Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI  (Citit de 152125 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI
« Răspuns #394 : Iulie 30, 2014, 05:08:19 p.m. »
Am incercat zilele trecute o actiune similara, sa vad ce se poate obtine. Cu toate ca am CASCO, la firma scumpa, nici nu au vrut sa discute problema, pe motiv ca nu este dauna/vandalism, etc. Le-am spus ca eu doresc retusarea micilor imperfectiuni, dar repet, nu au vrut. Nici parbrizul sa-l inlocuiasca ca-i ciuruit nu am reusit. Nu stiu cum procedati voi, dar va invidiez. =))
Raman la convingerea ca daca nu-i cunost pe agentii constatatori nu rezolvi nimic.

Azi:
Mi-au spus ca se poate, daca deschid 3 dosare: 1 pentru parbriz, 1 pentru capota si 1 pentru fusta bara spate si platesc de 3 x fransiza, ca sunt 3 evenimente.
Va dati seama ca i-am salutat din mers.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Aliskoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Targoviste
  • Mesaje postate: 246
  • In crestere...
  • Auto: Skoda Octavia 1.6 BFQ
« Răspuns #393 : Iulie 30, 2014, 03:24:27 p.m. »
Ce s-a intamplat cu opritoarele de au cedat? imbatranire sau socuri mecanice?
Cam scumpe, daca ne gandim putin ca e un plastic. Si manopera 1h/usa? Asa mult? deja numai manopera face mai mult ca reparatia in sine :D

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #392 : Iulie 29, 2014, 11:16:07 a.m. »
Masina a ajuns la Skoda de ieri, hayonul va fi revopsit, numa pavilionul si capota vor fi polishate ;)

Demontand bara fata am gasit cauza pt care becul nu se mai aprindea dupa ce-am inlocuit in iarna proiectorul: avand in vedere conditiile dificile de lucru si temperatura ambientala, una din mufe nu a fost bine izolata si...dusu-sa. Inlocuim cu alta OEM si deja vor fi de-acum 2 proiectoare functionale ;)
Probabil joi la pranz va fi gata, dar o mutam in service mecanica pt anumite remedieri, cum aminteam mai sus. Deja am comandat opritoare usi fata (ceva piese de plastic ce opresc usile in pozitii intermediare de deschidere), vin numa pe OEM din pacate, 65 RON/buc. Manopera va fi de ~1h/usa. Dar...avand in vedere ce cap am dat in usa ultima data, nu e prea mult :))
Cu restul de info revin dupa ziua de joi, poate si poze daca apuc sa spal masina.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #391 : Iulie 27, 2014, 05:40:30 p.m. »
Cu toate ca am CASCO, la firma scumpa, nici nu au vrut sa discute problema, pe motiv ca nu este dauna/vandalism, etc. Le-am spus ca eu doresc retusarea micilor imperfectiuni, dar repet, nu au vrut.
Nu stiu cum procedati voi, dar va invidiez. =))
Raman la convingerea ca daca nu-i cunost pe agentii constatatori nu rezolvi nimic.

La UNIQA nu cunoastem pe nimeni si atat timp cat platim CASCO, mi se pare normal sa beneficiem de polita cand este ceva de "indreptat" la masina, fie si numa zgarieturi si mici lovituri.
Probabil esti la Generalli,caci eu am la Allianz si niciodata nu am fost refuzat ! Desigur, vorbesc de jud BH...dar nu vad de ce in SB lucrurile se pot interpreta diferit, polita e tot pe bani ;)

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #390 : Iulie 27, 2014, 10:27:39 a.m. »
parbrizul poti sa il "rezolvi cu un bolovan" si apoi o sa fie schimbat doar poate sa iti sara si tie o piatra in parbriz de la masina din fata :D
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #389 : Iulie 27, 2014, 07:44:24 a.m. »
Am incercat zilele trecute o actiune similara, sa vad ce se poate obtine. Cu toate ca am CASCO, la firma scumpa, nici nu au vrut sa discute problema, pe motiv ca nu este dauna/vandalism, etc. Le-am spus ca eu doresc retusarea micilor imperfectiuni, dar repet, nu au vrut. Nici parbrizul sa-l inlocuiasca ca-i ciuruit nu am reusit. Nu stiu cum procedati voi, dar va invidiez. =))
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #388 : Iulie 24, 2014, 08:56:19 p.m. »
Astazi masina a implinit 104.000 km !

In cinstea acestui eveniment, am fost azi sa deschidem dosar la UNIQA, pt revopsirea barei fata, barei spate si carcasei oglinda sofer. In plus, hayonul, pavilionul si capota vor beneficia de un polish sanatos :D
Cu aceeasi ocazie, intram cu ea in service pt a remedia maruntisurile adunate...deci saptamana viitoare e sub reflector Fabiola (cum o alinta ai mei)...Revenim cu info dupa operatiuni, probabil si cu poze ;)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #387 : Iunie 25, 2014, 09:27:44 p.m. »
Astazi masina a implinit 103.000 km !

Vara asta trebuie sa ajung cu ea si pe la Skoda, mai multe maruntisuri s-or adunat deja si e cazul sa le gasesc rezolvare (nimic important, dar mai multe fleacuri care pe mine ma "sacaie" sa le stiu prezente...)
Enumar: supapa dinainte de EGR, usile nu prea mai stau deschise la jumatate (par slabite din prinderi), bec proiector ceata dreapta nu se aprinde, dupa inlocuirea proiectorului cu unul nou, faruri matuite (am in vedere o pereche noua mai tuning asa).

