Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce sa aleg?  (Citit de 32140 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
R?spuns: Ce sa aleg?
« Răspuns #209 : Noiembrie 23, 2007, 10:29:25 p.m. »
avand in vedere alegerea Catalinei, topicul a fost inchis, iti doresc s-o stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de ea.
dar de ce o masina asa de urata? de ceeeee? si kia ceed era mai frumoasa! de ce?
multa bafta la ea.

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
« Răspuns #208 : Noiembrie 23, 2007, 09:19:45 p.m. »
Avand in vedrea ca alegerea Catalinei a fost facuta iar topicul se indreapta spre un versus urmeaza sa fie inchis. Evident exista posibilitatea redeschiderii daca cererea este motivata suficient!
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

Offline BitMaster

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #207 : Noiembrie 23, 2007, 09:19:03 p.m. »
:) eu fac doar pe "avocatul diavolului" aici - doar sunt posesoare (mandra) de skoda si indragostita iremediabil de ea.
dar - sunt de acord cu tine ca japonezii copiaza si perfectioneaza. numai ca o fac al naiba de bine, si multe din chestiile pe care le scot sunt mai bune decat originalele (uita-te la tot ce inseamna electronica- daca poti accepta faptul ca electronicele-s consumabile, si trebuie inlocuite regulat)

mai bine ne mutam de aici, ca o poluam pe Cata ... eu zic decat atat, indiferent de ce a ales/alege, important e sa le placa, si sa o conduca in siguranta.  pana la urma e masina noua si cativa ani buni isi fac treaba cu ea. si asta cred eu ca e important...

Florian

• Vizitator
« Răspuns #206 : Noiembrie 23, 2007, 09:18:54 p.m. »
Sigur ca pot sa argumentez. Mie nu-mi place BMW-ul!
Si daca mie nu-mi place prietena ta, tu te superi pe mine? Poti s-o faci ca nu costa nimic, dar eu raman cu aceeasi parere, nu?!

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #205 : Noiembrie 23, 2007, 09:17:32 p.m. »
Floriane, argumenteaza te rog. Zi-mi ceva frumos la Toyota, vrei? Iar eu iti expun Alfa 159 ;) Hai sa vedem care are mai multe argumente. Asa sa faci afirmatii de dragul... feng shui, e usor :)

Florian

• Vizitator
« Răspuns #204 : Noiembrie 23, 2007, 09:13:47 p.m. »
Doctore...ce parere ai de treaba cu Toyota?  :056:

Frumusete, suplete, gingasie, rafinament - o catifea pe care doresti sa o atingi oricand.

Nu este frumos ce este frumos, este frumos ce-mi place mie

Masina cea mai buna este cea pe care o conduci in momentul respectiv. Conteaza ce spune unul si altul? Ma simt bine in ea, imi place ? Ori crezi ca va veni cineva sa iti plateasca datoriile la banci? Cui nu-i place sa fie sanatos.
« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2007, 09:17:42 p.m. de Dr. Feng Shui »

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #203 : Noiembrie 23, 2007, 09:09:24 p.m. »
Pai eu nu am zis ca T Corolla e facuta in Eu :)
Cu parerea poti sa-ti dai, pentru asta sunt facute forumurile. Unii pot citi ceea ce am scris eu si sa zica ca nu e adevarat si nu are nicio valoare si altul poate zice ca e super tare ce zic eu :) Eu zic altceva. Citesti ce spun eu, treci prin filtrul mintii tale, vorbesti, te sfatuiesti si cu sotul si vezi ce concluzie tragi, vezi ce regasesti in practica ca fiind adevarat si ce nu.
Cum spuneam, nu vreau decat sa-ti faci o idee cat mai corecta asupra alegerii care o faci si atunci cand alegi sa nu alegi nici cu cea mai mica urma de indoiala. Alegerea voastra e una importanta, nici eu nu fac parte din categoria celor care le pica bani din cer ci munciti si am invatat de la viata ca trebuie sa dau cel mai bun sens acelor bani, sa fac cea mai inspirata alegere.
Orice masina din ziua de azi e buna in felul ei. Orice ai alege nu se poate spune ca ai ales gresit dar trebuie sa stii ce sa alegi in functie de asteptarile tale, de necesitatile tale :) E ca la femei, unora le plac blondele, altora brunetele. Eu am incercat sa spun cum sta treaba la masini cu blondele si brunetele :)

fortelady, nici nu am incercat sa compar economic cele doua zone geografico-economice. Eu vorbesc doar de masini si fete  :015:  :046:
Japonezii copiaza si apoi perfectioneaza. Daca vrei cu orice pret pot sa dezvolt subiectul si sa iti aduc mii de argumente in favoarea a ceea ce spun  :)
« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2007, 09:11:23 p.m. de d-rive »

