Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masini "vechi" vs masini "noi" ?  (Citit de 47080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Masini "vechi" vs masini "noi" ?
« Răspuns #37 : Mai 12, 2017, 06:46:46 p.m. »
Ideea de mașină "sportiva" nu e gaselnita mea ci a marketingului auto. Nu pe mine trebuie sa ma convingeti, eu sunt de acord cu voi, sportul nu se face cu mașini de strada și pe drumuri publice. Însă marketingiii vor sa creeze impresia ca suntem bărbați adevărați și duri cand stam în trafic sportiv cu x5-ul.
« Ultima Modificare: Mai 12, 2017, 06:51:36 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #36 : Mai 12, 2017, 05:06:52 p.m. »
In teorie sunt perfect de acord cu tine...numai ca mersul pe circuit e complicat in Romania...timp, bani, cerc de prieteni care sa aiba aceasta placere + timp + bani:) Majoritatea cunoscutilor mei oricum vad masina strict ca un taxi din locul A in locul B, poate si un accesoriu de infrumusetat profilul pe facebook:)

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #35 : Mai 12, 2017, 04:54:56 p.m. »
Dupa mine "sofatul" nu ar trebui sa existe pe drumurile publice. Asta pentru ca genul de masina care iti trimite feedback din toate componentele te face sa vrei mai mult, sa o duci la extrem. Vrei sa sofezi/pilotezi, mergi pe circuit si lasa strada celor care folosesc masinile ca pe o necesitate.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #34 : Mai 12, 2017, 04:53:45 p.m. »
Da, daca vorbim de "pilotat", e adevarat.

Dar placerea e mai dulce cand sofezi, asta spuneam :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #33 : Mai 12, 2017, 04:43:24 p.m. »
Daca e cu transpirat de la cat de sport e masina ... atunci eu zic ca e deja pilotat. Daca cineva prefera transpiratul de la lipsa climei eu zic ca e nostalgia si placerea de a mai "mesteri" la masina, nu ca masinile actuale sport de strada nu mai sunt sport ca in trecut. Nostalgie care marturisesc ca ma mai incearca si pe mine din cand in cand...dar imi trece repede la 40 de grade si cu soarele in cap intr-o masina cool din secolul trecut:)
« Ultima Modificare: Mai 12, 2017, 04:52:35 p.m. de Memphis CZC »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #32 : Mai 12, 2017, 04:32:28 p.m. »
De la masini vechi vs masini noi s-a ajuns la o confuzie intre condus si pilotat...

Nu e nicio confuzie, dar nu toti traiesc diferenta de nuanta inca... Eu nici nu as spune "pilotat", ci condus si sofat...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #31 : Mai 12, 2017, 04:11:12 p.m. »
De la masini vechi vs masini noi s-a ajuns la o confuzie intre condus si pilotat, intre masini de strada si masini de circuit. Acel motorsport care te face sa slabesti de la G-uri nu cred ca are ce cauta pe strada. Si nu cred ca sportul inseamna transpiratie ci transpiratia este un efect secundar al nevoii de a realiza timpi cat mai buni. Daca se putea face o masina de F1 cu clima care sa fie la fel de rapida ca versiunea fara clima, cu siguranta ca aveam masini F1 "bizonice".
Fara suparare dar si eu cred ca comparam mere cu pere. :046:
« Ultima Modificare: Mai 12, 2017, 04:24:43 p.m. de Memphis CZC »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #30 : Mai 12, 2017, 02:24:07 p.m. »
Bine zici, imi amintesc de zilele de demult cand, copil inca fiind, ma dadeam cu kartul la Club Semanatoarea in Bucuresti...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #29 : Mai 12, 2017, 09:54:48 a.m. »
@Iliev
Comparatia cu mancarea stramosilor e riscanta.
Exista retete "stamosesti" mult mai gustoase si mai sanatoase decat semi-preparatele actuale. Da, inseamna sa te chinui sa gasesti ingrediente de calitate, si sa stai juma' de zi in bucatarie in timp ce cu semi preparatele iei o chestie de la supermarket plina de glutamat ca sa-i amplifice gustul si e gata in 10 minute :D

Nimeni n-o sa inceapa acum sa faca zilnic mancare ca strabunica, si nici n-o sa ameninte pozitia comerciala a industriei agroalimentare. Insa dupa o saptamana de halit mancare industriala poate fi o placere ca duminica sa petreci putin timp in bucatarie si sa incerci si altceva.  ASta presupunand ca te intereseaza bucataria si nu doar alimentatia.

Tot cam asa sta treaba si cu suflatul in jiglere. Nu se pune problema s-o faci zilnic, insa din cand in cand poate fi o activitate placuta si o iesire din rutina, presupunand ca iti plac masinile.

Intrebarea este daca industria auto a intrat deja in declin sau nu, asa cum a intrat industria mancarii de niste ani buni (poate isi revine, poate nu). De exemplu "progresul" s-ar putea sa inceapa sa insemne google car, masini autonome (poate chiar si zburatoare)  si soferul redus la statutul de pasager.  Ceea ce e bine pe hartie:  performante, trafic gestionat mult mai bine, ecologie, economie,  siguranta, etc. Insa nu despre asta e vorba, ci despre feeling. Daca iti plac masinile probabil vei prefera sa conduci o dacia 1300 decat sa fii pasager intr-o google car desi obiectiv vorbind google car e superioara la toate capitolele (referitoare la deplasarea intre doua puncte). 

