Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Bucse  (Citit de 48450 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
Re: Bucse
« Răspuns #22 : Februarie 10, 2009, 12:56:21 p.m. »
......
« Ultima Modificare: Martie 21, 2009, 07:39:30 p.m. de BLiTZ »
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #21 : Februarie 10, 2009, 12:47:04 p.m. »
Multam Cristi de detalii, si eu voi schimba la Fabia curand aceste bucsi si acum stiu ce sa solicit, pt ca nu merg la Brady...  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #20 : Februarie 10, 2009, 10:42:12 a.m. »
drapar, depinde: daca scoti bratele desfacand de la pivot spre fuzeta (si nu din cele 3 suruburi cu care se prinde pivotul de brat) nu este necesara refacerea geometriei. E drept, e bine de facut dar nu necesar. Cat despre batut, eu personal am scos la masina mea si la masina lui Cosmin bucsele cu surubelnita si cu ciocanul.

cojo volanul iti sta stramb tocmai pentru faptul ca mecanicul a scos bratele din cele 3 suruburi ale pivotului; e mai usor sa scoti de-acolo dand cu pistolul decat sa dai la cheie pana se desface piulita de la pivot spre fuzeta :) . Gaurile alea 3 sunt excentrice si evident ca nu le-a mai nimerit lafel, rezultand astfel o dereglare a unghiului de cadere, fuga si implicit si convergenta. Ce-i de facut? refacerea geometriei obligatoriu.
Cheers!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #19 : Februarie 10, 2009, 10:38:53 a.m. »
Prin reglajul geometriei se regleaza static unghiurile rotilor prin metoda optica si nu tine cont de echilibrajul acestora.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline cojo

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #18 : Februarie 10, 2009, 10:31:49 a.m. »
mai flacai, m-ati  pus usor pe ganduri, dar multumesc ca poate mi-ati deschis  ochii.   cu geometria, am  stat langa mecanic si inlocuirea bucselor s-a facut folosind o presa, fara  socuri, si cu un ulei am inteles eu special pentru bucse. pe drum am testat  directia si mi s-a parut mai "fina"/"sensibila" ..ma rog nu stiu cum sa  explic...in sensul ca parca merge mai usor volanul (la parcari) si la  denivelari/sleauri parca iese de pe directie mai usor . n-am simtit sa traga,  insa pe drept, volanul sta usor rotit spre dreapta (cam 10 grade) si nu imi aduc  aminte daca asa era si inainte.   cu diferentialul,  cauciucurile au acelasi indicativ atat la greutate cat si de viteza, 81 T, si  fiind de la acelasi producator as spune ca abaterea de la standard e  minima. daca refac  geometria, ar trebui ca axele sa fie perfect aliniate si daca cauciucurile au  aceeasi greutate sa nu tensioneze inegal diferentialul. ce  ziceti? am vreo modalitate  sa vad daca fortele de tensionare generate de stanga/dreapta sunt  diferite?
Skoda Fabia 1.2 HTP din 2005

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #17 : Februarie 10, 2009, 09:32:36 a.m. »
Schimbarea bucsilor de bascula posterioare este o operatie destul de delicata deoarece la eliminarea si inlocuirea bucsilor se foloseste o presa, iar apoi este necesara refacerea geometriei puntii fata pe un banc special.
E posibil ca un service "dintre blocuri" sa nu aiba acea presa, iar scoaterea bucsilor prin batere afecteaza alte componente ale masinii.
Ca orice fabiot am trecut prin asta si am ales Brady deoarece spuneau ca metoda lor (diferita de ce face Aviamotors) nu afecteaza geometria puntii fata si costa mai ieftin. Totusi, dupa inlocuire, directia avea o mica abatere spre dreapta asa ca am facut si o geometrie la Autosoft (la un pret mult mai mic decat la reprezentanta).
Costurile au fost (cu aproximatie): 80 ron (bucsile) + 120 ron (manopera Brady) + 75 ron (geometrie Autosoft) = 275 ron
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #16 : Februarie 09, 2009, 11:06:12 p.m. »
.... pe fata am rezerva nou-nouta de Viaxer (dreapta) si o guma noua Dynaxer(stanga).  Le-am pus asa gandindu-ma ca pe dreapta e mai multa mizerie si pietris si cum cauciucul e mai imbatranit, s-a intarit si deci o sa se roada mai greu.
Regula este sa ai aceleasi anvelope pe axa ,dar in special pe cea motoare.
Distrugi diferentialul incet dar sigur,utilizand anvelope diverse.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline cojo

• Junior
  • *
« Răspuns #15 : Februarie 09, 2009, 08:51:46 p.m. »
revin, cum a promis, cu info despre cauciucuri.
Gama Kleber Viaxer/AS nu se mai produce, alternativa fiind gama Dynaxer HP . Sunt tot cauciucuri de vara, acum pe fata am rezerva nou-nouta de Viaxer (dreapta) si o guma noua Dynaxer(stanga).  Le-am pus asa gandindu-ma ca pe dreapta e mai multa mizerie si pietris si cum cauciucul e mai imbatranit, s-a intarit si deci o sa se roada mai greu. Daca voi aveti alta sugestie, dati de veste.

