Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive  (Citit de 100744 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
Re: Octavia 2 FL, 1.2 tsi Drive
« Răspuns #378 : Octombrie 25, 2018, 01:37:29 p.m. »
Crede-ma, tu il cunosti mult mai mult decat il cunosc eu, voi chiar ati socializat :). Pentru el sunt un simplu client si-i mai bine-asa.

Ale mele sunt facute in Franta(daca parafa Made in France, scrisa mare pe ele, s-a pus la Timisoara, asta nu mai stiu)
Sigur ca da, si actualul Duster e fabricat in Franta daca e sa ne luam dupa VIN, care incepe cu VF. Cel anterior era neaos romanesc, avea VIN ce incepea cu UU..https://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_(VIN_codes)/World_Manufacturer_Identifier_(WMI)
« Ultima Modificare: Octombrie 25, 2018, 01:43:10 p.m. de Stef13 »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #377 : Octombrie 25, 2018, 01:33:01 p.m. »
Ps, ptr Steff. Termenii academici nu ma deranjeaza. daca il cunosti personal spune-i doar sa-si faca treaba pentru care cere bani. era atat de simplu....3 minute in plus si 15 grame de plumb(platit).

A, si mi a mai spus la telefon ca cele 5 grame de plumb lipsa conteaza doar in formula 1, la 300 km/h. Ca stie el.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #376 : Octombrie 25, 2018, 01:25:01 p.m. »
Concluzia, toate face la fel !  :))zgomot dupa 1-2 ani! de ce sa platesti in plus reclama? cand difera standartele, dar marca ramanand.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #375 : Octombrie 25, 2018, 01:17:09 p.m. »
Vizavi de anvelope zgomotoase poate sunt eu mai ciudat.
Cand Daniel si-a luat anvelope Goodyear Eff grip Perf am spus ca sunt zgomotoase si el a negat. Anul acesta cand a venit din Austria a confirmat.
daca anul trecut Continentalurile erau ok, acum spun ca sia-u modificat zgomotul. Ale mele sunt facute in Franta(daca parafa Made in France, scrisa mare pe ele, s-a pus la Timisoara, asta nu mai stiu)

Nu stiu daca am dreptate, vizavi de zgomot, dar as fi vrut ca la un ban dat sa plec cu inima impacata, nu dezamagit, adica asa cum era normal, anvelopele pe zero, ca banii i-am dat ca pe o echilibrare normala. Dar prostia(mea) se plateste.
Oricum, nu e o aluzie la nimic altceva, ci doar la faptul ca micul meu atelier de cartier este cu mult peste d-l boossss, ca si comportament. Si prefer sa merg peste 1000 de km(cand am reusit eu sa merg cu 120) sa fac o reeechilibrare gratuita daca imi vibreaza rotile( intre noi fie vorba, in acea mie eu poate am luat o groapa) decat sa dau banul si sa plec cu ele neechilibrate la zero inca de pe aparat, ca 5 grame sunt "floci in cale apu..ii.
Despre despagubire,,,,,,,,,,,,,,,dau eu o cafea cand ne vedem, dar acum depinde unde-i cea mai buna, ca perceptiile sunt diferite...tu alegi locul.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #374 : Octombrie 25, 2018, 01:11:02 p.m. »
Bine inteles ca nu are auzul mai sensibil fata de anul trecut. Cu siguranta ceva s-a intamplat la anvelope (pierdere echilibrare, cauciuc imbatranit...).
Cat despre anvelope conteaza si unde sunt produse. In general se folosesc materiale indigene pentru a nu creste costurile cu transportul. Daca s-a folosit cauciuc de-al nostru nu trebuie sa ne mai miram ca imbatranesc asa repede.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #373 : Octombrie 25, 2018, 12:59:23 p.m. »
Bogdan, data viitoare cand merg sa schimb rotile la Tantor, o sa-i transmit boss-ului salutari din partea ta si rugamintea ca pe viitor sa foloseasca termeni mai academici :)) Tu ai patit cum am patit-o si eu la mult-laudata reprezentanta Cybernet, ceva de genul.
Pana una-alta, nu mai cumpara anvelope premium facute in Romania, ca la noi standardele-s diferite. Acum nimeni nu stie daca auzul a devenit mai sensibil, imi amintesc doar ca si asta-primavara te plangeai ca anvelopele sunt zgomotoase la temperaturi mai ridicate.
Dar poate totusi ai dreptate si rezolvi problema in alta parte, ramane de vazut asta. Oricum, daca am avut vreo vina in toata povestea (ca am priceput aluzia), ne vedem si facem cumva sa te despagubesc. :046:

