Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce inseamna de fapt o masina forjata? Si de ce o masina stock nu ar fi la fel?  (Citit de 41049 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Ce inseamna de fapt o masina forjata ?
« Răspuns #18 : Octombrie 10, 2008, 09:50:51 a.m. »
Alex, multumesc. In proportie de 75% iti dau dreptate, de restul de 25% patrez rezerve.
In general, cumperi o masina - te uiti si la om. Masina mea este forjata de 3-4 ori pe luna si numai din mers, unde oricum uzura e mai mica decat la plecarile de pe loc. Dar...dpdv tehnic, este ca noua, pt ca o intretin nevoie mare. Asa cum spunea Liviu, "iesirile" astea din rutina nu inseamna "forja".
Cred ca Nicu iti poate explica mai bine ce inseamna ture multe si dese...el este de "cursa lunga", eu ma multumesc cu "reprize scurte".  :P
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #17 : Octombrie 10, 2008, 09:12:12 a.m. »
 :70: :077: e dimineata, ei ei.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #16 : Octombrie 10, 2008, 08:43:53 a.m. »
La 160 pe bord ai 147 real, verificat de mine pe autostrada veche din RO :) Chiar bine se comporta... directia e stabila, probabil ca fara PDG ar sta mai bine pe drum.

Auleo...ce de off topic...upssss...scuze...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #15 : Octombrie 10, 2008, 08:36:56 a.m. »
"Acest tip spunea ca aproape tot timpul scoate pe Romania medie de 90 -100 km/ora . Bancuri de adormit copii ."

Da liviu, mare dreptate ai. Au trecut vremurile alea cand facem Satum Mare-Cluj In 2 ore sau Cluj-Bucuresti 5 ore jumate. Acum daca scot o medie de peste 60km/h sunt foarte multumit.

Si am mers cu masina cu 160-180, constant dar nu in Romania. La 180 se comporta f. bine si nu eram in zona rosie.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #14 : Octombrie 10, 2008, 08:03:35 a.m. »
Nici eu nu vreau sa supar pe nimeni.
Am avut pana acum mai multe masini, toate SH. Cu nici una nu am avut probleme, asa ca o sa merg mai departe cu principiile mele.

M-am gandit si la masina noua, dar mi se par bani aruncati. Devalorizarea este atat de mare, incat diferenta de bani merita riscul :)
bicicleta

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #13 : Octombrie 10, 2008, 06:36:56 a.m. »
Multi se lauda pe aici pe forum ca merg foarte tare . In adevar , putin sunt cei care cu adevarat merg tare . Am vazut scris " am mers cu 160-180 " . Intreb cat timp , unde ? Intreb fiindca spuneau ca in general nu pe A1 sau A2 ., asa ca din punctul asta nu cred ca sunt motoare obosite . Ca merg unii supraturat asta se poate , dar numai cand vor sa impresioneze sa demonstreze ceva sau la cateo depasire .
Este adevarat ca unii nu stim sa exploatam MAC-uri , adica nu respectam acele turatii minime de bun simt , dar masinile sunt construite sa fie exploatate atat de mari maestri , de oameni cu simtul soferiei cat si de hai sa spunem antitalente in ale soferiei . Consider ca nici intr-un caz motoarele nu sunt obosite . Dupa mine mai obosit este un motor din strainatate de pe o masina care face naveta zilnica pe autostrada si omul ii da pedala si merge sute de km cu viteza maxima sa ajunga la servici , respectiv acasa .
In legatura cu starea generala a masinii ( suspensie , caroserie , interior , etc.), aici este alta poveste , tine numai de cel care o exploateaza .
zilele trecute , m-am intalnit cu cineva care , pe urma a vrut sa-mi arate ce masina tare are . A demarat in forta , iar dupa prima curba , crezand ca eu am virat la dreapta spre casa a lasat-o moale . L-am urmarit cativa km si a mers sub limita legalului . Acest tip spunea ca aproape tot timpul scoate pe Romania medie de 90 -100 km/ora . Bancuri de adormit copii .
Nu am vrut sa supar pe nimeni , dar e un punct de vedere al unui tip care face mii de km . pe luna , care circula zilnic de foarte multi ani .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline relu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Rm Valcea
  • Mesaje postate: 483
« Răspuns #12 : Octombrie 10, 2008, 02:28:54 a.m. »
In cazul asta recomand o vizita la un dealer pt o masina noua. Niciodata nu o sa sti exact cum a fost condusa o masina sh. Poti sa dai peste un mos sau o baba care sa bruscheze masina sau sa mearga subturat si motorul ala sa aiba uzura mai mare ca unul forjat pe autostrada.
Nu vreau sa te descurajez in cumpararea unui sh, dar este bine sa nu pleci de la premize false ca orice masina tunata e rea si una fara tunning este buna.
Statistic vorbind se poate sa ai dreptate, dar viata bate filmul, asa ca la masini sh te uiti de 100 de ori , testezi de 10 ori si cumperi o data. Succes la cautari :082:
Skoda Octavia 2,  Trend, 2007, 1.4MPI, BUD
rosu corrida

