Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Lampa Ceata Spate - Bloc Lumini Spate O3  (Citit de 15636 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
Re: Lampa Ceata Spate - Bloc Lumini Spate O3
« Răspuns #5 : Iulie 01, 2015, 10:55:11 a.m. »
Eu m-as bucura daca politia i-ar amenda pe astia ce merg cu ele aprinse degeaba, exact cum amendeaza mersul cu proiectoarele de ceata degeaba.

Motivul pentru care exista bec + fire pe ambele blocuri de lumini e unul strict economic si practic, ei monteaza aceleasi componente pe toate masinile indiferent de destinatie si apoi le customizeaza prin setari, stanga pentru noi si dreapta pentru UK. E mai ieftin si mai putina bataie de cap decat sa faca seturi dedicate pentru fiecare masina in parte, astfel le echipeaza pe toate identic.
Si eu am intrebat la reprezentanta cum se activeaza becul ala dar acelasi raspuns l-am primit ca nu se poate, desi exista bec si e cablat acolo deci sigur se poate, dar saracii astia nu stiu altceva decat sa schimbe piese.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #4 : Iulie 01, 2015, 10:33:52 a.m. »
Eu n-am gasit nicaieri ca ar fi ilegale doua lampi de ceata spate.
In RNTR7 actualizat se spune ca lampile de ceata spate sunt facultative si ca pot fi in numar de 1 sau 2, de culoare rosie..
Pana in ianuarie 2010 lampile de ceata spate erau obligatorii.
Eu m-as bucura daca le-ar interzice de tot.
« Ultima Modificare: Iulie 01, 2015, 10:36:06 a.m. de Stef13 »

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #3 : Iulie 01, 2015, 07:36:00 a.m. »
Bec ceata, activat de constructor, conform legislatiei in vigoare, pentru tarile cu circulatie pe partea dreapta.
Se poate activa si al doilea bec de ceata pe partea dreapta, cel putin la O II pre FL, dar nu este legal.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #2 : Iunie 30, 2015, 09:31:38 p.m. »
Se poate activa si al doilea bec de ceata de pe spate astfel incat sa se aprinda amandoua. Daca nu cu VAG Com, atunci cu VCDS, un expert ne poate lamuri.

Detalii despre alegerile proiectantilor Skoda sunt mai greu de obtinut. :)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Tzsunami

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 12
  • Scurt si la obiect
  • Auto: Octavia 3 2.0 TDI M6
Lampa Ceata Spate - Bloc Lumini Spate O3
« Răspuns #1 : Iunie 30, 2015, 06:28:08 p.m. »
    Am fost recent la service pentru a face prima revizie (cea de 30000 Km) iar consilierul de service, in urma diagnozei computerizate, imi spune ca am multe erori in computerul de bord (eu avand deja un martor aprins in bord+o eroare pe ecran cu "defectiune la sistemul de lumini), erorile au persistat si dupa resetarea computerului de bord. Sugestia consilierului: "-Schimbam computerul de bord, dau comanda si-l schimbam pe garantie" . Imi preiau masina in fata reprezentantei, dar inainte sa plec, ma apuc de verificat becurile (ce altceva puteam sa fac ? :)) si constat ca becul dreapta-spate al lampii de ceata nu se aprinde.
Explicatie service: "Asa este proiectata masina, deoarece in Romania se merge pe partea dreapta a drumului, este normal se se aprinda doar lampa de ceata spate-stanga."  (cu toate ca exista fizic amandoua + doatate si cu becuri de 21W)
Raspunsul meu: "Atunci inseamna ca daca azi plec in Marea Britenie de exemplu, trebuie doar sa setez din computerul masinii left side driving si atunci ar trebui sa functioneze cel de pe spate-dreapta iar cel de pe stanga sa fie inactiv."
Raspunsul lor: " Nu stiu ce sa va zic, cu toate ca din computerul de bord, acea setare se refera doar la ajustarea farurilor, nu cred ca seteaza si  lampile de ceata spate"
     Evident ca, tipicar cum sunt, ma apuc sa fac setarea respectiva. Rezultatul este ca tot pe stanga se aprinde lampa spate de ceata.

Acum vin cu doua intrebari:

1. De ce a proiectat Skoda un bloc de lumini identic stanga/dreapta, dar becul de ceata spate dreapta nu functioneaza, cu toate ca este bec fizic prezent + mufa + fire????

2. Eu cum fac daca plec in marea Britanie (Ex..)? Trebuie sa ma duc la service sa-mi "suceasca contactele" ca sa mearga acel bec, atata timp cand eu din masina nu pot face acest lucru (in ideea ca Skoda a proiectat masina sa aiba doar un singur bec funcional)?

Eu gandesc logic, economic, ca d.p.d.v. al proiectantului, ar fi mai ieftin sa pun acolo un "ochi de pisica" si farul sa arate la fel si complet, nu sa pun un intreg sistem cu fire+mufa chiar si becul acela care nu functioneaza, sau daca l-am pus ca sa acopar si piata de desfacere din tarile unde se conduce pe partea stanga a drumului, sa se poata selecta de catre utilizator in functie de nevoi. Sau sa fie amandoua functionale cum au toate masinile dotate ce blocuri optice identice. Ca nu cred ca daca vreau sa plec in UK, trebuie sa trec mai intai pe la un service Skoda inainte de Canalul Manecii. Zic asta, ca din cate stiu eu (poate ma insel), daca masina este dotata cu o singura lampa ceata, aceea trebuie sa fie vizibila in partea dinspre drum a masinii, pentru a fi observat de catre cei din spate si a aprecia,in conditii de ceata, care este asezarea masinii pe drum. Corect?

Intradevar, stiu ca exista masini, alte marci, care sunt facute pentru Europa (mai putin UK) care sunt dotate cu o singura lampa ceata spate (pe stanga) si o singura lampa marsalier, dar aici nu se pune problema de asa ceva, deoarece blocurile de lumini sunt identice si dotate corespunzator.

Deci, va rog, poate ma lamureste si pe mine cineva.....

De ce este prezent acel bec, daca el este inactiv din fabrica????

..............P.S: aceiasi poveste i-am expus-o si Sefului de Service, care pe langa multituniea de explicatii gasite (nici una definitorie), a raspuns urmatoarele:

"Ati pus o intrebare la cere nu am cum sa va raspund"

Oricum din faptul ca am eroare prezenta pe sistemul de lumini (martor in bord doar, ca dupa a doua resetare, la diagnoza, nu mai aparea nici o eroare), dar cu toate becurile functionale (mai putin becul buclucas de pe dreapta), acum, la insistentele lor, trebuie sa schimb computerul de bord (pe garantie). Lucru care mie mi se pare un pic exagerat ..... dar ma rog .... poate eu gresesc.
« Ultima Modificare: Iunie 30, 2015, 07:24:04 p.m. de Tzsunami »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()