Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Scut motor  (Citit de 25570 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline iliemariusghe

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: Rapid 1.0 TSI 110 CP
Re: Scut motor
« Răspuns #28 : Noiembrie 24, 2017, 08:49:31 p.m. »
Va salut, as dori sa stiu daca cineva a montat scut motor pentru Rapid 1.0, unde, daca reprezentanta are ceva impotriva, multumesc. Bucuresti.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
« Răspuns #27 : Noiembrie 14, 2015, 03:44:22 p.m. »
salut
imi poate spune si mie careva cum trebuie montat scutul motor la Octavia 2 sin 2005, diesel, BKD ?
Exemplu 1 - sub acea aripioara de plastic a carenajului
poza 1, 2 si 3

Exemplu 2 - deasupra acelei aripioare de plastic a carenajului
poza 4, si 5
« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2015, 04:35:54 p.m. de M i c u t z u »

Offline ansil2004

• Doar inscris
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 2 1.9
« Răspuns #26 : Septembrie 11, 2013, 04:20:25 p.m. »
Lucrez in domeniu si pot spune urmatoarele despre scuturile metalice:
1 Un scut motor metalic este singura solutie eficienta de protectie a baii de ulei
2 Scutul de plastic acopera motorul mult mai bine si mai etans dar in schimb la o groapa cat de cat se sparge (si cu el se sparge de obicei si baia)
3 Scuturile de plastic after market sunt o risipa de bani deoarece nu au spuma de protectie ca intarire si de obicei se rup de la vibratii
4 Daca soferul este putin experimentat, nu circula exclusiv pe macadam si nu este paranoic poate sa circule linistit fara sici un fel de scut motor (asa cum s-a circulat zeci de ani).
Personal montez scuturile acestea: karmania .ro fabricate in Ungaria, dar internetul este plin de astfel de scuturi motor atat unguresti cat si rusesti sau turcesti. Eu am ales aceasta fabrica deoarece scuturile lor au niste intarituri longitudinale mai serioase.
Montajele se pot face cu usurinta de catre oricine se pricepe cat de cat la mecanica auto. Ideea la scutul motor de Skoda Fabia, Octavia 2 si Superb 2 este cam aceiasi: prindere pe lonjeroanele fata cu niste elemente, ca niste picioare, speciale livrate de fabrica iar in spate de punte fie direct fie prin intermediul unei traverse. La Octavia 1 si Superb 1 prinderea fata este usor diferita insemnand ca aceasta se face pe niste elemente pozitionate sub faruri.
Probleme nu se prea intalnesc daca masina respecta cat de cat standardul de fabrica si nu are probleme majore de uzura. Cea mai uzuala problema, daca poate fi numita problema, este pozitionarea vizitei de la baia de ulei care la anumite modele (exclusiv pe benzina) nu corespunde cu pozitia busonului. Aceasta insa nu este un mare impediment deoarece scuturile se demonteaza cu usurinta.
Scuturile sunt proiectate ca niste numitori comuni pentru fiecare platforma in parte. Ele se pot monta de cele mai multe ori indiferent de motorizare sau caroserie. Atentie totusi intrebati inainte deoarece exista exceptii (motoarele tsi si 1.6 tdi la Octavia 2 si modelele Superb 2 fabricate dupa 2010).

Sper ca am fost de folos. Toate cele bune.
« Ultima Modificare: Septembrie 11, 2013, 04:22:20 p.m. de M i c u t z u »

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #25 : Septembrie 09, 2012, 07:10:57 p.m. »
eu am scut metalic venit odata cu pachetul de drumuri grele. o singura data l-am trantit intr-o piatra, pe un drum forestier. ma duceam la peste :))

in oras , utilitatea cel mai des intalnita este pe perioada iernii. nu ocolesc bucatile de gheata cazute de la roti, cand sunt sleauri adanci si atinge cu burta  nu am stres , si in principiu , orice zapada este , daca nu trece peste marginea spoiler-ului mai mult de 5 cm nu am nici o grija.
cu alte cuvinte , stai linistit.
are cam 10-15 kh scutul ma mine zic eu. la tine ar trebui sa fie mai mic si mai usor. nu cred ca ai nevoie de modificari la suspensie , si nici nu iti omoara herghelia.
una peste alta , pentru un drum fara stres in anumite conditii , eu am preferat scutul. ce intentii ai tu cu masina ta....tu stii.