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #372 : Octombrie 25, 2018, 11:20:39 a.m. »
Bogdan, raspuns la intrebari :
- la Munchen n-am platit ca la cine am stat, vila respectiva avea la demisol + parter un service rapid, vulcanizare si prietenii au rezolvat-o ca-ntre vecini, dar mi le-a adus la 0, nici nu s-a pus in discutie, jante aliaj.
- unul din cauciucuri a zis ca chiar nout, are rupte in el cateva sarme din plasa de armare, si de aici apare vibratia de la 110 km/h
- nu bat tare , dar firmele consacrate au cam pierdut la calitate , ramanand doar cu partea de reclama (pe care trebuie sa-si scoata banii !) de cand cu fabricile mutate prin china, turcia, si nordul africii, de aici si problemele nu atat de cauciuc turnat prost(descentrare greutate, cat si celor 3 sau 4 R- reciclare, recuperare, refolosire și sau reconditionare,
- de vreo 5 ani merg pe cauciucuri la 50% din val. celor renumite, firme noi, dar care tin 35-40,000 km in 4-5 ani, n-am probleme cu ele, apoi le arunc, si altele noi, dupa max.5 ani
- folosesc numai cauciucuri de iarna , permanent.De ce ? nu stiu cand ma prinde zapada cf. legislatiei si cond. meteo schimbatoare pe glob , apoi salut asigurare + amenda, apoi din motive de lene si economie cu schimbatul.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #371 : Octombrie 25, 2018, 09:59:04 a.m. »
Nu stiu ce sa zic, mi-am adus aminte de ce mi-a spus cel de la Oradea.
In schimb l-am intrebat la telefon ca daca vin cu o anvelopa si janta noua si imi da lipsa 5 grame pe o parte si 5 pe alta, le pune sau nu si din nou expresia "5 grame floc in fata pu;;;ii".
Raman poate la concluzia lui, ca cele 5 grame nu conteaza, tinand cont ca masina nu vibreaza, nu trage intr-o parte, etc, etc.

Dar eu ma dusesem acolo pentru o reechilibrare si un profesionist trebuia sa ma convinga ca zero e zero adica ok. Ca floci in fata pu;;ii gasim peste tot. Si medicul daca iti da 10 grame de oxacilina in loc de 15 ce pana mea.............ce-s cinci grame de praf.?

Am pierdut bani la viata mea, dati aiurea pe prostii, sau oameni care mi-au oferit serviciu supraeveluate, produse proaste cumparate, etc. Dar dupa acestia 20 de lei plang. Si nici nu ma duc sa-i cer inapoi asa cum ar fi normal. Dar antireclama poate e cea mai buna pedeapsa. Zilele viitoare am de facut masina unui unchi in varsta, un Renault Clio brek cu dejantare-jantare, echilibrare. Evident ca nu ma duc acolo. Daca eu am pierdut 20 de lei, el va pierde 80, ca probabil atata facea toata treaba :))
« Ultima Modificare: Octombrie 25, 2018, 10:11:19 a.m. de bogdanpiatra »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #370 : Octombrie 25, 2018, 09:48:26 a.m. »
Pe la toate  vulcanizarile la care am fost, cand echilibrau rotile, baietii se chinuiau sa le aduca la 0. Da, puneau si 5 grame de plumb daca era nevoie, insa nu le lasau pana nu le aduceau la 0 (acum depinde si cat de performant era aparatul, insa la Autosoft, unde aparatele sunt mai bune, pun si 5 grame daca e nevoie). La viteze mici nu se simte lipsa celor 5 grame, insa la viteze mari eu zic ca se simte. Parerea mea!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #369 : Octombrie 25, 2018, 09:15:14 a.m. »
Povestire:

Cand omul nu are ce face isi da cu tesla-n ooo. Scuze limbajul.

Fost la service anvelope. Mult laudatul Tantor service. Omul imi spune ca imi ia banii degeaba ca anvelopele sunt ok. Vrei sa iti iau banii? Da,,,,,,,,,,Mi se pun anvelopele pe aparat, inclusiv pentru jante, jantele ok.  Stanga 5grame pe o parte 5 pe cealalta. Jos, este ok. Cum, nu o aduci la 0? Nu ca cinci grame sunt floc in fata pu...ii. Exact citat. Punem cealalta. 5 grame pe o parte-0 pe cealalta. Si asta e ok. Anvelopele sunt ok, nu sunt uzate in dinti de fierastrau, sunt premium, poate anul acesta aud mai bine ca anul trecut. Banul jos, 20 de lei zgomotul tot acolo.
Si eu PROST. Sa nu ma cert cu el sa ii spun sa le aduca la 0..................
Vin la birou, ma uit repede pe net, unii zic ca 5 grame conteaza altii ca nu. Nu ma lasa inima si il sun. Ca el s-a saturat de net, ca el s-a saturat de mecanicii lui peste, etc, etc, sa vin sa le spuna el de echilibrare statica, dinamica, etc.......ca imi da banii inapoi, dar ca de acum inainte stie el cum sa se comporte.

