Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: pierdere lichid de racire si sau fierbere apa  (Citit de 18527 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: pierdere lichid de racire si sau fierbere apa
« Răspuns #2 : Iunie 29, 2015, 09:54:50 a.m. »
Termostatul sau radiatorul infundat le-ai putea "testa" si cu mana. Daca motorul este cald (sau prea cald), iar radiatorul e fierbinte doar partial, fie doar sus fie doar jos (sau furtunul de tur e mult mai fierbinte decat cel de retur), atunci e posibil sa fie infundat sau sa fie termostatul blocat.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline marcix

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 63
  • junior
  • Auto: Octavia 2 DSG 1.9tdi
pierdere lichid de racire si sau fierbere apa
« Răspuns #1 : Iunie 29, 2015, 09:02:51 a.m. »
Salutare,dupa un drum pana la Cluj de mers sportiv am avut de furca cu vasul de expansiune care se tot golea din 50  in 50 de km.nu facea balta nu imi puteam da seama de unde pierde apa deoarece era si foarte cald,singurul loc umed era roata fata dreapta si sub vasul de expansiune.dupa ce am ajuns la cluj am realizat ca pierderea de lichid accentuata se intampla doar la turatii de peste 3000 rpm.Ajuns in service cu masinuta mecanicul mia zis sa schimb vasul de expansiune de urgenta ca mia fiert apa si s-a fisurat,am luat unul nou original,totul la fel,apa fierbe si da pe refulare tot surplusul,cand se raceste vasul se goleste.Dupa teste elaborate si dupa ce am zis mecanicului ca e ars electroventilatorul mic,m-a costat 80 de lei diagnoza sa imi zica...da...e ars ventilatorul mic...si nu are racire corespunzatoare si fierbe apa

Sa adunam detaliile
-apa sta constant in 90 grade
-baga caldura fara probleme
-nu exista strop de ulei in apa si nici invers
-nu face balta pe carton sub ea
-multi amici au electroventilatoarele mici arse si nu pierd apa pe passat,skoda sau vw si nici nu se incing
-daca fol clima pe low ventilatorul mare se invarte continuu si nu se mai inchinge sa dea apa afara,dar omor ventilatorul

un pic de ajutor in cazul in care cineva a fost patit?

octavia 2,1.9 tdi pd bxe 2006,dsg,273k km

ce sa fie??
-termostatul?
-electroventilatorul?
- fisura pe instalatie?
-radiator infundat?
Skoda Octavia 2 1.9 TDi 77kw DSG (2006)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()