Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive  (Citit de 100700 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive
« Răspuns #63 : Iunie 21, 2016, 08:34:23 a.m. »
Plafonul dupa...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #62 : Iunie 21, 2016, 08:32:52 a.m. »
PDR este o metoda disponibila doar in cateva orase din tara si nu e prea ieftina. Sa te deplasezi din tara spre aceste orase pt operatiunea de reparatie e o chestiune discutabila, ca efort si buget, chiar si daca reparatia in sine e suportata de CASCO (cine are). Cine nu are...e si mai discutabil.

Azi dimineata, ora 4.15...fiind intr-o zona cu grad sever extrem de fenomene crunte meteo, la marginea Oradei...s-a dezlantuit prapadul. Mai bine de 10min a dat cu totul din senin, fara vreo avertizare prealabila (eu dorm cu geamul deschis...) o revarsare de grindina ce a amutit totul in jur. Sunete si imagini demne de mai mult decat o stire la TV.
Una din masini a fost suprinsa de acest val ff des de grindina care avea marimea unei nuci - cea mai mica !

In poze, in afara de alte mici daune in zona proprietatii, puteti admira tabla unei masini japoneze mai vechi putin. Plafonul, capota sunt martori muti ai dezastrului.
Acel "graunte" din palma mea este pozat la 2 ORE SI 30 MINUTE DUPA INCHEIEREA DEZASTRULUI...afaraerau 18-20C deci calculati singuri cat de mare a fost grauntele cand a cazut din cer. Si nu a fost doar unul singur...oricum, cea mai crunta grindina traita de mine viata asta.

Cine cauta explicatii stiintifice, in loc sa realizeze ca oamenii s-au indepartat de armonia vietii si acestea sunt avertismente, poate citi aici detalii despre aceste fenomene extreme...care continua pana miercuri.

http://www.estofex.org/  [dati click pe cele doua avertizari si priviti harta - Oradea a fost pana azi la ora 6 in zona 3, ramane pana miercuri in zona 2]

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #61 : Iunie 21, 2016, 03:15:02 a.m. »
Andrei, PDR-ul este despagubit de casco? Pentru ca, pe net, circula preturi de 40-50 de lei de indoitura.............inmultit cu ce ai (eu am mai putine dar cred ca mai profunde) iese de vopsea si mai raman si de-o maslina, o prajitura ceva.
La mine solutia o va alege firma de casco. In Piatra Neamt firme de PDR nu cred ca sunt.Iar in Cluj nu am de gand sa vin sa pierd timpul. Pana la toamna voi vedea. Iar la mine vopseaua are 6 ani, panza de paianjen, oricat o intretin eu cu ceara de calitate de doua ori pe an, etc, o spal doar eu, tot are o matuire, subtiere, etc. Asa ca , o vopsea noua, nu cred ca are ce sa fie inferioara celei de acum. Vom vedea in toamna, ca sincer, toata vara s-a anuntat cu fenome similare, si parca nu m-as baga imediat.
« Ultima Modificare: Iunie 21, 2016, 03:16:44 a.m. de bogdanpiatra »

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #60 : Iunie 21, 2016, 12:43:03 a.m. »
Waw, nasol. Nu merita revopsita masina pentru asa ceva. Incearca la un PDR-ist si asta e.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #59 : Iunie 21, 2016, 12:09:39 a.m. »
Si uite....patania mea de acum o luna. Masina de 6 luni:

