Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !  (Citit de 313476 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Re: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !
« Răspuns #322 : Ianuarie 12, 2012, 08:48:28 p.m. »
In decembrie 300 ron Asirom B4.1.9TDI
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline popam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita (Ro)
  • Mesaje postate: 484
  • Iubiti natura, respectati-o!
  • Auto: SOT 1,9 TDI 74KW '08
« Răspuns #321 : Ianuarie 12, 2012, 08:42:28 p.m. »
Va salut prieteni, cam la cat a ajuns asigurarea RCA anul asta?!
Anul trecut in martie, la Asirom am dat 437 lei/an!
Cam cat sa fie acuma?!
SOT  AXR 1,9TDI PD 2008  74KW
Incerc sa invat din mers...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #320 : Ianuarie 04, 2012, 09:31:20 p.m. »
Am uitat sa precizez: RCA 6 luni tot la Alllianz, aceeasi masina, pret 166 RON :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline redmax

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 1
  • Auto: Octavia II 1.9TDI
« Răspuns #319 : Ianuarie 04, 2012, 09:27:54 p.m. »
Cascu 800euro pentru valoare de 11.000 euro - unica / pret de catalog 20.000
Elegance 1.9TDI 77Kw din 2006
RCA-ul nu l-am mai facut la ca mi-au facut de la 570 RON anul trecut la 720 anul acesta si mi-am facut cu 420 de ron la ASIROM.
Baieti buni cei de la Asirom. Am avut la ei o dauna destul de mare anul trecut si au platit fara probleme.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #318 : Ianuarie 04, 2012, 09:17:28 p.m. »
24.000 RON + 2400 RON dotari suplimentare.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #317 : Ianuarie 04, 2012, 12:22:52 p.m. »
La ce valoare asigurata?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #316 : Ianuarie 04, 2012, 10:14:08 a.m. »
CASCO la Allianz, motor 1.8T, masina din 2003, valoare 950 lei in 4 rate cu fransiza zero.

Offline gilbertinos

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia TSI 1.2 86 cp
« Răspuns #315 : Decembrie 06, 2011, 02:26:31 p.m. »
Eu, ca administrator de parc auto va pot da mii de sfaturi si visavis de RCA si visavis de casco si visavis de brokeri....
Ce va pot eu spune in acest moment este sa va faceti RCA unde doriti voi (preferabil unde e ieftin, insa aveti grija daca aveti casco la alta societate,  extinderea acesteia la extern costa, daca e la aceiasi societate e gratuita). Casco, in schimb, va dau un top: Allianz, generali, groupama, omniasig..... mai departe sunt riscanti... brokerii... asa este, te pot sfatui, insa nu trebuie sa uitam ca si comisioanele pe care le incaseza sunt diferite de la o societate de asigurari la alta... Puteti insa sa iesiti mai ieftini la un broker decat la o societate de asigurari daca negociati cu el sa mai dea din comisionul lui.... in rest.... bafta!!!!

Offline c.iulian

• Junior
  • *
  • Locaţia: buzau
  • Mesaje postate: 47
« Răspuns #314 : Decembrie 06, 2011, 09:04:23 a.m. »
rca 317,9 groupama+10lei bonus,1,9tdi-un an
skoda octavia 1-ALH 90CP,ARGINTIU BRILIANT 2006

Offline Adrian37

• Doar inscris
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: SKODA
« Răspuns #313 : Decembrie 05, 2011, 12:05:27 a.m. »
sincer...in mod normal ar fi sa nu vina dupa mine ci dupa cei care mi-au emis mie o polita....ar fi interesant de vazut un poll.... sa vedem cati dintre noi isi iau cel mai ieftin rca si cati isi permit sa plateasca dublu sau poate triplu pentru acelasi serviciu...
Nu trebuie sa ma condamnati ca nu imi permit sa iau un rca mai scump... oricum e o tara libera si fiecare face cum considera... Mentionez a "n" a oara ca eu nu circul decat in oras si asta destul de putin... Poate ca daca as face cateva mii pe luna si as avea drumuri in toata tara m-as mai gandi....oricum... mai am vreo 15 zile asigurare timp in care ma mai pot gandi ... ce e mai bine pentru mine...

