Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive  (Citit de 100703 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive
« Răspuns #108 : August 12, 2016, 03:42:16 p.m. »
La sf lui august merg la revizie si vedem acolo despre ce e vorba. Avand in vedere ca scartaie doar in mers, indiferent ca masina este sau nu bagata in viteza, si se opreste cand  masina stationeaza, eu tind sa cred ca e vorba de un rulment.  Am fost lovit in roata stanga fata prin martie, si poate s-a dus si rulmentul atunci, de la acea lovitura.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #107 : August 12, 2016, 08:41:43 a.m. »
Vorba lui Iohannis: Ghinion! =))
La skodele de azi nu-i mult 53000 de km pentru nimic. Nimic nu ma mai mira. Acum, sa incercam sa dregem busuiocul, un rulment se poate strica si la o groapa luata vitejeste(desi eu nu am avut ghinionul sa iau asemenea gropi). Rulmentul pe care l-am inlocuit in 2015 la 74000 de km nu avea absolut nici o stanta pe el, nici o firma, nici macar vw, audi etc.
Maine am sa vad cum arata celalalt.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #106 : August 11, 2016, 11:33:29 p.m. »
In nici un caz nu chimba si celalalt rulment. Nu lucreaza in tandem, nu e nici mai ieftin sa ii schimbi pe amandoi odata, asa ca nu are sens. Ii schimbi pe rand cand incep sa huruie.
Apropos de huruit, si eu aud unul, destul de fin, cand masina e in miscare ( indiferent ca este in viteza, in frana de motor sau scoasa din viteza). Cum apas acceleratia, cum aud huruitul. Cum opresc la semafor, cum dispare. T ot um rulment banuiesc si eu, desi e cam devreme la 53000km.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #105 : August 10, 2016, 09:17:55 p.m. »
Nu stiu daca e obligatoriu de schimbat ambii rulmenti, ca la amortizoare de ex, care dau tinuta masinii.
Asa, teoretic ar fi bine la un numar de km ar fi super sa schimbi tot trenul de rulare, sa fie masina ca noua, indiferent daca ar trebui schimbat sau nu.
Normal ca schimband pe bucati e riscul sa cada celalalt.

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #104 : August 10, 2016, 08:03:05 p.m. »
Nu pot sa il las asa ca suna  tot mai tare , imediat nu mai am volum  la radio sa acopar huruitu,plus ca daca crapa de tot exista riscu sa  se blocheze roata....cineva imi zicea ca e bine sa schimbi ambii rulmenti de pe ambele parti....astept pana sapt viitoare sa imi vina mecanicu din concediu

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #103 : August 10, 2016, 07:01:06 p.m. »
140000 dekm e altceva, fata de 74000 respectiv 88500. Dar asta-i nororcul fiecaruia. Si gropi masina mea nu a luat, dar asta-i alta poveste.
Si daca ai treaba cu un rulment il lasi asa? LA service m-au sfatuit sa-l mai las ca nu e tare, dar nu-l suport, plus ca se poate gripa oricand.

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #102 : August 10, 2016, 04:52:36 p.m. »
Si eu am unul din rulmenti fata cu probleme , cu simptome exact ca ale tale doar ca la 140000 de km mers pe drum cu pietre in fiecare zi ( locuiesc in zona fara asfalt), ma pregatesc si de schimb kit ambreiaj...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #101 : August 09, 2016, 11:06:39 a.m. »
Venit de la service, verdict rulment stanga fata, Sper sa fie si adevarat.Sambata urmeaza schimbarea.
Comandat rulment FAG la 347 lei(in service 395 lei, pe net de la 320 parca), manopera va fi 75-80 de lei.
LA mine rulmentul dreapta fata s-a schimbat la 74000 de km, stanga fata in jur de 88500 km. Cam putin au tinut, si nu am luat toate gropile din oras.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #100 : August 06, 2016, 10:15:35 p.m. »
Gata si concediu, fix 2200,1 km, la bord avem 88352 km.
Motorul a mers bine, consumurile rezonabile, etc, etc.
Dar asa cum m-a obisnuit de anul trecut in concediu(cand la 70000 de km m-a lasat un rulment, fiind nevoit sa merg cu el uruind intre 60-80km/h cam 3500 km) fiabilitatea germana loveste din nou.
Un mic istoric, dupa reparatiile facute in acesta primavara descrise mai jos, am sesizat totusi un usor uruit, suierat in mers, suierat care disparea dupa 80-90 km /h. Mecanic si doi consilieri service au sustinut ca e de la anvelope( una din ele ar bate putin) Uruitul a ramas indiferent de permutarile facute, cumparat 2 Dunlop, etc.
Dupa Focsani, zgomotul respectiv s-a transformat intr-o bataie ritmica , atat pe loc drept cat si in curbe. Zgomotul apare de la 10 km /h si dispare la 100 km/h, fiind in toanele lui cele mai bune intre 60 si 90 km /h. In curbele la dreapta zgomotul parca se estompeaza, in curbele la stanga parca se accentueaza dar ca un uruit. Initial zgomotul parea ca vine din spate, dar acum, dupa 2000 de km zgomotul parca s-a stabilizat undeva in fata, roata stanga sau cutia de viteze.Sezmana foarte mult cu o bataie de planetara dar face si in linie dreapta.
Banuiesc un rulment sau un capat de planetara, catre cutie sau .........un cauciuc(desi ma indoiesc).
A, si cred ca incepe si caseta de directie sa zica ceva, pe anumite drumuri, cele cu denivelari mici sau zguroase simt o vibratie in zona pedalei de acceleratie,,,,,,,,nu sunt sigur ca ar fi de aici, pate e doar o modificare nesemnificativa a mersului masinii dar inainte nu era asa.

