Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !  (Citit de 192567 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Motanul

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 73
R?spuns: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !
« Răspuns #149 : Martie 16, 2008, 08:55:08 p.m. »
Ma bazez pe legea protectiei consumatorului care spune ca produsele trebuie sa aiba caracteristici similare - indiferent de balariile pe care le baga in contract pt. a ascunde deficiente de fabricatie. Nu reusesc sa ridice calitatea produselor (faptul ca motorul TDI-PD a fost un esec si se va renunta la el - e un lucru recunoscut) dar nici nu vor sa aiba pierderi cu garantiile. (actionarii vor profit nu clienti satisfacuti).

Eu am pe cineva care desi are acelasi motor nu completeaza nimic intre schimburi. (adica consumul e undeva la 0.5-0.7 l. Eu am condus masina dupa toate regulile bunului simt. Fara accelerari bruste cat e motorul rece, fara trecut de 3.000 ture, rodaj ca la carte. Fara sa ma uit la consum tin turatia intre 2000-3000 ture.
Acum am incalcat toate regulile de mai sus. Am ajuns la 30.000 si imi pot permite sa fortez si eu masina - sau mai bine zic sa o conduc normal.

Ref. la ulei - am folosit doar ARAL (Doru mi-a recomandat sa-l schimb dar dupa ce rezolv problema asta)

Ref. la service
La PBA din punctul asta de vedere au abordat problema f. profesionist. Au zis ca e nevoie de o proba de drum (cantarit uleiul inainte si dupa) trimis la fabrica si primit raspunsul.

Cei de la Avia - la care am fost in ultimele 3 dati sunt de pe alta lume.
1. La ei consilierii nu rezista mai mult de 6 luni (de fiecare vorbesc cu alti oameni) si par sa considere clientii niste inapoiati mintal care tre sa caste gura la ineptiile lor. (nu vreau sa dau exemple dar sunt destule)

Ultima lor concluzie inainte sa fac scandal a fost sa ma bazez pe experienta lor ca is pot da seama dupa miros daca masina consuma mult ulei sau nu. Cand l-am intrebat cum cuantifica el prin miros cat ulei consuma exact o masina - a raspuns prin experienta.

Nu mai am comentarii... Pustiul respectiv pare proaspat iesit dupa bancile facultatii si lucreaza acolo de ~ 6 luni.  :-~
« Ultima Modificare: Martie 16, 2008, 09:02:57 p.m. de Motanul »
Seat Leon 1 1.9 TDI PD, tempomat, jante 17 Aluette; BMW 320D 2004 Touring
In familie Octavia 2 1.9 T

Offline Motanul

• Junior
  • *
« Răspuns #148 : Martie 16, 2008, 08:50:06 p.m. »
Ma bazez pe legea protectiei consumatorului care spune ca produsele trebuie sa aiba caracteristici similare - indiferent de balariile pe care le baga in contract pt. a ascunde deficiente de fabricatie. Eu am pe cineva care desi are acelasi motor nu completeaza nimic intre schimburi. (adica consumul e undeva la 0.5-0.7 l. Eu am condus masina dupa toate regulile bunului simt. Fara accelerari bruste cat e motorul rece fara trecut de 3.000 ture. Fara sa ma uit la consum tin turatia intre 2000-3000 ture. Acum am incalcat toate regulile de mai sus. Chiar vreau sa se convinga si ei.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #147 : Martie 14, 2008, 03:01:02 p.m. »
Ati folosit de fiecare data acelasi tip de ulei sau ai incercat 2 diferite?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #146 : Martie 14, 2008, 01:51:12 p.m. »
Da, Alto Syncro este dealer / service SEAT.

Silviu, este o problema faptul ca producatorul anunta consum ulei de fabrica de pana la 1l /1000km. Aici este un pct sensibil. Pe ce te bazezi cand vrei sa faci reclamatie? Te intreb sa-mi dau seama cum e mai bine sa pui problema...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #145 : Martie 14, 2008, 01:44:02 p.m. »
Ai mers in acelasi service cu masina?

