Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Mercedes E-Klasse (2016) 220D  (Citit de 11592 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Mercedes E-Klasse (2016) 220D
« Răspuns #5 : Aprilie 24, 2016, 12:01:43 p.m. »
Daaa... Mai ales secundele pe 80-140 e bine sa fie cat mai pe minus :D la capitolul asta însă petrolierul e foarte onorabil,  ar avea poate dificultăți cu o versiune gen 300d, nu 220...însă nu vreau sa știu cat costa aia. 
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #4 : Aprilie 24, 2016, 11:16:52 a.m. »
Uneori gasesti chestii incredibil de bune si dand in minus... :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #3 : Aprilie 24, 2016, 11:12:40 a.m. »
Pe la mine nici skoda nu e chiar ieftina,  și mai are și garanție de aspirator.  Oricum,  o revizie la doi ani nu cred ca ar fi problema principala. 
Însă ca sa dai doua skode pe o din asta ar trebui sa fie un upgrade pe absolut toate planurile, și nu este cazul.
În cazul meu strict personal ar trebui sa dau skoda și vreo 60ke pe asta pentru pielea și ecranele de care spuneam. Ok,  și câțiva db de zgomot în minus,  însă nu enorm de multi. 
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Aprilie 24, 2016, 10:36:16 a.m. »
Iar intretinerea la Mercedes este si mai overkill decat va fi vreodata la Skoda :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
Mercedes E-Klasse (2016) 220D
« Răspuns #1 : Aprilie 24, 2016, 10:14:36 a.m. »
In timpul salonului auto din ianuarie m-am inscris la un drivestest cu smart forfour. Care nu s-a materializat niciodata. Insa probabil adresa mea de email a ramas pe undeva prin baza de date a celor de la Mercedes, care m-au invitat la lansarea noului model de E-Klasse.  Adica au dat si ei o prajitura, o sampanie si un drivest scurt, sub forma unui show. Pe langa masinile expuse mai unii veniti cu reclama, de exemplu samsung cu echipamentul lor de realitate virtula, sau niste bunaciuni care se plimbau pe hoverboards care te invitau sa le incerci. Hoverboard-urile, nu bunaciunile. :015:

Drivestul era cam asa: preluai masina, unul iti explica in viteza cam la ce foleseau butoanele, si apoi alegea un traseu prestabilit din navi  (de 15 minute in mod normal) si iti spuneau sa mergi dupa el. Eu dupa ce am facut 10 metri, inca nici nu iesisem din curtea dealerului mi-a spus "ati ajuns la destinatie" si navigatia s-a oprit. Cum erau prea multe butoane de descoperit si prea putin timp de testat am renuntat sa incerc s-o reprogramez, asa ca mi-am facut eu un traseu, cam de 25km de autostrada (in principiu, la modul foaaarte ipotetic, daca mi-s cauta o masina as cauta tot un cruiser).

Impresii despre masina:

+ Pozitia foarte confortabila, posibilitati largi de reglaj al scaunului si indiferent de tipul de pozitie pre care il preferi (mai inalta mai joasa) stai bine si nu atingi nimic cu genunchii.
+ Insonorizare de exceptie. Motorul diesel destul de discret, zgomot de rulaj scazut, pe autostrada singurul zgomot perceptibil era vajaitul aerului in jurul oglinzii exterioare.
+ Cutia de viteze in 9 trepte schimba foarte fain, cu masina in mod "confort" face kickdown imediat cand e necesar chiar si daca sare 4 trepte. Daca alegi o schimbare "manuala" de la padele ramane in mod manual un timp si apoi revine in mod automat, destul de intuitiv de folosit. Mai putin faptul ca "schimbatorul" e la volan, ca la Lastun. Sau Moskwich 403: D Singura problema fiind de fapt ca fiind o maneta care revine in pozitia initiala trebuie sa verifici in bord daca a luat comanda pe care o doresti, altfel mai ales in spatii stramte daca dai comanda aiurea te infingi in ceva.  Ar trebui dupa mine sa puna o maneta / buton care sa ramana in pozitia selectate (macar inainte / inapoi).
Etajarea destul de lunga, in tr 9 la 130km/h pe are cam 1400rpm.   Insa in mod "confort" la 130 in mod normal sta in tr 7.
+Vizibilitatea buna pentru o berlina
+ Suspensia confortabila insa fara sa fie barca. Te tii fara probleme dupa un BMW pe bretelele de autostrada insa nu-ti scoate pietrele de la rinichi.
+ Frane OK, progresive, prompte.

