Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Costuri intretinere 12 luni Skoda Octavia 2 1.9 TDi  (Citit de 17314 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
Re: Costuri intretinere 12 luni Skoda Octavia 2 1.9 TDi
« Răspuns #17 : Noiembrie 14, 2008, 06:14:33 p.m. »
Nu stiu daca mai pun, depinde si de venit :D Ma gandesc ce costuri trebuie sa aiba un posesor de masina de teren, sau de seria 7 :D
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #16 : Noiembrie 14, 2008, 06:03:54 p.m. »
Si folii pe geamuri nu mai pui? Eu nu pot sa fac asa un calcul pt. ca mi-am dat bonurile de motorina, spalarile le fac la negru (fara bon, pot doar sa le aproximez), iar bonurile de la vinete si taxe de autostrada le-am aruncat. :( . lichidul de parbriz este pe bonurile de la supermarket si le-am aruncat... Prin urmare la mine costa mai putin. :)
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #15 : Noiembrie 14, 2008, 05:42:13 p.m. »
Multumesc Alex pentru sustinere... intr-adevar asta e costul. E clar ca la anul nu mai iau Xenon si discuri de frana... dar trebuie sa iau 4 gume de vara :) si vine probabil pe la sfarsit si distributia, kit complet :)
Sper sa o duc la 40 lei/zi, chiar 35 cu putin noroc.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #14 : Noiembrie 14, 2008, 09:39:27 a.m. »
Nu cred ca e nici o confuzie, Rares s-a exprimat bine in postul de dinainte. A adunat costurile, nu a facut un calcul de amortizare.
Asta e costul pe un an si gata. La anul va iesi mai mic? Foarte bine. Nu trebuie sa iasa acelasi :)
bicicleta

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #13 : Noiembrie 14, 2008, 09:22:28 a.m. »
s-o iau altfel: 50 lei/zi ti se pare si este mult pentru ca te raportezi la primul an si pentru ca ai raportat la un numar mic de zile niste cheltuieli ce ar fi trebui esalonate pe mai mult de un an. E ca si cum ai include intreaga valoare a masinii si o imparti la 365 zile. Confunzi plata cu cheltuiala.
Prin urmare, costul pe km din primul an nu va putea fi comparat cu pertinenta cu cel din al doilea an deoarece, la acelasi numar de km parcursi, in al doilea an nu-ti vei mai pune inca un rand de xenon si e foarte probabil sa fie nevoie doar de o revizie.

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #12 : Noiembrie 14, 2008, 07:58:07 a.m. »
tny, nu o am de noua :)

Stef13, multumesc pentru observatii.
Am inclus toate costurile in perioada, nu fac un calcul de amortizare ci doar unul de costuri. In cazul amortizarii, e asa cum spui tu, costurile reviziilor se intind si in al doilea an :)
La capitolul taxe si asigurari te asigur ca in afara de comisionul bancii de retragere numerar am luat totul in calcul, incepand cu taxa de impunere de 1 leu, talon, inmatriculare... suporti numere (am luat 3 perechi pana sa gasesc una buna).
In cazul cheltuielilor legate de intretinere, piese etc. - aici intra sumele alocate pentru spalatorii, ceara si solutii pt. polish, diverse lavete, echilibrari si vulcanizari, capace roti, lichid parbriz, incarcatoare auto etc. Ti se pare mult cca. 40 de lei alocati spalarii masinii lunar? 3 jet-uri la OMV sunt 15 lei, ajung pt. o spalare, ca e mare masina :) Intra aici la capitolul piese si Xeonon-ul after market, becuri, lanturi de iarna etc. Suma e justificata :)

Asadar, eu nu ma refer si nu vreau sa amortizez masina, nici macar in calcule, acolo suma lunara propusa pe 3-5 ani ar fi mai mica, clar. Practic am adunat toti banii si i-am impartit pe luni, zile... o medie.

Liviu, sigur ca am introdus pana si filtrele primite de la tine :)
In privinta folosirii carburantului Rompetrol, avand de la cineva un card corporate... am profitat de el, insa la 1748L x 0,2 RON (cam cu atat costa mai mult la ei) inseamna aproape 350 de lei in plus pe an... adica vreo 70L in plus...
Acum am cativa indicatori pe care sa ii urmaresc, am istoric, si e clar ca anumite investitii nu se vor repeta anul asta (discuri frana, incarcatoare, diverse solutii din care mai am etc.)

