Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: stabilire/schimbare clasa Bonus Malus  (Citit de 16337 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
Re: stabilire/schimbare clasa Bonus Malus
« Răspuns #17 : Mai 09, 2016, 03:57:49 p.m. »
Revin cu informatii noi. SE POATE, chiar se poate corecta clasa BM. Chiar si dupa aproape 3 ani!!!

Cei de la FGA m-au trimis la plimbare in urma cu aprox 2 luni, mentionand ca ei au preluat dosarele Astra doar pe partea de daune, in rest sa ma descurc cum pot eu mai bine, ca ei nu-s in masura sa ma ajute (primit raspunsul de la departamentul juridic, cu citate din lege etc.)

Initial am apelat la firma de brokeraj unde mi-am facut RCA anul trecut, de la ei am primit raspuns: NU SE POATE (bazandu-se pe raspunsurile primite de la mai multi asiguratori). Ziceau ca, in cel mai bun caz, i-mi acorda +2 puncte...Desi pe baza documentelor trebuia sa iau +6

Am contactat Allianz Tiriac unde am si CASCO(fara nici o dauna la ei de 2 ani), si am primit acelasi raspuns: NU SE POATE, presarat cu texte de genul 'ce vrei tu dupa 3 ani', impreuna cu 'ai avut si un accident in 2013, si acum vrei ca noi sa-ti recorectam BM?' (mentionez ca 'accidentul' a fost de fapt o mica tamponare prin care am spart la un domn stopul stanga spate, toata treaba fiind platita de asigurator cu aprox. 650 RON!!!)

Intr-un final, am apelat la brokerul care a facut asigurarea in 2013, si dupa doar o zi de asteptare mi s-a recorectat clasa BM de catre Uniqa, momentan avand B6
RCA pe un an m-a costat 657 RON pentru masina din semnatura. Binisor.

In concluzie, sunt asiguratori ce 'evita' aplicarea legii, invocand tot felul de motive...
Altii au preturi ce tin departe clientii, chiar daca se afla cu un picior in groapa(Euroins mi-a cerut 2200 RON pe an cu BM0, fata de acest pret Tiriac cerea 1248 RON cu B0, Uniqa 890RON cu B0, pretul scazand la 657 RON cu B6)
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #16 : Octombrie 15, 2015, 10:17:17 a.m. »
Revin cu precizari, am primit rapsuns oficial de la fondul de garantare:
"Conform art.9 alin (2) din Norma 16/2015 Fondul nu preia funcţiile unui asigurător şi nu are obligaţia de a opera în baza de date CEDAM şi de a elibera certificat privind daunele înregistrate.", raspuns primit de la dl. Ciprian Nutu, Directia Juridica, FGA
Am sunat din nou la ASF, m-au trimis inapoi la FGA. Le-am zis de raspunsul primit, la care mi s-a zis sa ma adresez instantei de judecata si sa actionez Astra in judecata ca sa-mi modifice clasa BM. Doar ca Astra e in faliment si sunt blocati pe operatiunile de modificare CEDAM, si cine stie cat ar dura sa primesc o hotarare de la judecator.
Din pacate asa merg lucrurile in Romania.

Am discutat din nou cu "Astra", nu s-a schimbat nimic(banuiam) si nu ma pot ajuta. Mi-au zis ca, teoretic, la incheierea unei noi polite, asiguratorul nou poate face modificari in baza de date CEDAM pe baza actelor ce le prezint.
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2015, 10:23:29 a.m. de kunjanos »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #15 : Septembrie 09, 2015, 10:28:58 p.m. »
Pai stati putin ca se pare ca vorbim de lucruri diferite.
Articolul zice de apelul de urgenta automat in caz de accident, sistem care e deja implementat de cativa ani la unele marci si in unele tari.
Eu nu am o problema cu asta.

