Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !  (Citit de 312982 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !
« Răspuns #1147 : Martie 23, 2018, 02:18:17 p.m. »
Am citit f bine, asta cu recuperatul banilor este o smecherie ca sa te castige de client. Recuperatul banilor de la un asigurator la altul (de multe ori compensarea lor) se face dupa o perioada destul de lunga de timp, iar reparatia masinii tale se face in 1-2 saptamani. Pana iti reinnnoiesti tu polita de asigurare casco, Groupama mai mult ca sigur ca nu isi recupereaza banii de la RCA-ul vinovatului; Ca urmare te taxeaza imediat cu eveniment si iti mareste prima. Am fost patit asa de 2 ori...o data mi s-a intamplat evenimentul in octombrie, si in 1 septembrie anul urmator, cand mi-am reinnoit polita casco, Groupama nu isi recuperase banii de la Carpatica (sau cel putin asa au declarat), deci m-au incasat cu ditamai evenimentul. Au avut 11 luni la dispozitie sa isi recupereze banii, si au spus ca nu au primit nimic.
Nici in anul urmator nu au vrut sa revina asupra deciziei, nici nu mai stiau ca avusesem casco cu regres.
asa ca mergi din prima la o firma de casco care accepta casco cu regres fara malusare (Tiriac si Generali), nu te mai lua dupa manipularile directorilor de agentie.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #1146 : Martie 23, 2018, 01:28:47 p.m. »
@TLGTC: ce ti-a spus directorul agentiei este o minciuna....de 2 ori Groupama mi-a marit polita de asigurare ptr ca am avut casco cu regres. Anul acesta am vrut sa revin cu casco la ei, m-am interesat si au aceiasi politica..doar ca nu iti mai iau fransiza de 100 euro, in caz ca recurgi la casco cu regres.
Ia mai intereseaza-te si la altii, eventual suna la call- center.
Ia mai citește o data răspunsul: dacă dosarul se recuperează ... Trebuie să fii foarte atent la detalii. Aproape ajungi să dai acatiste la biserică să își recupereze asigurătorul tău banii :)

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1145 : Martie 23, 2018, 01:17:38 p.m. »
Regres:
Caz1: te duci la RCA, faci poze, faci dosar de dauna, esti nemultumit, vii la casco cu regres, se repara masina, se da in judecata sau negociere, pe baza confruntarii ambelor dosare se recupereaza toti banii, nu te inregistrezi cu dauna.
caz2: refuzi sa te duci la RCA(alt oras, etc), faci pe casco cu regres, se fac poze, se repara masina, se trimite la firma de RCA, incep tergiversarile, ca aia nu trebuia inlocuit, ca nu trebuia vopsire a doua elemente ci unul si un retus, etc, etc, recuperare partiala a daunei chiar dupa proces, deci paguba la firma de casco, deci dosar la tine.
Sunt niste norme de aplicare, candva asa se aplica, acum e mai complicat cu recuperarea, sunt tergiversari, de multe ori pana la reinnoirea noului contract de casco nu se recupereaza banii, etc.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1144 : Martie 23, 2018, 01:05:57 p.m. »
Radu, ce ai scris tu este 100% corect.
Fix la fel mi s-a intamplat si mie.
@TLGTC: ce ti-a spus directorul agentiei este o minciuna....de 2 ori Groupama mi-a marit polita de asigurare ptr ca am avut casco cu regres. Anul acesta am vrut sa revin cu casco la ei, m-am interesat si au aceiasi politica..doar ca nu iti mai iau fransiza de 100 euro, in caz ca recurgi la casco cu regres.
Ia mai intereseaza-te si la altii, eventual suna la call- center.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #1143 : Martie 23, 2018, 01:02:32 p.m. »
Eu lucrez cu Groupama și am vorbit cu cel care îmi serviseaza polițele care este și directorul agenției. Dacă dosarul deschis pe Casco se recuperează prin regres de la RCA-ul vinovatului nu se considera eveniment și prima pe anul viitor nu va crește. La alți asigurători nu știu.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1142 : Martie 23, 2018, 12:23:48 p.m. »
Ti-am dat si articol din lege, ti-a spus pe sleau si bogdanpiatra, iar tu o tii in continuare pe-a ta cu malusu' la casco :))
Acelasi lucru mi l-au zis si mie la casco... Stiu, mi se pare o mare porcarie insa traim in lumea a treeia iar astia vor cu tot dinadinsul sa ne scuture rau de bani. Uite exact raspunsul primit: "In cazul unui accident in care nu sunteti dumneavoastra vinovat, va puteti repara masina pe asigurarea Casco, insa, odata deschis dosarul de dauna pe CASCO, societatea de asigurare isi recupereaza banii de la compania de RCA iar dumneavoastra o sa ramaneti in evidenta lor cu un dosar de dauna pe CASCO. Prin urmare, la reinnoire prima de asigurare va creste."