@Luci
Nu vreau sa starnesc un flame, inteleg ce vrei sa spui. Insa  mi-ai ridicat mingea la fileu cu un argument pe care l-am mai adus inainte sa ne scrii de experienta ta.

Ideea e ca nu e OK sa te plangi ca ai terminat transpirat dupa ce ai condus o masina SPORT. SPORT inseamna transpiratie, nu senzori  si servomecanisme care sa te scuteasca de orice efort (cu exceptia apasarii acceleratiei pe autostrada).
Spun asta pentru ca marketingul actual promoveaza sportivitatea (au pus sport inclusiv in SUV care n-au nimic sportiv) in timp ce in paralel face tot efortul reduca efortul facut de sofer.   Pai ori e sport, ori nu mai e, vorba unui celebru filozof contemporan. .
Daca vrei, dpdv strict al sportivitatii mie porsche-ul ala in care transpiri mi se pare mult mai sportiv decat un M5 care se conduce aproape singur si care e conceput sa reduca la minim transpiratia. Nu spun ca e o masina mai buna, ci ca e una mai sportiva.  Sportul trebuie sa fie fizic si sa te faca sa transpiri, altfel nu e sport. Iar sportul auto adevarat, nu ala promovat de marketing e dat dracu' de fizic, incepant cu banalul karting si terminand cu F1. Pilotii aia chiar SUNT atlet si un tip care are super rezultate pe simulator s-ar putea sa nu reziste un tur intr-o masina de F1 reala. 
« Ultima Modificare: Mai 12, 2017, 10:20:24 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #28 : Mai 11, 2017, 11:50:33 p.m. »
Nu este vorba de comparat mere cu pere...
Eu de ex am spus mai sus experienta mea de mers. Masina e un Porsche 911 carrera 2 cabrio. O masina care incanta ochiul... frumoasa... Atrage prin tot ceea ce oferea in 1992... plus 250cp la vremea aia. Noi ne incantam la Dacia noua pe vremea aia. Comparative astea Sunt pentru tarile din lumea a 3-a unde populatia nu a avut acces la alte masini decat la cele nationale: dacia, lada, etc...

Vedem oamenii din vest cum pastreaza masinile vechi si le intretin dar ei au amintiri cu ele...emotii, ei au trait cu ele, noi doar cu surprize la gume turbo si acum clipuri pe YouTube.

Asta e jucaria...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #27 : Mai 11, 2017, 09:25:50 p.m. »
Comparam mere cu pere...nu au rost aceste comparatii,  un BMW 7 din 2017 bate un BMW 7 din 89 la orice capitol...sigur daca vrei sa ramai la epoca de piatra poti sa manaci carnea negatita ...ca asa faceau stramosii nostri...sau sa vanezi cu sulite ca asa era odata...sau sa te tratezi cu leacuri babesti...etc
Unii oameni inca fac asta...desigur este alegerea fiecaruia, unde doreste sa se opreasca...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #26 : Mai 10, 2017, 10:47:35 p.m. »
Ma bucur ca impartasim impreuna aceleasi emotii pentru masinile cu...suflet :)

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #25 : Mai 10, 2017, 05:49:58 p.m. »
Am avut privilegiul să conduc câteva regine ale tehnologiei anilor 80-90. O Lancia Delta Integrale HF Evoluzione din 93. Wow! Ce senzații! Nu am să uit niciodată acel drum făcut la volanul ei!
Un Saab 9000 Aero... mâine dacă aș putea l-aș cumpăra!
Bmw 750 IL din 89, Alfa Romeo 164 Quatrifoglio, Mercedes 560 SEC . Mașini care îți intră în suflet și rămân acolo pentru totdeauna.
Au fost și mașini ieftine cu care m-am distrat teribil! Un FIAT Panda prima generație, un Renault 4, Citroen Bx, Peugeot 205 .
Nu mă interesează dotări, fișe tehnice, alte prostii. Mă interesează ca mașina să aibă personalitate și să comunice cu șoferul. Cei care ați condus una nu v-ati trezit vorbind cu ea? Rugand-o, lăudând-o? Nu cred că mai stârnește vreo mașină actuală vreo pasiune! Ridici capota și apoi o lași jos. Ți se taie să te apuci să îi faci ceva. Prea multe chestii găsești sub capota unei mașini noi.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #24 : Mai 08, 2017, 09:23:33 a.m. »
Parerea mea am spus-o si o repet: cu cat masina e mai noua, cu atat mai bine.
O masina de volum din ziua de azi (ex Octavia) ofera comfort si motorizari ca masinile premium de acum 15 ani... si sunt mult peste cele de acum 30 ani.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #23 : Mai 07, 2017, 06:56:59 p.m. »
Patru flexuri bine calculate, et voila! :))
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()