0 - Motorul (220d).  Meh, nu e rau insa n-are "factorul uau".  Trage relativ decent insa nu rupe. Probabil puterea e restrictionata intentionat pe la 3000rpm (ca sa il vanda si ca 250d) si se simte, da senzatia ca ramane repede fara aer. 

0 - Spatiul in spate - e inferior celui din Superb.  Si in spate ai tot 2.5 locuri, nu 3, datorita cardanului.  Nici portbagajul nu pare mai mare decat la superb iar deschiderea e clasica de berlina, adica nu poti baga chestii mari.
0 - Bordul - acum e totul in ecran.  Degustibus. Pe mine nu m-a dat pe spate; poate o fi varsta, insa imi plac acele mai mult decat lejii.
0 - Are un selector de comportament- Sport +, sport, confort, eco si inca unul. Schimba clar programul cutiei de viteze, nivelul de asistenta al directiei,  poate (greu de spus) si managementul motorului insa la suspensii nu cred ca umbla deloc. Poate umbla la un model mai bine echipat cu suspensii mai sofisticate.
0 - 9 trepte sunt overkill. Ca megapixelii la camerele foto compacte. Nu-mi dau seama cate kile are cutia aia, insa daca taiau 3 trepte si castigau 50-100 kile ar fi fost poate o afacere mai buna.

- dintr-un motiv care imi scapa, receptia radio era de rahat pe toate posturile. Prin urmare nu-mi dau seama nici daca boxele sunt bune de ceva.

- prea multe butoane pentru gustul meu. Daca au mers pe ideea de "bord virtual" ar fi trebuit sa il faca macar tactil. Au incercat o solutie cu "totul pe volan" insa n-am inteles cum functioneaza in instructajul ala de 10 secunde, si desi am apasat pe toate butoanele de pe volan in timpul mersului in afara de radio n-am aflat ce mare lucru fac. De fapt nu-s neaparat prea multe, insa sunt prea jos, trebuie sa iti iei complet ochii de la drum ca sa ajungi la ele.
- informatiile de pe bord nu prea imi plac. Cred insa ca se poate schimba "skinul". Cel ales la masina mea nu mi-a placut pentru ca de exemplu imi scria mare cat casa in ce directie merg, sau ce zi e (dooooh) insa minuscul in ce treapta de viteza sunt, si nu spune de exemplu daca farurile sunt sau nu aprinse.  N-am reusit sa aflu de exemplu ce consum avea desi am frecat menu-urile, am gasit doar un bar chart cu consumul pe ultimile 15 minute, destul de ilizibil si irelevant. Autonomia habar n-am cum s-o afisez. 

Masina e un "masterpiece of intelligence", si are foarte multe chestii din astea de conducere automata. Cruise control adaptativ, asistenta la franare, la schimbarea benzii, la vant la lateral, la hemoroizi, platfus si strungareata. Nu le-am testat, asa ca nu stiu ce sa zic. Sau poate de fapt eu doar am crezut ca o conduc si in realitate conducea ea, si cum tehnologia avansata nu poate fi distinsa de magie, primatul de mine nici nu si-a dat seama....

Fiind zi, n-am testat farurile, ceea ce pentru mine sunt un criteriu important...

Poze n-am prea putut face cine stie ce la masina testata. Doar primele 3, facute cu un telefon cu camera de cacao.

Una peste alta, as schimba petrolierul? Meh.... nu cred. Asta e clar mai luxoasa si mai silentioasa, insa la spatiu nu e un upgrade. Are o cutie automata faina, insa merita un motor mai mare, petrolierul meu e mai iute.  Are gadgeturi in plus, insa nimic ce mi-as dori atat de tare,  incat sa fiu dispus sa arunc o caruta de bani in mare pentru o piele si un ecran de televizor care nici macar nu prea-mi place.  Si daca vrei ceva cat de cat echipata sare lejer de 60-70k€...
« Ultima Modificare: Aprilie 24, 2016, 10:43:03 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()