Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive  (Citit de 100709 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
Re: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive
« Răspuns #18 : Aprilie 15, 2016, 12:43:17 p.m. »
mi-am luat masina pentru oras, si pentru drumuri in regim de autostrada, si este foarte buna pentru satisfacerea acestor nevoi.
Nu am mers nici un metru pe drumuri proaste sau forestiere. Poate pentru tine ar fi fost mai potrivita alta masina, cu alt tren de rulare, avand in vedere drumurile pe care le-ai facut.

Nici un metru pe drumuri proate ?!!! Unde, in Bucuresti ???

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #17 : Aprilie 15, 2016, 12:20:37 p.m. »
...
Pompele de apa pica la majoritatea tsi-urilor, 1,2, 1,4 si chiar 1,8, incepand cu 60000 de km. ...

A mea 1.8 are 78.000, si deocamdata pompa de apa pare OK. Ai un link ceva sa vad si eu cum se manifesta si ce sa urmaresc?
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #16 : Aprilie 15, 2016, 12:03:23 p.m. »
Drumurile pe care circul sunt normale pentru orice autoturism. Numai ca ele ar trebui intretinute corespunzator, carpelile trebuiesc facute cu profesionalism, ca degeaba nu ai groapa, daca bucata aceea de asfalt pentru realizarea carpelii  e cu 2-3 cm peste nivelul soselii, sau degeaba repari soseaua (care are restrictii de parca maxim 7,5 tone/osie), daca eu gasesc o gramada de tiruri prin chei, care o valuresc.
Nu, pentru Cheile Bicazului nu trebuie masina de teren, am mers pe drumuri similare in Croatia su erau super ok, reparate cu profesionism.
Deci, concluzie mea, desi nu fac banii cu ciocanul, e ca suspensiile mele au fost mai solicitate ca ale altor masini de pe forum. Da, puteau sa tina mai mult, ca la urma urmei nu am facut off road ( ma rog odata s-a mers pe drumul Sabasa Suha, drumul lui Nechifor Lipan primavara, dar fara probleme deosebite, cu atentie). Da, un logan de 1,4 benzina dupa 60000 de km facuti tot in aceleasi conditii de catre mine a fost vandut si proprietarul nu i-a mai reparat nimic pana la 125000 de km.
Dar repet, m-as considera ghinionist daca tu, in aceleasi conditii de drum, la 82000 de km nu ai avea nimic de inlocuit Dar asa? Vorbim la 82000 de km si de pompa de apa si de bucse si de tot.

PS: sa nu uitam de drumurile din Piatra Neamt, sparte zilnic de compania Apaserv, si carpite in cel mai neprofesionist mod cu putinta, uneori cu pavele pentru trotuare, care se lasa sub greutatea masinilor, de carpelile groaznice efectuate cu denivelari etc.
« Ultima Modificare: Aprilie 15, 2016, 12:08:49 p.m. de bogdanpiatra »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #15 : Aprilie 15, 2016, 11:21:40 a.m. »
mi-am luat masina pentru oras, si pentru drumuri in regim de autostrada, si este foarte buna pentru satisfacerea acestor nevoi.
Nu am mers nici un metru pe drumuri proaste sau forestiere. Poate pentru tine ar fi fost mai potrivita alta masina, cu alt tren de rulare, avand in vedere drumurile pe care le-ai facut.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #14 : Aprilie 14, 2016, 06:20:38 p.m. »
Omule, te pronunti asa ca sa scrii si tu ceva, tu parca ai doar vreo 55000 de km, pana la 82000 mai ai vreo 2 ani de tras de ea si nu zi hop.
Pompele de apa pica la majoritatea tsi-urilor, 1,2, 1,4 si chiar 1,8, incepand cu 60000 de km. Mai asteapta putin vizitator, si vedem , te pronunti cam repede. Da, la 55000 de km schimbasem si eu doar lantul si reglasem o portiera, deci ziceam atunci ca ar fi fost fiabila.
Despre discuri sunt topicuri intregi despre ovalizare la skode noi, inclusiv aici pe forum, iar pe vwforum e un topic intreg. Da, puteam sa le mai las si dupa 69000 de km, dar nu am vrut.La fel pot sa le mai las pe cele de pe spate, dar nu vreau. Suportii la amortizoare sunt doar crapati superficial, dar daca umblu acolo ii schimb, oricum nu mai tin mult. Am un vecin ci O2 din 2008 luata de noua,  cu ele varza si are doar 50000 de km cu ea.
Vizitator, fa tu cu masina in 6 ani de cel putin 60-70 de ori Cheile Bicazului si de cca 10-15 ori Piatra Neamt-Vatra Dornei si mai discutam.
doi, sunt un tip destul de pretentios si cu o ureche fina si cu spirit de observatie, orice modificare a mersului masinii o observ.Da-mi masina ta cateva zile si iti arat zgomote anormale, imi disper colegii cand urc in masina lor, si faza tare e ca , dupa ce merg sa isi faca o revizie imi confirma ca aveam dreptate.
Ciudat e ca nici macar nu am aratat in vreun fel parere de rau la banii care urmeaza sa-i dau, ca pe undeva inteleg ca masina a facut ceva drumuri solicitante, vreo 20000 de km pe autostrazi cu masina super incarcata si la viteze 130-150 km. Apropos, cei care merg prin Italia, pe autostrazi, credeti ca sunt sanatoase denivelarile de la poduri, viaducte, etc(rosturi de dilatare) luate la 130 km/h? Eu cred ca nu. Asa ca.......mergem inainte.

