Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Acte necesare pentru inmatriculare  (Citit de 35927 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: Acte necesare pentru inmatriculare!!!
« Răspuns #8 : August 09, 2008, 01:45:53 a.m. »
AlexTM, firma de inamtriculari iti pregateste dosarele pentru finante si pentru   inmatriculari. Ei nu se duc in locul tau sa-ti plateasca taxele si impozitele si nici sa dea cu subsemnatu` pentru tine.
Ba in Timisoara se duc. Tu trebuie sa fii prezent la RAR (dar ei iti fac programare) si cam atit. Pina si numerele tot de la ei le iei.
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:54:47 p.m. de Crina »
bicicleta

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #7 : August 09, 2008, 12:49:04 a.m. »
Eu am stat la RAR in 3 ianuarie fix 3 ore cu tot tacamul, si erau ceva masini...noroc cu programarea online :D dar cei care au facut si ITP, in jur de 5-6... coada mare... dupa care, in 3 ore cu tot cu drum aveam dosarul de inmatricuare depus, iar in alte 2 ore numerele preferentiale :)
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:54:38 p.m. de Crina »
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline euforic

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #6 : August 08, 2008, 10:38:11 p.m. »
Da, stiu ca se fac si in alta parte. Am zis ca daca tot se poate face acolo...de ce sa ma mai plimb(comoditatea). De stat oricum stai...pentru ca trebuie sa-ti faca poze la masina, la seria motorului, la seria sasiului, etc. Treci exact pe unde trece toata lumea.
Stricti? chiar nu mi s-au parut. Doar la unul care avea o dacie din `77 i-a spus ca era mai bine de isi spala masina.
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:54:28 p.m. de Crina »
Skoda Fabia Confort 2001, 1,4, 16V, 75CP
CJ 85 BBO

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #5 : August 08, 2008, 10:17:34 p.m. »
ITP se poate face si altundeva, dureaza mai putin, nu trebuie programare, si nu sunt extrem de stricti...iar in cazul in care o pici, e mai usor sa o refaci decat la RAR. (apropos, ca vad ca esti din CJ, la RAR se fac programari in aceasta perioada peste 45 de zile, iar daca ai ITP facut nu stai chiar toata ziua acolo...).

In cazul masinilor preluate din leasing, sa aveti toate hartiile din dosarukl de leasing, chiar daca nu vi se par importante...declaratii vamale etc.
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:54:19 p.m. de Crina »
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline euforic

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #4 : August 08, 2008, 09:46:18 p.m. »
Am uitat sa precizez ceva. Firma de inmatriculari iti mai trimite dosarul la politie si iti aduc ei numerele. Dar pentru ca eu nu am vrut sa astept dupa ei si am decis sa merg sa mi le rezolv singur. Iar totul a durat 1 zi jumate.
 Daca stateam dupa ei dura cel putin 4 zile. Formalitatile astea batale vina.
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:54:09 p.m. de Crina »
CJ 85 BBO

Offline euforic

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #3 : August 08, 2008, 09:38:53 p.m. »
AlexTM, firma de inamtriculari iti pregateste dosarele pentru finante si pentru   inmatriculari. Ei nu se duc in locul tau sa-ti plateasca taxele si impozitele si nici sa dea cu subsemnatu` pentru tine.
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:53:59 p.m. de Crina »
CJ 85 BBO

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #2 : August 08, 2008, 09:24:07 p.m. »
Sau mergeti la o firma de inmatriculari si le fac ei pe toate :D
Iar unde tre' neaparat sa fiti prezent, va cheama ei exact cind.

LE: acum vad ca, la un moment dat in toata istoria povestita de tine, ai apelat si la o firma ... nu inteleg, de ce a mai trebuit atunci sa umbli tu pe ici-colo?
« Ultima Modificare: August 09, 2008, 07:53:46 p.m. de Crina »
bicicleta

Offline euforic

• Membru de baza
  • **
Acte necesare pentru inmatriculare
« Răspuns #1 : August 08, 2008, 08:57:29 p.m. »
Am sa impartasesc din experienta mea:
In primul rand trebuie sa va prezentati la RAR/ITP(se fac in acelasi loc) cu TOATE actele masinii si cu buletinul. Aici se percepe o taxa de 286 RON(nu mergeti cu bani "ficshi"). Dupa care vi se elibereaza cartea de identitate a masinii si o fisa cu consumul de noxe. Mergeti la CEC/BCR sa achitati o taxa de 30 RON pentru talonul masinii.
In cazul masinilor aduse din strainatate mergeti cu brieful masinii la un traducator autorizat( cost 30 RON).
Apoi, cu toate aceste acte si cu restul actelor masinii(contract de vanzare cumparare, copie dupa buletin, brief, asigurarea(daca e cazul), mergeti la Trezorerie unde se  completeaza o cerere catre Administratia Finatelor Publice si unde se achita si taxa de poluare(in cazul meu EURO4, noxe 158 g/km = 108 euro).
Cu toate aceste acte puse intr-un dosar plic mergeti la o firma care intocmeste actele necesare pentru inmatriculare si pentu Finante(Ex: Auto Mircea).
Dosarul pentru inmatriculare il puneti deoparte, iar cu dosarul pentru Finante mergeti binenteles la Finante :D , unde platit o taxa de 52 RON si impozitul pentru anul in curs(in cazul meu 20RON pana in luna decembrie).
De la finante ve-ti primii niste chitante care trebuie sa le atasati la dosarul pentru politie(inmatriculare).
Acum aveti nevoie sa va faceti asicurarea obligatorie (RCA)(Numai dupa 3 zile de la intocmirea asigurarii aveti dreptul sa circulati cu ea...asa ca faceti-o din timp...in asigurare v-a fi trecuta seria de sasiu a masini, binenteles pana la eliberarea numerelor permanente...sper ca ati inteles).
ATENTIE!!! In cazul masinilor aduse din strainatate, puneti si cartea de identitate care vi sa eliberat de la RAR si cu cea din tara de provenienta a masinii, si cu cea tradusa si legalizata(in total 3) + restul actelor.
La inmatriculare mergeti cu dosarul mentionat mai sus si cu numerele vechi ale masinii.
Pentru numerele preferentiale se mai platesc 85 RON (daca le doriti) iar pentru celelalte mi se pare ca e 20 RON.
Timpul de asteptare pana la primirea talonului si a numerelor este de 2 ore.
Cam asta a fost. Aveti grija de toate actele care vi se dau si punetile in dosar( daca nu toate actele din dosa sunt necesare le ve-ti primi inapoi...decat sa va plimbe, mai bine sa le aveti la voi).
Sper ca am fost destul de clar...daca nu puteti pune intrebari daca aveti eventuale nelamuriri.
Iar daca am uitat ceva sau am gresit ceva va rog corectati-ma!!
Bafta

« Ultima Modificare: Iulie 04, 2012, 06:37:04 p.m. de M i c u t z u »
CJ 85 BBO

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()