Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Boxe Skoda  (Citit de 139453 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nicu

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
Re: Boxe Skoda
« Răspuns #78 : Ianuarie 10, 2008, 10:17:36 a.m. »
iar pentru mine la echiparea elegance ?
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #77 : Ianuarie 10, 2008, 10:10:13 a.m. »
Aha. Atentie, chiar daca ai pus 8 difuzoare, nu stiu daca sunt identice cu cele de la echiparea Elegance. Cele de la Ambiente au magnetul mai mic si puterea mai mica si se si aud mai prost, ma refer la woofere (cele de banda larga) nu la tweetere.
Eu va recomand MbQuart, Focal, Hertz... cele din gama de inceput nu cele din gama superioara care au puteri mari, prea mari as spune.

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #76 : Ianuarie 10, 2008, 09:59:18 a.m. »
eu am echiparea trend cu 4 difuzoare dar am pus si 4 difuzoare suplimentare....
Deci, in concluzie 8 difuzoare..... 4 difuzoare + 4 twetere....
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #75 : Ianuarie 10, 2008, 09:55:17 a.m. »
Pentru cei care asculta muzica cu un bas dinamic, puternic e totusi nevoie si de un subwoofer. Difuzoarele de joase de 13-16,5 cm sunt totusi limitate din punct de vedere al coborarii in frecventele joase si a volumului sonor al acestora. Subwooferul nu face decat sa aduca acea nota de coloratura in gama joaselor, acel sunet percutant care pur si simplu te loveste in creieri uneori. Unora le place asta :))
Pentru cei care asculta muzica la radio (sa stiti ca la radio sunetul e mai bun calitativ in comparatie cu MP3 dar conteaza foarte mult calitatea receptiei, aici avem ceva probleme la Stream si Audience) sau muzica "linistita" e corect ce spune colegul 72THX, nu se impune neaparat si un subwoofer. Si cum spune si el, in masina nu e discoteca si trebuie sa mai auzi ce se intampla in jurul tau, as zice ca asta e alt capitol, cum ascultam muzica, cand si la ce volum. Eu de exemplu foarte rar dau drumul la radio sau la cd cand sunt in oras, in trafic, cu atat mai mult cand sunt in trafic aglomerat si mai ales in alt oras. M-am obisnuit asa, percep mediul inconjurator mult mai bine fara muzica sau stiri. Ma simt mai safe ca sa zic asa.

L.E. Iuliane, ce echipare ai pe masina? Stii cate dif-uri etc? Scuza-ma ca nu m-am uitat la semnatura ta dar prefer sa imi spui tu ca in felul asta aflu mai multe, imi dau seama cam ce te nemultumeste la ce ai...
L.L.E. acum am vazut, nu stiu cum e la Trend dar cred ca e la fel ca la Ambiance, nu? E cineva care stie? Eu nu am desfacut usile la Trend, mi-au scapat :P
« Ultima Modificare: Ianuarie 10, 2008, 09:57:37 a.m. de d-rive »

Offline IULIAN

• Gold member
  • B-791-RLY
« Răspuns #74 : Ianuarie 10, 2008, 09:52:43 a.m. »
si pentru mine se aude bine sistemul stock, dar as vrea ceva hi-fi nu neaparat de putere mare doaa sa aiba un sound profund si clar.As vrea sa inlocuiesc doar difuzoarele pe fata si pe spate cat si tweterele cu unele avand aceasi dimensiune cu cele originale.

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #73 : Ianuarie 10, 2008, 09:47:44 a.m. »
Sunt de acord cu ce spune d-rive.
Parerea mea este ca la un sistem pe componente tweeter+difuzor de banda larga+filtre cu difuzoare performante nu mai necesita subwoofer in portbagaj. O sa se auda foarte bine si inalt si joase.
Tot trebuie sa mai auzi ce se intampla in jurul tau prin trafic ca doar nu dai discoteca in masina.

Eu am avut pe masina MbQuart (pe componente) si am fost foarte multumit de sunetul oferit de boxe.
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline IULIAN

• Gold member
  • B-791-RLY
« Răspuns #72 : Ianuarie 10, 2008, 09:35:36 a.m. »
multumim, D-rive ! :-B

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #71 : Ianuarie 10, 2008, 09:22:42 a.m. »
Un sistem audio trebuie sa fie echilibrat, din multe puncte de vedere, acustic ca si coloratura a sunetului, putere muzicala si altele.