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1141 : Martie 23, 2018, 10:30:10 a.m. »
da, o tin, si asta ptr ca in asigurari socoteala din lege nu se potriveste cu socoteala  de la fata locului. Stiu si eu asigurati care au ramas cu paguba in buzunar, si cu legea in brate. Si asta ptr ca asa ,,a vrut muschii  dela firma de asigurari'', care are norme diferite fata  de legile in vigoare.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1140 : Martie 22, 2018, 07:53:18 p.m. »
Ti-am dat si articol din lege, ti-a spus pe sleau si bogdanpiatra, iar tu o tii in continuare pe-a ta cu malusu' la casco :))

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1139 : Martie 22, 2018, 02:27:39 p.m. »
ar fi bine sa fie asa...
La casco, la societatile Groupama, Asirom si Omniasig, daca iti repari masina pe casco cu regres asupra firmei de RCA a vinovatului, ti se considera eveniment si in anul urmator iti cresc prima.
Chiar in toamna m-a lovit un tataita in spate, si intai am incercat sa fac reparatia prin casco la Asirom (unde am eu casco) cu regres asupra firmei de RCA a vinovatului. Inca de la inceput cei de la Asirom mi-au spus clar: daca fac asa, la anul imi vor creste prima.
asa ca am apelat direct la firma de RCA a vinovatului (care, spre surprinderea mea, a fost super OK).

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1138 : Martie 22, 2018, 01:42:48 p.m. »
Decontarea directa nu influenteaza BM.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1137 : Martie 22, 2018, 11:40:35 a.m. »
da, si pot sa iti spuna: ,,ai folosit RCA-ul, este raspunderea ta, deci te penalizam la prima urmatoare''.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1136 : Martie 22, 2018, 11:15:26 a.m. »
Legea e destul de sigura, cu referire la RCA: " Pentru aplicarea unui malus sunt luate în calcul evenimentele pentru care este plătită o daună în perioada de referinţă, în care se reţine responsabilitatea totală sau parţială a conducătorului auto" (art.31<4> din Norma ASF 20/2017)

Ar mai fi un risc la decontarea directa (inafara de cel cu masinile inmatriculate in alte tari) si anume ca masina vinovatului sa nu aiba RCA valabil. Deasemenea, prin RCA cu decontare directa nu se despagubesc persoanele accidentate, ci doar daunele provocate masinii.
« Ultima Modificare: Martie 22, 2018, 11:22:02 a.m. de Stef13 »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #1135 : Martie 22, 2018, 09:59:27 a.m. »
Eu stiu ca se considera malus la vinovat. Cel putin asa ne-a zis brokerul. Dar mai stii ce politica dezvolta fiecare firma de asigurare in parte? In domeniul asta de asigurare, nimic nu e sigur.😊
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1134 : Martie 21, 2018, 04:52:15 p.m. »
Welcome back!
e o optiune buna, e bine sa o ai, dar am o mare intrebare: daca folosesc clauza decontarii directe intr-un accident ptr care nu am fost eu vinovat, nu cumva mi se considera eveniment, si la anul imi creste prima RCA?
Intreb ptr ca am avut aceasta clauza la asigurarea casco la asiguratori precum Groupama, Omniasig, Asirom si ei au considerat ca folosirea clauzei decontarii directe se considera eveniment, si mi-au marit prima in anii urmatori.
Daca este asa si la asigurarea rca, ma lipsesc cu placere de ea.  :(

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #1133 : Martie 21, 2018, 04:35:24 p.m. »

Salut, o chestie pe care poate nu ati discutat-o: a devenit operationala decontarea directa.

Denumirea e una nefericita, dar se refera la faptul ca, in situatia in care nu esti vinovat de producerea accidentului, poti utiliza propriul asigurator RCA pentru a-ti recupera daunele.

E o optiune buna pentru cei care conduc prudent si nu vor sa isi faca si asigurare CASCO. Exista evident si alte conditii, din cate inteleg (printre altele ambele masini trebuie sa fie inmatriculate in Romania, deci daca se infige in tine unul din Bulgaria tot ti-o iei), insa e mai bine decat nimic.

Mie imi e mai teama de cei cu polite facute la covrigarii decat de cei cu masini pe Bulgaria

Eu tocmai mi-am facut polita cu optiunea asta activa la Allianz - costa 88 RON in plus. Sper sa nu aflu cat de bine merge, dar prefer sa fie acolo.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]