Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor  (Citit de 174137 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline julian.smith

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 85
  • RCA, CASCO alte asigurari generale
    • Asigurari RCA CASCO Locuinte
  • Auto: SKODA Fabia 1.2 HTP
Re: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor
« Răspuns #201 : Octombrie 26, 2009, 12:30:04 p.m. »
Imi pare rau, dar RCA-urile care se fac acum au pe excludere aceste tari. Nu sunt asiguratori care sa faca RCA pentru aceste tari din cauza ca nu s-au semnat niste aderari. Cauzele au fost determninate de razboi si rata mare de dauna. De atunci nu s-a mai facut mare lucru.
Singura modalitate de a nu mai plati cei 10 E de fiecare data este sa iti faci o polita pe o perioada mai indelungata.
NU PE RCA.

Offline sarbocul

• Gold member
  • Mesaje postate: 613
« Răspuns #200 : Octombrie 20, 2009, 12:26:26 p.m. »
si pe mine ma intereseaza Serbia + Macedonia ; astept , la fel ca Owe
Skoda Fabia 1 , Elite
Skoda O 2 face-lift , 1,9 TDI

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #199 : Octombrie 19, 2009, 11:34:05 p.m. »
Eu nu vreau sa-mi fac extindere tip Carte Verde, imi trebuie RCA care sa le includa, fiindca circul des in tarile respective si nu-mi convine sa dau 10$ la fiecare drum. Pana in noiembrie mai am de la BTAsig (GrupAma), dar am vazut la cineva o polita incheiata la ei in octombrie si acum erau barate (XXXX).
« Ultima Modificare: Octombrie 19, 2009, 11:35:56 p.m. de Owe »
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #198 : Octombrie 19, 2009, 11:11:16 p.m. »
@ionutblv:
iti recomand allianz in cazul asta. generali sunt si ei destul de rapizi. din pacate ambii au fransize destul de picante. poti sa incerci GrupAma cu incredere. au posibilitati de a elimina fransiza.
daca vrei cotatie trimite-mi pe mail copii ale actelor cerute.
masinutza este destul de veche, BCR nu asigura masini mai vechi de 7 ani decit pe reinnoire.
@owe:
cred ca mare parte din asiguratori iti pot oferi o extindere de tip RCA pentru tarile respective. trebuie sa ma interesez care este procedura. din cite stiu eu este o problema de decontare.
« Ultima Modificare: Octombrie 19, 2009, 11:23:13 p.m. de julian.smith »

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #197 : Octombrie 19, 2009, 09:49:06 a.m. »
Mai exista asiguratori RCA, care sa aiba incluse in polita Serbia si Macedonia?
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #196 : Octombrie 17, 2009, 09:07:35 a.m. »
@ionutblv:
te rog o copie a talonului si a permisului propietarului pe e-mail: iulian@asigurari-ieftin.ro
pot sa iti trimit o oferta la plesneala, dar eu ar fi corect. momentan cele mai bune oferte le are GrupAma la CASCO. daca vrei ceva ieftin putem incerca la ASTRA. oricum ar fi am nevoie de documentele respective. (pret undeva intre 365 - BCR si 592 - Allianz - fransizele variaza, plata in rate)
Preturile, presupun ca sunt in ieuro :D , pe mine ma intereseaza un casco, care sa nu-mi dea batai de cap , cand am o dauna, si sa nu ma "faca" firma de asigurari cu tot felul de clauze scrise minuscul sau ascunse. :-SS
« Ultima Modificare: Octombrie 17, 2009, 09:11:13 a.m. de St3ff »
California Scents Odorizante

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #195 : Octombrie 15, 2009, 02:08:51 p.m. »
@ionutblv:
te rog o copie a talonului si a permisului propietarului pe e-mail: iulian@asigurari-ieftin.ro
pot sa iti trimit o oferta la plesneala, dar eu ar fi corect. momentan cele mai bune oferte le are GrupAma la CASCO. daca vrei ceva ieftin putem incerca la ASTRA. oricum ar fi am nevoie de documentele respective. (pret undeva intre 365 - BCR si 592 - Allianz - fransizele variaza, plata in rate)
@ionutz_b:
intr-adevar asigurat si utilizator apar in cazul relatiei lde leasing, dar si in cazul contractelor de mandat etc. oricum ar fi utilizatorul nu beneficiaza de polita CASCO (nici de RCA) ci asiguratul (respectiv nevinovatul in cazul RCA)
@LNT:
la tine este un caz clar de contractant si asigurat. tu poti fi contractantul politei, dar este obligatoriu ca tatal tau sa fie asiguratul pentru ca el este propietarul autoturismului.
daca vrei sa beneficiezi de polita CASCO la un moment dat iti trebuie procura notariala. daca ai aceasta procura poti face orice este stipulat in ea sa o repari sa incasezi contravaloarea daunelor etc. (inclusiv sa vinzi autoturismul)

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #194 : Octombrie 15, 2009, 01:21:34 p.m. »
Buna, cat ar ajunge un casco, pentru seat leon 1.4 16 v 2002 , 145 mii km, m-ar interesa un pret cu sau fara franciza :032:
California Scents Odorizante

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #193 : Octombrie 15, 2009, 09:30:43 a.m. »
Pff, ce aberaţie. Păi ce, maşina e asigurată sau proprietarul?
Ca să nu mai spun de RCA, ca să fac asigurare e ok, o primeşti instantaneu, dar ca să-mi iau banii înapoi durează două săptămâni.  @-)

Dar na, asta e. Oricum, mulţumesc pentru clarificări.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline ionutz_b

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Auto: O1 1,8 T
« Răspuns #192 : Octombrie 14, 2009, 09:21:07 p.m. »
Notiunile de "asigurat" si "utilizator" apar in politele CASCO doar in cazul autoturismelor achizitionate in leasing.
Daca proprietarul este persoana fizica, el este asigurat iar cel care utilizeaza auto poate exercita drepturile asuguratului (proprietarului) in baza unei procuri.