хостинг картинок бесплатный
Masina inca nu este reparata , dar s.a facut dosar de constatare CASCO. Reprezentanta direct a vrut sa o bage la revopsit, chituit...stiu ca lucreaza bine dar NU CONCEP sa imi fie stricata vopseaua de fabrica din cauza unei semenea prostii!!!! Mai bine umblu cu ea asa!
Insa este programata la reparatie cu metoda PDR, este unul in Cluj foarte priceput ( are contract chiar cu reprezentanta BMW din Cluj pentru probleme din acestea) . Masina imi este plina de lovituri...dar va spun, de la Dacia 1310 pana la Golf III toate au fost indoite la mine in parcare... Da..daca era un VW buburuza sau un T3 care sunt facute din metal parca antiglont...era alta treaba...Imi pare rau pentru tine
BMW-ul la sfarsit este unul terminat de tip tot dupa gheata respectiva... arata impecabil!
« Ultima Modificare: Iunie 21, 2016, 12:11:12 a.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #58 : Iunie 19, 2016, 10:46:16 p.m. »
Nicio tabla nu e imuna la asa marime, poate cea ruseasca sau cine stie ce masina a armatei, totusi un astfel de incident nu doresc nimanui...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #57 : Iunie 19, 2016, 10:24:20 p.m. »
Acuma mai depinde si de grindina. Sunt deja poze pe net cu grindina din Piatra Neamt, care a fost cat oul de gaina,
https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj6j_Kp6bTNAhXGSBQKHZIwCQEQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ziarpiatraneamt.ro%2Ffenomen-spectaculos-la-piatra-neamt-grindina-cat-oul-de-gaina&usg=AFQjCNGSOVwftVnxBxn7ElRRIdSx9tFMsA
 Am colegi din alt cartier cu lunete sparte la golf 4, golf 5 si renault megane 2 hatch. Orasul Piatra Neamt e un oras al masinilor lovite de grindina, Mergi pe strada si oriunde intorci capul e imposibil sa nu vezi una. Parcarile sunt pline de masini punctate.
Initial am vrut sa merg sa pun o patura pe masina, dar am renuntat pentru siguranta personala. O bucata de gheata cazuta in coloana sau alta parte a corpului putea sa ma afecteze mult mai mult.
Azi am vazut mai bine passatul si vectra, precum si o octavie 1 2003. Au si ele benghiuri, destule totusi, dar nu asa profunde, la prima impresie nu le vezi.
La mine nu a sarit vopseaua dar sunt destule profunde. Ma rog, casco il patesc de 6 ani, tocmai fusese reinnoit si inca cu o clauza de pastrare a primei de asigurare la cel mult doua evenimente, indiferent de valoare.
Daca imi pare de ceva rau, imi pare rau de passatul din 2001 al vecinului. L-a cumparat vineri, are 243000 de km (pare ca reali) a fost a unui consilier de la Welt Auto si arata impecabil masina, vopsita nou sau polisata, dar efectiv nu isi trada varsta de 15 ani.

@Anthurium, se lucra de zor dar fara spor. Din punct de vedere al strazilor Piatra e numai buna pentru service-uri. Gropi mici si carpeli neprofesioniste pe aproape toate strazile, strazile refacute cu canale pe mijloc si care dupa cativa ani se lasa, etc. Un rahat de manageriat.
« Ultima Modificare: Iunie 19, 2016, 10:29:24 p.m. de bogdanpiatra »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #56 : Iunie 19, 2016, 09:29:57 p.m. »
Interesant e ca passatul 2001 a avut putin de suferit, spre deloc. Probabil alta calitate a tablei. Masini de pe vremuri...........

Nu probabil, ci sigur, dupa cum ai vazut si la Vectra din 1997 !
Si pe mine m-a prins grindina cu Octavia 1, cu mai multe nu doar cu una, si nici o urmare vizibila. Toate mai vechi de 2004...

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #55 : Iunie 19, 2016, 04:47:16 p.m. »
Cam multe probleme - poate nu ar fi rau sa mergi cu masina la preot  :)) )

Eu in 80.000 km nu am schimbat decat 1 set de placute de frana 104 + 97 RON / pe langa ulei si filtre anual bineinteles.
Chiar nu este de ras. Prietena mea tot avea probleme cu masina, de fiecare data cand o parca undeva , masina patea ceva. Prima data a gasit pe jos o vaza aruncata si sparta si parbrizul spart si el, a doua oara, dupa ce a schimbat parbrizul, la nici doua zile, intr-o parcare de spital , parbrizul spart si un borcan aruncat alaturi, a treia oara, tot la cateva zile, capota infundata, cineva aruncase iarasi cu ceva. A fost la preot si a sfintit masina. Urmeaza partea "super". Parcheaza masina, cand da sa plece ,masina de langa ea avea parbrizul spart, a ei a fost ok !
In alta ordine de idei imi pare rau de masinuta ta. Are vopseaua sarita sau e doar tabla infundata ? Ai un topic ff condensat, 6 ani in 3 pagini..... Am fost acum 4 ani in Piatra, se lucra de zor, soselele erau praf facute, la propriu vorbind. Acum este ok ?
Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #54 : Iunie 19, 2016, 12:15:05 a.m. »
@ vizitator, ai facut la skoda asta asa ceva?