Si e cazul unei curatari interioare a tapiteriei, un polish exterior dupa o vopsire a spoilerului spate si a carcasei oglinzii sofer cel putin.

Intre timp, consuma cat un scuter bine turat :))

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #386 : Iunie 14, 2014, 10:28:05 p.m. »
Si daca tot e in vizita, Fabia a primit ieri un spalat exterior si curatat interior complete la spalatoria Kaercher unde merg eu de obicei. Dupa 70min a fost gata de prezentare si cat pe-aci sa n-o recunoasca Dragu :))

Dar sunt necesare revopsirea spoilerului spate si a carcasei oglinzii sofer, plus o polishare pt capota si plafon. Sau pt toata masina, cine stie...si asta cam vara asta ;) Vom vedea ce si cum :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #385 : Iunie 11, 2014, 10:59:27 p.m. »
Astazi am facut un plin iarasi la vecini, insa primul pt Fabia :)

Or intrat 43,4L motorina standard MOL (414,9 HUF), rulati 882km, asadar un consum mediu de 4,9% ;) Total 18.000 HUF.

Nu am adaugat nici un Megasel Plus, o sa dau si eu o tura cu ea maine si voi reveni cu impresii prin comparatie cu motorina Extra + M-sel Plus aflat pana acum in rezervor.

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #384 : Mai 13, 2014, 10:24:58 p.m. »
Sunt tare multumit de cum merge masina...atat de bine ca mi-e draga :))

In 3 ore 30min am schimbat azi la Tavi kit distributie (curea Dayco + role INA/Litens), curea accesorii (DAYCO), pompa apa Hepu si lichid racire Hepu. In final s-a reglat avansul corespunzator.

Am ales DAYCO la sugestia lui Doru pt ca produsele asiatice par sa aiba castig de cauza ca fiabilitate si anduranta, in detrimentul celor europene...

De-acum drumurile vor fi mai sigure, caci ajunsesem deja la 5 ani (chiar daca doar 41.500km rulati).
Pompa apa avea un mic joc iar cureaua de accesorii deja semne de uzura si imbatranire.
Vorba lui Doru, mai bine previi decat sa repari ! :)
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #383 : Mai 13, 2014, 07:53:34 p.m. »
Da, am montat noile telescoape la hayon, alta viata :D
Si am montat filtrul sport K&N pt sezonul cald ce a debutat ;)

Am diagnosticat masina si piesa cu bucluc pare sa fie supapa de vacuum de la EGR (N18) cod 1J0 906 627, identica cu cea de la TDI-PD, la pret de noua 190 RON. Pas ! Deocamdata merge masina atat de bine cu furtunasul de la EGR scos ca nici prin cap nu-mi trece sa-mi bat capul cu asta. Probabil pana luna viitoare gasesc un N18 second in stare f buna si il inlocuiesc. Insa va trebui sa masor intai ce presiune de vaccum face actualul sa ma edific ca am concluzionat corect.

"Maruntisurile" de care povesteam mai sus ar mai fi: polishat faruri sau inlocuirea lor totala cu unele noi si cu design mai fain si sa dau de capat de ce dupa ce-am schimbat proiectorul dreapta becul refuza sa se mai aprinda ;)

Restul de detalii la zi...le va oferi aici properietarul de drept :))

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #382 : Mai 12, 2014, 11:28:12 p.m. »
Astazi am montat setul roti vara: reechilibrat, represurizat la 2,3bar in total 40 RON.

Urmeaza vizita in service la Tavi...acolo o sa aflu ce-i cu supapa de langa EGR si la nevoie...am sa o inlocuiesc. Deocamdata merg cu furtunasul de la EGR scos si e f bine :D

Vom inlocui si telescoapele de la Hayon si vom monta filtrul de aer sport K&N ca vine sezonul (cand o alearga Doru :)) )
« Ultima Modificare: Mai 12, 2014, 11:29:48 p.m. de Dragu »
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #381 : Mai 06, 2014, 08:49:56 p.m. »
S-a efectuat ITP-ul - cost 80 RON :)

Rotile de vara vor veni pe masina la inceputul saptamanii viitoare ;)

A recidivat se pare mica problema cu o supapa de langa EGR, care se blocheaza pe inchis banuiesc si apoi apare fum negru si masina merge intrerupt...ma voi ocupa de asta curand. Deocamdata s-a scos furtunasul de la EGR si merge super asa :))

Am cumparat azi set telescoape hayon pt ea, cost 90 RON.
Urmeaza sa le montez tot luna in curs ;)

Si cel mai probabil urmeaza o vizita in service la Tavi pt kit distributie + curea accesorii + pompa apa + lichid racire + maruntisuri daca apar.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #380 : Martie 04, 2014, 11:48:32 p.m. »
Eu merg pe motorina Petrom Standard de mai bine de un an si jumatate si sunt foarte multumit.
La urmatorul plin vreau sa incerc combinatia motorina Standard + 2T
Si daca nu voi fi multumit,schimb si eu reteta : trec direct pe motorina PREMIUM  :))  aka Efix S55 !

Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()