Offline LNT

• Gold member
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
« Răspuns #191 : Octombrie 14, 2009, 06:40:23 p.m. »
Maşina e luată cash, deci nu e cazul de leasing. Dar e pe numele tatălui meu iar eu sunt utilizatorul, eu voi face asigurarea (nu ştiu dacă va fi pe numele meu), eu voi plăti ratele. Eu centrez eu dau cu capu'. :D Deci eu sunt contractantul? Iar după cum scrie în citatul dat, eu nu pot repara maşina pe casco?

Mulţumesc pentru ajutor.  :082:

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #190 : Octombrie 14, 2009, 05:48:53 p.m. »
1. Epava.
In caz de dauna totala epava ramine la tine. in general acest lucru este in avantajul tau daca masina nu a fost facuta chiar varza. chiar daca este terminata o poti vine pe la baietii care se ocupa cu asa ceva cu mai multi bani decit iti dau asigurarile pe ea.
Inainte iti puteai alege daca o pastrezi sau o lasi. ideal ar fi sa le spui ca o pastrezi dar sa nu semnezi nimic in acest sens apoi sa te "razgindesti". in cazul in care iti spun ca iti dau mai putini bani le arati propia evaluare si te-ai "scos"
2. Contractant-asigurat.
In asigurari exista notiunea de contractant reprezentata prin persoana care plateste efectiv asigurarea (poate fi societatea de leasing, o firma care iti face tie cadou o asigurare de viata etc). In cazul in care contractantul este o societate de leasing ei iti refactureaza tie serviciul cu TVA ceea ce iti mareste pretul asigurarii cu 19% chiar daca sunt deductibili.
Asiguratul este persoana care beneficiaza de aceasta asigurare si caruia i se platesc despagubirile in cazul producerii evenimentului asigurat (conform conditiilor solicitate la incheierea asigurarii dar nu mai putin de 50% in cazul politelor de viata). In cazul CASCO platit de firma de asigurari, aceasta poate sa treaca la asigurat firma care plateste ratele sau nu. in cazul in care nu a fost trecuta aceasta firma atunci iti va trebui imputernicire de la fm de leasing sa repari masina. oricum iti va trebui imputernicire de la firma care plateste leasingul pentru a repara masina.
Asiguratul poate sa isi plateasca singur polita CASCO (contractantul este acelasi cu asiguratul, deci nu mai este specificat ca si asigurat) TU CA PERSOANA FIZICA NU POTI FI BENEFICIAR daca autoturismul este platit de o firma.
In general indiferent daca polita este platita de fm de leasing si iti refactureaza cu TVA sau ai incheiat tu in nume propiu polita CASCO, Asiguratul este fm de leasing si automat beneficiarul politei. DE CE? pentru ca atita vreme cit fm de leasing este propietara autoturismului va avea tendinta de a-si recupera prejudiciul imediat in cazul producerii evenimentului asigurat.
Sumele care depasesc contractulde leasing platit pina la momentul respectiv iti sunt datorate (firmei care plateste leasingul)
Poti face leasing si pe PF, caz in care firma devine PF respectiva ;)

Offline LNT

• Gold member
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
« Răspuns #189 : Octombrie 14, 2009, 03:00:35 p.m. »
Mă uit acum pe Condiţiile CASCO de la Generali şi văd aşa:
Citat
În cazul producerii evenimentului asigurat care provoacă dauna totală a autovehiculului asigurat, valoarea indemnizaţiei se va diminua cu valoarea epavei şi cu contravaloarea primelor datorate până la sfârşitul perioadei de asigurare, respectiv anului de asigurare în care s-a produs dauna pentru asigurările încheiate pentru o perioadă mai mare de un an.
Deci în caz de daună totală epava rămâne la mine? În secţiunea asta n-am văzut nimic specificat despre asta.

Citat
Drepturile ce decurg din contractul de asigurare îl privesc pe Asigurat sau pe Beneficiar; Contractantul, chiar dacă este în posesia poliţei, nu poate exercita aceste drepturi.
Maşina nu e pe numele meu, deci eu nu voi putea apela la CASCO? Ce impune trecerea mea ca Beneficiar? (Asigurarea va fi pentru mai multe persoane/şoferi)

Offline julian.smith

• Junior
  • *
« Răspuns #188 : Septembrie 06, 2009, 02:08:23 p.m. »
daca aveti alte intrebari referitoare la asigurari puteti sa imi scrieti aici.
nu trebuie sa fie despre RCA sau CASCO

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #187 : Septembrie 04, 2009, 01:36:44 p.m. »
Informatii utile date de Iulian despre situatii deosebite si legatura lor cu asigurarile gasiti si aici:
http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=4271.msg108315;topicseen#new (postul 14)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]