Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Indicator benzina intepenit  (Citit de 24093 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexuS

• Junior
  • *
  • Locaţia: Tg-Jiu
  • Mesaje postate: 86
Re: Indicator benzina intepenit
« Răspuns #27 : Martie 21, 2009, 10:42:26 p.m. »
imi pare ciudat cu acul indiator ca de obicei cind era pe rosu imi dadea mesajul ala cu alimentare si imi arata 60km acum cu toate ca era pe tot pe rosu imi arata 100 km nu mi-sa mai intimplat si sunt putin speriat ca ar putea avea ceva Si de condus economic hmmm port numar mare la picior ok mersi 
Alex OctaviaII TREND 1,6MPI  optionale TPM-MAXI DOT-TELECOMENZI-PDG-PROIECTOARE CEATA-CULOARE ALB CA

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #26 : Martie 21, 2009, 10:34:27 p.m. »
Probabil doar ai mers mai economic  :082:

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #25 : Martie 21, 2009, 10:33:08 p.m. »
e normal sa-ti indice asa daca in cei 40km ai avut un comsum mediu scazut, el (comuterul) aproximeaza distanta in functie de cat combustibil este in rezervor si consumul mediu scos la trip.
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline AlexuS

• Junior
  • *
  • Locaţia: Tg-Jiu
  • Mesaje postate: 86
Re: Indicator benzina sau maxi dot
« Răspuns #24 : Martie 21, 2009, 10:29:24 p.m. »
Salutare Salutare am si eu o problema acum doua zile am mers aproximativ 40km pe maxi dot imi arata ca pina la primu peco mai am de facut 110km. Dupa acesti 40 km pe maxi dot imi arata ca pina la primul peco mai am 100 km desi acul indicator era pe rosu si ar fi trebuit sa ma anunte ca mai am 60 km benzina pina la peco ceea ce nu mi-sa intimplat. ati avut aceasta problema ce sa fie care sa indice corect acul indicator sau maxi dotul??? help :056: help
Alex OctaviaII TREND 1,6MPI  optionale TPM-MAXI DOT-TELECOMENZI-PDG-PROIECTOARE CEATA-CULOARE ALB CA

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
R?spuns: Indicator benzina intepenit
« Răspuns #23 : Aprilie 10, 2008, 08:07:50 p.m. »
merci frumos :)

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #22 : Aprilie 10, 2008, 04:24:17 p.m. »
Pai o patrime e cam mult ca si salt , o optime mai o puteai neglija. NU am gasit inca documentatie pentru zona de senzor din rezervor , daca gasesc dau un semnal.
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #21 : Aprilie 10, 2008, 12:58:51 p.m. »
dodobird, glumeam doar  :046:
este prima data cand observ aceste fluctuatii, acum am mai facut un plin si o sa vad daca se repeta istoria.
perfect de acord ce zici tu cu acele, dar cum a tot valsat cu pana la o patrime din rezervor (care e mult) si pe urma a cazut brusc sub jumate, vreo zi-doua a coborat putin lin pana a cazut iar brusc pana la dunga rosie, m-a debusolat (bine ca n-am plecat la drum lung, ca se pare, nu prea mai aveam benzina). si n-am facut mai mult de 100 km in perioada asta, poate nici atat.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #20 : Aprilie 10, 2008, 08:59:18 a.m. »
Totusi sa nu fim exagerati in a urmari milimetru cu milimetru acele indicator (sau chiar alte ACE indicator). Ele au in mod cert un sistem de tip integrator (mecanic, electronic sau ambele) pentru a crea o imobilitate reala a acelor (in lipsa acestor sisteme acele noastre ar oscila nebuneste in zona reala a indicatiei). Ele daca vreti arata o medie (relativ zis) a valorii sunt totusi niste instrumente de prcizie asa-zis didactica (eroare in jur de 5%).