Dar noi vorbeam de sistemul care iti monitorizeaza vitezele cu care te deplasezi si, comparandu-le cu limitele de viteza, stabileste niste indicatori care pot duce la asigurari mai scumpe. Cu asta as avea o problema serioasa. :D

Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #14 : Septembrie 09, 2015, 10:08:15 p.m. »
Ok, deci imi schimb masina in 2017, si o tin vreo 20 ani. Pana cand ma ramolesc oricum si n-o sa-mi mai pese ca ma monitorizeaza, in 2037 probabil ca oricum vom avea cutii negre si-n c.r.

De la cutii negre obligatorii si pana la robotelul care suna la politie si te da in gat daca ai atins 51km/h tot un singur pas mai e... De fapt nici nu e nevoie sa mai sune la politie, iti sa direct banii de amenda din cont si gata.
« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2015, 10:10:07 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #13 : Septembrie 09, 2015, 06:47:12 p.m. »
Cica din 2018 cutia neagra va fi obligatorie pe toate masinile noi.

http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/ecall-all-new-cars-april-2018

De aici pana la monitorizare obligatorie din partea asiguratorilor mai ramane un singur pas.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #12 : Septembrie 09, 2015, 05:23:09 p.m. »
Se zvoneste ca se va propune si pentru Romania cutia neagra (sau cum i-o zice) si ca asigurarile ar urma sa tina cont de cum se conduce.
Eu unul nu sunt de acord si sper sa nu ne poata obliga la un moment dat sa avem asa ceva in masina.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #11 : Septembrie 09, 2015, 05:07:08 p.m. »
In Belgia din cate am inteles ar fi instalate pe cateva masini de flota, insa de asiguratori care s-o propuna inca n-am auzit.  Ma refer la cutiile speciale pentru asigurari, ca altele poate exista.
Am inteles ca in US majoritatea masinilor au asa ceva de la mama lor insa datele ajung la fabricant si teoretic sunt protejate, nu pot fi folosite fara acceptul tau.

Cred ca depinde si cum sunt folosite.
De exemplu daca inregistreaza in bucla, si au intotdeauna inregistrate sa zicem ultimile 5 minute ar fi poate OK, nu m-ar deranja. Insa daca inregistreaza tot si sunt folosite ca sa ti se faca un "profil" pe baza lor eu nu cred ca le-as accepta. Bag picioarele in aia 10% ai lor.  Asta desi stiu ca exista studii care dovedesc ca cei care se stiu monitorizati merg mai prudent si fac statistic mai putin accidente...  sunt de acord... sa le fie instalate altora, insa nu mie :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #10 : Septembrie 09, 2015, 12:56:41 p.m. »
In Italia firmele de asigurare ofera de mai mult timp reduceri de 10% daca accepti cutia neagra. Acum 6 ani, in Roma, nevasta-mea a fost implicata intr-un incident cu o masina care avea un astfel de dispozitiv. Imi amintesc ca cei de la asigurare au sunat-o imediat pe proprietara masinii sa intrebe daca are nevoie de asistenta. Recent am citit undeva ca prin 2018 vor sa conecteze cutia neagra la serviciile de interventie in caz de urgenta.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #9 : Septembrie 09, 2015, 12:08:12 p.m. »
Nu, nu e complicat. Soferul are clasa bonus-malus, bazata pe istoricul personal indiferent de ce-a condus inainte, iar asigurarea pe fiecare masina depinde de caracteristicile si de fiecarei masini la care se aplica bonus-malus-ul soferului.
Se merge pe principiul ca daca n-ai troznit matizul nu vei trozni nici maseratti-ul.

Oricum, e mai firesc decat sa presupui ca daca o masina n-a fost troznita de fostul proprietar n-o va trozni nici actualul.

MAi complicata e situatia cand masina e asigurata pe numele unuia si condusa/troznita de altul. Daca o conduce "regulat" trebuie trecut si el pe asigurare ca "conductor secundar", insa daca o conduce "ocazional" nu trebuie trecut in contract. Intre ele sunt zone de gri  .... care in principiu nu pun probleme decat daca e groasa si compania de asigurari incearca sa se dea la fund.