Oricum, bani din buzunar nu scot. Pentru asta am casco.Voi anunta luni, marti, evenimentul si cand ma voi hotara, Groupama vor alege metoda. In Piatra nu am auzit de asa firme. Sunt totusi locuri in care tabla este cutata. Deasupra portierei stanga spate, pe acel element de rezistenta care face corp comun cu aripa spate, este o infundatura de toata frumusetea, deci acolo unde teoretic tabla ar trebui sa fie mai rezistenta.
Chiar nu ma afecteaza, eu sa fiu sanatos, ca belelele curg garla.

Interesant e ca passatul 2001 a avut putin de suferit, spre deloc. Probabil alta calitate a tablei. Masini de pe vremuri...........

@cirsteammm, gheata a fost mare, nu exagerez, dar au cazut bucati cat jumatate de palma.Acum cativa ani la Brno, m-a prins o ploaie cu gheata destul de mare, dar fara urmari la mine, in timp ce un Aveo de alaturi era varza.Acum erau chiar bolovani.Asta-i viata.
« Ultima Modificare: Iunie 19, 2016, 12:23:48 a.m. de bogdanpiatra »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #53 : Iunie 19, 2016, 12:07:02 a.m. »
Am pățit și eu ceva asemănător cu un ford focus sedan din 2007. M-a prins o ploaie torențială pe A1 care apoi s-a transformat în grindina de dimensiuni considerabile. Am oprit pe banda de urgenta iar zgomotul produs de bucățile de grindină care loveau mașină era atât de puternic încât am crezut că geamurile vor ceda. Din fericire nu a pățit chiar nimic mașină. Cu skoda până acum m-a ferit Dumnezeu de așa ceva.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #52 : Iunie 18, 2016, 11:27:18 p.m. »
 Sunt firme care indreapta tabla fara sa fie nevoie de revopsire (eu stiu 2 in Buc). Folosesc niste ventuze, si trag usor de tabla infundata, de la margine spre interior, astfel incat la finql nu iti dai seama ca tabla a fost infundata. Eu am facut lamasinamea asa ceva, si infundaturile de grindina ies perfect. Dar e si de munca...
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #51 : Iunie 18, 2016, 11:13:00 p.m. »
In urma unei ploi cu grindina in seara asta, tabla de la skoda nu a mai rezistat eroic. Destule indoituri, doua skode una langa alta(un 2008 si a mea 2010) lovite puternic, sandero varza, ford fiesta varza, bmw 2012 lovit puternic.
Cine a rezistat eroic? Passat 2001 si Opel vectra 1997, aproape neatinse.
Anul acesta nu, ca am alte planuri, dar la anul probabil ca va urma o vopsire integrala, evident pe casco. si asa vopseaua si-a pierdut mult din luciu si are o panza de paianjen destul de pronuntata, cu toata ceara, spalarea manuala cu metoda doua galeti, etc, etc.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #50 : Iunie 10, 2016, 02:53:53 p.m. »
La 84300 km s-au schimbat telescoapele fata. Pentru ca unul dintre ele avea un mic joc in tija, dar se putea trece peste acest aspect.In schimb la franari mai bruste la viteza masina se mai lasa putin in fata, iar in curbe luate cu viteza se lasa pe o parte destul de deranjant pentru mine.
Acum masina e la parametrii din fabrica. Se inscrie foarte bine in curbe, iar la franari ramane dreapta si fara oscilatii. Multumit. Am facut-o pentru comportamentul rutier al masinii, care pentru mine e important la intrarea in curbe. Spatele deocamdata pare ok, nu danseaza deloc. Urmarim si acest aspect.
S-au folosit amortizoare Sachs cod 312267 si flanse si rulment Sachs.
Am fost atentionat de catre mecanic ca in curand etrierul dreapta va face zgomot din nou. Placutele(Bosch-15000 de km) de pe partea asta au joc mare in etrier, mi-a recomandat sa uit de acesta firma. Vedem daca e asa, ca pe stanga ele nu au joc. Poate etrierul? Desi el a pus o placuta uzata dar originala si nu juca deloc.
« Ultima Modificare: Iunie 10, 2016, 02:55:38 p.m. de bogdanpiatra »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #49 : Iunie 03, 2016, 04:39:11 p.m. »
Vad ca seria de caroserie a iesit ff mica :))

TMBCM61Z0A8043533
« Ultima Modificare: Iunie 03, 2016, 04:51:52 p.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()