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #19 : Aprilie 09, 2008, 11:16:45 p.m. »
si la mine scade.......merg mai in forta putin ducand-o la 3500-4000 rot/min cativa km iar dupa ce m opresc la u eventual stop revine la nivelul initial....
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #18 : Aprilie 09, 2008, 10:52:56 p.m. »
 :046: Departe de mine sa fac misto de cineva , dupa cum spui tendinta de intepenire in pozitii intermediare se manifesta in partea de sus a cursei plutitorului. Efoarte normal sa se intepeneasca (cjhiar si mai sus-decat nivelul efectiv), un mic hop pe drum , val, parghia urca mai sus de nivelul normal de plutire, ajunge in zona cu frecare mai mare si ramane acolo pana la un alt hop mai mare, cand isi revine la nivelul benzinei. Sfatul meu ramane valabil = jumatate de rezervor , valuri si vezi daca nu cumva in timpul acestora chiar apare artificial generat blocajul . Deci, balansand masina , creste benzina"  :( - iar ai sa zici ca fac misto , nu este asa  :046:
Totusi mai poate fi ceva daca acul ramane intepenit MEREU in aceeasi zona cu exactitate , si de acolo cade brusc mereu optimea , poate fi nu blocaj ci senzorul care poate avea o zona proasta de lucru.

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #17 : Aprilie 08, 2008, 11:59:31 a.m. »
dodobird-faci misto de mine?   :018:  :D
inteleg sa se intepeneasca intr-o pozitie mai sus si sa cada brusc. Dar valseaza destul de mult, doar cand e in jumatatea de sus. Acum a scazut sub jumatatea rezervorului (a cazut brusc destul de mult, mai mult de o optime dintr-un foc) dar se comporta normal. Si mai ales ciudat e ca si crestea mult, cand eram in masina,  la un drum de 40 min-o ora sa zic (si din pacate nu-mi pune nimeni benzina in rezervor in trafic)
De baieti corpolenti fac rost sa joace tontoroiul pe masina daca e, as fi vrut sa stiu insa daca e vreo problema sau sa stau linistita ca am si altele mai seriose...

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #16 : Aprilie 08, 2008, 11:47:05 a.m. »
In afara ca NOAPTEA, cineva iti pune benzina in rezervor (invers, deci, ca in cartierul meu) fenomenul nu este imposibil. Acolo, senzorul este o parghie cu plutitor care se mai poate intepeni in articulatii mai ales in pozitii intermediare. Un exercitiu interesant si simplu consta in umplerea pe jumatate a rezervoruli cu benzina, si (aici cauti un baiat mai solid :) ) balasarea spatelui masinii prin apasarea ciclica (pt obtinere balans maxim) a unuia din colturile spate ale masinii. "Valurile" astfel create (in combustibil) vor misca amplu parghia plutitorului si 99% din cazuri se deztepeneste.
Off topic: daca totusi constati ca e vorba de primul caz , te rog sa-mi opresti si mie 2-3 nopti un loc de parcare langa masina ta (macar cale de 30-40 de litri !).

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #15 : Aprilie 08, 2008, 10:37:30 a.m. »
vi s-a intamplat ca indicatorul de combustibil sa valseze? La mine timp de aproape o saptamana a scazut ca apoi sa creasca iar cam cu o optime pana la o patrime din rezervor (si nu imediat, ci in intervale mai mari - ma debusolase total). Iar acum a cazut brusc cu o patrime si scade incet, normal.
E si asta vreo problema sau sa-i dau pace?
Multumesc

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #14 : Aprilie 07, 2008, 11:48:57 p.m. »
62 l !!
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline artistultehnic

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 109
  • Frumoasa
« Răspuns #13 : Aprilie 07, 2008, 10:41:26 p.m. »
 Am alimentat de la cea mai mare statie din tara.Nu am nici cel mai mic dubiu ca am fost inselat.Capacitatea maxima a rezervorului cu rezerva cu tot este de 55 l, sau de 62 l ?
Octavia Tour 1.6 MPI 102 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()