Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Noul Skoda Superb  (Citit de 116932 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
Raspuns: Noul Skoda Superb
« Răspuns #426 : Septembrie 22, 2008, 11:08:05 p.m. »
<Start gluma>
Deci tie un camion cu oglinzi ti se pare la fel de usor de parcat precum un Matiz (tot cu oglinzi) :P
<End gluma>
O2 1.6 FSI

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #425 : Septembrie 22, 2008, 10:59:24 p.m. »
pai oglinzile de ce le avem pe masina?? nu sa le folosim :76:
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #424 : Septembrie 22, 2008, 10:57:52 p.m. »
devine incomonda la condus prin oras.

Am condus-o si nu e deloc incomoda. Drept ca avea un motor 1,8 TSI.

Ce legatura este intre gabarit si motor referitor la parcare si manevrare prin oras  :-/
O2 1.6 FSI

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #423 : Septembrie 22, 2008, 10:55:54 p.m. »
Poate in Mediesu Aurit :) In SM e destul de aglomerat, mai ales pe la poduri... iar in centru, pe langa parc, trebuie sa ai noroc. Incearca sa dai cu spatele, iti vei dori senzori instant :)
Cand mi-am luat O2, datorita faptului ca are luneta mica, ziceau prietenii: ai crezut ca esti sofer, ai? :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline deerhunter

• Doar inscris
  • Locaţia: Satu Mare
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #422 : Septembrie 22, 2008, 10:42:26 p.m. »
devine incomonda la condus prin oras.

Am condus-o si nu e deloc incomoda. Drept ca avea un motor 1,8 TSI. Probabil ca nu e la fel de usor de parcat precum o Fabia in Bucuresti, dar la Satu Mare e ok.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #421 : Septembrie 22, 2008, 10:29:53 p.m. »
Cui se adreseaza?
Soferilor de taxi, de exemplu. Nu de la noi, pentru ca la noi se face taxi cu orice.
Insa in tarile "respectabile" o vad ca ideala pentru taxi, din cauza spatiului mare oferit pentru pasageri si bagaje.

Asta spune si la linkul lui Radu V, de la englzi si mi s-a parut o idee buna pentru ei, daca te gandesti cum arata taxiurile lor, cele butucanos traditionale.

Andrisantul cred ca este clasa de mijloc ce isi doreste o masina de familie spatioasa si la un raport pret-calitate corect si cinstit.

Scuza-ma, dar nici eu nu o vad ca masina de familie si aici sunt de acord cu Radu, ca devine incomonda la condus prin oras. Poate o a "n"-a masina in casa, cu care sa pleci pe afara in conditii de confort sporit. Si atunci inseamna ca nu mai e chiar clasa de mijloc.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #420 : Septembrie 22, 2008, 10:00:41 p.m. »
S-a mai discutat pe undeva ce este, de fapt, maşina pentru mulţi români. Nu are sens să începem şi aici. (Asta dacă nu cumva chiar aici s-a discutat.) Oricum, mulţi români îşi iau Seria 3, C-Class sau A4, majoritatea aduse din Germania, şi pentru care plătesc foarte mult timp şi foarte scump. Şi le cumpără, deşi nu şi le permit, pt că imaginea contează pentru român.

Cu riscul de a-mi sui in cap comunitatea... daca stai stramb si judeci drept, familia normala, rationala, care isi ia in Romania un Superb... nu e cam tot in categoria descrisa de tine mai sus? :) Care e diferenta intre a plati 25mii pe un Superb sau 25mii pe un Mercedes SH? Ca mie tot 25mii imi par  :046:
« Ultima Modificare: Septembrie 22, 2008, 10:03:38 p.m. de rvacaru »
O2 1.6 FSI

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #419 : Septembrie 22, 2008, 09:57:31 p.m. »
C-Class şi Seria 3 sunt modele mici şi ieftine de la cei 2 competitori, la fel ca şi A4 care, dotate cu tot ce se poate, bat un Superb, dotat la fel.

Cu afirmatia asta generalizata nu prea sunt de acord. Luate pe capitole, avantajele Superb fata de cele 3 modele din clasa medie-lux sunt multe, cel putin 3 sunt evidente: spatiu, portbagaj, costuri.

O2 1.6 FSI

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #418 : Septembrie 22, 2008, 09:52:05 p.m. »
C-Class şi Seria 3 sunt modele mici şi ieftine de la cei 2 competitori, la fel ca şi A4 care, dotate cu tot ce se poate, bat un Superb, dotat la fel. Pe lângă asta, target-ul celor de la BMW, Mercedes şi Audi nu este acelaşi cu target-ul celor de la Skoda, Ford, VW, etc.

S-a mai discutat pe undeva ce este, de fapt, maşina pentru mulţi români. Nu are sens să începem şi aici. (Asta dacă nu cumva chiar aici s-a discutat.) Oricum, mulţi români îşi iau Seria 3, C-Class sau A4, majoritatea aduse din Germania, şi pentru care plătesc foarte mult timp şi foarte scump. Şi le cumpără, deşi nu şi le permit, pt că imaginea contează pentru român.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #417 : Septembrie 22, 2008, 09:49:08 p.m. »
Daca cei din Bucuresti au nr. de tel al lui Vali Rupita (Chestiunea Zilei, acum are ceva emisiune taraf la ProFM) sigur va cumpara una, el e la al doilea Superb acum, dar modelul vechi :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #416 : Septembrie 22, 2008, 09:31:41 p.m. »
Mercedes si BMW sunt in topuri in clasa superioara, dar in clasa medie-superioara sunt mici copii la vanzari.