Bucsele le-am schimbat la Targoviste findca la firma aia partenera (nu-i retin acum numele) e tare greu cu comunicarea si raspundeau f greu. Oricum ce pot sa spun e ca diferenta de pret e de 70 RON in favoarea celor de la Targoviste plus ca te si plimbi putin.

Offline cojo

• Junior
  • *
« Răspuns #14 : Decembrie 28, 2008, 02:35:47 p.m. »
daca mai e cineva in aceeasi situatie, de la importator am aflat ca modelul Kleber Viaxer AS cu care mi-a venit masina echipata din fabrica, nu se mai produce(desi apare pe situl oficial Kleber).

o sa caut ceva cu specificatii asemanatoare si daca gasesc, revin cu detalii.

Offline cojo

• Junior
  • *
« Răspuns #13 : Decembrie 11, 2008, 05:40:11 p.m. »
multumesc mult Sorin pentru informatii.
caut de cateva zile un magazin care sa vanda modelul respectiv, de fapt asa am gasit forumul vostru insa nu stiu cum de nu mi-a aparut pana acum in lista de rezultate. 

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #12 : Decembrie 10, 2008, 04:04:39 p.m. »
Bine ai venit. Pentru programare iti recomand sa te duci la ei la sediu.

Cauciucul puteai foarte simplu sa il cauti pe google. uite al treilea rezultat dupa firma si dimensiunea pe care o cauti http://www.magistral.ro/anvelope/detalii/1363/Anvelope+KLEBER/VIAXER-165-70-R14.html

Bradutii aia ii poti comanda la reprezentanta daca nu ii au cumva pe stoc.

Pentru partea de service citeste si aici: http://www.skoda-club.ro/autostil-service-auto-pt-skoda/auto-stil-rmt-service-auto-autorizat-rar/
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2008, 04:07:41 p.m. de Sorin83 »
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline cojo

• Junior
  • *
« Răspuns #11 : Decembrie 10, 2008, 03:49:50 p.m. »
salutari tuturor  skodistilor de pe aici si ma bucur ca am aflat ca exista o comunitate  skoda. fiind primul post e  frumos sa ma prezint: skoda fabia 1.2 HTP din 2005, 46k km, nicio problema  tehnica si pana in prezent masina care mi-a placut cel mai mult din cele 4 pe  care le-am avut pana acum.   cautam pe net  detalii despre service si uite asa am gasit forumul. fiind prima oara cand am  nevoie de un service in bucuresti (reviziile le-am facut in alta parte) ma vad  pus in situatia de a avea de ales intre cei 3-4 dealeri dintre care 2 au  service-ul la cucuietii din deal iar ceilalti 2 sunt atat de neseriosi incat nu  reusesc sa fiu sunat pt programare (am aflat ca asa se lucreaza, suni tu, lasi  datele de contact si apoi te suna ei pentru programare).   in service am treaba  pentru a schimba bucsele mari de la bratele din fata care sunt duse complet (am  mai vb cu lumea si se pare ca asta e o buba la fabia, la peste 30k km), posibil  schimbat placute frana, desfundat canale scurgere ploaie grila radiator ca s-au  infindat si cand spal masina intra apa inauntru si verificat sabotio . va rog  recomandati-mi un loc cu preturi decente (lucrarea nu cred ca e f complicata)  prin bucuresti si daca sunt mai multe optiuni poate stiti ceva pe langa  grivita-1mai-baneasa-bucurestii noi-stefan.   apoi am o problema  cu cauciucurile..rezerva din fabrica e noua si as vrea sa iau inca o guma  acelasi model. din pacate pe net nu am gasit in romania modelul Kleber Viaxer AS  la dimensiunile dorite 165/70 R14. stiti careva de unde as putea sa fac rost de  unul sau ceva compatibil dpdv greutate & profil?   si mai am o singura  intrebare...de unde gasesc suruburi de prins piese de plastic (acei "braduti" de  unica folosinta) sau pentru tapiterie..?

Offline MRP

• Gold member
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #10 : Noiembrie 11, 2008, 10:23:13 a.m. »
si daca platesc 70 ron pe toate 4,o fi bine? marca sidem.noi ,cu factura !

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #9 : Noiembrie 10, 2008, 07:44:10 p.m. »
Eu am pus acum 2 saptamani SIDEM - facute la baia Mare, cei de la service le laudau foarte tare, pentru 25 lei/bucata!
Sa stii ca se pot schimba si fara brat ;)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #8 : Noiembrie 10, 2008, 06:03:02 p.m. »
BUCSA BASCULA FATA ( spre fata )
PRODUCATOR SIDEM 29.92
PRODUCATOR FEBI 31.92
PRODUCATOR LEMFORDER 34.30
PRODUCATOR SWAG 46.20
BUCSA BASCULA FATA DRP. ( spre spate )     
 PRODUCATOR FEBI 113.50
PRODUCATOR SIDEM 129.14
PRODUCATOR RP GUM 175.78
BUCSA BASCULA FATA STG. ( spre spate )
PRODUCATOR FEBI 114.88
PRODUCATOR SIDEM 133.81
PRODUCATOR RP GUM 175.78

Preturi lei cu TVA .
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2008, 05:35:18 a.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()