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #11 : Noiembrie 14, 2008, 06:24:28 a.m. »
:) deh, menejeru' din mine vrea sa vada de unde sa ma taie (reduca costurile) dupa caz... :D
totusi, 49 lei zilnic... :(

Ai de unde reduce :incarcatoare auto, parfum auto etc , solutii intretinere, stickere, lanturi, lopata, lanterna, servetele umede, spalari lunare samd , marca carburant: 70% Rompetrol, 12% Petrom, 10% MOL, 8% OMV .
In calcul ai tinut cont de inlocuirea discurilor de frana , a placutelor , a filtrului de motorina , etc ?
« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2008, 06:32:23 a.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #10 : Noiembrie 14, 2008, 12:00:20 a.m. »
Inca ceva :)

Daca vrei sa afli un cost real de intretinere pentru masina ta, mai trebuie umblat un pic la unele sume:

revizii   2580,00 lei - trebuie sa reclasifici un pic cheltuielile cu a doua revizie, o parte din ele ar trebui sa se regaseasca in al doilea an.
taxe, asigurari   3673,60 lei - ia in calcul aici doar impozitele si taxele anuale, nu si cele aferente operatiunii de vanzare-cumparare
piese, intretinere, acte admin.   2516,00 lei - ce se gaseste aici, mai concret? nu stiu cat mai exact au fost piesele si intretinerea -> cred ca ajung maxim 50% din aceasta suma. INSA, actele administrative (banuiesc ca te referi la taxele platite la cumparare-inmatriculare) vor fi cumulate cu valoarea de cumparare a masinii si esalonate pe intreaga durata de utilizare a acesteia (amortizare), nu e corect sa le consideri aferente unui singur an.

Offline tny

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 345
  • .......
  • Auto: simply clever
« Răspuns #9 : Noiembrie 13, 2008, 11:30:16 p.m. »
ce coincidenta :D tot azi si masinuta mea face un an la mine :D ca in rest merge pe 4 acu :D
tu ai luat-o de noua???
skoda superb 1.9 TDI 172cp 2005 tuned by Jeff

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #8 : Noiembrie 13, 2008, 11:10:24 p.m. »
Am editat (merci pt observatie) , in prima parte e vorba de costul total anual, in ultima se refera doar la combustibil, asadar:
0,72 lei/km inseamna totalul (combustibil plus restul)
iar
0,29 lei/km e calculat luand in calcul numai combustibilul

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #7 : Noiembrie 13, 2008, 11:05:01 p.m. »
cost km lei   0,72
cost km euro   0,20
............

cost km euro   0,09
cost km lei   0,29
scuze, aici n-am prea inteles, vrei te rog sa fii putin mai explicit?
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2008, 11:59:27 p.m. de Stef13 »

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #6 : Noiembrie 13, 2008, 10:55:44 p.m. »
Da, pe viitor stiu cum sa fac :) Am postat pentru ca sunt unii care vor sa cumpere skoda, sa stie ce ii asteapta... eu imi permit :) Deocamdata... :D

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #5 : Noiembrie 13, 2008, 10:42:05 p.m. »
Scump domle, scump! Cu trasura era mai ieftin :))

Pe viitor stii cum sa faci sa nu iti mai iasa asa de mult pe zi?
NU mai face atatea calcule :))

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #4 : Noiembrie 13, 2008, 10:10:20 p.m. »
Ia calculeaza cat te-ar fi costat daca ai fi folosit un taxi sau mijloc de transport in comun atat cat ti-ai folosit masinuta........Unde mai pui ca dupa mijlocul de transport trebuie sa astepti,dupa taxi trebuie sa suni si sa astepti......Sa zicem ca te-ar fi costat x lei;placerea de ati conducea skoda proprie oricand si oriunde:nepretuita :D

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #3 : Noiembrie 13, 2008, 10:03:50 p.m. »
:) deh, menejeru' din mine vrea sa vada de unde sa ma taie (reduca costurile) dupa caz... :D
totusi, 49 lei zilnic... :(

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()