dar ca avertisment , daca intri pe drum prost , la prima atingere o cam dai in baia de ulei fara scut metalic. :)
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline Dani73

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 2 1.2 htp
« Răspuns #24 : Septembrie 09, 2012, 05:38:06 p.m. »
Buna ziua.Sunt nou pe acest forum.Tocmai ce am achizitionat o Fabia 2(sunt la prima masina skoda) si am observat ca are un scut ca de plastic,de fapt aduce mai mult cu o fibra de carbon.Bineinteles ca l-am lovit pe drumurile patriei noastre,astfel incat de abia se mai tine.Tot cautand pe net am gasit o firme care livreaza scuturi metalice la pret de 295 de ron in conformitate cu specificatia autoturismului.Dar problema este alta.Merita sa pui un scut metalic ca sa protejezi baia de ulei cu toate ca este destul de greu pentru o masinuta de 1.2 60 cp?Este necesar sa mai faci modificari ulterioare la suspensii daca atasezi acest scut?Sau raman pe cel de fibra cu toate ca stim cu totii ca la noi iti trebuie tanc sa mergi pe strada ca sa fii sigur ca nu se strica nimic.
Domnilor astept opiniile dumneavoastra pro si contra.
Multumesc anticipat.
Fabia 2 1.2 htp 44 kw 60 cp

Offline posesor

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Auto: skoda fabia 1.2 70cp
« Răspuns #23 : Iunie 22, 2010, 04:50:37 p.m. »
intrati pe scutmotor.info  pentru cei ce doresc scut motor . e o firma de prin harghita care fabrica scuturi tip greu , sau asa ceva , ptr mai multe tipuri de masini , inclusiv skoda. am un coleg de servici care a comandat de la firma asta . puteti vizita site-ul lor , poate va intereseaza .... oricum comparativ cu preturile vehiculate prin dealerii skoda , e foarte ieftin . incercati cei interesati . scuze daca deranjeaza ce am scris , nu fac reclama , ajut numai sa iesiti mai ieftin.

Nu mai posta linkuri active catre domenii.ro
« Ultima Modificare: Iunie 22, 2010, 05:24:41 p.m. de M i c u t z u »
Nu lasa pe maine puiul de somn pe care il poti trage azi ! :D

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #22 : Septembrie 29, 2008, 09:47:01 p.m. »
Pretul optiunilor alese la configurare (in fabrica) este mult inferior preturilor optiunilor puse mai tarziu. Asa ca nu trebuie sa te mire diferenta mare de pret.
Anumite optionale necesita schimbarea si altor subansamble (exemplu clar stergator luneta).
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline ady_diaconescu

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pucioasa
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #21 : Septembrie 29, 2008, 07:10:42 p.m. »
Cu ocazia vizitei de astazi la service-ul de la Autobest, am intrebat si de pachetul drumuri grele.

Mi-au zis ca ma costa in jur de 14 mil si consta doar dintr-un scut de plastic "mai gros" pentru a proteja baia de ulei.

Am intrebat de ce nu exista inaltatoare ca la Octavia, si mi-a raspuns ca Fabia a fost conceputa ca o masina strict de oras si ca nu este facuta sa meaga pe toate maidanele. Si ca baia de ulei nu este ca la Octavia sa se sparga ci este din tabla si se indoie...

Oricum nu dau atitia bani pe un plastic, mai ales ca am vazut in oferta de la Brady (PK4  - suspensii intarite + scut motor) ca acest pachet costa doar 158Euro cu tva, ceea ce inseamna vreo 584 RON.

Stau sa ma intreb totusi daca in realitate atata costa acest pachet, pretul din oferta sa fie ceva mai vechi... 
Skoda Fabia2 1.4MPI 16V, 86CP

Offline ady_diaconescu

• Junior
  • *
« Răspuns #20 : Septembrie 17, 2008, 09:04:46 a.m. »
Salut,

Chiar m-am uitat sub ea. Ca am urcat-o pe vreo 2 rampe.

Si chiar mi se pare joasa, bineteles nu incerc sa va impun parerea mea. La una din rampe cand am vrut sa o dau jos mai ca era sa ar cu fata masinii in condiile in care am coborat rampa cu spatele si cu mergand foarte incet.