PS
Unii asiguratori dau "jokeri", adica poti sa o troznesti o data fara sa iti pierzi bonusul. Nu stiu treaba asta cum se vede in baza de date si cum e luat in calcul de ceilalti.

PS 2
Am vazut ca in UK au introdus deja o chestie care acum cativa ani parea inca SF. Ai cutie neagra in masina, si daca accepti sa fii monitorizat si conduci cuminte e mult mai ieftina asigurarea. Unii, in general tineri au inclusiv "curfew", adica nu au voie sa conduca intre 11 noaptea si 5 dimineata de exemplu, in schimbul unei asigurari mai ieftine. Eu parca n-as fi de acord sa-si bage asiguratorul nasul in stilul meu de a conduce si sa ma judece cat sunt de safe functie de niste cifre scoase din context.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #8 : Septembrie 09, 2015, 11:44:16 a.m. »
E mai complicat, cum diferentiezi motorizarea atunci? O sa plateasca la fel unul cu 3l sub capota si altul cu un bolid gen matiz?
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #7 : Septembrie 09, 2015, 10:11:21 a.m. »
Se discuta de mult si la noi sa treaca asigurarile RCA pe CNP, nu pe VIN, dar probabil inca n-au gasit pe nimeni sa le faca softu'.. Ori e prea scump (sau prea ieftin).

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #6 : Septembrie 08, 2015, 06:41:51 p.m. »
La mine clasa de bonus depinde de sofer, nu de masina. Poti sa ai si 3 simultan, ai acelasi b/m.

Pe de alta parte insa exista o baza de date comuna a interventiilor pe asigurare asa ca daca o faci de oaie nu mai poti "sterge trecutul". Iar daca o faci de oaie de prea multe ori sau una doua hop la casco pentru vopsiri si revopsiri ai putea avea surpriza ca brusc toti asiguratorii pe care ii contactezi te trateaza cu un "cu regret va informam ca nu suntem in masura sa va facem o oferta". Esti obligat sa ai asigurare, insa din cate stiu ei nu sunt obligati sa te asigure.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #5 : Septembrie 08, 2015, 05:15:30 p.m. »
Tatal meu a avut masina..a dat.o la.buyback.A luat una noua si B/M a inceput de la B0.Am dus actele necesare la asigurator si a revenit la clasa avuta anterior.A fost emisa alta polita cu clasa corecta.Pretul politei s.a modificat in consecinta!
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2015, 05:17:48 p.m. de M i c u t z u »
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #4 : Septembrie 08, 2015, 05:00:42 p.m. »
ultima asigurare am facut-o acum cateva zile, pt 1 an.
Inainte de asta am avut B7, si am avut asigurare RCA tot pt 1 an (1 sept 2014-1 sept 2015). Nu am avut evenimente nici cu Symbolul, nici cu Octavia.
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2015, 05:07:26 p.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #3 : Septembrie 08, 2015, 04:51:23 p.m. »
Interesant ca l-au mentinut. Pentru ca, conform legii, si il citez aici pe directorul ASF(Paul Mitroi) cu care am avut o discutie, zice asa:
"Pentru a putea beneficia de clasa de bonus aferentă istoricului fară daune, proprietarul vehiculului trebuie să prezinte copii ale documentelor de înstrăinare ale vehiculului deţinut anterior şi respectiv de achiziţie ale unui vehicul nou, solicitând totodata acordarea clasei de bonus conform prevederilor legale în vigoare, transferul clasei de bonus neputand fi efectuat doar in baza datelor de identificare ale proprietarului.
În lipsa acestei solicitări şi în lipsa prezentării documentelor doveditoare asiguratorul nu poate avea cunostinţa şi nu i se poate dovedi ieşirea/intrarea în şi din patrimoniul asiguratului a vehiculelor în cauză. "

@vizitator: ce clasa BM aveai inainte? Pentru ca din 2011 daca n-ai avut nici un accident, ai fi ajuns undeva la B8-B9 acum(depinde cand ti-ai facut ultima asigurare si pe cat timp).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()