Offline Motanul

• Junior
  • *
« Răspuns #144 : Martie 14, 2008, 01:32:15 p.m. »
Continue minunata mea odisee cu consumul de ulei la TDI-PD.
Am auzit de atatea ori replica cu producatorul e acoperit pt. un consum de 1l / 1000 km ca nu mai suport sa il aud.  :046:
O scurta descriere:
Cam la 8000 km (masina cumparata de noua de la reprezentanta) observ ca masina deja halise 1 l de ulei. Prima reclamatie.
Face masina 15.000 - se duc 2 l de ulei. (a2-a reclamatie)

Dupa asta iau lucrurile in serios (notez data si ora cand completam ulei) -urmeaza a 3-a reclamatie
Masina are 29.000 km si un consum de 2,5 l (intre 15.000 - 29.000)

La ultima vizita la Alto Syncro am terminat cu binisorul. Dupa scandalul de rigoare au zis ca sigileaza motorul si sa ma intorc in 1.000 km sa se convinga si ei cat consuma masina (din punctul lor de vedere masina nu consuma ulei nejustificat)

Daca la inceput dadeau vina pe turbina acum nici ei nu mai sunt siguri. Sincer - nici eu nu mai sunt sigur pt. ca la relanty masina f. rar are niste zguduieli ca si cum nu ar lucra bine supapele (inclin sa cred ca e o problema la supape sau simeringuri).

Ce e de facut? Sunt hotarat sa merg in instanta indiferent de raspunsul lor. Daca tot o repar pe banii mei macar sa stiu o chestie.
« Ultima Modificare: Martie 14, 2008, 01:33:56 p.m. de Motanul »

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #143 : Ianuarie 15, 2008, 09:57:24 a.m. »
AM glumit, cum sa fac asa ceva =))
Vezi ca am facut topic special de intalniri in Galati :) Apropos de plimbat prin parc... ia uita-te la ce numar de mesaje ai ajuns... =)) (69)

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
« Răspuns #142 : Ianuarie 15, 2008, 09:51:59 a.m. »
Am inteles dom' moderator  ;) O sa ma straduiesc sa ma conformez. Stiu locul, m-am plimbat ceva prin parc pe-acolo prin anii studentiei. Daca e duminca, e f.bine pt. mine. Cat despre zgariat, nu prea ai sanse, deocamdata nu cunosti masina, si mai am si nr. de GL (provizoriu) :))
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #141 : Ianuarie 14, 2008, 11:38:10 p.m. »
Homer, daca nu vii la intalnirile Skoda din Galati, vin dupa tine si iti zgarii masina :P :P :P Te asteptam cu drag. O sa fac eu topic cu intalnirile dar in principiu este duminica la ora 11 la Gradina Publica, in dreapta, pe locul fostului Cazino, langa Teatrul Muzical, e si un teren sintetic de fotbal acolo si o terasa-restaurant.

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #140 : Ianuarie 14, 2008, 07:58:25 p.m. »
Multam lui Doru si Crinei pt. diagnostic. Exact asta fuse problema. Am fost azi la service (Ivas-GL) si au reglat bancheta spate si gata a disparut troncanitul. =D> Cat priveste zgomotul acela (huruit, scartait nici nu stiu cum sa-i spun) de pe puntea spate, apare si dispare  cand vrea el. De fapt ziua dispare iar seara isi face simtita prezenta. :039: Cei de la service au zis ca poate fi din cauza ghetii, sau a sarii de pe carosabil. Sper sa nu fie altceva. Oricum sunt f.multumit ca s-a rezolvat cu bancheta, troncanitul acela ma scotea din sarite, ma simteam de parca as fi intr-o Dacie.

Offline radutzu

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #139 : Ianuarie 14, 2008, 09:45:21 a.m. »
amortizoarele sunt monroe, si au costat 360ron

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #138 : Ianuarie 11, 2008, 09:43:40 p.m. »
Unge cu putina vaselina bridele de metal unde se sprijina tampoanele...

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #137 : Ianuarie 11, 2008, 07:36:06 p.m. »
da, am trecut si eu prin asta...reglarea tampoanelor face sa dispara troncaneala (se fixeaza bine bacheta si nu mai are joc)
da' la mine scartaie tocmai tampoanele... idei pls?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #136 : Ianuarie 11, 2008, 05:47:27 p.m. »
Vezi tampoanele reglabile de cauciuc din spatele banchetei, care fac fixarea. Crina stie...  :-~

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #135 : Ianuarie 11, 2008, 03:34:33 p.m. »
Multumesc, Doru dar sa vezi si sa nu crezi: azi dimineata disparuse zgomotul acela ingrozitor. :039:
Totusi am sa merg luni la service (deja ma programasem de ieri) sa vad de unde ar putea sa fi fost. Si sa rezolv si alta problema - de cateva zile se aude un troncanit pe undeva intre bancheta din spate si porbagaj. Tot incerc sa-l localizez dar de unul singur e mai greu pt. ca apare doar in mers pe drum denivelat, pietruit etc.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()