Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Accident(dauna destul de serioasa) reparatie reprezentanta  (Citit de 19265 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
Re: Accident(dauna destul de serioasa) reparatie reprezentanta
« Răspuns #26 : Ianuarie 23, 2019, 01:56:00 p.m. »
Salut Bogdane
Rabdare am ... chiar am rabdare, contrar altor impresii, nu ma intelegeti gresit
Doar ca ... asa este frumos, sa ti se explice, pt a putea intelege
Dar atata timp cat ti se ofera doar raspunsuri seci ... si nu mai ''psihologhez'' latura si natura comportamentala, ca ma saturai deh

Multumesc pt info oferite fiindca habar n'aveam ca asta este mersu' treburilor ... sincer, habar n-aveam ... dáca nu am mai avut de-a face cu asa ceva  :039:

Multumesc

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #25 : Ianuarie 23, 2019, 01:41:24 p.m. »
Marius, trebuie sa fii putin ingaduitor, ca la tine e o diferenta.
Masina ta se desface, se face un necesar de piese, se face un deviz, se trimite la asigurator, se asteapta acceptul, se da acceptul, abia acum se comanda piesele(din depozit undeva in Europa, poate), vin piesele in 2-3-7 zile, se apuca de masina, se face devizul final, si cine stie, poate se mai asteapta si plata.

Da, eu am facut pe asigurare un schimb parbriz in reprezentanta, dar inainte am deschis dosarul, ei au primit aprobarea, au comandat geamul, m-au programat la service.
La tine e putin invers, ca trebuie desfacut ce e pe acolo, poate chiar schimbat lacasul de la roata de rezerva.

Incarca-te cu rabdare, tutun zici ca ai, treaba buna.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #24 : Ianuarie 23, 2019, 01:33:48 p.m. »
Prea tarziu ... masina este deja in service
Oricum, asta sa fie buba ... nu-i asa de grav pt ca oricum astept primavara ca sa o vopsesc total
Bineinteles, dupa ce ii demontez eu, in prealabil, toate componentele de plastic care pot fi demontate ... adica grile bara fata, bandouri bari, presuri aripi, stopuri, faruri, aparatori interioare aripi fata / spate (carenaje) ... si tot ce o sa pot demonta inainte de a o duce la vopsitor
Cred ca respectivul va ramane masca / tablou cand o sa vada asa ceva

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #23 : Ianuarie 23, 2019, 01:20:19 p.m. »
Ca sfat, fa  tu poze la masina , daca nu face consilierul de service (ba poti sa faci chiar odata cu el, daca nu ai incredere in ei).
Eu am mai scos masina de la Avia cu mici zgarieturi....ei se jurau ca au fost asa dinainte. Cand le-am cerut inregistrarea cu pozele, odata au avut-o, alteori nu au avut-o si au zis ca a facut colegul din cealalta tura si aparatul e la el etc, etc.
Parerea mea este ca in astfel de cazuri e bine sa faci si tu poze cu telefonul mobil.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #22 : Ianuarie 23, 2019, 01:11:47 p.m. »
Salut Avenger
Multumesc mult pt stradanié si interesul àcordat
Asta vroiam de fapt, pe cineva care a mai fost in situatii similare, mai mult sau mai putin si care sa imi poata oferi informatii cat mai concrete, ''un lux de informatii'', ''sa déa din casa'' daca pot spune asa, desi nu vad ce ar fi dat din càsa atat de pretios ... da' asta este ...
Oricum, iti multumesc frumos, este de apréciat gestul tau

Am dus-o in service si asa cum ai spus si tu mai jos, fara prea multe alte discutii ... au luat-o, au bagat-o in service si aia à fost
O hartie de intrare in service, fara prea multe discutii si cam atat
A notat decat nivelul de combustibil din rezervor si cam àsta a fost
Termen de executie sau data de predare ... ''Pai este gata in doua saptamani ?'' -> ''Nu stim exact sa va spunem ca sunt mai multe de facut ... si acte si asigurator ...'' ; ''Da' in 3 saptamani o fi gata, nu ?'' => ''Nu stim exact ... sa vedem''; ''Ca nu o fi o luna de zile, ce naiba!'' -> ''Chiar nu stim!''
''Bine, hai buna ziua si sànatate''
Cam asta a fost tot

De ce nu avem si noi comportamentul alora ''din partea alalanta'', chiar nu stiu si nu pot sa inteleg !'' Comportament din ala care te face sa te simti egal cu ala de langa tine, indiferent de meseria sau functia pe care o ocupi tu sau ala ... comportamént din ala de Director General de spital, care director se ridica de pe scaunul lui sa iti dea cu buna ziua ... care director iasa din biroul lui si merge cu tine si traverseaza toata administratia ca sa iti arate unde sunt birourile de Resurse Umane ... care director cand stai cu el la discutii, la el in birou, nu sta pe scaunul lui directorial ci se aseaza  alaturi, la o masa special conceputa pt discutii si sta la masa aia ''tête-à-tête'' cu tine, pe acelasi tip de scaun ... cà sa nu cumva sa iti lase impresia de superioritate / inferioritate ... si culmea, te mai intreaba daca vrei si o cafea, cafea pe care ti-o face chiar el, la al lui aparat de espresso ...Haida ba ... e prea mult ce vreau eu, nu ?