Offline BitMaster

• Gold member
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #202 : Noiembrie 23, 2007, 09:06:44 p.m. »
aoleuuuuuu d-riveeee ce poet esti :) esti clar avocat Skoda....
din punct de vedere strict economic - daca japonezii nu erau in stare decat sa copieze, nu se ridicau atat dupa razboi, oricate ajutoare ar fi primit de afara.
nu poti compara Asia (ma rog, Japonia) cu Europa, asa cum nu poti comprara EU cu America. Nu se poate, pur si simplu.

Offline Catalina

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #201 : Noiembrie 23, 2007, 09:02:39 p.m. »
Raspunsul la intrebarea ta: nu am spus asta si nici nu am sa spun. Nu cred ca sunt in masura sa imi dau cu parerea dat fiind ca nu shtiu prea multe...Am raspuns doar la ceea ce ai spus. :)
"Daca fiecare ins ar activa fara gandul recompensei, Pamantul ar fi un rai" (Mircea Eliade)
Noua Toyota

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #200 : Noiembrie 23, 2007, 08:56:52 p.m. »
Oameni buni. Testele de fiabilitate sunt facute in anumite conditii, anumite cerinte. Nu sunt universal valabile asa cum ar parea la prima vedere.
As putea sa va dau zeci de linkuri unde diverse organisme din lume, unele mai acreditate si mai oficiale decat altele emit tot felul de teste care pur si simplu se bat cap in cap. JD Power unii il iau ca etalon. Eu zic ca nici asta nu arata exact situatia din teren.
In fine, nu vreau sa intram in amanunte pe aceasta tema, cea a topurilor mai mult sau mai putin platite/comandate.

Altceva vreau insa sa va spun. Plecam de la presupunerea ca masinile japoneze sunt cela mai fiabile din lume. Totusi cititi forumurile specifice si o sa vedeti ca si la masinile japoneze apar probleme carca.
Bun, deci sunt cele mai bune din lume. Insa, ce te faci cand se intampla sa se intample nenorocirea? Un mic accident. Stiti cat se asteapta pentru o piesa? Muuuult si bine. Se zice ca service-urile de japoneze ofera servicii superioare celor europene, nu neg. Insa trebuie sa tinem cont ca masini japoneze sunt inca foarte putine in comparatie cu europenele. Aveti nitica rabdare sa se aglomereze un pic si sa vedeti ce se va intampla si cu aceste servicii ale service-urilor japoneze. Uitati sa spuneti ca in general reprezentantele auto japoneze din Romania nu sunt cele oficiale ci sucursale ale altor reprezentante de prin Grecia si alte tari. Da, mi-ar placea ca in Romania sa fie Toyota Japan, Mitsubishi, Mazda. Din pacate japonezii nu prea ne considera suficient de importanti ca sa aiba aici o reprezentanta oficiala.

Daca e sa vorbim de masinile japoneze. Ce fac japii de-o viata? Copiaza, da, exact, copiaza si apoi imbunatatesc. Arareori au iesit japonezii cu o inventie adevarata, originala. Masinile japoneze sunt copii ale europenelor, Toyota Avensis-Opel Vectra, Lexus-Mercedes si mai sunt. Sa-mi aratati si mie o masina europeana care a copiat o japoneza... Cine a scos TDi? Cine DSG? cine, cine, cine... de-i viata europenii au scos toate astea.
Da, japonezii sunt eficienti, sunt pragmatici, inteligenti... dar in acelasi timp nu sunt sensibili, romantici, pasionali cand e sa vorbim de masini. Ei fac niste utilaje, niste vehicule care trebuie sa serveasca unui anumit scop si atat.

Intrebare. Multi dintre noi avem Skoda, ati vazut la intalniri vreun skodar nefericit? Da, sunt si probleme, e normal, cate Skoda s-au vandut in Romania? Cate japoneze? Oare oamenii astia care iau Skoda le cumpara de... ne-inteligenti?

