Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Este vreo diferenta in rau daca pun jante de tabla pe 16 cu anvelope de iarna 205/55/16??  (Citit de 18410 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline safari hunter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: CT
  • Mesaje postate: 122
  • Auto: Superb 2010 1.8 TSi
De asemenea, poate afecta considerabil stabilitatea in curbe, bineînțeles la un stil de condus civilizat?

Utilizand anvelope cu perete laterat intarit (XL) si un indice de sarcina corect, vei diminua considerabil acest mic dezavantaj. L-am observat trecand de la 91H la 94Y XL tot pe 16/205/55.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
17" e excelent in raportul stabilitate-aderenta / demaraj.
16" sunt cele mai indicate pt iarna. Daca sunt OEM cele de tabla, atunci vor potrivi la RS 2 (ca ET si J).
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 25
  • VeReSist
  • Auto: Skoda Octavia 2 VRS 2.0 TFSI
Problema este ca in cartea de identitate a masinii nu sunt omologate decat jante/anvelope pe 17, ca fiind cele mai 'mici' pe care le poti pune.. Desi, am vazut cel putin 4 Octavii 2 RS cu jante de tabla pe 16".
Astea pe 18 cu care am cumparat masina in afara de faptul ca arata bine si ofera cea mai buna stabilitate in curbe si nu numai fata de cele pe 17 si 16, aduc numai dezavantaje.. : iti termina mai repede bucsile de la bascule si probabil si alte chestii de prin zona(in primul rand din cauza drumurilor de cacao..); cresc consumul; probabil si zgomotul la rulare..; si cred ca te penalizeaza si la capitolul zvac. Cred ca altfel se misca cu unele pe 16, cel mult 17 la capitolul demaraj, manevrabilitate, ce-i drept in detrimentul stabilitatii in curbe..
VeReSist începător

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Daca sunt permise de cartea tehnica a masinii jantele si cauciucurile nu ai ce erori sa iti dea. Cu stabilitatea e o diferenta in rau in curbe evident, dar cu jante pe 16 si condus civilizat nu ai de ce sa te temi. Confortul in schimb cred ca se va imbunatati.

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 25
  • VeReSist
  • Auto: Skoda Octavia 2 VRS 2.0 TFSI
Salutare!
Dețin Octavia 2 RS 2.0 TFSI, fabricație 2007.
Vreau sa pun pentru iarna jante de tabla pe 16, lățime J 6,5 cu anvelope 205/55.
Acum am pe mașina jantele de 18 cu anvelopele de 225/40.
Am văzut 4 Octavii 2 RS cu jantele pe 16 mai sus menționate.
Întrebarile/nelămuririle  mele sunt : este posibil ca aceasta combinație de jante+anvelope pe 16 sa dea erori ABS-ului sau ESP-ului? De asemenea, poate afecta considerabil stabilitatea in curbe, bineînțeles la un stil de condus civilizat?
Va mulțumesc anticipat si aștept răspunsurile si sfaturile voastre!

Cu maxima stima !

Sent from my iPhone using Tapatalk
VeReSist începător

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()