Si am mai fost pe la service-uri si prin alte tari, prin Franta ... si culmea, s-a intamplat ceva asemanator cu ceea ce descrisai io mai sus ... adica a iesit si seful de réprezentanta Skoda dar si mecanicul ... si am stat si afara de vorba, là masina
Si dupa aia am vorbit si inauntru, culmea vreo 10-15 min, timp in care au mai dat si telefoane pt mine ... culmea culmilor

Si io am crezut ca fac asa doar cu mine, ca poate m-or fi vazut dom'le ca sunt strain si mai stingher asa ... nu dom'le, gresisem io in gandirea mea nesabuita si pripita ... cé sa vezi, aveau acelasi comportament pt toti aia care asteptau acolo
Ce-i drept, recunosc, asteptai ceva pana iti venea randul ... dar se merita

Asa este UMAN, oameni buni
Si nu, nu deriva din rémuneratia primita ... deriva din gogoloiul àla de sta pe umeri
Paradoxal, unora nu le place comportamentul asta

Numai bine
Multumesc din nou Avenger
« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2019, 01:05:32 a.m. de M i c u t z u »

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #21 : Ianuarie 22, 2019, 07:54:35 p.m. »
In alta ordine de idei
Mai stii cumva ce acte ai intocmit cu ei ?
Multumesc

Am scotocit printre acte dar nu am mai gasit nimic. Cand mi-a intrat apa in masina stiu ca m-am dus direct la consultant si i-am zis ce si cum, a luat masina, a bagat-o inservice fara prea multe povesti/acte de data asta si au rezolvat-o(ce-i drept a doua oara). Ca si acte, nu cred ca au fost multe in plus fata de o intrare normala in service, mentionand pe hartii ca se repara conform deviz/contract nr etc.. (care deviz sunt sigur ca am dus-o eu personal la Asigurator)
In alta ordine de idei, acum exact o luna la ITP, la intrare in service(Skoda) mi s-au scris toate zgarieturile pe hartie, deci si de asta scapi..

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #20 : Ianuarie 21, 2019, 05:58:02 p.m. »
Salut Iulian M
Tocmai asta am si facut acum aprox 1h ... am venit cu ea de la spalatorie ... unde am lasat si un bacsis mai stufos, ca sa o stearga bine de tot ... sa le arat exact cate si unde sunt bubele si bubitele pe care le are
Mersi

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #19 : Ianuarie 21, 2019, 05:53:56 p.m. »
Te stresezi degeaba. Personal nu mi se pare o dauna serioasa ce ai tu acolo. Eu zic sa mergi la reprezentanta sau service care iti ofera garantie pe lucrare si sa stai linistit dupa.
La ce as fi eu atent e sa nu iasa cu mai multe zgarieturi decat a intrat: sa te duci cu masina spalata si sa bifezi acolo pe hartie toate zgarieturile care le are acum.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #18 : Ianuarie 21, 2019, 05:45:32 p.m. »
JK
Ok, eu vorbeam de Franta si atat ... daca te uiti si citesti mai atent, am si scris in paranteza "cel putin asta pot spune eu"
Poate ca totusi stresul meu va ajuta candva pe cineva, sa nu aiba parte de stresul pe care l-am avut eu pana sa scot la lumina dosarul de dauna d8n partea Fr
Cu voi nu ma stresez, zau asa ... isteata chestie ... sa concluzionezi una ca asta ... si sa si generalizezi concluzia asta a ta ... istet
Cu unii dintre voi, da, recunosc, asa este
Si cafea si tutun ... cum nu se poate mai bine  ;) 
Dar, nu cumva si tu te stresezi ca ma stresez eu ?
 Te rog, in cel mai sincer si cinstit mod, daca nu ai nimic de spus, in plus, care imi poate fi de un real folos, te rog nu mai scrie ... lasa-i si pe altii ... poate au ceva mai concret si mai la subiect, adica subiectul meu, de spus
Multumesc

Sunshine, ai mare si reala dreptate, daca pot spune asa
Engleza lor este ... cum sa spun ... de-a dreptul hilara
Franceza si atat este cel mai bine
« Ultima Modificare: Ianuarie 21, 2019, 05:58:43 p.m. de marius_f »

Offline sunshine

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 95
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1.4 AUB 74kW
« Răspuns #17 : Ianuarie 21, 2019, 05:40:14 p.m. »
Subscriu la partea cu în FR, pentru lucrurile administrative, fără limba franceză nu faci mai nimic, mai ales când lucrurile nu sunt limpezi ca lumina zilei și necesită modificări, detaliere sau undeva apare o problemă și își pasează între ei responsabilitatea.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #16 : Ianuarie 21, 2019, 05:34:03 p.m. »
Cu skoda te stresezi  cu allianz te stresezi, cu avus te te stresezi .  Pană si cu noi te stresezi  8-}  sigur nu exagerezi cu cafeaua?

