Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: problema la geamul spate  (Citit de 8696 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vgeorge

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti/Bucuresti
  • Mesaje postate: 40
  • Auto: O2 1.9 TDI
Re: problema la geamul spate
« Răspuns #8 : Septembrie 14, 2010, 12:08:00 p.m. »
Salutare.
Am si eu probleme la o O2.
A cazut geamul spate dreapta.Macara merge pt ca ridica geamul sus jos dar daca dau macaraua in jos, pot ridica foarte usor geamul.NU am avut probleme cu ridicarea geamului.Singura chestie este asta, cand am geamul lasat in jos il pot ridica foarte usor cu mana.Este de la macara sau este de la un al macaralei pt a prinde geamul?
Skoda Octavia 2 1.9TDI 77kw

Offline Tom

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
Raspuns: problema la geamul spate
« Răspuns #7 : Septembrie 08, 2008, 01:41:10 p.m. »
Macaraua se prinde de panoul acela de tablă astfel:
-pe panoul de tablă sunt prinse cu nituri 2 şine;
-pe aceste şine se montează sistemul de cabluri pt. acţionarea geamurilor-cabluri care se prind şi la motoraş;
-sistemul de cabluri este acţionat fie de un motoraş la geamurile electrice, fie de o manivelă la cele mecanice;
-motoraşul este prins la panoul metalic cu şuruburi.
Întâi se dă jos geamul, după care se dă jos panoul de tablă(cu tot cu macara, care este aşa cum am spus, prinsă în nituri de panou)
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2008, 02:14:33 p.m. de Tom »
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #6 : Septembrie 04, 2008, 11:01:05 p.m. »
Problema: geamul spate nu coboara iar la actionarea butonului s-a auzit o pufnitura. Macaraua functioneaza normal, cel putin asa se aude. Mare mester ma apuc si dau jos panoul de usa desfac si panoul de caree prinsa macaraua si observ ca geamul are un orificiu in care ar fi trebuit sa existe ceva(surub-bolt-orice...) Scot partial panoul metalic iar in interiorul usii vad inca 4 bolturi de plastic "pierdute" de alti meseriasi... in fine reusesc sa pun geamul inapoi si fac proba de rigoare, ..., geamul coboara-urca fara probleme. Singura problema a fost la final cu clipurile de pe panoul de interior(tapiterie) din care s-au rupt 5buc clipuri de prindere. Sfatul meu: inainte de a va apuca sa desfaceti panoul de usa sa va asigurati ca aveti la indemana clipuri de rezerva. Succes
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline euforic

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #5 : August 27, 2008, 01:37:44 a.m. »
Da, panoul acela metalic de care vorbesti are legatura cu macaraua. Eu  sambata am avut o problema asemanatorare...numai la mine a fost mai grav. Mi-e mi s-a rupt macarau cu totul si mi-a cazut geamul in usa, de nu am mai reusit sa-l ridic. Garaj nu am...asa ca am lasat-o la un prieten la service in garaj. Luni am sunat la service Skoda sa intreb de macara(doar de cea mecanica, pentru ca motorasul nu era afectat), iar ei mi-au spus ca ma costa aproximativ 360RON + manopera :-o . Prietenul asta al meu avea niste cunostinte la Skoda si asa ca mi-a adus doar macaraua mecanica si m-a costat cu totul 100RON(piesa plus manopera).
Toate acestea din cauza unui lemnisor cazut intre geam si cheder(cand geamul era dat jos), iar cand am apasat pe buton sa-l ridic, s-a rupt macaraua.
Prietena mea a patit ceva asemanator cu masina de servici, numai ca ei i-a cazut o pietricica si i-a tras o zgarierua pe geam, de sus pana jos.
Asa ca verificati geamurile la ridicare sau la coborare.
NU VERIFCATI GEAMURILE IN TIMPUL MERSULUI!
Skoda Fabia Confort 2001, 1,4, 16V, 75CP
CJ 85 BBO

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #4 : August 25, 2008, 07:53:06 p.m. »
Doru, coco_caty?
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline bratos_m24

• Doar inscris
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #3 : August 25, 2008, 01:10:04 p.m. »
ms ,o sa incerc sa caut pe cineva.... si inca ceva nu stie nimeni,macaraua de la geam ii prinsa de panoul ala de metal sau ii separat???adika daca dau jos tabla aia pica jos si gemul sau nu
skoda fabia1.4 16v 101cp 2004

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #2 : August 25, 2008, 01:05:42 p.m. »
Eu sper sa gasesti, dar la reprezentanta or sa iti spuna sa schimbi panoul... nu poti nitui cumva - vb. cu cineva care stie si tinichigerie daca nu gasesti piesele...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline bratos_m24

• Doar inscris
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 11
problema la geamul spate
« Răspuns #1 : August 25, 2008, 12:28:10 p.m. »
buna ,am o fabia din 2004 cu 4 geamuri electrice . acum 3 sapt am avut un accident si un idiot care nu sa oprit la stop ma luat din lateral.masina a stat in service unde sa schimbat usa dreapta spate .acuma problema mea este : motorasul de la geam este prin in trei suruburi,la mine unul este rupt iar geamul nu mai coboara decat cu trepidatii .la fel si la urcare,ca si cum ar scapa dintii de pe rotita.cine poate sa imi spuna daca am vreo sansa sa gasesc o rezolvare la problema ca sa nu mai merg la un servic . 0m0
skoda fabia1.4 16v 101cp 2004

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()