A, inca ceva, zgomotul de care vorbesc a trebuit sa fac eu atenti mecanicii, sa incercsa-l reproduc si sa le spun " ia, acum urmeaza , urechea ciulita domnule mecanic", Dupa ce l-il aratam, ei isi dadeau cu presupusul. da, pot sa-l las , toti au spus ca nu-i nici un pericol, dar pentru mine , pentru psihicul meu este, nu e ceva normal si trebuie sa-l rezolv.

« Ultima Modificare: Aprilie 14, 2016, 06:55:02 p.m. de bogdanpiatra »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #13 : Aprilie 14, 2016, 04:41:14 p.m. »
Pentru mine e clar: BogdanPiatra e cel mai ghinionist posesor de Skoda pe care l-am cunoscut vreodata. Nici eu nu sunt ,,mare fan'' al marcii, (pentru ca cer  cam multi bani fata de ce ofera), dar trebuie sa recunosc: probleme majore nu am avut la ea (daca exclud eterna zornaila de la lant).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #12 : Aprilie 14, 2016, 04:28:46 p.m. »
Salut!
Imi pare rau sa vad atatea probleme mici la trenul de rulare al masinii tale. Ma gandesc ca oarecum sunt si eu indreptatit sa impartasesc acele obeservatii ale mele legat de Octavia 2 FL, care nu tin de motorizarea masinii. La mine in 102 000km cat a fost masina la mine s-a prezentat numai problema discurilor fata. Si s-au ovalizat chiar timpuriu pe la 24 000 km in timp ce eram in vacanta in Croatia(am prins niste temperaturi de 42 grade, eram incarcat si dupa o frana mai puternica pe autostrada a aparut) . Am zis pana nu se face mai tare nu schimb discul ...Ce este interesant ca asa am umblat pana la 80 000km cu ea, pe deasupra dupa 60 000km aproape ca a disparut fenomenul de ovalizare, cel putin simptomele au devenit aproape insesizabile, cert este ca discul pana la 80 000km a ajuns aproape pana la nivelul maxim de uzura(condus destul de repede pe E60 si franez de multe ori de la viteze mari) . In rest nimic la trenul de rulare sau alte probleme ce nu tin de motorizare, cand mi-am dat masina la buy back s-au uitat astia la masina mea sa-i gaseasca ceva bube 3 ore... I-au gasit o bucsa fata cu urme de crapaturi si un tampon amortizor spate cu urme de imbatranire...zgomote suspecte inca nu se auzeau in interiorul masinii.
Ma gandesc ca in cazul tau ai circulat mai mult pe drumuri cu astfalt denivelat si gropi mai mult ca si mine(am inteles ca zona Iasi-Piatra Neamt sta destul de prost la drumuri) sau ai prins un lot de piese mai proaste.
Nu am avut probleme de scurgeri ulei, nu am avut probleme de pompa de apa. Masina a fost la mine de nou intre 5.iulie 2010 si 15 octombrie 2015 - 102 000km.
Toate cele bune  :082:
« Ultima Modificare: Aprilie 14, 2016, 04:32:44 p.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #11 : Aprilie 11, 2016, 12:31:29 p.m. »
Cam multe probleme - poate nu ar fi rau sa mergi cu masina la preot  :)) )

Eu in 80.000 km nu am schimbat decat 1 set de placute de frana 104 + 97 RON / pe langa ulei si filtre anual bineinteles.
Ei na, nu va mai umflati si voi in pene acuma, ca si-ale voastre-s la fel. N-are nicio legatura evlavia cu soselele proaste :)
Omul a spus in ce situatii a folosit masina. Asa mai afla si altii care-s limitele ei in conditii de drum deosebite..

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #10 : Aprilie 11, 2016, 12:29:08 p.m. »
Uitasem sa adaug la lista de piese si un set de protectii praf amortizoare spate, Sachs, stanga-dreapta, 40 de lei.
« Ultima Modificare: Aprilie 11, 2016, 12:34:43 p.m. de bogdanpiatra »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #9 : Aprilie 11, 2016, 12:24:17 p.m. »
Mda, a fost la preot. dar se vede ca lantul nu l-a salvat nici Dumnezeu.

