Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: ce parere aveti despre stopurile cu led-uri  (Citit de 27028 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
Re: ce parere aveti despre stopurile cu led-uri
« Răspuns #32 : Decembrie 07, 2008, 09:52:38 p.m. »
Si stopurile cu led-uri parca deranjeaza, daca te uiti in ele. Au punctele luminoase care stralucesc mai mult, comparativ cu lumina difuza a stopurilor obisnuite. Prefer un rosu mare si uniform decat o serie de puncte stralucitoare.

Sunt de acord cu cele scrise mai sus.
O jumatate de ora petrecuta in trafic in spatele unuia cu leduri te fac sa vezi puncte rosii inca o jumatate de ora.
De asemenea, privind aspectul din punct de vedere estetic, stopurile cu LED-uri nu mi se par un mare plus !
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #31 : Decembrie 07, 2008, 03:57:36 a.m. »
In cazul asta, iti sugerez sa te uiti mai atent la cum se aprinde si se stinge un led si un bec clasic.  Daca tu nu sesizezi nici o diferenta :039:

Offline Lrddth

• Gold member
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #30 : Decembrie 07, 2008, 01:27:44 a.m. »
Reacţionează mai repede? Adică? Se aprinde mai repede ca un bec normal sau ce? Crezi că e sesizabilă diferenţa aceea? O fi, cu aparate, dar ochiul uman n-o vede.
« Ultima Modificare: Decembrie 07, 2008, 01:33:32 a.m. de Lrddth »

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #29 : Decembrie 07, 2008, 12:21:24 a.m. »
Mda, si eu cred ca viitorul este al ledurilor, al becurilor economice, etc. Nu cred ca mi-as schimba stopurile stock. Sunt realmente mandru de ele :D . Primul lucru care m-a atras la O2 au fost stopurile. Cand mergeam noaptea in spatele uneia, efectiv ma hipnotizau... odata.... ma plimbam prin oras..... si la un moment dat m-am trezit in prin Bucuresti urmarind o O2....  @-)   :))Glumesc, era un amic cu care plecasem la drum.
Concluzie, stopurile de O2 care-mi dau senzatia ca "ard" nu le-as schimba ptr nimic in lume, dar as schimba becul normal tocmai pentru ca un LED reactioneaza mai repede.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
Raspuns: ce parere aveti despre stopurile cu led-uri
« Răspuns #28 : Octombrie 16, 2008, 04:40:51 p.m. »
Probabil viitorul va fi luminatia pe led avand multe avantaje cum sau scris mai sus, dar deocamdata tehnologia nu este foarte bine pusa la punct pentru ledurile de peste 5W. Un mare avantaj este lipsa unui filament in contextul imbatranirii acestuia / vibratii existente la un automobil.
Momentan nu depasesc in luminozitatea becurile traditionale , efect clar ziua.
Au in schimb raspuns mult mai rapid la actionare (calculele de mai sus -corecte- arata cel putin teoretic acest lucru).
Consumul este mult mai mic la aceasi valore de emisie in luxi dar pe fascicol coerent. Largirea unghiului facscicolului luminos rezida in pierderea drastica de intensitate luminoasa.
Mai este mult de lucru , pana atunci , raman pe clasic.
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #27 : Octombrie 07, 2008, 02:32:55 p.m. »
Pe mine ma deranjeaza si cele de la Audi.
N-am nimic cu "progresul tehnologic", dar cred ca la led-uri mai e de progresat (macar sa le puna un difuzor de lumina)
bicicleta

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #26 : Octombrie 07, 2008, 02:17:23 p.m. »
se spunea in postarile anterioare ca masinile care vin echipate din fabrica cu astfel de iluminare parte spate sunt cat de cat ok, probleme avem cu ce AM care sunt intr-adevar jenante atat pentru ochi cat si pentru cum arata. Exemple de masini echipate cu stopuri care au led-uri incorporate sunt destule, avem un model BMW la care led-urile se aprind si in functie de cum se apasa frana, si anume la o apasare lina se aprinde doar o parte din ele, pe cand la o franare brusca luminozitatea le creste considerabil.
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #25 : Octombrie 07, 2008, 02:01:52 p.m. »
Nu stiu care sunt stopurile "gen Lexus".

Eu unul ma refeream la Audi-urile de ultima generatie, la care stop-urile sunt niste contururi de luminite rosii. Nu sint led-uri?

Legat de viteza de reactie ... sa fim seriosi. N-o sa spuneti sa becurile obisnuite sunt SESIZABIL mai lente decit led-urile.
bicicleta

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
« Răspuns #24 : Octombrie 07, 2008, 01:04:31 p.m. »
Nu. Cele cu LED-uri.