Vezi prin topurile de vanzari din Germania sa vezi ce masini vin dupa Golf/Astra... surpriza...C-Klasse si 3er... masini pe care le vad zilnic pe aici MULT mai des decat orice alta masina "facuta cu cap" de catre producatori "domestici" :)

PS: Era o gluma mai sus cu O2, insa trebuie sa iti doresti foarte mult spatiul din Superb ca sa lupti zi de zi prin oras cu o masina cu inca 30cm mai lunga decat (deja lunguiata) O2 si care, din pacate, sta cam prost cu vizibilitatea in spate. Asta a propos de clientii familisti rationali ;)

Ma bucur ca Superb este relativ ieftina, asa are o sansa in plus. Daca ar fi costat cat concurenta "premium" s-ar fi autoexclus din start.

@AlexTM: Excelent punctat cu taximetria. Si mie mi se pare o masina _perfecta_ pentru taxi (in vest, evident).
« Ultima Modificare: Septembrie 22, 2008, 09:48:29 p.m. de rvacaru »
O2 1.6 FSI

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #415 : Septembrie 22, 2008, 09:07:48 p.m. »
Nu e chiar asa de spatioasa Octavia 2. Am si familie si Octavia deci stiu ce vorbesc.

Eu nu m-as grabi sa dau verdicte si sa prezic succesul modelului. Oricum pentru Skoda o sa fie un model de succes chiar daca unii sunt sceptici. Din nou va aduc cu picioarele pe pamant pe cei care comparati cu Mercedes, BMW, etc. Prin traditie si nume sunt marci care isi au clientii lor, unii rafinati, altii snobi, dar toti cu bani garla. Superbul nu concureaza cu aceste masini, pentru ca are concurenta destula in clasa medie superioara. Mercedes si BMW sunt in topuri in clasa superioara, dar in clasa medie-superioara sunt mici copii la vanzari. Sa faci o masina cu finisaje de lux si motorizari puternice eu zic ca poate sa faca orice uzina cu traditie in constructia auto, insa costurile sunt pe masura. Provocarea vine atunci, cand trebuie sa realizezi o masina fiabila, dotata, spatioasa, economica si competitiva in raport cu concurenta, totul la un pret rezonabil pentru multa lumea. Multi incearca, putini reusesc. S-au aruncat in joc multe modele care se lupta pentru suprematie in aceasta clasa dominata in Romanie fara echivoc de VW Passat. Modele noi care se aseamana foarte mult unele cu altele la performante si tehnologii implementate. Acum 10 ani era o mare diferenta intre modele, unele mai reusite, altele mai putin. Utati-va acum la Mazda6, C5, 407, Insignia, Avensis, Mondeo, Genesis, 300C, S60, Laguna3, Accord si lista poate continua, toate ofera acelasi lucru, motoare mai puternice si mai economice, confort sporit, siguranta de 4-5 stele, gadgeturi elctronice de mare efect, toate acestea la preturi parca din ce in ce mai mici fata de modelel anterioare (raportat la cat primeste clientul).
Cine va iesi invingator din aceasta batalie? Sunt sigur ca nu va exista un invingator clar, fiecare isi va revendica o felie cat mai mare, putem doar sa speram ca masina creata de Skoda (care a facut mari investitii in departamentele de proiectare si cercetare si acum se vad rezultatele), indiferent de succes sau nu, se va ridica la nivelul asteptarilor celor care se vor hotara sa isi aleaga ca tovaras de drum Noul Superb.

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #414 : Septembrie 22, 2008, 08:34:23 p.m. »
Andrisantul cred ca este clasa de mijloc ce isi doreste o masina de familie spatioasa si la un raport pret-calitate corect si cinstit.

Adica o Octavia 2?  :))
O2 1.6 FSI

Offline deerhunter

• Doar inscris
  • Locaţia: Satu Mare
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #413 : Septembrie 22, 2008, 08:11:00 p.m. »

M-am intrebat si eu cui se adreseaza?... Tinerilor, in general? Nu cred, pentru ca Superbul nu va fi niciodata un model sport. Seniorilor, care cauta confort, eleganta si prestigiu? Iarasi nu, pentru ca masina nu are inca un nume de renume si are accente agresive in ea. Poate lupilor tineri (gen directori tineri) care cauta sa iasa in evidenta cu ceva nou si sa isi etaleze rangul si starea materiala, dar nu au renuntat inca la ideea unei curse cu masina, eventual in bataia vantului, daca ar fi decapotabila.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #412 : Septembrie 22, 2008, 07:09:41 p.m. »
Cui se adreseaza?
Soferilor de taxi, de exemplu. Nu de la noi, pentru ca la noi se face taxi cu orice.
Insa in tarile "respectabile" o vad ca ideala pentru taxi, din cauza spatiului mare oferit pentru pasageri si bagaje.
bicicleta

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]