Sistemul stock este echilibrat, asta e clar. Exista o corelare intre puterea unui difuzor si puterea sursei care il pune in miscare. E posibil ca un difuzor de putere mai mica sa sune mai bine pe acelasi amplificator decat un difuzor de putere mai mare. Simplu, cel de putere mai mare are un magnet mai mare, o membrana mai rigidida si necesita un amplificator pe masura lui. Aici ajungem la ceea ce a spus Florin mai devreme si anume, vrei difuzoare mai puternice? Atunci in mod automat mergi pe o sursa mai puternica cu care sa le pui in miscare.
Daca pui difuzoare mai puternice in locul celor stock apar probleme. In primul rand trebuie sa se potriveasca perfect din punct de vedere dimensional. Apoi, daca punem un difuzor mai puternic deja trebuie sa efectuam si operatii de intarire a suportului pe care stau, a usii in sine. Operatiuni care se fac cu diverse elemente de fixare suplimentare si prin operatiuni de insonorizare a usii cu materiale gen DYNAMAT. Altfel, datorita puterii superioare a difului usa in sine si componentele de ea vor vibra in mod neplacut aducand sunete parazite de-a dreptul deranjante si iarasi putem cadea in situatia sa se auda mai tare dar mai prost calitativ din punct de vedere acustic. Deasemenea, boxe mai puternice, amplificare mai puternic, necesita schimbarea calblajului cu unul mai gros, operatiune destul de dificila.
Atentie, pe Octavia 2 exista mai multe tipuri de difuzoare (nu ma refer din punct de vedere dimensional). Pe Octi2 Ambiance in echiparea cu tweetere doar pe fata difuzoarele din usi (cele de joase) sunt mai slabe (si ca putere si calitativ) decat cele de pe Octi2 Elegance care are 8 difuri.

O sa ziceti, bai, de unde le scoate asta, de unde stie el de astea. Una din pasiunile mele in domeniul auto este car-audio. Am avut cativa ani de zile un atelier cu alarme si sisteme audio, acolo am experimentat, invatat cate ceva in domeniul asta. Am facut si realizari de exceptie cu bani multi si munca multa dar uneori ma intrebam daca chiar se merita. As spune ca pentru cei obsedati de asa ceva se merita, pentru restul nu. De ce zic ca nu se merita, urechile trebuie "educate", sunt putini cei care chiar se pricep cu adevarat sa asculte un sound bine facut pe o masina. O masina e un mediu cu multe, foarte multe sunete parazite, cu o amplasare a auditoriului discutabila. De aceea, eu pe masinile mele am preferat sa imi pun componente de calitate, nu de puteri foarte mari, uneori punandu-le in miscare chiar cu HU(cd-playerul) masinii si adaugand un subwoofer de 25 sau 30cm cu un amplificator dedicat. Eu am fost multumit de sunet, faceam masina respectiva ca sa ascult muzica si nu sa merg cu ea la competitii in domeniu.
Asadar, trebuie sa va ganditi bine la ceea ce vreti sa faceti, sa tineti cont de toate variabilele care intra in ecuatia unui upgrade audio pe o masina, altfel o sa patiti ca mine la prima masina facuta cu niste boxe si amplificatoare mai pricopsite cand vibra toata tabla pe masina si aproape se desprindeau plasticele de pe ea (un superb Ford Probe).