Catalina, uita-te la noul Lancer (Mitsubishi), un prieten de-al meu si-a luat si l-a costat destul de putin o masina care are de toate pe ea. E constient ca nu se va ridica la nivelul VW-ului care l-a avut dar a zis ca e o loterie si vrea sa incerce. Abia astept sa vad si eu masina, sa merg cu ea, sa o judec un pic, si asigur pe toata lumea ca voi fi corect in aprecieri.  Atat va spun celor care vreti japoneze, ganditi-va de doua ori, nimic mai mult.
Faptul ca japonezele ca reprezentativitate pe piata nu prea conteaza ca si numar face ca sa stim destul de putine lucruri despre aceste masini, pe cand la Skoda stim ca la Fabia pica nu stiu ce, la Octavia nu stiu ce... aveti impresia ca japonezele sunt perfecte? Mi-e greu sa cred.
Catalina, nu am zis nicaieri ca Toyota Corolla e facuta in Europa :) Am zis ca japonezii fabrica masini si in Europa. Intrebare. Ai impresia ca o Toyota Avensis fabricata in Europa e mai slaba sau mai buna ca o Corolla facuta in JP?
« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2007, 08:58:33 p.m. de d-rive »

Offline Catalina

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #199 : Noiembrie 23, 2007, 08:23:25 p.m. »
Depinde de tropuri...multe o situeaza pe Avensis mult inaintea altora...
In acest top este pe locul 5 : http://masini.acasa.ro/Masinile-japoneze-cele-mai-fiabile-din-lume_--st22198.html

Forte, merci frumos...inca nu am dat nici suma pentru a-mi garanta seriozitatea.

Spunea mai devreme d-rive (sper sa nu ma insel) cum ca noua Corolla ar fi produsa in Europa. Gresit! Cea pe care o astept eu vine la sf. lunii ianuarie tocmai de unde rasare soarele. :082:

« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2007, 08:25:08 p.m. de Catalina »
"Daca fiecare ins ar activa fara gandul recompensei, Pamantul ar fi un rai" (Mircea Eliade)
Noua Toyota

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #198 : Noiembrie 23, 2007, 08:20:12 p.m. »
Top 10
1. Honda Accord (foto 1)
2. Subaru Forester (foto 2)
3. Mazda MX-5 (foto 3)
4. Mitsubishi Carisma
5. Toyota Yaris
6. Honda Civic
7. Nissan Almera
8. Honda CR-V
9. Toyota RAV4
10. Nissan Micra

topul asta spune f multe dpdv al fiabilitatii :082:

totusi nu vad nicaieri Avensis....dar oricum, trebuie privit in mare acest top
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline BitMaster

• Gold member
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #197 : Noiembrie 23, 2007, 08:20:03 p.m. »
"Adica o masina, candva, era ceva care ingloba si altceva decat tabla, plastic, sticla, cauciuc. Era ceva cu personalitate, caracter, sarm.
Japonezii fac doar niste vehicule care te duc din punctul A in punctul B."
si pana la urma, nu asta e scopul unei masini?  sa te care dintr-un punct A intr-un punct B, cu un confort rezonabil, fara sa depinzi prea mult de altii...
si se mai zice ca numai femeile aleg masinile dupa cum arata si se ataseaza de ele :)

cata, s-o stapanesti sanatoasa si fara peripetii!

Offline Catalina

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #196 : Noiembrie 23, 2007, 08:15:49 p.m. »
Doctore...ce parere ai de treaba cu Toyota?  :056:
Noua Toyota

Florian

• Vizitator
« Răspuns #195 : Noiembrie 23, 2007, 08:11:15 p.m. »
@ mbgd
aici te incadrezi tu Bogdane

,,De aici rezulta o masina-simbol, care a ajuns sa "sufere" acut din aceasta cauza. In multe cazuri, la revizia de 30.000 de kilometri, masinile intampina o "mica" problema: vibratii destul de mari la ralanti. Te duci cu masina in service, ti se spune ca nu este nimic grav, dar dupa un timp, cei de la service incep sa faca poze pe sub masina, in special in spate.

Daca intrebi despre ce este vorba, raspunsul vine prompt, trebuie schimbata volanta''

Acest articol raspunde la multe intrebari ale noastre.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]