In poze am incercat sa arat pe unde am lovit burta la acel moment, ca de atunci am mai avut incidente.

Pe langa faptul ca mi se pare joasa am impresia sa sunt prea mult mate pe dedesubt neprotejate, ca sa nu mai zic de baia de ulei care este complet descoperita.

Nu stiu daca am reusit sa ilustrez din ultimele poze cat este de joasa pe fata.

Intr-o iarna am fost pana la Cuibul cu dor (drumul ce face in stanga imediat ce urci Paduchiosu'). Ce pot sa zic, am ajuns cu bine acolo insa cu mari emotii.

O sa tin seama de sfaturile voastre pana o sa fac rost de bani sa-mi iau acest pachet pentru drumuri grele.

Offline bogdanbran2002

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: fabia2 1.4, 86 cp
« Răspuns #19 : Septembrie 16, 2008, 02:44:55 p.m. »
Nici mie nu mi se pare joasa. Am urcat-coborat borduri si nu am patit nimic. Am atins la munte pe un drum forestier maturat de ape, dar foarte putin.
skoda fabia 2 elegance 1.4, 16v, 86 cp, an 2008, BXW
B 02 BRZ

Offline Lrddth

• Gold member
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #18 : Septembrie 16, 2008, 02:40:27 p.m. »
Joasă? Te-ai uitat vreodată pe sub maşină, ca să vezi exact ce anume e jos la ea? Maşina este chiar foarte înaltă, mai puţin lângă roţi, unde sunt porţiuni puţin mai joase, dar restul este poziţionat destul de sus.
Un minus... suspensiile moi. Ele fac maşina să se balanseze foarte mult, mai ales dacă ai o viteză relativ mare la coborât borduri, mers pe drumuri „bombardate”.
Coboară bordurile mai uşor sau nu te mai urca pe borduri înalte şi o să scapi de problema asta.

Offline ady_diaconescu

• Junior
  • *
« Răspuns #17 : Septembrie 16, 2008, 02:15:52 p.m. »
Si eu vreau sa-mi montez PDG pe masina, ca am luat masina din stocul lor, nu am facut comanda direct in fabrica ca dura 3 luni parca.

M-am saturat sa ating toate bordurile cu burta masinii.

Cei de la Autobest Targoviste mi-au zis in principiu ca se poate instala acesta optiune daca nu ai optat de la inceput.

Insa va costa mult mai mult. Bienenteles ca nu au fost in stare sa-mi zica cat costa.

Oricum mi se pare ca fara acest pachet este prea joasa.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #16 : August 09, 2008, 06:31:06 p.m. »
parca e 450 de lei acolo scutul, dar mai e o firma undeva pe dorobantilor unde e cam 100 euro
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #15 : August 09, 2008, 03:13:50 p.m. »
La compexit se poate orice, doar sa stii cum sa ii iei si cu cine sa vorbesti.  ;)
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline Bradutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #14 : August 06, 2008, 10:24:31 a.m. »
ok, m-a sunat dealeru'

scut de motor pt fabia pe benzina de 1.2l NU se monteaza in tara. Nu se recomanda montarea scutului din motive ca asa a fost gandita racirea motorului (adica fara scut) :-/  :-?

apoi, in Ungaria se montaza scut, 150 euro, dar se monteaza cu un sistem aditional de racire (!), care costa inca ~150 eur.
Mentionez ca dealer-ul e sucursala din Timisoara unei firme din Szeged, Ungaria.

Montarea e posibila (in Hu) si ulterior livrarii.

pareri?

Domnul meu, cred ca te inseli.
Eu mi-am comandat o Fabia acum 5 zile. Eram in cumpana in ceea ce priveste PDG. Asta datorita faptului ca m-am cam extins cu fondurile alocate compararii masinii.
Insa in cele din urma m-am decis sa il pun, am spun ca nu risc.
In legatura cu problema montarii dupa ce ai cumparat masina, eu i-am intrebat pe cei de la Compexit de la care am cumparat masina si au spus... ca SE POATE PUNE si dupa. Cu mentiunea ca va costa mai mult.

Daca ai nevoie de un numar de telefon sau altceva cu ce stiu si as putea sa te ajut, cu cea mai mare placere.

Cheers to all! :080:
Cluj-Napoca, Noua Skoda Fabia - Elite, 1.2 HTP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()