Eu sunt client allianz Belgia si pot spune ca s-au purtat absolut super. Eu am pățit-o în partea germanofona a Elveției....unde franceza engleza sau spaniola (si chiar și romana  B-) [size=78%]) valorează zero. [/size]
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #15 : Ianuarie 21, 2019, 05:15:48 p.m. »
Ok JK, multumesc ... chiar asta cautam ... sa stau si sa dezbat pareri la pareri ... multumesc frumos

Salut Avenger
   Asa este, asta cautam si asta caut, in continuare ... ''orice informatie in plus, care ma poate ajuta''
De asta imi este si mie teama, sa nu imi intre apa in ea, dupa vreo ploaie mai indelungata si mai puternica
   Dar am sa le cer garantie la lucrare, indiferent in ce service m-as duce ... asta, daca mi-or da ... si daca o servi la ceva ... nu ca sunt eu pesimist din fire, dar nu stiu de ce, am o oarecare banuiala ca garantiile astea sunt asa ... ''apa de ploaie''

Asiguratorul, adica Allianz Fr ... astia ma stiu ''ca pe iapa breaza''
   La cate telefoane le-am dat ... si la cate e-mail-uri interminabile, de cate 3-4 pag A4 fiecare e-mail ... + alte multe telefoane date catre ei, iar si iar si iar ... fara sa exagerez, dar eu cred ca ma stiu toti angajatii si operatorii de la Allianz Fr Paris
Iar AVUS Fr ... d'astia nu mai vorbesc ... ca ii si prinsesem pe picior gresit ... am si e-mail-uri cu scuze din partea lor ...
   Asa ca nu vad de ce ar mai vrea vreunul din ei (Allianz Fr sau AVUS Fr) ''sa mai umblu pe la ei'' (telefonic sau prin e-mail, bineinteles)

Am sa descriu candva toata tarasenia asta, cu tot ce am facut si tot ce trebuie facut in asemenea cazuri, dar dupa ce imi vad masina reparata
Rabdare sa aveti ... sa cititi tot ce am sa scriu ... oricum un lucru este cert, daca cineva va fi vreodata intr-o asemenea situatie, in Franta (cel putin asta pot spune eu) si nu stie limba franceza ... e belea mare ... mai mult ca sigur va renunta si o va face pe banii lui

Astept sa le aud si sa le vad motivele intarzierilor ... ca iau eu legatura direct cu asiguratorul francez si scot rapid la iveala minciuna sau dupa caz, lumina

In alta ordine de idei
Mai stii cumva ce acte ai intocmit cu ei ?
Multumesc

« Ultima Modificare: Ianuarie 21, 2019, 05:21:55 p.m. de marius_f »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #14 : Ianuarie 21, 2019, 05:08:44 p.m. »
Si totusi Corin are dreptate.
Daca ti-e frica de reprezentanta care iti da teapa cu piese contrafacute, e cam nasol. Ce alternativa ai? Sa mergi la un service de cartier, ca poate aia-s mai breji?
De fapt exista si optiunea "service de cartier" cu piesele TALE si daca tii musai sa te asiguri ca-s originale, sa le iei de la poarta fabricii, fara sa treci prin teparii de la reprezentanta....

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #13 : Ianuarie 21, 2019, 04:05:03 p.m. »

Poate te ajuta sau nu, stiu ca in aceste cazuri ajuta orice informatie in plus:
Ultima data cand am avut de reparat a mea, pe RCA Euroins, in reprezentanta Opel, mi-au comunicat verbal ca o las Luni si o iau Vineri, si asa a fost. Nu mai zic ca inainte si dupa am umblat destul pe la asigurator, si dupa ca intra apa dupa o ploaie torentiala, dar s-a rezolvat destul de ok. Au fost de schimbat o usa, a doua indreptata, spoiler spate indreptat, o janta aluminiu revopsit, si vopsit toata partea stanga ca sa nu se observe diferenta de culoare.   

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #12 : Ianuarie 20, 2019, 08:16:33 p.m. »
Intarzierile nu ma deranjeaza, este normal, nu sunt absurd
Dar fara termen de predare ... hmm ... in fine, vad la fata locului ...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]