1.Acum intrebare, conteaza sau nu cele 5 grame?
 Tin minte ca in 2012 imi vibrau Continetalurile de fabrica de prim montaj, si ducandu-ma in Franta am oprit la intrare in Oradea sa echilibrez rotile ca imi vibrau per autostrada Turda Gilau. Mi-au intrat 5 grame la fiecare anvelopa pe o parte si alta, dar cel de acolo mi-a spus ca sunt insignifiante cele 5 grame pe o parte si alta, imi vibreaza anvelopa din cauza de structura interna afectata.

2.In urma laudarii mult priceputului Tantor service, am pus aici 2 intamplari(vezi una mai jos, in care imi echilibra roata cu plumbii vechi) si asta cu banii luati normal ca si tarif, dar plec cu rotile neechilibrate ca 5 grame sunt "floc in fata pu..ii" eu zic PAS. Si eu PROST, recunosc, trebuia sa ii spun, ok, macar adu-le pe zero, dar parerea mea e ca profesionalismul lipseste. '
Treaba e facuta in graba, ceva de gen totul e ok, probleme nu-s, caca maca.
Deci nu mai calc pe acolo, ma duc la vechiul meu service, de cartier, dar care are aparatura ok, si care spre exemplu in cazul in care vedea ca intra mult plumb pe o roata noua o dadaeau din nou jos de pe janta si ii cauta o alta pozitie.
Si fu..ut si cu banii luati. Asta-i viata cand esti PROST, si te porti cu cacatii de meseriasi de parca ar fi mari directori, sa nu le deranjezi zenul. Am vorbit frumos, am platit si mai frumos.............cacat.

3. Concluzia: Daca acele 5 grame nu conteaza, zgomotul ramane de la anvelope care dupa 4500 de km si cateva luni de stationare pe stand in conditii ok isi modifica compozitia sau pana mea, orice altceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu LE MAI recomand. Nu au fost miezul din doodasca de noi, ca au oficial 72 db(exista anvelope de iarna pirreli cu 66 db) dar erau acceptabile.Acum nu le mai consider. Dar vorba meseriasului, poate mi s-a dezvoltat auzul.
« Ultima Modificare: Octombrie 25, 2018, 09:41:29 a.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #368 : Octombrie 24, 2018, 07:08:36 p.m. »
De curiozitate, daca mai tii minte, cat a costat echilibrarea la Munchen(per roata)?

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #367 : Octombrie 23, 2018, 02:47:53 p.m. »
Am echilibrat la plecare in CO, mergeau bine dar de la 120-140 pe acolo tremura volanul, daca scadea vit la 110 perfect, parca era limitator de viteza :)). Le-am reechilibrat la Munchen la intoarcere, n-au mai facut asa, probabil manopera proasta la vulcanizarea aia inainte de plecare (acolo era liber).

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #366 : Octombrie 23, 2018, 09:33:20 a.m. »
Eu pe asta pariez, pe o echilibrare a rotilor. Succes! :082:

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #365 : Octombrie 22, 2018, 04:52:55 p.m. »
De imbatranit au doar un an. Putin zic eu.De echilibrat? da, aveau la montare cca 4560 km de cand fusesera echilibrate. Ma rog, cele vechi le-am tinut 35000 de km cu o singura echilibrare, cea de montaj. Si repet, pana la 110 km/h fara nici o vibratie.Dar probabil ca asa am safac, am sa apelez la o echilibrare. Vad eu zilele viitoare, ca acum sunt cam prins.

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #364 : Octombrie 22, 2018, 01:20:22 p.m. »
Sunt mai multi factori, unul ar fi ca , cauciucul imbatraneste cu timpul si devine cam,,plastic,, se coc in limbaj soferesc, si de aici zgomotul, facut cu asfaltul. Rezolvare, ramai asa cu ele sau altele proaspete!
Al doilea , centrarea/echilibrarea lor trebuie facuta periodic..la cat ? de la caz la caz, daca circuli pe drumuri proaste, daca faci km multi dintrodata (peste 1000-1300- se incalzesc excesiv, si uzeaza neuniform) ceea ce duce la dezechilibrari.
Concluzia, functie de km facuti ,peste 3-4000 cam trebuie reechilibrate.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()