Offline AlexTM

• Gold member
« Răspuns #11 : Octombrie 10, 2008, 01:53:51 a.m. »
Forjata = masina folosita in conditii grele: turatii mari, curbe stranse, derapaje (controlate sau ... nu), plecare cu scrasnit de roti, etc...
Pe scurt, solicitari care induc oboseala in motor/transmisie/suspensie (prin oboseala ma refer la cea din mecanica, la propriu).
Parerea mea e ca, STATISTIC, cei care-si tuneaza masina sunt mai ... pasionati ... si deci mai predispusi la a o solicita in conditii de raliu.

Daca masina ta e "forjata"? Nu stiu, spune tu. Oricum, faptul ca nu e, nu schimba statistica. Vad masini din astea zi de zi.

O masina tunata nu inseamna masina forjata, ci una PREGATITA pentru "forja". Acu' daca a si fost, nu stiu si nici nu ma intereseaza. Sa le cumpere altii, le doresc succes. Probabilitatea, repet PROBABILITATEA e mai mare ca sa fie obosita.
Eu o sa-mi iau una "netunata" (si poate voi nimeri una intr-o stare mai proasta decat a lui Florin ;) ). Statistica e una, poti sa dai si pe langa ;)

Disclaimer general: Sunt de acord ca toti colegii de pe forum care si-au marit puterea sau pus una/alta pe masina n-au facut-o pentru liniute sau pentru intors cu frana de mana.  :046: Se vede ca sunt discutii intre oameni normali, cu scaun la cap. Altfel n-as mai vizita forumul asta.
Eu vorbeam despre STATISTICI. Cu alte cuvinte, persoanele de fata se exclud ... :D
« Ultima Modificare: Octombrie 10, 2008, 02:06:36 a.m. de AlexTM »
bicicleta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #10 : Octombrie 10, 2008, 12:38:55 a.m. »
Daca Dl Moderator FLORIN imi permite, am sa-ti pun o intrebare, Alex: ce inseamna in acceptiunea ta "masina forjata" ?  :-? Si dau si un exemplu: eu detin o masina tunata, este forjata ?
Atentie, nu combat regula ta, dar cer explicatii care s-o sustina, dptdv. Mersi.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline relu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #9 : Octombrie 09, 2008, 10:53:05 p.m. »
Sau sunt mai multi de 140?

Relu,sunt doar 140 cp amarati,vai de ei.  O:)

Alex,ai si tu dreptate,ce sa zic .  :D

Amarati, amarati dar sunt cu 60 mai multi ca ai mei. Daca si Florin a forjat masina, atunci si eu trebuie sa recunosc ca am mers cu 170 pe autostrada.
Legat de cat de uzata este o masina sh datorita forjei, testul de compresie este sfant. Nu mai exista loc de intors.
rosu corrida

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #8 : Octombrie 09, 2008, 07:57:44 p.m. »
 Alex aici te contrazic, eu personal i-am facut resoftarea pentru a ma baza pe cativa caluti in plus la nevoie, nicidecum pentru liniute si alte prostii. In general merg linistit cu 170-180, menajind motorul :)) Glumesc.....
Land Rover Discovery 3

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #7 : Octombrie 09, 2008, 06:01:28 p.m. »

Relu,sunt doar 140 cp amarati,vai de ei.  O:)

Alex,ai si tu dreptate,ce sa zic .  :D

Offline AlexTM

• Gold member
« Răspuns #6 : Octombrie 09, 2008, 05:53:15 p.m. »
E mai mult psihologic. Nu ma uit la cele tunate pentru ca (in mintea mea) sunt facute pentru a fi forjate.
Acu' mai or fi si exceptii, asta e.
Poate ma mai insel. Stiu ca pot fi exceptii de ambele parti (adica inclusiv masini netunate dar forjate) dar regula e regula si gata.

Deci ... n-ajuta sa o aduci inapoi la 105 :)
« Ultima Modificare: Octombrie 09, 2008, 05:54:51 p.m. de AlexTM »
bicicleta

Offline relu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #5 : Octombrie 09, 2008, 02:02:34 a.m. »
Daca vrea 105 cai ajunge sa aiba talpa mai usoara si sa nu foloseasca restul de 35 :))
rosu corrida

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #4 : Octombrie 08, 2008, 11:55:02 p.m. »
 :P Daca vrea omu 105 CP trebuie sa i indeplinesc dorinta,nu ?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]