Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Impresii Noul Skoda Superb  (Citit de 151425 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Re: Impresii Noul Skoda Superb
« Răspuns #395 : Mai 30, 2011, 08:36:34 p.m. »
100% de acord.  :082:

« Ultima Modificare: Mai 30, 2011, 08:42:22 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #394 : Mai 30, 2011, 08:22:25 p.m. »
Si parere personala, varianta Combi este mai reusita dpdv al design-ului decat limuzina...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #393 : Mai 30, 2011, 01:00:03 p.m. »
Daca analizam exclusiv considerentele spatiu-fiabilitate, Superb-ul este cu adevarat imbatabil. Parerea mea este ca are ceva minusuri dpdv al design-ului exterior, in rest.........e o masina pe cinste.

Land Rover Discovery 3

Offline theoquda

• Junior
  • *
  • Locaţia: Ispra
  • Mesaje postate: 25
  • Auto: S2A 1,8TSI DSG
« Răspuns #392 : Mai 29, 2011, 11:27:29 p.m. »

theoquda: te felicit pentru ca ai avut curajul sa o comanzi fara sa stii nimic despre ea. fix asa am facut si eu si sunt super fericit cu troaca.
Merci pt felicitari, insa tin sa spun ca nu e chiar asa, ca nu stiam nimic despre ea.
Am mers cu ea - are un coleg un model foarte asemanator cu ala pe care l-am comadat eu, cu exceptia DSG si a catorva detalii/optionale. Acelasi motor. Am mers de la Bucuresti pana la Milano cu ea: am stat si la volan, si in fata si in spate si m-am simtit ca un rege, ca intr-un Mercedes; motorul ala de 1.8 avea mai multa putere decat imi cer nevoile mele si este extrem de silentios. Acum am o Octavia2, la mana a doua din 2005 cu FSI de 1.6 cu 100000km si ceva. Nu se compara cu Superbul...  B-) Te simti in el ca intr-o sufragerie, e f.bine izolat fonic, motorul e practic de doua ori mai puternic (asa l-am simtit eu), tinuta de drum impecabila. Pentru mine e maxim din cat pot sa imi doresc de la o masina. Si stiu ce zic: am calatorit cu tot felul de masini, muuult mai scumpe, muuult mai dotate, dar care ofereau mai mult decat am eu nevoie.
Pe langa asta, am mai avut sute de discutii cu el referitoare la masina.
Deci pot sa spun ca stiu aproape tot ce trebuie sa stie un simplu user; nu sunt car-crazy sau ceva... imi iau masina ca sa ne foloseasca, nu ca sa ma dau smecher sau sa imi consum surplusul de adrenalina. Am ajuns la concluzia ca este cea mai buna pret/calitate, tinand cont desigur de necesitatile familiei noastre.
 :082:
« Ultima Modificare: Mai 29, 2011, 11:33:47 p.m. de theoquda »

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #391 : Mai 29, 2011, 09:51:28 p.m. »
eu bateam in alta parte. masinile stau in curtici intr-adevar, dar nu in vama, pentru ca sunt bunuri de provenienta comunitara. asa ca daca vor exista intarzieri, nu se vor datora "vamii".
[mergedate]1306694995[/mergedate]
theoquda: te felicit pentru ca ai avut curajul sa o comanzi fara sa stii nimic despre ea. fix asa am facut si eu si sunt super fericit cu troaca.

Offline theoquda

• Junior
  • *
« Răspuns #390 : Mai 29, 2011, 09:06:51 p.m. »
In alta ordine de idei - desi acum e tardiv ca am comandat-o deja - unde gasesc si eu ceva informatii tehnice despre motorul asta 1.8 TSI 118kW ?

Va multumesc in prealabil.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #389 : Mai 29, 2011, 08:37:22 p.m. »
De la fabrica sunt trimise gramada la Curtici iar de acolo sunt repartizate care incotro dupa ce sunt achitate. Pana nu intra toti banii in contul importatorului masina nu pleaca de acolo. Din momentul cand le intra banii, mai dureaza cateva zile pana ajunge la dealer (maxim o saptamana).

L.E.: Doru a fost mai rapid. A postat in timp ce eu inca scriam...

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #388 : Mai 28, 2011, 06:34:24 p.m. »
Am si eu doua intrebari daca se poate:
1. Mi-am comandat Superb Ambition fara xenoane; sistemul AFS este disponibil numai cu pachetul xenon ?
2. la motorul 1.8 TSI transmisia este pe curea sau pe lant?

