Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor  (Citit de 186350 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
Re: Aici adresati intrebarile voastre in domeniul asigurarilor
« Răspuns #816 : Aprilie 03, 2017, 11:44:57 a.m. »
Am avut un eveniment similar de vreo doi ani cred, numai ca eu am fost ala care a lovit loganul in bara spate. Asigurarea am avut-o la Euroins atunci. Ne-am dus frumos, am facut actele si din cate stiu la Logan i-au schimbat bara cu tot. Proprietara zicea ca e a doua oara cand pateste asa ceva si si prima data i-au schimbat bara cu tot. In orice caz, cu totul nu cred ca ar costa mai mult de 1000 RON. Asa ca nu cred ca City va face gura la asa suma. Si nu cred/nu vad rostul sa fie si reprezentant Euroins prezent la sediul City.
Nu ai de ce te speria. Vinovatul scapa mai repede, adica face actele odata si a scapat + o sa-i creasca asigurarea, iar tu, probabil o sa ai mai mult de umblat pe la City, asta daca totul merge la fel de prost ca si cand am avut eu problema.

Parerea mea, desigur, poate zic alti colegi altele.

Iti urez multa rabdare!

Offline adrianmarin

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Logan. 1.6, 16V.
« Răspuns #815 : Aprilie 01, 2017, 10:06:47 p.m. »

Buna seara,

Nu sunt conducator Skoda, insa sunt sofer  :D [size=78%] si am nevoie de un sfat, va rog frumos. [/size] 0m0

Am fost implicat intr-un accident; eu sunt asigurat de EUROINS iar celalalt conducator auto de City Insurance.
Pe soseaua Virtutii/Bucuresti am oprit in coloana si din spate am fost lovit de un alt autovehicol (Ford Focus). Ne-am inteles sa incheiem o constatare amiabila, insa in cazul meu (Dacia Logan/2012) dauna nu este foarte mare; mi-a indoit bara(pare mai mult zgariata si nu rupta, si mi-a picat/indoit nr de inmatriculare.

Temerea si intrebarea mea este urmatoarea: Ar trebui sa fiu despagubit indiferent de valoarea daunei, sau o sa-mi zica ca nu e cazul sa-mi plateasca vopseaua+mana de lucru + numar, asta pentru ca bara nu pare avariata grav?
Am dreptul sa solicit o bara noua si vopsita sau trebuie sa accept sa mi-o re-vopseasca pe aceasta usor avariata?
Si inca ceva: Vom merge la constatari daune la un service City Insurance, o sa fie nevoie sa fie prezent si un reprezentant de la EUROINS?
Stiu ca nu am paguba mare, dar nu as vrea sa scot bani din buzunar daca nu e vina mea..
Este primul accident in care sunt implicat si ma ametesc tare rau procedurile, va rog tare mult daca ma puteti lamuri in aceste situatii:

Cu respect,
Adrian

Offline Sko7001

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Romania
  • Mesaje postate: 136
  • Pasionat
  • Auto: 03-1.6 TDI
« Răspuns #814 : Martie 10, 2017, 08:01:25 p.m. »
salut,
au crescut bine asigurarile.
daca anul trecut am platit 496 lei la Asirom/an , anul acesta am primit o oferta de 618 lei,tot Asirom/an pt masina din semnatura :(
voi ce ziceti?

Scrie si tu clar:
- ce clasa bonus ai avut anul trecut ?
- ce clasa ti se ofera acum ?
- perioada de asigurare ?

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #813 : Martie 08, 2017, 10:03:30 a.m. »
sa ceri oferte de la mai multe firme de asigurari.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita (Ro)
  • Mesaje postate: 484
  • Iubiti natura, respectati-o!
  • Auto: SOT 1,9 TDI 74KW '08
« Răspuns #812 : Martie 06, 2017, 10:45:15 p.m. »
salut,
au crescut bine asigurarile.
daca anul trecut am platit 496 lei la Asirom/an , anul acesta am primit o oferta de 618 lei,tot Asirom/an pt masina din semnatura :(
voi ce ziceti?
SOT  AXR 1,9TDI PD 2008  74KW
Incerc sa invat din mers...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #811 : Septembrie 22, 2016, 09:36:29 a.m. »
doar casco. La RCA se mai adauga min 100 euro.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #810 : Septembrie 21, 2016, 06:22:38 p.m. »
Casco, presupun (pe acolo se cam invart valorile)
bicicleta