Pentru Octavia 2, ca sa va aduc totusi la subiect si sa nu va las in aer derutati. Deci ce as face eu. As lasa HU (head unit) stock, in cazul echiparii Elegance as pune un set de difuzoare de calitate (pe componente, adica tweeter+difuzor de banda larga+filtre) pe usile fata si un subwoofer sealed (etans, nu bass-reflex) de maxim 25 de cm in portbagaj in spate cu un amplificator corespunzator lui, nu foarte puternic ca atunci dezechilibram grav sistemul si o sa avem un bass criminal si restul muzicii abia daca se mai aude sau fortam HU si difuzoarele din usi catre volumul maxim si in felul asta ne facem rost de niste distorsiuni superbe :)) Subwooferul sealed are avantajul ca este cel mai mic, cea mai compacta incinta pentru un subwoofer si in acelasi timp nu este foarte pretentios din punct de vedere acustic. Suna bine chiar daca incinta nu este perfect calculata pe cand la bassreflex sau bandpass lucurile se complica grav si daca incinta nu este foarte bine calculata si executata boxa va suna pur si simplu prost.
Pentru Octi2 Ambiance as face acelasi lucru si difuzoarele ramase de pe fata le-as pune pe usile din spate, astfel obtinand acelasi lucru cu cei de la echiparea Elegance.
Sper sa va fie de folos ce v-am zis eu si va stau la dispozitie daca aveti intrebari sau daca am fost neclar pe undeva in exprimare si nu m-am facut bine inteles.

Si inca ceva. Conteaza si ce ascultati in masina. Daca ascultati MP3-uri luate din retea sau de pe net de calitate slaba vor suna la fel de prost si pe un sistem audio bun si pe unul mai putin bun. Eu recunosc ca iau muzica de pe net dar nu MP3-uri ci loseless, adica FLAC-uri (felul fisierului) care nu pierd nimic din calitatea sunetului dupa ce au fost rip-uite de pe un cd-dvd audio original. Cei pasionati de muzica identifica imediat un MP3 de un CD original sau clona de original.
« Ultima Modificare: Ianuarie 10, 2008, 09:33:05 a.m. de d-rive »

Offline IULIAN

• Gold member
  • B-791-RLY
« Răspuns #70 : Ianuarie 10, 2008, 08:48:09 a.m. »
eu as vrea sa investesc in jur de 10 mil pentru un sunet mai hi-fi. Eu unul nu cred ca daca ai inlocui boxele deja existente cu unele mai performante s-ar auzi mai prost ! as vrea unele in jur de 40-50 w reali. Chiar daca Streamul scoate doar 15 w /canal ma intereseaza si un amplificator sa le duc la 50 w reali.Bine, acum m-ar fi interesant sa schimb si streamul dar nu am gasit nimic sa se potriveasca....

Voi ce ziceti? sa inlocuiesc doar difuzoarele din usi sau sa adaug si un subwoofer? :039:

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #69 : Ianuarie 09, 2008, 11:29:12 p.m. »
Sunt si suedeze dar modelele de varf. Eu recomand MbQuart.

Depinde de alegere. Cele de pe masina sunt bine echilibrate.Poti lua altele noi care suna mai prost. Deci trebuie mare atentie.

ce preturi "rotunde" au MbQuart :D :68:....

de ce zici ca altele mai noi se pot auzi mai naspa?....daca sa zicem ai pe masina de 15 W blaupunkt si pui Mac Audio de 50W, se pot auzi mai naspa.....sau cu unele JBL de 40 W?
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #68 : Ianuarie 09, 2008, 11:20:40 p.m. »
da dar cu radio stream au ceva efect boxele mai performante ?

Iti trebuie obligatoriu amplificare ca sa sune cum trebuie  :082:

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #67 : Ianuarie 09, 2008, 11:16:46 p.m. »
Sunt si suedeze dar modelele de varf. Eu recomand MbQuart.

Depinde de alegere. Cele de pe masina sunt bine echilibrate.Poti lua altele noi care suna mai prost. Deci trebuie mare atentie.

Offline nicu

• Gold member
« Răspuns #66 : Ianuarie 09, 2008, 11:15:21 p.m. »
da dar cu radio stream au ceva efect boxele mai performante ?
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #65 : Ianuarie 09, 2008, 11:14:18 p.m. »
Cred ca se potrivesc pe 16" iar ca firma recomand Magnat,Infinity nu DLS cum zicea Cristi ca nu mai sunt facute in Suedia ci in ceaina(China)  :))

Offline nicu

• Gold member
« Răspuns #64 : Ianuarie 09, 2008, 11:11:27 p.m. »
si eu as vrea sa schimb boxele de pe O 2 dar fara modificari
ceva sfaturi ?
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()