Stimati colegi, urmarind framantarile voastre m-am decis sa pun aici cateva informatii in cunostinta de cauza, in speranta ca vor ajuta pe cineva in viitor.
Spun in cunostina de cauza deoarece activez in domeniul asigurarilor ca BROKER de mai bine de 6 ani, perioada in care m-am confruntat cu o multime de situatii.
Problemele dezbatute aici au un numitor comun si anume lipsa de informare. O lipsa de informare mult mai profunda decat pare la prima vedere. Va voi demonstra.
Insa inainte de asta vreau sa clarificam cateva notiuni:
agent de asigurare = angajatul unei companii de asigurari
broker= consilier in asigurari care are in portofoliu toate societatile de asigurari
Incep cu o intrebare. Ce este o asigurare (RCA, CASCO, pentru locuinte, de viata, etc)?
Raspunsul il avem in noi chiar daca nu stim sa il exprimam in cuvinte. O asigurare este o PROMISIUNE. Promisiunea ca daca in viata mea se produce un eveniment, o anumita societate de asigurari, contra unei sume de bani, imi preia riscul. Dar atentie.... doar acel risc pentru care platesc. Asiguratorii nu sunt societati de binefacere. Sunt societati infiintate ca sa produca profit pentru actionari.
Si atunci de unde stiu eu de la cine si ce produs sa cumpar? Vrei un CASCO... e foarte simplu o sa spui...merg  si intreb in prima agentie de asigurari. Cunoastem cu toti raspunsul pe care il vei primi. “Noi avem cel mai bun(ieftin, complet, etc) CASCO !’ Daca esti impulsiv sau optimist inchei polita pe loc. Dar daca esti circumspect? Mergi la urmatoarea agentie. Si de aici incepe circul…. Si astia au cel mai bun CASCO. Mergi la alta…si astia au cel mai bun CASCO. Esti in ceata…. Vii acasa si incepi sa cauti pe internet. Ceata este si mai groasa ca inainte. De ce? Pentru ca nu exista ceea ce cauti. Pentru ca nu exista produsul perfect. Exista numai produsul de care ai nevoie. Si cum stii de ce ai nevoie? Ai 2 metode: te apuci de citit totul despre asigurarea pe care o doresti… de unde gasesti aceste informatii sau acorzi increderea ta unui broker. De ce unui broker? Pentru ca avand posibilitatea de a lucra cu toate companiile poate fi impartial si te poate sfatui ce sa alegi. Un broker castiga bani primind comisioane de la societatile de asigurari. Ori cumperi printr-un broker ori direct la o societate pretul este acelasi, in sensul ca nu plateti mai mult ca ai ales sa lucrezi cu el. In general nivelul de comisionare este simtitor egal la toate societatile deci nu ar trebui sa ai suspiiciuni ca te directioneaza catre o companie din motive personale. Pot exista si aceste motive insa generate de lipsa de cunoastere a tuturor produselor. Sunt si printre noi si superficiali si incepatori. Ca peste tot.
Ce poate face un broker pentru tine? Sa cauti impreuna cu el produsul de care ai nevoie. Sa iti explice ce acopera acesta si ce excluderi are. Cat te costa. Si de ce te costa atat. In general in pretul asigurarilor auto un rol important in au si datele personale ale proprietarului (varsta, aria unde locuieste, daca e bugetar sau nu, daca are copii minori sau nu, etc).
Dar poate mai mult decat sa iti ofere o solutie la problema ta, un broker are un rol definitoriu post vanzare…sa aiba grija de clientul lui. Sa il protejeze de abuzurile unor functionari ai asuguratorilor care au si ei sefii lor cu directive clare de a reduce nivelul platilor pentru despagubiri.
De aceea ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte de a cumpara o asigurare de la un supermarket. Cand vei avea probleme, tinerica de acolo ti le va rezolva? Pe ea o vei suna? Ea te va consilia si proteja? Dar agentul de asigurare? Te va consilia el impotriva propriei companii?
Dar cum poate un broker sa va protejeze? Am scris mult acum. Cu scuzele de rigoare in masura in care am starnit interesul cuva o sa mai scriu si cu alta ocazie.
Mult noroc va urez in jungla urbana.

Offline Ronald

• Junior
  • *
  • Locaţia: Piatra Neamt
  • Mesaje postate: 35
  • Auto: 1.8/160cp, TSI
« Răspuns #312 : Decembrie 03, 2011, 05:54:34 p.m. »
RCA si Casco le am la AllianzTiriac. Cand am avut nevoie au fost foarte rapizi.  :082:
Skoda Octavia - facelift, business,negru perlat, 1.8 TSI/160 cp, tempomat, senzori parcare spate, radio Bolero,duze stropitor incalzite.
NU FURA! Guvernul nu incurajeaza concurenta!

Offline Hudrea

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Doar Inscris
  • Auto: Oct1 1.8T Elegance
« Răspuns #311 : Decembrie 03, 2011, 04:33:52 p.m. »
160 lei/6 luni la 1800cc

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #310 : Decembrie 03, 2011, 04:20:48 p.m. »
RCA pentru 1 an pentru masina din semnatura: 481 RON, la Asirom.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #309 : Noiembrie 11, 2011, 10:13:14 a.m. »
Nu te condamna nimeni, nu intelege gresit.
Erau argumente pentru alegerea unui RCA la un asigurator serios si atat. Sau cel putin sa fie evitati cei despre care stim ca sunt neseriosi.

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: rm valcea
  • Mesaje postate: 155
  • vreau sa stiu cat mai multe despe motorul 1.2 htp
  • Auto: fabia 1.2 60Cp 44 kw
« Răspuns #308 : Noiembrie 11, 2011, 08:51:17 a.m. »
sincer...in mod normal ar fi sa nu vina dupa mine ci dupa cei care mi-au emis mie o polita....ar fi interesant de vazut un poll.... sa vedem cati dintre noi isi iau cel mai ieftin rca si cati isi permit sa plateasca dublu sau poate triplu pentru acelasi serviciu...
Nu trebuie sa ma condamnati ca nu imi permit sa iau un rca mai scump... oricum e o tara libera si fiecare face cum considera... Mentionez a "n" a oara ca eu nu circul decat in oras si asta destul de putin... Poate ca daca as face cateva mii pe luna si as avea drumuri in toata tara m-as mai gandi....oricum... mai am vreo 15 zile asigurare timp in care ma mai pot gandi ... ce e mai bine pentru mine...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]