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #23 : Octombrie 07, 2008, 12:58:10 p.m. »
Care cele de O2?
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
« Răspuns #22 : Octombrie 07, 2008, 12:54:49 p.m. »
Total de acord cu Daniel.

- noaptea cand esti aproape sunt deranjante
- ziua nu se prea vad
- din lateral nu se vad aproape de loc

Cele de Octavia 2 imi plac foarte mult - pacat ca nu sunt in acelasi stil si la Tour.
Ramane totusi o chestie de gust.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #21 : Octombrie 07, 2008, 12:27:04 p.m. »
Geo, pe mine ma deranjeza seara lumina ledurilor de la frana apasata, cand stau la stop in spatele unuia cu LED-uri in fund.

Si nu sunt carcotas ca ar fi prea acre LED-urile pentru mine. :P
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #20 : Octombrie 07, 2008, 12:13:20 p.m. »
cred ca foarte multi din cei care au postat aici fac confuzie intre stopurile cu leduri in locul becurilor si stopurile gen Lexus. acelea transparente, albe....... si ele au leduri. e, ca si Angel Eyes pe alte marci, si Lexus Style Lights arata nasol pe altceva in afara de Lexus..... de aici contrazicerile de mai sus.
deci, de precizat: aici se vorbeste despre iluminatul stopurilor cu leduri in loc de becuri!
sau nu?

tehnologia led este inca in faza de pionierat in industria automotive. de cativa ani numai marcile de prestigiu isi doteaza copii frumosi cu asemenea tehnologie.
LED (din engleză light-emitting diode, însemnând diodă emiţătoare de lumină) este o diodă semiconductoare ce emite lumină la polarizarea directă a joncţiunii p-n. Efectul este o formă de electroluminescenţă. <<De la Wikipedia, enciclopedia liberă citire>>
un led este net superior unui bec normal. ocupa cam de 50 de ori mai putin loc (2 mm2) si reactioneaza foarte rapid la aplicarea curentului. se aprinde mult mai repede decat un bec, consuma mult mai putin decat un bec (de aici martorul de bec ars din bordurile cu acest tip de senzor!), are o durata de viata mai mare. ca pret, un led este comparabil cu un bec. depinde si ce fel de led. nu sunt efecte deranjante pentru ochiul uman, nu fiti carcotasi. pe cati dintre voi va deranjeaza stopurile de la Passat? Sau S-Klasse? a, ca in farurile Lexus lumina iti intra fix in ochi, e altceva.

In cursele de Nascar LED-urile sunt folosite de ceva mai multa vreme. se vad mult mai usor in ceata si ploaie.
pentru masinile Skoda exista un "bec" inlocuitor pentru cel din stopuri confectionat dintr-un soclu pentru stop si 15-18 leduri. acesta NU da erori in IC pentru ca puterea este identica cu cea a unui bec normal.
Deci, domnilor, numai de bine!
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #19 : Octombrie 07, 2008, 09:35:10 a.m. »
Danzy, personal vorbind, proasta, apropos de titlu.

Am mai vorbit in trecut, pe la becuri, faruri si stopuri, ca nu imi plac pentru ca nu se vad din lateral, iar cand le privesti direct in gaurica, iti scot ochii cu lumina lor prea puternica, exact cum spune si Alex TM.

Madskillz, eu te inteleg ca vrei sa iesi in evidenta si te-or scoate din mediocritate, dar cu o mitocanie, pentru ca deranjeaza la ochi. Dar masina nu o face neaparat mai eleganta, ci mai "tipatoare". Iar eu zic ca stopurile de la Skoda, in general si de la Octavia, in particular, sunt frumoase si distincte (mai ales seara se distinge clar C-ul de un rosu cald de la Octavia si stii ca ea e chiar si pe intuneric).

Vedeti ce am sris si aici: http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=78.msg362#msg362
« Ultima Modificare: Octombrie 07, 2008, 12:56:26 p.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #18 : Octombrie 06, 2008, 10:51:14 p.m. »
Am vazut un reportaj pe Discovery despre aceste stopuri cu leduri. Ei sustineau idee ca ele salveaza vieti , acestea reactionand cu 0.2 secunde mai repede decat   becurile normale. Dupa calcule reiese ca  la o viteza de 100 km/h  , aceste 0.2 secunde inseamna aproximativ 6 metri ( mai exact 5,54 ) . Deci te poti opri cu 6 metri inaintea obstacolului. ( Acest lucru este pur teoretic , nu l-am aplicat )  :-B
« Ultima Modificare: Octombrie 06, 2008, 10:52:52 p.m. de Badeaioan »
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()