Va multumesc.
1. Da, doar cu xenon.
2. Pe lant (se chinuia dealerul sa ma convinga sa iau 1.8 TSI in loc de 2.0 TDI, ca e mai ieftina intretinerea ca are distributie pe lant si nu trebuie schimbata)
« Ultima Modificare: Mai 28, 2011, 06:38:41 p.m. de Cristi 71 »

Offline theoquda

• Junior
  • *
« Răspuns #387 : Mai 28, 2011, 05:59:47 p.m. »
No offence, dar pe ce te bazezi cand susti asta?  :-S
« Ultima Modificare: Mai 29, 2011, 09:13:28 p.m. de M i c u t z u »

Offline bibicel

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 109
  • Auto: OctaviaIIFL1.8TSIDSG
« Răspuns #386 : Mai 28, 2011, 03:52:24 p.m. »
1.8 TSI este pe lant
Octavia II FL 1.8 TSI DSG7 Business, PDG,tempomat,senzori parcare fata-spate,scaune fata incalzite,jante Pyxis,maxi dot,volan 3 spite cu padele,sumar piele,gri antracit

Offline theoquda

• Junior
  • *
« Răspuns #385 : Mai 28, 2011, 03:30:53 p.m. »
Am si eu doua intrebari daca se poate:
1. Mi-am comandat Superb Ambition fara xenoane; sistemul AFS este disponibil numai cu pachetul xenon ?
2. la motorul 1.8 TSI transmisia este pe curea sau pe lant?

Va multumesc.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #384 : Mai 19, 2011, 04:59:18 p.m. »
@ST76 - poate ar fi cazul sa schimbi service-ul ... iar pe joja nivelul de ulei ar trebui sa fie drept, nu oblic, parerea mea; eu nu am mai vazut asa ceva la nicio masina dintre cele care mi-au trecut prin mana, e prima oara cand aud asa ceva. Ca se scurge uleiul pe joja - ok, dar urma lasata pe joja (stearsa bine, sa nu te induca in eroare) ar trebui sa fie dreapta ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline vixen

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #383 : Mai 19, 2011, 04:50:36 p.m. »
Eu nu inteleg cum se poate aprinde martorul de ulei la un motor NOU pe benzina! Ceva nu este ok.
Skoda Superb 2, fara carton in fata la motor.

Offline ST76

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 48
  • Doar Inscris
  • Auto: Sk O2, 1.8TSI, DSG7
« Răspuns #382 : Mai 19, 2011, 01:10:34 p.m. »
Ciudat este ca m-am uitat peste tot si nu exista urme de ulei,si nici jos nu lasa pata.Dar si mai ciudat este ca dupa ce am ajuns acasa(motor cald) nivelul de ulei era la jumatate :-B Pana la urma la motoare tsi verificarea nivel ulei se face cu motor cald sau rece? :-/

Sunt curios ce ai rezolvat pana la urma. Ma confrunt cu o problema similara: am la bord 7800 k. pe la 5 mii si ceva mi s-a aprins martorul de nivel de ulei, am verificat joja si am completat. Zilele trecute, deci dupa aproximativ 2-2500 km, mi s-a aprins martorul iarasi (recunosc nu am mai verificat joja de vreo 7-800km). Am compeltat cu aproximativ 240 ml (ce imi ramasesera in bidon de la prima completare). Am mers imediat la service sa cumpar inca un litru. (ca o paranteza, i-am rugat pe cei de la service (Avia) sa ma ajute cu stabilirea nivelului corect insa cand am vazut ca mecanicul insista sa imi verifice nivelul cu masina pe teren inclinat, am facut-o singur). Deci nu am mai completat cu nimic in plus fata de cei 240 ml. A doua zi de dimineata, cu motorul rece, reverificand joja - nivelul spre maxim. Ma indoiesc ca cei 240 ml au facut diferenta intre nivelul de alerta si cel de maxim. Sau poate nu stiu eu sa citesc??? Pelicula de ulei de pe joja, care indica practic nivelul nu ramane ca o linie orizontala ci ca o linie oblica, intr-o parte a jojei este mai sus iar in partea cealalta este mai jos (presupun ca pana la extragerea jojei, pentru vizualizare, uleiul se scurge neuniform). Eu iau drept reper pentru nivelul uleiului partea cea mai de sus a liniei oblice - sper sa judec bine. Oricum, sunt destul de contrariat de variatiile de ulei, de cand anume trebuie verificat nivelul (motor rece / cald), de faptul ca pot sa interpretez un nivelul normal ca pe unul scazut si sa completez cu ulei, aducandu-l este maxim, sau invers sa nu completez desi nivelul este scazut si atunci risc sa se reaprinda martorul respectiv. Tot legat de acest martor, de fiecare data cand am intrebat in service, mi-au spus ca nu e absolut nici o problema ca s-a aprins martorul respectiv si masina nu a avut de suferit deloc - sper sa fie asa cum spun ei.

Offline victor77

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: 47.533313,25.545187
  • Mesaje postate: 160
  • Auto: Superb 2.0 TDI 170HP
« Răspuns #381 : Mai 11, 2011, 09:25:03 a.m. »
@Andrei 1980 ... Initial ala era termenul de fabricatie. Joi am platit avansul iar vineri asta era in sistem. Luni cand am mers sa semnez contractul era in sistem saptamana 45/2011 si asta a ramas pana in prezent. Oricum chiar si cu saptamana 45/2011 depasesc cele 16 saptamani din mail-ul prezentat anterior de la Porsche Romania referitor la termenii de fabricatie. Sper sa se mai modifice si sa apara mai repede.
Skoda Superb 2.0 TDI 125 KW 4x4  Ex: VW Golf IV 1.9 TDI ALH
Intotdeauna exista o prima data

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()