Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pt rodaj  (Citit de 120029 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alunakis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 105
  • Doar Inscris
  • Auto: O3 Elegance 1.4 TSI
Re: Sfaturi pt rodaj
« Răspuns #140 : Noiembrie 11, 2014, 03:47:11 p.m. »
@vizitator
Te rog spune-mi si mie unde ai citit despre benzina 98 la TSI, vreau sa vad si eu cine si cum ii atrage de atentie pe nemti. Merita citit. Multumesc

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #139 : Noiembrie 11, 2014, 03:11:17 p.m. »
Motorul  fiind motor mpi cu injectie indirecta, eu zic ca cea de 95 e cea mai buna. Pe capacul de la rezervorul de benzina nu scrie ca se recomanda 95?
La TSI mie mi-au recomandat si cei de la Porsche sa pun benzina de 98. Dar am vazut si articole de specialitate, scrise in limba engleza,in care Volkswagen era criticat ca nu si-a avertizat clientii sa foloseasca benzina de 98 pt TSI.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Alunakis

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #138 : Noiembrie 11, 2014, 11:35:26 a.m. »
Deci la TSI ar fi bine sa alimentam cu 98? Eu cam asta inteleg.

Offline cashonly

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 120
  • Proprietar de Skoda
  • Auto: Skoda Fabia 2005
« Răspuns #137 : Noiembrie 11, 2014, 11:19:34 a.m. »
ok, eu tot nu am inteles, deci pentru fabia mea cu motor euro4 1.4 16v 101cp, care benzina este mai ok cea cu co95 sau cea cu co99. ce deduc eu: co99 forteaza motorul si co95 nu , este corect? pentru o exploatare de lunga durata trebuie sa folosesc co95?
Skoda Fabia Combi 2005 1.4cc 16v 101cp BBZ

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #136 : Noiembrie 11, 2014, 11:17:16 a.m. »
eu ma refeream la motoarele cu injectie directa (nu turbo).  Ele au raporturi ce compresie mari. 1.4 mpi are injectie indirecta.
Recomandarea per ansamblu este ca toate motoarele cu injectie directa sa alimenteze cu benzina de 98.
Cat despre motoarele TSI, producatorul este criticat in reviste pt ca nu a recomandat benzina de 98 in dauna celei de 95.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #135 : Noiembrie 11, 2014, 10:42:08 a.m. »
Eu am o impresie ca acel 1.4 MPI de pe Fabia are raportul de compresie mai mare decat al tau 1.2 TSI.

Recomandarea pentru al meu 1.8 TSI este de RON 91/95 conform producatorului.

Motoarele turbo in general au raportul de compresie mai mic decat cele aspirate.
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2014, 10:45:18 a.m. de iwolffy »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #134 : Noiembrie 11, 2014, 10:07:08 a.m. »
Cifra octanica arata rezistenta la detonatie.
CO=100 este hidrocarbura cu cea mai mare rezistenta la detonatie
CO=0  este hidrocarbura cu cea mai mica rezistenta la detonatia

Daca punem 95% din prima hidrocarbura, si 5% din a doua, obtinem benzina cu cifra octanica 95.
Daca senzorul de detonatie ,,simte" ca se apropie detonatia la o masina alimentata cu benzina de 95, atunci mareste avansul. La cea de 99 nu exista acest pericol, asa ca calculatorul nu umbla la avans. De aceea ni se pare ca, daca alimentam cu benzina de 99, masina trage mai bine.
In plus, in viata reala, mai intervin si tot felul de adititivi pusi in benzina de 98 si 100, care lubrefiaza motorul.
Totusi, benzina la 99 si 100 se recomanda la motoarele cu raport de compresie mare (gen cele cu injectie directa). Motorarele TSI au injectie directa, si de aceea eu alimentz cu benzina 99.
Dar, in cazul unui motor aspirat de 1,4 litri, gen fabia, dupa terminarea rodajului nu are nici un sens sa se mearga pe benzina de 99.  Pericolul detonatiei nu exista, motorul va avea acelasi comportament (eventual putin mai silentios)