Despre cauciucuri
La inceputul iernii 2015-2016, cand am montat anvelopele de iarna , am constatat ca una dintre anvelopele Goodyear are o mica umflatura pe lateral. Am dat-o la garantie, aveam circa 8000 de km cu ea si mi s-a dat un cauciuc nou(am platit o uzura de vreo 30 lei).In primavara, montez anvelopele fata, una cu 8000 de km si una cu 0 km  si in urma unui telefon am plecat urgent fara sa mai pun si pe spate anvelopele de vara. Masina avea un ruliu ciudat, parca o bataie cu noua anvelopa Goodyear. Am zis ca se mai lasa, ca mi se pare, etc, etc. Avand in vedere ca mecanicii mi-au spus ca zgomotul provine de la anvelope, am dus-o la garantie si culmea mi s-a aprobat schimbarea acestei anvelope la doar 4000 de km facuti cu ea, fara alte plati. Aceste situatii m-au facut ca in final, pe spate sa circul cu doua anvelope Goodyear cu 12700 km diferenta intre ele. Dar zgomotul respectiv nu s-a estompat, a ramas la fel.

Acum voi vedea ce este,  sigur e o piesa care se roteste.
Alte consideratiuni: masina asta imi mananca ficatii, ma gandesc serios sa ii dau foc. =)) , ca daca o vand, pacalesc un nevinovat.
Am ajuns sa spun pacat de motor( care in 88000 de km a cerut un lant pe garantie, o pompa de apa, o fisa de bujii, o supapa evaporizator).
Trenul de rulare s-a comportat impecabil 70000 de km, dupa care a inceput sa scartaie. Incerc sa pun treburile acestea pe seama faptului ca fac des Cheile Bicazului(apropo, a devenit execrabil drumul), dar totusi loganele in conditii similare s-au comportat MULT mai bine.
Voi vedea luni, o programare la service-ul unde lucrez partea de tren de rulare.
Vineri 12.08 m-am programat pentru o revizie la Cybernet, a 7-a revizie. Voi cere sa se investigheze si niste urme de ulei care apar in partea din spate a motorului, pe o tabla in care intra doua conducte, Este acolo o garnitura stransa de 6 suruburi care se pare ca s-a cam ars, etc.
« Ultima Modificare: August 06, 2016, 11:09:53 p.m. de bogdanpiatra »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #99 : Iulie 26, 2016, 11:19:25 a.m. »
Te anunt imediat ce ma vor suna, cel tarziu la finele lui septembrie - inceputul lui octombrie. Vedem atunci si care vor fi zilele, dar deja stiu ca la masina aceasta vor lucra 2 zile pline.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #98 : Iulie 25, 2016, 09:49:51 a.m. »
Daca mergi intr-o sambata sa lasi masina la ei, te rog sa imi spui si mie. Mergem amandoi si ai avantajul ca te intorci cu mine in oras (eu am 4 infundaturi, le rezolva cam in 1 ora).  ;)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #97 : Iulie 24, 2016, 10:50:40 p.m. »
Da, au un pret marit, dar fata de ceea ce pot rezolva aici in Oradea, imi convine sa fac vizita la ei in Bucuresti...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #96 : Iulie 21, 2016, 10:57:55 a.m. »
E mult 3000 ron.
La Toyota Land Cruiser au refuzat oferte de 1750 RON, dar e o masina mare, cu multa tabla (si implicit cu multe infundaturi). E mult de munca la o Toyota Land Cruiser lovita de grindina...
Ma rog, eu am de rezolvat cateva infundaturi, termin repede, dar constat ca s-au scumpit tare fata de preturile cerute acum cativa ani.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #95 : Iulie 21, 2016, 10:45:32 a.m. »
Pai nu, ca la o masina mea mi-au cerut cca 2500-3000 lei. Dar eu o voi face pe casco. Platesc eu si vin cu factura.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #94 : Iulie 21, 2016, 10:28:00 a.m. »
Da, asa este, am vb si eu cu patronul, si este plecat in Germania la Mercedes sa le indrepte si lor caroseriile de la masinile lovite de grindina. Dar a fost in multe locuri in acest timp, vara se cam plimba pe afara pt ca sunt f bine platiti, comparativ cu ce incaseaza in Romania.
ma voi duce si eu la ei, am stabilit cu patronul sa revin la sfarsitul lunii sept, cand se intoarce in tara.
Din pacate, Avatar, pretul va cam creste. Nu cred eu ca mai fac o masina cu 100 euro, dupa ce au fost obisnuiti cu preturile din Germania.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()