)). Acolo au toată gama, de la cel mai mic (cam 200 lei) până la cele din gama profi (1700-2000 lei). Ca o sugestie, nu-l lua pe cel mai mic. Deşi îşi face treaba, deosebirea de presiune îşi spune cuvăntul (am avut din cel mai ieftin, de 100bar, acum am unul de 125bar şi se simte clar diferenţa). În plus, cel mai puternic are furtunul de presiune mai lung, 7m faţă de 4m, are rezervor de detergent, ceea ce-l face mai uşor de folosit, iar pompa de presiune pare mai sănătoasă. Am ales modelul ăsta http://www.kaercher.ro/ro/Produkte/Privat/Consumer_Outdoor/K5_Hochdruckreiniger/13968000.htm , care a costat parcă ceva de genul 1000 lei.
Numai de bine,
Emil
Skoda Octavia II, 1,6 MPI, BSE, Elegance, MY2007, Gri Antracit

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #9 : Iunie 15, 2008, 08:50:33 p.m. »
eu am Bosch si va spun ca se poate si mai bine :082:
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #8 : Iunie 15, 2008, 08:33:27 p.m. »
parerea mea e ca nu ai ce sa citesti prea mult, ori iei ori nu :) Si eu am in plan, insa, deocamdata, curtea imi lipseste :))
Chiar, cat de mare trebuie sa fie debitul de apa, si cum se conecteaza la robinet, cismea etc.? Cate variante sunt - la socri am doar o cismea cu debit mic - merita oare? cat de lung e furtunul de intrare si cablul electric?
merci

Offline tcmclaus

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #7 : Mai 27, 2008, 07:59:30 p.m. »
Iti multumesc o sa incerc sa nu ezit inca sunt nou pe aici si am mult de citit  :P

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()