Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor  (Citit de 174015 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
Re: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor
« Răspuns #141 : Iunie 29, 2009, 12:30:22 p.m. »
Si daca am lovit eu masina sau am gasit-o lovita in parcare?

Offline indru

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 121
    • Indru
  • Auto: 1.9 TDI ALH
« Răspuns #140 : Iunie 29, 2009, 08:57:29 a.m. »
@drapar: inspectori de dauna de la societatile de asigurare, daca cei doi soferi implicati au semnat documentul.

Daca nu, te duci frumos la politie cum era si inainte.
Skoda Octavia Tour Elegance 1.9 TDI ALH (120 CP se pare) - 2003

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #139 : Iunie 29, 2009, 06:53:10 a.m. »
Nu m-a stampilat nimeni de mult, adica de anul trecut, iar tipul avea o asigurare la asirom, n-am facut nimic pe banii mei, decat ca mi-am tractat masina dupa care s-a decontat o luna mai tarziu. Contrar aparentelor, agentul de asigurare a chiar insistat sa vada si sa pozeze piesele vechi pe care cei de la skoda le-au schimbat, totul s-a pus nou nu s-a kituit nimic, n-a fost nevoie de 5 zile sa vina constatatorul etc. Iar cand asiguratorul a fost chemat a doua oara ca mai trebuia ceva, n-a facut nazuri si a venit la timp. Deci a fost more than ok. Si atunci de ce sa fac  lobby pentru niste carici care pun 25% in plus la asig? Numai pt ca-s tiriaci sau generali?
Am platit in primavara pt un an pe skoda 330 ron la euroins pe cand la aliantz sau generali trebuia 460. Vorba ceea: Nu-i prost cine cere, prost e cine da!
PS. Casco l-am facut la asirom, ca am vazut ca la tgm sunt seriosi. Si nu era nici scump 59Ex10/an la o suma asigurata de cca. 12ooo E.

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline julian.smith

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 85
  • RCA, CASCO alte asigurari generale
    • Asigurari RCA CASCO Locuinte
  • Auto: SKODA Fabia 1.2 HTP
« Răspuns #138 : Iunie 26, 2009, 05:06:17 p.m. »
@corin

doamne fereste sa "beneficiezi" de o asigurare de raspundere civila pentru care trebuie sa astepti 5 zile constatatorul, oops si-a uitat aparatul mai vine peste 3, apoi sa iti spuna ca aripa ta, aia nou-nouta, acum facuta cute, se poate indrepta la ciocan, ca e chitul ieftin, sa iti duci masina in service si sa nu poti sa ti-o iei pentru ca asiguratorul nu face plati decit miercurea, iar intr-un final cind ti-ai luat masina si te duci spre casa sa te miri din ce cauza ai probleme cu turbina dupa reparatia facuta in service-ul din coltul strazii.

eu militez pentru responsabilitate. nimeni nu te pune sa iti faci polita RCA la Allianz sau generali, clal sau mai stiu eu care... dar poti sa iti faci polita la BCR, Asirom, Omniasig (desi in ultima vreme s-au scumpit), uniqua etc si sa eviti ardaf, carpatica, euroins. diferenta este uneori de 20 de lei si esti cu inima impacata.

app de Allianz stiai ca daca nu ai eveniment pe RCA si iti faci reinoirea la ei poti beneficia de reduceri substantiale? preturile de lista sunt pentru clienti noi, nu pentru reinoiri. gindeste-te la asta ;)

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #137 : Iunie 26, 2009, 12:01:15 p.m. »
se vede ca nu te-a mai "stampilat" nimeni demult....
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #136 : Iunie 26, 2009, 09:12:11 a.m. »
Nu mi se pare corect, decat in spiritul bunului samarinean, sa fac o polita scumpa(si asa sunt scumpe) pentru a-i inlesni pagubitului procedurile de despagubire. Eu fac unde este mai ieftin, pe ideea ca nu pe mine ar trebui sa ma intereseze seriozitatea asiguratorului atata timp cat primeste licentza sa faca asigurari. N-ai platit la timp paguba, pune justitia pe ei. Si nu pe banii mei ci pe banii celor ce le aproba licentza.
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #135 : Iunie 25, 2009, 05:45:49 p.m. »
@mrp:

perioada minima pentru casco este de 6 luni, cu toate astea nu cred ca se va oferi cineva. daca vrei sa beneficiezi de casco pe aprox 45 zile iti faci in rate (10 rate) si nu m ai platesti rata 2. termenul de gratie este de 15 zile in general. daca vrei peste vara sa pleci undeva iti sugerez plata trimestriala si ai 3 luni acoperite ;)

@florin:

asta este mentalitatea pe care vreau sa o combat "nu ma intereseaza pe mine" eu zic nici pe mine, si imi fac la carpatica apoi intru in tine si iti zic "descurca-te cu RCAu' meu !" pai nu iti vine sa iti iei lumea in cap?
ceea ce ii sfatuiesc pe toti asiguratii este sa se gindeasca un pic si sa isi aleaga raportul calitate pret ideal... care o fi ala, dar crede-ma ca euroins, carpatica etc nu este un semn bun...