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #809 : Septembrie 21, 2016, 03:40:33 p.m. »
astea-s scoruri doar de casco sau de casco + rca??
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #808 : Septembrie 21, 2016, 12:33:36 p.m. »
eu am platit peste 900 eura la asigurarea casco in primii doi ani, apoi a scazut, iar acum, din cauza evenimentelor, a crescut iarasi la peste 800 euro/an.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #807 : Septembrie 21, 2016, 11:38:16 a.m. »
pai si la noi ajung frecvent politele casco 800-1000 E /an, mai ales la masini noi.
dar drumurile sunt proaste, dezapezirea nu se face la timp, soferii sunt indisciplinati, ochiul rau al vecinului vegheaza la inmultirea zgarieturilor, atingerile in parcare se lasa cu autori necunoscuti(rar gaseste un nr de telefon lasat), etc-deci casco te face sa dormi linistit si sa poti pleca undeva indiferent de vreme.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #806 : Septembrie 21, 2016, 11:25:18 a.m. »
LA voi sunt inca decente preturile. Cand un casco e 800-1000€/an (si probabil vor ajunge acolo daca toate zgarieturile se repara pe casco iar mecanicii or sa inceapa sa umfle preturile) incepe sa nu mai fie interesant. Doar nu schimbi portierele alea anual. 
Eu de 10 ani de cand conduc pe aici am avut reparatii de vreo 5700€ la toate masinile, mult mai putin decat m-ar fi costat casco in perioada asta. Si deh, daca cascam mai bine ochii sau aveam un dram de noroc poate nu m-ar fi costat nici atat, in timp ce banii pe casco erau pierduti sigur.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #805 : Septembrie 21, 2016, 10:42:25 a.m. »
James,

pe mine casco m-a salvat de 2-3 ori din situatii super neplacute....da, e mai ieftin sa revopsesti o bara sau o portiera (mai ales ca la reprezentante sunt oferte) decat sa faci casco, dar ce te faci daca ai de schimbat portiere, faruri, bara fata, proiectoare etc.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #804 : Septembrie 21, 2016, 10:32:36 a.m. »
Mie sistemul de asigurari casco (cel putin la mine pe meleag) mi se pare o forma de jecmanire in lant intre reparatori, asiguratori si soferi. Adica reparatorii umfla criminal devizele "pe asigurare" mai ales la probleme minore (prin "criminal" se intelege si de 10 ori costul real), ceea ce obliga asiguratorii sa isi scoata si ei cumva parleala ca nu-s societati de binefacere deci jecmanesc soferii.   
Dupa parerea mea casco merita doar la o masina noua in cazul in care e un accident grav si dauna totala. 

Chiar si cu dauna totala treaba e discutabil. Datorita preturilor foarte mari al reparatiilor de multe ori o masina de sa zicem ~5 ani absolut reparabila la un service corect e declarata dauna totala la unul "pe asigurare". Insa in general vezi inapoi cam 75% din pretul masinii pe piata, functie de cat de buna e asigurarea, franchiza, cum s-au aliniat planetele, etc.  Daca pui in calcul cat te-a costat asigurarea + cei 25% pierduti poti sa ajungi la concluzia ca mai bine renuntai la asigurare si masina ti-o reparai din bani proprii, la un pret negociat intr-un service oarecare si nu la pretul "pe asigurare" la care nu se negociaza nimic.   Cu asigurarea ai garantia ca pierzi banii, in timp ce daca risti poate pierzi, poate nu... poate ai noroc si n-o mucifici din vina ta.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #803 : Septembrie 21, 2016, 09:27:39 a.m. »
100% corect.
Stiu 2 taximetristi: unul are malus 8 si plateste la Logan un RCA de 3400 RON/an, iar altul, mai batran si fara accidente, plateste 900 ron/6 luni. Deci si malusul influenteaza in rau primele la RCA.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #802 : Septembrie 21, 2016, 08:53:35 a.m. »
Parerea mea ca preturile mari la RCA se datoreaza si utilizatorilor. Oricat ar vrea ei sa arunce in spatele firmelor.
O parte din pretu RCA e profit al firmei de asigurari, o parte se duce la trantorii de la stat(impozite, salarii nesimtite pe la ASF, etc), dar o mare parte la despagubiri.
Ori despagubirile sunt imense, mai ales cele facute de catre marii transportatori. Sunt firme de asigurari( a se vedea Allianz) care au marit pretul la RCA tocmai pentru a descuraja clientii, acceptand situatii in care au clienti cu casco dar RCA in alta parte. Au facut balanta intre venituri RCA si cheltuieli pe RCA si le cam da cu minus.
RCA e ca un joc piramidal, platesc uneori chiar sute de utilizatori pentru o despagubire.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()