Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !  (Citit de 313098 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !
« Răspuns #1042 : Aprilie 18, 2016, 06:08:57 p.m. »
Mda, nu stiu ce sa zic, sa dea Dumnezeu sa te despagubeasca Carpatica in caz de ceva. Dar mai bine sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie.

Casco mai vechi de 10 ani merg si la firmele celelate, daca e continuitate, si masina mai are inca ceva valoare de piata. In rest nu te accepta, contract nou.

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #1041 : Aprilie 18, 2016, 05:45:18 p.m. »
Singura firma care face casco la masini mai vechi de 10 ani e carpatica. La locuinta am obligatoria la euroins iar facultativa la carpatica.
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1040 : Aprilie 18, 2016, 04:21:11 p.m. »
Daca tot trebuie, le iau pe cele mai ieftine.
Mda, ai oameni la lucru, ii pui la masa, ca asa te-ai inteles, lor le dai parizer, si tu in camera de alaturi mananci pastrama.
Intrebare pentru cei care au si CASCO, unde aveti casco?
De ce nu faceti casco la Euroins, la City? Ca aceste firme au si casco in oferta, si asigurari de locuinte, etc.........De ce? Pentru mine ma duc la o firma ok, pentru altul ma duc la o firma, care desi vinde pe piata, are mii de reclamatii, are sceptrul falimentului deasupra capului, etc.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1039 : Aprilie 18, 2016, 04:16:47 p.m. »
Nu ma intereseaza rca dar trebuie s-o cumpar.
Eu sunt curios daca miine ar fi legea altfel: se renunta benevol la RCA(cine vrea), dar ai gresit, ai platit. Sa vedem cati ar renunta la RCA.....? Pentru 300-2000 de lei pe an(functie de n factori) sa platesti odata 10000 de E cand ai lovit neintentionat un BMW din 2016. Eu unul as plati RCA, desi  am lovit pana acum o singura data o masina, in 2001, un spoiler zgariat, cu o reparatie infima ca si valoare.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1038 : Aprilie 18, 2016, 02:01:19 p.m. »
Cum ar putea cineva previziona care este urmatoarea societate de asigurari care va intra in colaps? Cand am incheiat rca-ul la City pe calculatorul de rca de la Emag, City Insurance figura printre societatile cu cele mai putine reclamatii. Si cei care am incheiat asigurare la ei cred ca am fost de buna credinta si nu am dorit in felul acesta sa aducem prejudicii celorlalti participanti la trafic in eventualitatea producerii unui eveniment rutier. Ce ar trebui sa facem, sa alegem rca pe criteriul cel mai scump este cel mai bun? Eu nu ma vad platind 900 de lei pe an la Tiriac. Nu este normal sa platesti renumele, am platit pentru un serviciu pe care trebuie sa-l primesc. Intr-o tara civilizata asa se intampla. Cred ca asiguratorii ar trebui controlati mai bine de organismele abilitate astfel incat sa nu sufere consumatorii.

Corect si adevarat. Ma bucur cand putem sa gandim nepartinitor si sanatos :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #1037 : Aprilie 18, 2016, 09:52:40 a.m. »
Piata e libera. Daca mai erau Astra aveau cea mai buna oferta si eu plateam cel mai putin. Nu ma intereseaza rca dar trebuie s-o cumpar. Eu vreau mere, dar trebuie sa iau pere. Daca tot trebuie, le iau pe cele mai ieftine.
Nu-s responsabil ca nu cumpar de la Bogdi groupama, de exemplu? ASF-ul este? Daca este, sunt si eu.
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1036 : Aprilie 18, 2016, 09:20:06 a.m. »
Nu pare a fi o societate de asigurari intrata de curand pe piata romaneasca. Pe site-ul lor apare ca data de incepere a activitatii 23.10.2001.

„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1035 : Aprilie 18, 2016, 09:08:39 a.m. »
Nu intotdeauna cel mai scump e cel mai bun (valabil si la masini :) ). Tin minte ca au fost colegi care au scris aici ca au primit oferte mult mai mari de la asiguratori gen Euroins si Astra decat de la ceilalti.
Se poate alege un asigurator care are vechime pe piata noastra si despre care se stie ca e serios, nu unul care de abia intra pe piata si e cel mai ieftin.  ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1034 : Aprilie 18, 2016, 09:04:39 a.m. »
Cum ar putea cineva previziona care este urmatoarea societate de asigurari care va intra in colaps? Cand am incheiat rca-ul la City pe calculatorul de rca de la Emag, City Insurance figura printre societatile cu cele mai putine reclamatii. Si cei care am incheiat asigurare la ei cred ca am fost de buna credinta si nu am dorit in felul acesta sa aducem prejudicii celorlalti participanti la trafic in eventualitatea producerii unui eveniment rutier. Ce ar trebui sa facem, sa alegem rca pe criteriul cel mai scump este cel mai bun? Eu nu ma vad platind 900 de lei pe an la Tiriac. Nu este normal sa platesti renumele, am platit pentru un serviciu pe care trebuie sa-l primesc. Intr-o tara civilizata asa se intampla. Cred ca asiguratorii ar trebui controlati mai bine de organismele abilitate astfel incat sa nu sufere consumatorii.
Va intreb altceva: daca conteaza doar asiguratorul cel mai scum pe acelasi principiu de ce ati cumparat skoda si nu volkswagen sau audi?
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2016, 09:06:56 a.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1033 : Aprilie 17, 2016, 03:41:50 p.m. »
Cat mai rezista firma respectiva si, cu mult noroc in caz de dati peste careva, poate fi ok. Cam multe conditii...
Eu consider RCA-urile la firme de genul asta riscant, dar ar fi mai bine sa si-l asume cel care incheie asigurarea, nu eventualii ghinionisti care au nevoie de politele alea.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #1032 : Aprilie 17, 2016, 03:41:13 p.m. »
Pai mai avem un motiv, Dorule. Incercam sa-i redresam financiar ca nu e in interesul soferilor sa ramana pe piata doar o firma sau doua. :))

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1031 : Aprilie 16, 2016, 10:53:08 p.m. »
Si eu am RCA la una din masini tot la City. Din acelasi motiv ca si Corin :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1030 : Aprilie 16, 2016, 07:21:39 p.m. »
Las ca vine acus legea buna, te loveste unul de la tiriac , si te duci sa i repari unde ai rca, adica la city, urmand decontare directa ulterior.atunci sa vezi zgarcenie!

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1029 : Aprilie 16, 2016, 04:57:52 p.m. »
Probleme si la City Insurance:
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va declanșa procedura de redresare financiară la City Insurance, al patrulea asigurător RCA în 2015, după ce a constatat, în urma unui control inopinat, că societatea are nevoie de peste 155 milioane de lei pentru reîncadrarea în marja de solvabilitate minimă.
Și toate cele 3 mașini din familie sunt asigurate la ei. Sper sa o mai duca măcar anul acesta  :D

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #1028 : Aprilie 16, 2016, 04:52:27 p.m. »
Mi-am facut rca pe un an cu b12 la City(a biruit zgarcenia din mine): 266 ron. Urmatoarea firma oferea cu 100 ron mai mult, dar cum inca mai am 3 zile la Astra nu ma intereseaza urmatoarea care da coltul. Oricum am platit cu 17 lei mai mult ca anul trecut. [-(

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]