@drapar:

sincer, in clipa asta nu sunt absolut sigur de nimic, dar constatarea asta amiabila este exact asta: constatare amiabila adica recunosti tu, de exemplu, ca esti de vina (motive evidente, nu ai cedat trecerea etc), pe foaia de constatare se cer anumite date, de principiu cele din CI/BI, schita accidentului si daunele rezultate in urma impactului. este vorba de daune vizibile... acestea se trec in foaia de constatare amiabila de catre participantii la eveniment (cei 2 soferi) apoi ii dai celuilalt sofer o copie a asigurarii tale, respectivul se duce la asigurator pentru dosarul de dauna, constatatorul asiguratorului face poze, deschide dosarul, este (sau nu, dar nu luam acest caz in considerare acum) de acord cu ce este scris in foaia de constatare, sugereaza service-ul cu care au ei contract/decontare directa etc si plata se face direct acolo.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #134 : Iunie 25, 2009, 05:23:47 p.m. »
se poate face casco pe 1 luna? sau pe 6? sau care e cea mai scurta perioada pt un casco?

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #133 : Iunie 25, 2009, 02:14:37 p.m. »
apropo de RCA, tu ca asigurat nu ai treaba oricum. dar nu recomand ASIROM de exemplu. nu prea fac platile si in general service-urile nu prea se incurca cu ei. eu mi-am facut la BCR parca, la recomandarea service-ului la care merg de obicei
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #132 : Iunie 25, 2009, 01:11:18 p.m. »
@julian.smith: Cum se va proceda concret in cazul unui accident rutier dupa modificarea legislatiei asigurarilor ? Cine stabileste vinovatia ? Cine constata daunele ? Cine plateste ?
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #131 : Iunie 25, 2009, 01:04:32 p.m. »
As dori sa fac citeva precizari celor care-si doresc cel mai ieftin RCA.

in momentul in care cumparam cel mai ieftin RCA ne asteptam sa primim cel mai ieftin serviciu. sunt sigur ca niciunul dintre voi nu ar dori sa fie "beneficiarul" unei polite... euroins sau carpatica, dar ar fi fericit daca cel care l-a lovit "din greseala" ar fi asigurat la generali sau allianz.
In acest caz va intreb: care este motivul pentru care cautati cea mai ieftina polita? daca toti am proceda la fel, fiti siguri ca ar fi un adevarat haos pe piata asigurarilor si ati folosi din belsug polita CASCO, aceea care aduce dupa sine majorarea primei si fransiza de 100 euro.
eu lucrez si cu unii din cei mai ieftini asiguratori, dar evit sa vind acele polite in beneficiul uneia putin mai scumpa dar de care nu imi este rusine sa scot din talon si sa o dau pagubitului.
va urez un week-end cit mai placut si asfalt uscat.

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #130 : Iunie 13, 2009, 02:07:59 p.m. »
ceva in legatura cu asigurarile?

cu totii traim aceeasi viatza pe care o duci si tu, daca ajunge sa te afecteze, te imbolnavesti aiurea si nu schimbi nimic.
stii cum spunea un personaj de film?
"chill, take a pill ! ! ! " :))

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #129 : Iunie 12, 2009, 02:50:06 p.m. »
An de an a crescut RCA-ul.Ma simt mai in siguranta daca il achit la Xsau Y?Abureala,da banu' ,poate te izbesti in unul si te scoti! Da daca nu te izbesti ,da X ,Y u n ban inapoi?
Tot o taxa ,care deocamdata te unge la suflet ca o comiti la o societate de asigurari ce iti ia mai putini bani pentru un lucru obligatoriu!?!Si impozit platesc,pentru ce? si taxa de prima inmatriculare,pentru ce?si Rogvinieta pt. drumuri comunale,pt.ce?Taxe in benzina:drum ,poluare etc pt.ce?
Pentru nimic in esenta,ci doar sa imbogatim pe fraierii din virful asa zisei  societati,carora nici nu le pasa de legi si drept in stremeneag ii doare ca tu existi pe pamint.
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #128 : Iunie 12, 2009, 02:21:24 p.m. »
cei care mai aveti de reinoit RCA, va anunt ca de pe data de 15 se modifica in sens crescator tarifele asiguratorilor :)
de asemenea, pentru orice asigurare incheiata celor recomandati de skoda-club le ofer o reducere de 10 RON pentru politele pe un an.

pentru casco incheiat de mine ofer consultanta dauna.

am posibilitatea sa fac casco fara fransiza la daune partiale.

Offline Cip a.k.a d3spinul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti, Militari
  • Mesaje postate: 224
  • Take a chill... pill :-)
  • Auto: Fabia1, 1,4 TDI-PD
« Răspuns #127 : Iunie 02, 2009, 08:51:50 a.m. »
eu platesc ratele dar masina e pe numele tatalui meu  :)) si are 51 de ani :)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]