Tinand cont de cele scrise mai jos vizavi de drumurile facute, chiar nu stiu daca e normal sau nu, dar asta e!
Plus ca:
1.Discurile fata ovalizate s-au rectificat(gratuit-un prieten care lucreaza pe niste strunguri ce fac piese direct pentru firme germane), au grosimea necesara pentru a fi puse din nou. Motivul ovalizarii-nu stiu, nu am mers prin apa cu ele incinse( desi m-a prins o ploaie torentiala pe autostrada pe la Brno in 2012 de s-a blocat autostrada, dar........).
2. Discurile spate mai merg, dar la franari usoare se aude o mica bataie de la ele, se observa pe ele ca placuta nu franeaza uniform avand portiuni unde nu sunt atinse de placuta-le schimb pentru siguranta si psihicul meu, la mine masina trebuie sa fie cat mai aproape de calitatea de fabrica.
3.Troncanitul de care spun, idem, mai poate fi lasat, toti mecanicii au spus ca la cum se prezinta partea de bucse si amortizoare nu e nimic periculos sigurantei(a, facusem si test gratuit la primul service dupa scandalul cu schimb bielete antiruliu fata si amortizoarele sunt in parametrii f.buni, cca 80 % parca). Mergand cu alte masini, chiar mai noi si/ sau cu kilometri mai putini am auzit fel de fel de zgomote suspecte la suspensii, directie, etc dar proprietarii spuneau ca nu aud nimic, sau ca e normal.
Ori la mine zgomotul ce nu a fost de nou, nu e normal.
4.tampoanele de amortizoare sunt doar crapate superficial, dar la locul lor, acoperind integral tija amortizorului. cei  care aveti O2 verificati-le si dupa ceva ani nu cred ca mai sunt in stare perfecta. daca se rup, intra praf in amortizor, creind alte greutati.
5. Cu oarece cheltuieli vreau sa tin masina cat mai aproape de parametrii constructivi. Prefer sa cheltui acum o suma decat mai tarziu o suma de cateva ori mai mare
« Ultima Modificare: Aprilie 11, 2016, 12:26:27 p.m. de bogdanpiatra »

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #8 : Aprilie 11, 2016, 12:07:06 p.m. »
Cam multe probleme - poate nu ar fi rau sa mergi cu masina la preot  :)))

Eu in 80.000 km nu am schimbat decat 1 set de placute de frana 104 + 97 RON / pe langa ulei si filtre anual bineinteles.

VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #7 : Aprilie 11, 2016, 12:01:20 p.m. »
Da, Vatra Dornei pe acolo, ca e mai scurt. prin Gura Humorului e bun, dar e foarte aglomerat, politie multa, etc. Dar spre Vatra-Dornei merg mai rar, cam de 10-15 ori am mers in 6 ani.
In schimb la Toplita merg saptamanal cand este zapada, uneori am fost sambata-duminica,  scopul e sa ajung rapid sa aiba feciorul timp de ski si nu prea dorm pe sosea, si drumul e cum l-a descris, numai bun pentru articulatii, directie, etc

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #6 : Aprilie 11, 2016, 11:50:43 a.m. »
Asa se explica. De la P.Neamt la Lacu Rosu drumul e valurit si plin de plombe. Iar daca spre Vatra Dornei o iei prin Poiana Teiului, e clara treaba. Eu de doua ori am trecut cu Mazda pe acolo si i-am facut amortizoarele de comanda.
« Ultima Modificare: Aprilie 11, 2016, 11:55:43 a.m. de Stef13 »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #5 : Aprilie 11, 2016, 11:36:20 a.m. »
Pai fata de tine ce probleme ar fi?
Rulmentul?Troncanitul? Bielete antiruliu?pai ca si circumstanta atenuanta ar fi ca in fiecare iarna masina face drumul Piatra Neamt-Toplita(prin Cheile Bicazului) sau Piatra-Neamt-Vatra Dornei, de cca 10 ori, in regim rapid, nu stau sa mosmondesc cheile si sa admir peisaje. Ori drumurile nu sunt chiar grozave, mai ales iarna.
Iar partea de discuri? Ce sa zic, fiecare franeaza altfel, poate calitatea lor o fi alta fata de tine(alt lot), parca tu faci ceva drumuri europene mai des din cate tin minte, etc.
Asta-i masina si nu am ce ascunde dupa deget. Basca, ca nu-s un caz singular de lipsa de fiabilitate.

Offline Liviu-tsi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: dolj
  • Mesaje postate: 397
  • Auto: OCTAVIA II FL,1.2 TSI
« Răspuns #4 : Aprilie 11, 2016, 11:27:56 a.m. »
Multe probleme si nu stiu de ce asa multe.Eu cu aceeas masina in afara de problema lantului si pompa de apa pe care am rezolvat-o cu 500 lei , alte  probleme nu au fost.Am aproape 90.000km

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()