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #133 : Noiembrie 10, 2014, 07:21:48 p.m. »
Eu i-am pus instalatie GPL si am scapat de aceste probleme cauzate de alegerea benzinei  :D . Si pot spune ca merge, poate, chiar mai frumos decat pe benzina ... mie, cel putin, mi se pare ca merge mai rotund ...
Cat timp am avut-o doar pe benzina, in majoritatea timpului bagam de la Petrom; am trecut si pe la celelalte marci concurente, dar nu mi s-a parut vreo diferenta majora. Mai putin LukOil, de unde bagam in mod obisnuit, in vreo 2 randuri mi-a mers intrerupt, in 3 pistoane ... de-atunci nu m-au mai vazut la fata prin vreo statie de-a lor. In rest, 95 sau 99 de la Petrom. Insa pot spune ca erau dati in care cea de 95 era mai buna decat cea de 99; se vedea la accelerari, cateodata era mult mai puturoasa ...
Acum bag GPL marca Rompetrol (statii Rompetrol sau Autogaz - astia isi aduc singuri gazul de la rafinariile Rompetrol) si masina merge unsa; si este si la mai putin de jumatate ca pret  :D .
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline Alunakis

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #132 : Noiembrie 10, 2014, 07:01:15 p.m. »
Corect EfixS 98, nu 99. Cand puneam la Skoda 1.6MPI EfixS 98, se cunoastea, mergea altfel motorul. Trebuie sa precizez ca nu am pus inca EfixS 98, urmeaza. Sunt curios cum o sa se comporte motorul.

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #131 : Noiembrie 10, 2014, 06:52:10 p.m. »
Am citit threadul recomandat dar nu am gasit ce ma intereseaza, ca sa nu mai postez si acolo acelasi lucru, intreb aici: daca nu se tine cont de pret, care benzina este mai ok pentru motor 95 sau 98? si daca pe capac scrie 98 pot baga 99?

Eram intr-o zi pe la reprezentanta cu ceva probleme, si intre timp povestind cu omul de la consiliere clienti veni vorba ca mi se parea ca e masina un pic lenesa in ultima vreme. El mi-a recomandat sa bag benzina cu CO mai mare, ca octavia nu are nimic daca-i bagi, iar la fabia zicea ca s-ar arde nu stiu ce garnitura. Zis si facut, am trecut la efix98 o perioada, apoi am trecut inapoi la 95, sincer mare diferenta eu n-am observat, daca apesi pedala cum trebuie tot asa merge masina.
Acum, partea a doua cu benzina la noi este urmatorul: niciunul nu se respecta, adica 99/100 poate ca se apropie in realitate de 95CO. Asa ca daca bagi 98 e ca si cum ai baga 95 in alte tari. Oricum e o parere proprie si unii o sa zica al fel, altii nu, asta e.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #130 : Noiembrie 10, 2014, 06:38:30 p.m. »
De unde puneti voi efixS 99? Eu am vazut numai 98 pe acest sortiment Rompetrol.  De meritat merita cu prisosinta sa pui o benzina mai buna calitativ, parerea mea. Chiar si dupa rodaj, are efecte benefice. Am folosit de citiva ani buni, toate benzinele premium din Ro, diferente mari, nu sunt intre ele.
Cea mai jegoasa este insa cea de la Petrom (99+..sau cum ii zice acum), datorita tancurilor vechi ale multor statii.
Ca tot veni vorba, cu efixS98, imi merge cel mai rotund motorul :082: .
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline Alunakis

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #129 : Noiembrie 10, 2014, 06:15:17 p.m. »
Multumesc, am inteles acum. Am sa incerc sa folosesc EfixS 99 macar pana la 3000 km. Dupa aia mai vedem, functie de...

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #128 : Noiembrie 10, 2014, 05:38:59 p.m. »
Te sfatuieste ca, in cazul in care iti permiti sa platesti cu 50 de bani in plus la un litru, sa continui sa pui benzina de 99, cum aveai obiceiul sa faci atunci cand masina era in rodaj.

Ar fi ceva mai mult de 50 de bani/litru. La Petrom Piatra Neamt benzina de 95 era 5.68 lei iar benzina de 99 era 6.4 lei.

Offline Alunakis

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #127 : Noiembrie 10, 2014, 05:24:00 p.m. »

@satlantisCu scuzele de rigoare, nu prea inteleg ce vrei sa spui. Fii, te rog, un pic mai explicit.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #126 : Noiembrie 10, 2014, 05:11:44 p.m. »
Anumite obiceiuri din rodaj trebuiesc mentinute si dupa aia....daca aprox 50 de bani pe litru pentru benzina de 99-100 nu conteaza pentru noul tau agregat. :082:
1.4 tsi... de la 1.8T

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()